Püf Noktası WP'den Android'e geçtim pişmanım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
okachi1

okachi1

Üye
Onu anlatmak istemedim ama belki hata bendedir. Ancak şunuda unutmamak lazım, ileri seviyede android kullananlar bilgisayarla ve kodlarla daha çok haşır neşir olan insanlardır. Neticede root yapıp çeşitli ROM ları telefona yükleyip, tasker gibi otomasyon programları ile uğraşan ve bunlarla android sistemini canının istediği gibi evirip çeviren insanlardan bahsediyoruz.Diğer tarafta ise firmanın veya işletim sisteminin size verdiği ile yetiniyorsunuz. Konu android ve kasma meselesi olunca yazma ihtiyacı hissettim , çünki bu sisteme çok fazla yükleniliyor, kötüleniyor. Bence yine söylüyorum en fonksiyonel en hızlı ve en özgür sistemdir android. Kasma olayına gelince dedimya o kullanmaya bağlı. Tabi sözüm HTC one, z3 g3 gibi cihazlar için geçerli. Siz gidip bir iPhone htc wildfire ile kıyaslarsanız tabiki android kasar dersiniz. Ancak asus zenphone 5 (kullanmadım ama cihaz özelliklerine baktım) inde kasacağını sanmıyorum.Eğer o donanımla kasıyorsada buradaki hata cihazda değil kullanıcıdadır demek istiyorum. Yine yanlış anlaşılabilir diye de açıklama getireyim, ben linux kullanıyorum ve win 8 den hiç anlamam. Win 8 de karşılaştığım hatalar işletim sisteminin değil benim hatalarımdır. Bu durumda sadece benim o işletim sistemimi bilmememle ilgili bir konu yoksa mesele zeka meselesi değil, ilgi ve çalışma meselesi.

• Beğen
Tepkiler: çaminci

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Onu anlatmak istemedim ama belki hata bendedir. Ancak şunuda unutmamak lazım, ileri seviyede android kullananlar bilgisayarla ve kodlarla daha çok haşır neşir olan insanlardır. Neticede root yapıp çeşitli ROM ları telefona yükleyip, tasker gibi otomasyon programları ile uğraşan ve bunlarla android sistemini canının istediği gibi evirip çeviren insanlardan bahsediyoruz.Diğer tarafta ise firmanın veya işletim sisteminin size verdiği ile yetiniyorsunuz. Konu android ve kasma meselesi olunca yazma ihtiyacı hissettim , çünki bu sisteme çok fazla yükleniliyor, kötüleniyor. Bence yine söylüyorum en fonksiyonel en hızlı ve en özgür sistemdir android. Kasma olayına gelince dedimya o kullanmaya bağlı. Tabi sözüm HTC one, z3 g3 gibi cihazlar için geçerli. Siz gidip bir iPhone htc wildfire ile kıyaslarsanız tabiki android kasar dersiniz. Ancak asus zenphone 5 (kullanmadım ama cihaz özelliklerine baktım) inde kasacağını sanmıyorum.Eğer o donanımla kasıyorsada buradaki hata cihazda değil kullanıcıdadır demek istiyorum. Yine yanlış anlaşılabilir diye de açıklama getireyim, ben linux kullanıyorum ve win 8 den hiç anlamam. Win 8 de karşılaştığım hatalar işletim sisteminin değil benim hatalarımdır. Bu durumda sadece benim o işletim sistemimi bilmememle ilgili bir konu yoksa mesele zeka meselesi değil, ilgi ve çalışma meselesi.

Bu konuyu artık uzatmaya gerek yok sanırım:)
Sana tabiki hak veriyorum. Adam gidip Porsche alsa ama araba sürmekten anlamazsa hiç bir işe yaramaz tabiki. Ama bu Porsche kötüdür anlamına gelmez.

