Yazın Özenle Uzattığınız Saçlarınızın Okul Nedeniyle Kesildikten Sonra Ne Hissediyorsunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

passiv€ aggressiv€

Üye
devamsızlıktan kalırsın.yarım gün yarım gün gider.

Onunda çözümü var.Rehberlik servisine gidip bi şeyler anlatcaksın.Sorunlarım var falan. :D Zaten derse girmediğin için rehberlik sana girmediğin ders saati için izin kağıdı veriyo.Yoklama defterinin arasına koy.Yok yazılmazsın. :ehe

ism@il 54

ism@il 54

Üye

devamsızlıktan kalırsın.yarım gün yarım gün gider.

--------------- Ekleme ---------------

en mantıklı çözüm birisini döverken videoya alıp ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayette bulunmak.

ara sıra aklıma o da geliyor ama yakalıp parçalara ayırır makineyi diye korkuyorum :)

Burak

Üye
passiv€ aggressiv€;2838963' Alıntı:
Onunda çözümü var.Rehberlik servisine gidip bi şeyler anlatcaksın.Sorunlarım var falan. :D Zaten derse girmediğin için rehberlik sana girmediğin ders saati için izin kağıdı veriyo.Yoklama defterinin arasına koy.Yok yazılmazsın. :ehe
elbet birgün fark edilir :ehe

ara sıra aklıma o da geliyor ama yakalıp parçalara ayırır makineyi diye korkuyorum :)

yok yav :kop:terminatör deilya bu adam

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
    Konu Sahibi
her okulun var bir apaci hocası:D

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
passiv€ aggressiv€;2838925' Alıntı:
kıllık olsun diye yapıyorlar.
Hayır, tam aksine "kıllık" olmasın diye yapıyorlar :ehe

Arkadaşlar üniversite "öğretim" kurumudur.
Ondan öncekiler ise "eğitim" ve "öğretim"...

"Eğitim"in bazı kuralları vardır. En başta da "kurallara uydurma" kuralı gelir :D
Açıkçası ben "üniversite" ortamı gibi bir "lise" ortamı görmek istemem. Özgürlükler insanlara yavaş yavaş verilmeli. 18 yaşa kadar ehliyet alamamak gibi.
16 yaşa kadar evlenememek gibi...

Üniversitede dahi, çoğu kişi reşitken onlara verilen özgürlükler öylesine başlarını döndürüyor ki ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Hele bir de bu özgürlüklerin daha da erken verilmesi durumunda olabilecekleri hayal bile etmek istemiyorum.

Bir erkek modeli vardır.
Bir de kadın modeli vardır.
Size eğitim süreciniz boyunca bu modeller kazandırılmaya çalışılır. Bunlardan birisi de erkeğin kısa saçlı olmasıdır. İlla modelin dışına çıkacağım diyorsanız az bekleyin, reşit olun, çıkarsınız. Küpenizi de takarsınız ondan sonra kravatınızı da çıkartınız.
Ama ceket-kıravat-temiz ve düzgün giyim gibi kavramların genç yaşta öğrencilere verilmesi bence müthiş bir şey.
Okurken de rahatsız değilim, şu anda da değilim.

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Iyi de hocam, saç sakal okumuyor ki ...

Insanları ne kadar kısıtlarsan o kadar çiğner kuralları .

Mesela ben, ceket giyeceksn diyor adam, giymeyince eve yolluyor ...
Sabah 10 dakika erken geliyorum kimse olmuyor giriyorum sınıfıma bekliyorum :)

Dafny

Dafny

Üye
neyse ki öle bi derdim yok :islik

Perfect!

Üye
:hmmm

Burak

Üye

kravatı evde unutmustum birgün.dedim şimdi azar işitmiyeyim.sınıfa gittim erkenden.
hoca nerden gördüyse artık sınıfa geldi.''kravatın nerde senin ?''dedi.bende evde unuttum dedim.hoca beni eve yolladı kravatını al öyle gel okula dedi :ehe :kop2:

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
    Konu Sahibi

:oke:benm sakal 1 cm uzadıgı zaman kes diyolar:Dben onlamı urasacam hep

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Kuralları uygulayamıyorlarsa bu onların eksikliği...

Bak en basitinden bir örnek vereyim.
Babana baksana :D
Hiç tanımıyorum babanı, hiç de görmedim :D
Küpe takıyor mu?
Saçları omuzlarından aşağıda mı?

Peki şöyle sorayım. 20li yaşlardaki insanlara bak. Erkeklere. Kaçı küpeli? Kaçının sakalı tarzanvari? Kaçının saçları uzun? Çoook sayıda kişi var...

Peki 30 sonrasına bak?..
O kadar azalır ki. 40 yaşına gelmiş bir adam hala uzun saçlı, orman sakallı, küpeliyse zaten Harley Davidson kullanıp deri ceket giyiyordur :ehe

Demek ki uzun saçtır vesairedir "doyulması gereken" "hevesler" sadece. Ama erkek modeli öyle değil. İşte o modeli size kazandırdıkları yaştasınız.
Takım elbise - temiz bir yüz - kısa derli toplu saçlar... Bunlar temiz bir görünüm sağlar insana.
"Görünüşün" en önemli olduğu birkaç meslek dalından birisidir benimkisi. Sen de gördün. Dış görünüşün temiz-düzenli olursa, sen kıyafetine özen gösterirsen insanlar da sana saygı duyar :)
kravatı evde unutmustum birgün.dedim şimdi azar işitmiyeyim.sınıfa gittim erkenden.
hoca nerden gördüyse artık sınıfa geldi.''kravatın nerde senin ?''dedi.bende evde unuttum dedim.hoca beni eve yolladı kravatını al öyle gel okula dedi :ehe :kop2:
E haklı yani :ehe Kravat unutulur mu yahu :D

Revengeful

Emekli Yönetici
Vallah müdür birgün saçımı kendi elleriyle kesti o günden sonra uzun saçla bidahada gitmedim :d:

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Müdür yardımcısı eski berber :D
Adama ben jilet vurmam desen bile çekmeceden makine çıkarıyor o derece manyak biri :D Ustura var makine var normal düz jilet var bir de plastiklerden var :D Onun dışında ense için makas da var büyük :D

Burak

Üye
eski berber mi :ehe

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Adı üstünde "okul" . Eğitim vermeyi amaçlıyor. Öğrendikleriniz sadece fen bilgisinden, dağ taş bilgisinden ibaret değil. Disiplini, insanlarla geçinmeyi, nasıl iletişim kurulacağını, sosyal aktivitilerle ortama ayak uydurmayı vs, öğreniyorsunuz.

Tabi bir de -eskiler bilir yenilere söylüyorum- insanları nasıl değiştiririm, onlara nasıl yön verebilirim diye düşünmeye başlayınca anlarsınız bunu ancak. En öğretici olan düşünmekle yaşamaktır şu hayatta ne de olsa.

Dafny

Dafny

Üye
siz saçıma değil beynime bakın diceksin onlara

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Hangi beyin, saçından gözükmüyor ki derse :hmmm

Dafny

Dafny

Üye
soyut anlamda.beyninin icine baksınlar seni vatana millete hayırlı bi evlat olarak yetiştirmeye baksınlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt