iPad 16 GB Wi-Fi APPLE İpad 16 Gb Wi-fi:

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erdenkst

Üye
    Konu Sahibi
iPad 16 GB Wi-Fi APPLE İpad 16 Gb Wi-fi:
ÜÇ BÜYÜKLERİN SAVAŞI
Hayallerinizi geçeğe dönüştüren sırlarla dolu gizemli elma, son derece arkadaş canlısı arama motoru ve modern bilgisayar dünyasının bel kemiği bir barda karşılaşırlar. Tabii silahlarını birbirlerine doğrulttukları o anda, bizim orada olduğumuzdan haberleri yoktur.
APPLE
Apple, bizi mutluluktan delirtiyorsun. Bu işi gizli kapaklı yapıyor oluşunsa, başka bir tartışma konusu. Yaptığın abartılı reklam kampanyaları arada sırada bizi çıldırtsa da, şimdiye kadar tüm hayallerimizi gerçekleştirdiğin için sana ne kadar teşekkür etsek az.
1 iPAD
Planlar… Appleın genel taktiği: Hiç aklınıza gelmeyen bir cihaz üretmek ve sonra da sizi o cihazın esiri yapmak. Şimdiye kadar hiç kimsenin, sadece İntenette sörf yapmak için kullanılabilecek, yaklaşık 500 USD civarında, büyük beden bir iPod Toucha sahip olmak isteyeceği aklımıza gelmezdi. Oysa şimdi bu cihaz aramızda ve ona sahip olmak için yanıp tutuşuyoruz.
İşe yarayacak mı? Tabii ki yarayacak. Apple kesinlikle işini şansa bırakacak bir firma değil. iPad, belki iPhone kadar çok satmayacak ama satış rakamlarına bakılırsa, şimdilik çok iyi iş çıkardığı kesin. Wi-Fi desteği olan sürümü, ilk hafta sonunda yüz binleri aşan bir satış rakamına ulaştı. Üstelik 3G versiyonu henüz piyasaya çıkmamışken… Şimdi sıra rakiplerinin neler yapacağını izlemeye geldi. Windows ve Android tabanlı tabletlerin mücadelesi kesinlikle çok eğlenceli olacak.
2 iPHONE
Planlar… iPhone için yükseliş dönemi devam ediyor. Tam da özelliklerinin rakip Android telefonların gerisinde kaldığını ve artık yaşını başını aldığını düşünüyorduk ki Mesih Jobs iPhone OS 4.0ı önümüze serdi. Birden fazla işlemi aynı anda yapabilmenizi sağlayan çoklu görev tanıma özelliği, klasör oluşturabilme desteği ve iBook uygulaması, beklediğimiz özellikler arasında. Yeni mobil reklam uygulaması iAds pek ilgimizi çekmese de ileride daha ucuz uygulamalara sahip olmamızı sağlayabilir.
İşe yarayacak mı? Bu konuda en ufak bir şüphemiz yok. OS 4.0 bazı donanım ayarlamalarıyla birlikte yaz aylarında ortalığı sallamaya başladığında, iPhone da gerçek gücüne kavuşmuş olacak. Bu kesinlikle bizim için çok iyi bir haber; çünkü Android ve Microsoft Phone 7yle birlikte şimdiye kadar gördüğümüz en hararetli rekabete tanıklık edebileceğiz.
3 UYGULAMA DÜKKANI
Planlar… En popüler, en çok talep gören ve en heyecan verici uygulama dükkanı olarak dünyanın parasını kazanmaya devam edecek.
İşe yarayacak mı? Kesinlikle. Özellikle iPadin gelişi ve onun birinci sınıf HD uygulamaları, uygulama dükkanını daha da popüler bir hale getirecek. Tabii çoklu görev tanıma becerisine kavuşmuş iPhone OS 4.0 da buna katkıda bulunacak. Bir de bunlara çok daha güçlü ve kaliteli uygulamaların geliştirilmesine katkıda bulunacak iAds eklenince, App Storeun alıp başını yürüyeceği kesin gibi görünüyor.
4 MAĞAZA
Planlar… Apple bu konuda son derece başarılı. Jobs, kendine has Apple tarzını kullanarak, bilgisayar satın alma deneyimini geliştirdi. Peki, bunu nasıl yaptı? Tabii ki kendi Apple mağazalarını açarak… Üstelik birçok insanın karşı çıkmasına rağmen...
İşe yarayacak mı? Yaradı bile. 290 Apple mağazası şu ana kadar 50.9 milyon kişi tarafından ziyaret edildi ve 689 bin Mac satıldı. Hatta bunların en büyüklerinden biri olan Regent Street mağazası, bulunduğu sokağın değerini artırarak, kiraların yükselmesine sebep oldu. Kısacası online ticaretin bu kadar hakim olduğu günümüzde, Apple mağazaları gerçek birer mucize gibi…

5 iBOOKS
Planlar… Apple en büyük yayınevlerini ele geçirmeyi ve gelişmekte olan e-kitap kulvarına hakim olmayı planlıyor. Tabii hiç deneyimi olmadığı düşünülürse, bu konuda ne kadar başarılı olur bilemeyiz.
İşe yarayacak mı? Göz dostu E-ink teknolojisine sahip bir ekranı olmamasına rağmen iPad şimdiye kadar kullandığımız en iyi e-okuma uygulamalarından birine sahip. Kısacası belki de e-kitapları giderek daha popüler kılacak cihaz odur.
DİĞERLERİ
Nike+iPod
Apple, Google ve Microsoftun belki de tek ortak özellikleri, ortaya yenilikçi bir hipotez atıp, sonra da onu geliştirmeleri. Apple ve Nike işbirliğiyle geliştirilen koşu kiti de böyle bir düşüncenin ürünü. Hiçbir yere koşmasak da bu fikri destekliyoruz.
OS X
OS X henüz Windowsa karşı ciddi bir tehdit oluşturacak kadar güçlenmedi. Bununla birlikte pazar payının giderek arttığı da bir gerçek. Ayrıca Facebook gibi çalışanlarına Mac veren şirketlerin varlığı düşünülürse, Microsoftun bu konu üzerine biraz kafa yorması gerekebilir.
Apple TV
Bizce Appleın isteğe bağlı film, müzik ve TV servisi tam olarak hak ettiği ilgiyi göremiyor. Bu, belki de bu tarz servisleri çok daha ekonomik fiyata sunan başka girişimlerin olmasındandır. Ne diyelim, Appleın bir konuda da geri kalması bizi çok üzmedi.
Bire-bir İletişim
Apple “One to One” uygulaması sayesinde artık her şey çok kolay. Eski bilgisayarınızdaki dosyaları nasıl transfer edeceğinizi ya da gıcır gıcır Macinizi nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, Apple mağazası ekibi size destek olmaya hazır. Üstelik acemi bir çaylak ya da gerçek bir profesyonel olmanız hiç önemli değil.
290
Apple mağaza sayısı
2600m
Regent Street mağazasının büyüklüğü
50.9m
2010un ilk çeyreğinde Apple mağazası ziyaretçi sayısı
586,000
“One to One” kişisel eğitim seanslarının sayısı.
GOOGLE
Dünyanın en ünlü arama motorunun arkasında, teknolojiyi yiyip bitirmiş bir ordu dolusu profesyonel görev yapıyor. Tabii ki en büyük hedef para kazanmak, ama bunu yaparken web ve mobil tabanlı uygulamalar konusunda süper bir iş çıkarttıklarını da kabul etmek gerekiyor.
1 CHROME OS
Planlar…
Googleın dünya görüşü, basitlik ve kullanıcı dostu özellikler üzerine kurulu. Şimdiye kadar gerek bir arama motoru ve İnternet gezgini olarak; gerekse web uygulamalarında bu değerleri öne çıkaran Google; bunu artık Windows 7, iPad ve Linuxa rakip olabilecek yeni netbook işletim sisteminde de öne çıkarıyor. Tabii mobil işletim sistemi Androidin de hakkını vermek gerekiyor. HTML 5 ile güçlendirilmiş ve tarayıcı tabanlı işletim sisteminin, tüm İnternet kuşağını ele geçirmesi hedefleniyor.
İşe yarayacak mı?
Evet ama işlemci gücünden, donanım uyumluluğundan ve üçüncü parti yazılım desteğinden yoksun olduğu için daha çok Windows 7 yerine, iPade karşı bir tehdit oluşturacak. Ama eğer aradığınız şey, bir tablet ya da netbook üzerinden günlük İnternet gezintinizi gerçekleştirmek, e-postalarınıza göz atmak ve haritalar üzerinden yolunuzu bulmaksa, hızlı bir şekilde işinizi görecektir. Bununla birlikte Chrome OSa sahip olmak için bu işletim sistemini destekleyecek bir cihaz satın almanız gerekecek.
2 ANDROID
Planlar…
Google, Android ile iPhoneun pazar payını ele geçirmeyi hedefliyor. Bunu da Googleın mail, takvim, haritalar ve arama gibi özellikleriyle uyumlu açık kaynak kodlu, kabuk değiştirebilen ve birden çok uygulamayı aynı anda çalıştırabilen mobil işletim sistemiyle yapmayı planlıyor. Gelecek planları arasındaysa, açık kaynak kodlu uygulama pazarına daha çok destek olmak var.
İşe yarayacak mı?
Evet ama zamanla… Android Market şu an büyüklük açısından iPhone 4.0 ve Appleın geniş katoloğuyla yarışacak güçte değil. Bununla birlikte Androidin pazar payı yukarılara doğru tırmanmaya devam ediyor ve Android destekli cep telefonları da gün geçtikçe daha fazla tercih ediliyor.
3 HARİTALAR/NAVİGASYON
Planlar…
Tüm cihazlarda ve her yerde ilk tercih edilecek harita servisi olmak amaçlanıyor. Google bu hedef uğruna, yoluna çıkan tüm diğer uydu navigasyon üreticilerine, ücretsiz adım adım yönlendirme desteğiyle zarar vermeye devam ediyor. Tabii ki bunu kötü niyetle yapmıyor; sonuçta Google bir şeytan değil, ama işler nasıl yürür bilirsiniz.
İşe yarayacak mı?
Evet. Tabii ancak adım adım yönlendirme servisi yürürlüğe girince, Google bu amacına ulaşacak. O zamana kadar da off-road algoritmalarını çözecek bazı dahilere ihtiyacı olacak. İsterse ona bu konuda seve seve yardımcı olabiliriz.
4 LABARATUARLAR
Planlar…
Gerçek teknoloji tutkunlarını özgürlüklerine kavuşturmak amaçlanıyor. Google gibi firmalarda çok sayıda kritik konuda karar alan yetenekli çocuklar çalışıyor. Google bu gençlerin zamanlarının yüzde 20sini hayal ettikleri projeye ayırmalarına izin veriyor ve onları destekliyor. Hatta fikri gerçekten beğenirse, ilk kullanıcılara bu projeyi sunup, beğenip beğenmediklerini öğrenmeye çalışıyor.
İşe yarayacak mı?
Benzer Görseller, Trendler, objeleri ve yerleri tanıyan yeni Android uygulamaları gibi birbiri ardına üreyen yeni servisler ve araçlar sayesinde, yaradı bile… Bizce bu fikir kesinlikle dahice ve Googleı bu tarz riskler aldığı için can-ı gönülden tebrik ediyoruz.
5 SES/ÇEVİRİ
Planlar…
Telefonunuzu Otostopçunun Galaksi Rehberi kitabındaki Babil Balığına benzetmek amaçlanıyor. Googleda telefon konuşmalarını gerçek zamanlı çevirebilmek için konuşma tanıma teknolojilerini ve makine çevirisini birleştiren bilim adamları, durup dinlenmeden çalışıyor.
İşe yarayacak mı?
Kesinlikle. Googleın otomatik çeviri teknolojisi şu an – bazıları diğerlerinden daha iyi olsa da- 52den fazla dili tercüme ediyor. Fakat dünya üzerinde binlerce dil var ve tümünü tanıyacak ses tanıma algoritmaları üzerinde çalışmak, zaman harcamaktan başka bir şey değil. Eğer Google bunu başarırsa, dünya çok daha kolay yaşanabilen bir yer olacak.