• Beğen
okachi1

okachi1

Üye
Aynen demek istediğim şeyde bu

luckysleven

luckysleven

Üye
Androidde root rom islemleri zevkli islerdir. Heleki editlemeler kod yazmalar vs anliyorsan tadindan yenmez.Sınırlari zorlarsin telefondan alabildigin kadar verim alirsin ama bir yere kadar . Artik rom takip etmekten kafayi kirarsin. 3 sene xda dan cikmadim hayatimda toplasan 10 kitap okuyan ben android ile ilgili kitap almayi falan dusundum. Zamanimi bu islere ayiracak kadar sacmaladim yani. Sonra bir baktimki arkadas bunun sonu yok. Ben telefondan verim almak icin rom kovalarken benim telefonum ( ornek: samsung ) guncelleme destegini kesmis. Ee bu seferde bekleki romu yapan eleman destek versin. Oda destegi keserse kaldik launcherlara.. Hadi diyelim rom destegi var bu seferde driver sorunu cikiyor cunku elindeki telefon guncel degil coktan çöp olmus bile.. Artik 12 yasindaki cocugun yaptigi editlenmis romlara kalirsin. Bu seferde ekran gecislerine sararsin ufacik bir takilmada telefondan soguma noktasina gelirsin .. Sonuc olarak rom isini bir yere kadar goturebildim ve wp cihazlar cikmaya basladi piyasaya.. Bu seferde dedimki ya bana ne lazim? Ofis lazim 5-6 guncel uygulama lazim biraz kamera olsun tasarim guzel olsun.. Bunlar icin roma roota gerek var mi ? Yok. Ozaman wp bana goremi evet bana gore. Geceleri xda da deli gibi gezme derdim bitti. Android ve romlarin verdigi dertler bitti. Wp zaten min. performans ile max hizmet veren bir sistem daha ne istenebilirki ?

Telefondan yazdigim icin mesajda kopukluklar olabilir o yuzden ozetlemem gerekirse wp herkesin kullanabilecegi ama bir okadarda 2. Gunde pisman olabilecegi bir sistem. Ama sunu kesin soyleyebilirimki dert istemiyorsan telefonu telefon gibi kullanmak istiyorsan wp cok iyi bir tercih olur.

• Beğen
Tepkiler: pirenuri
The SLayeR

The SLayeR

Üye
Valla kusura kalmada konu sahibi arkadasaim cihazin kotyse androide suc bulma bence ayrica her android fanlari bile gercek android tadinin amiral donanimli cihazlarda fazlasyla yasandgini ifade eder misal bende eskiden ace 2 vardi lanet etmistim wp ye gecicektim lg g2 aldim androiddi cok seviyorum simdi ve iyiki wp almamisim benim bircok wp fani arkdasim simdi androide gectiler adam keyfini cikariyo androidin ki bence 1000 tl alti android cihazlar bisure sonra cop bence tabi bu konuda moto g yi ayri tutarim

Ayrica zenfone 5 kotu bi tercih olmus

Yönetici tarafından düzenlendi:
  • Beğen
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Lütfen mobil cihazlar ısınıyor diye şikayet etmeyelim. Üretici firmalar bizleri düşünmeden edemiyor!!!
Bak havalar soğudu zaten kış geldi ellerimiz üşümesin diye cep sobaları (pardon cep telefonu) yapmışlar. Çok düşünceliler canlarım benim. Çok seviyorum onları ya! Onların bizden ziyade cebimizde ki parayı sevdiklerini de unutmamak gerek.:ehe:ehe
kısaca sobafon diyelim işte gitsin :kıskıs:

• Beğen
Tepkiler: emz, Aybin.Kilic ve skynet

OBM

Üye
    Konu Sahibi
Herkez dönüp dolaşıp aynı yere geliyor arkadaşlar Sadece Zenfone 5 kullanıcısı değilim Note 3 üm de var aynı sıkıntıları zenfone kadar olmasa da onda da yaşıyorum madem benim görüşüme bu kadar tepkiniz var karışmayın bu da benim görüşüm. WP kullandığım zaman android kullandığım kadar acı çekmiyordum. madem sizin Note 3 leriniz Zenfone 5 leriniz o kadar iyi sizde gidin android genel den ben Note3 ün manyağıyım, Zenfone 5 in delisiyim yazıp paylaşın gereksiz paylaşımlar yapıyorsunuz ben yıllardır pro derecesinde akıllı telefon kullanan bir insanın bana telefon kullanmayı öğretmeyin lütfen.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Daha doğru tercihlerde bulunmanız dileğiyle. :locked:

• Beğen
Tepkiler: xmustx
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt