Xperia solo şarjda iken şarj bitmesi

Sponsorlu Bağlantılar

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Xperia solo şarjda iken şarj bitmesi
Merhabalar
Xperia sola kullanıyorum. 3g üzerinden film izlemek için illa ful çeken bir yere geçmek çok canımı sıkıyor. Çünkü öyle birşey ki 2 - 3 kademe 3g çeken bir yerden şarja takılı bile olsa telefonun şarjı geriye sarmaya başlıyor ve 0 olduktan sonra bir zaman idare ediyor akabinde laps ekran kapanıyor telefonun pili tamamen boşalıyor. Buna bir çözüm bulmak için sizlere fikir danışmak istedim. Ful çeken yerde böyle bir problem hiç yaşamadım. Lütfen yardımcı olun yoksa sırf bu yüzden telefonu elden çıkarabilirim.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
ilk defa böyle birşey duyuyorum. Sarj makinasının mAh değerine bak üstünde yazar. Ondan daha yüksek değerde makina al.

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Güzel fikir. 850 gibi birşeydi sanıyorum. Ancak bunun kernel de desteklemesi gerekir mi acaba yani donanım uyumluluğu açısından.

Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
valla o kadar bilgim yok kernel ne demek bilmiyorum. Benim 2 sarj makinam var biri 890 mah diğeri 350 mah . 350 olan 5 saat de sarj ederken 890 2 saat de sarj ediyor

ferhat_5382

ferhat_5382

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]yok desteklemesede olur sanırsam ben kendi şarj ciazımla 2 saatte şarj ediyorum ama kardeşiminki çok yüksek mAH değerinde olduğu için yarım saat içinde şarj ettiğini gördüm[/SIZE][/COLOR]

Superfan

Superfan

Üye
Voltajla ilgili bir sorun olabilir.Başka bir prizde, başka bir şarj aletiyle dene.
Eğer custom kernel kullanıyorsan kernelle ile ilgili bir sorun olabilir.

Ama bende ilk defa duyuyorum.Hadi tableti kapatırken %100 olduğunu, açtıktan sonra %50 olduğunu gördüm ama bu da farklı bir şey :ehe

• Beğen
Tepkiler: doqukans2
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
Voltajla ilgili bir sorun olabilir.Başka bir prizde, başka bir şarj aletiyle dene.
Eğer custom kernel kullanıyorsan kernelle ile ilgili bir sorun olabilir.

Ama bende ilk defa duyuyorum.Hadi tableti kapatırken %100 olduğunu, açtıktan sonra %50 olduğunu gördüm ama bu da farklı bir şey :ehe

Doğrudur. Açılırken çok güç tüketir bazı tabletler. Klima misali:D

• Beğen
Tepkiler: doqukans2
hikmet366

hikmet366

Üye
3g çok şarj yer yapabileceğin hiç bir sey yok

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
jarz aleti bozuk deyilse orjinalden şaşma bozabilir zamanla

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Yeni aldım bi tane 1200 mah lık 10 liraya. Bakalım olacak mı işe yarar inşallah.

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Değişiklik yok :-( yine aynı durum söz konusu. Başka fikirlere ihtiyacım var.

MaxipmaN

Üye
sana fikir vereyim şarjdayken telefonu sıkıştırp film açmak nasıl bi mantık?

Adilx05

Adilx05

Üye
jarz aleti bozuk deyilse orjinalden şaşma bozabilir zamanla

Yeni Bir İcat Mı ?

- - - Eklendi - - -

Neyse Konuyu Dağıtmayayım Dostum Senin Sıkıntın Büyük İhtimalle Bataryadan Diye Tahmin Ediyorum Çünkü Benimde Çok Eskiden Bi N73üm Vardı Oda Son Zamanlarına Doğru Böyle Yapıyodu Hatta Şarzdayken Konuşurken Bile Batarya Zayıf Deyip Kapandığını Bilirim Sen Yeni Bi Bataryayla Denede Zaten Şarj Ederken İnternetten Film İzlemek Veya Herhangi Bi Şekilde Hücresel Bağlantıları Çalıştırmak Bataryanın Ömrünü Kısaltıcaktır :oke:

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
sana fikir vereyim şarjdayken telefonu sıkıştırp film açmak nasıl bi mantık?

Ne yapayım? Bir buçuk saat dayanmıyor en fazla bir saat ömrü var 3g üzerinden film izlersem.

Bataryayı garantiye gönderip değiştirtmem gerekiyor. Onu daha sonra yapacağım.

Şu tablet pclerin orjinal şarj cihazları ile denesem diyorum bir de. Acaba işe yarar mı? Xda developer e baktım da hızlı şarj ile ilgili kernel desteği yazısı falan göremedim.

taylan08

Üye
beyler büyük ihtimal rom ve kernelden kaynaklanıyordur banada olmuştu rom ve kernel değiştirdim sıkıntı gitii. bide şarjda iken istediği kadar şarj yesin yiyebileceği miktar bellidir ve prizden gelen miktarda bundan az değildir isterseniz pc de usb üzerinden şarj edin az güç gelecektir ama denemede fayda var yine giderse ilk rom ve kernel değiştir ama ikisini aynı anda yapma tek tek sıra ile dene eğer yine olmuyorsa paraya kıy git şarj aleti al yine olmuyorsa kesinlikte bataryada sıkıntı var garanti yolu görünüyor çünkü bataryanın üzerinde yazan değerden fazla volt gelmez telefona çünkü adaptörü buna izin vermez dediklerimi dene istersen

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Bootloader kilidini açtım ben. Şimdi kilitleyip orjinal ics flashlayıp geri göndersem sıkıntı olur diye düşünüyorum. Ama bunu kesinlikle yapacağım. Taylan sen hangi romu kullanıyorsun? Özellikle günlük kullanım için şarjı iyi tutması gerekli. Xda da senle yazışmıştık bir ara. Malum cm data sorunu vardı o yüzden cm benim için pek birşey ifade etmiyor.

taylan08

Üye
bu kernel interactivex ve sio da kullanıyorum

buda rom günlük kullanım için gayet stabil

oyun performansını arttırmak içinse bu modu kullanıyorum allta yorumlarda reset atma sorunu var yazmışllar ama bende daha hiç olmadı öyle bişey ne oyunda ne video izlerken

batarya performansı okadar iyi değil ama powersave e alırsan 1-2 saat daha fazla kullanırsın telefonu

son olarakta bu program arkada çalışan programları uyutuyor herşeyi uyutun ama whatsapp gibi anlık mesajlaşma programlarını uyutmayın çünkü programı kapatıyor ve siz açtığınızda mesaj geliyor örneğin arkadaşınız sabah mesaj yolluyor siz öğlen programı açarsanız öğlen geliyor mesaj yani bildirim gelmesinide engelliyor program kapalı oldugu için. böylece rom ilk kurulduğu gibi stabil oluyor.bende sadece whatsapp uyutulanlar arasında değil geriye kalan wechat tango skype youtube oyunların hepsi uyutulanlar listesinde

- - - Eklendi - - -

buda bootlader kilidini tekrar kilitleme dalgası

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Aynı romu kullanıyoruz. O kernel pek deep sleep yapmıyor ben bunun için emwnos mu ne onun kernelini kullanıyorum. Hotplug cfq güzel. Greenify de kullanıyorum. gpu dalgası da var onun linkini atayım menü geçişindeki lagları azaltıyor.

TheCower

TheCower

Üye
    Konu Sahibi
Emwnos kernel

Gpu mod

Üst Alt