DİĞERLERİ
Wave
Önce gereksiz bir yaygara kopardı. Sonra da bir sürü kafa karışıklığı yarattı. Şimdi biraz etkisini kaybetmiş olsa da, bizce ilerleyen dönemlerde yeni nesil mesajlaşmanın bel kemiğini oluşturacak. Onu izlemeye devam edin.
Goggles
Tek yapmanız gereken telefonunuzu bir objenin üzerine tutmak. Cihazın onu tanıdığını, arama motorunda arattığını ve onunla ilgili çok daha fazla bilgiyi önünüze serdiğini göreceksiniz. Bir ürünün fiyatını ya da bulunduğunuz yerin ismini öğrenebileceksiniz. Çok akıllıca…
Chrome
Chrome OStan önce Googleın İnternet gezginiyle tanışma şerefine eriştik. Tüm diğer tarayıcılar gibi o da, en hızlı ve akıllı olanın kendisi olduğunu iddia ediyordu ve bize bunu kanıtlamayı başardı.
Google uygulamaları
Garip görünse de kendinizi tamamen Googleın kollarına bırakarak, kuş gibi hafif hissedeceksiniz. Gmail ve Google Calendera üye olun. Sonra da kendinize Android destekli bir telefon alın. Her şey gerçek zamanlı senkronize olacak ve siz sadece satın alacağınız telefona para ödeyeceksiniz. Mükemmel değil mi?
“Yenilik zorlu bir süreçtir: Google laboratuarlarında gerçekleştirdiğimiz bazı projelerin başarısızlığa uğramasını önemsemiyoruz; çünkü teknoloji ancak bu şekilde ilerler”
Aparna Chennapragadai Goggle Laboratuarları Proje Yöneticisi
MİCROSOFT
Öncü teknoloji firmalarından biri olan şirket, bu ara sert eleştiriler alıyor. Milyarlarca Microsoft kullanıcısını en çok kızdıran şeyse, hiç kuşkusuz büyük teknoloji devinin parmağını her alana sokmak istemesi. Neyse ki Microsoftun yeni icadı, bugüne kadar ki en havalı teknolojik cihaz olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
1 WINDOWS PHONE7
Planlar…
Microsofta göre iPhone gelişmeye çok uygun bir cihaz değil. Müşterilerin gözündeki değerini kaybetmemesi, tamamen yeni uygulamalara bağlı. Android ise çok sayıda telefon üreticisinin, farklı donanımlarda, farklı sürümleri kullanması nedeniyle parçalı bir yapıya sahip. İşte bu nedenle gelecek tamamen yeniliklere açık yapısıyla dikkat çeken Windows Phone7ye bağlı.
İşe yarayacak mı?
Yeni işletim sistemi hakkındaki ilk izlenimlerimiz, işe yarayacağını söylüyor. Yine de cihazın donanım anlamında bazı kuvvetli özelliklere ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Gerçi Microsofta göre bu durum, hem tüketicilerin kafasını daha az karıştıracak hem de üreticilerin son teknoloji özellikler geliştirmelerine sebep olacak. Bunun dışında cihazın işletim sistemi kesinlikle başarılı ve gerçek zamanlı olarak güncellenen ikonlar karşısında iPhoneunkiler modası geçmiş kalacak.
2 BING
Planlar…
Aslında hiç kimse yeni bir arama motoru için yanıp tutuşmuyordu. Fakat Microsoft güncel arama motorları tarafından getirilen sonuçların yüzde 40ının yanlış olabileceğine ve doğrularının bulunabilmesi için bu sonuçların tekrar tasfiye edilmesi gerektiğine karar verdi. Örneğin Bingde Metallicayı arattığınızda, “şarkı sözleri”, “biletler” ve “videolar” olmak üzere farklı kategoriler yer alıyor. Diğer süslü özelliklerinden bazıları arasında, basit görsel arama ve kuş bakışı harita görüntüleme bulunuyor.
İşe yarayacak mı?
Bing, arama motorları dünyasında gerçek bir gelişmeye işaret ediyor. Fakat Googleın hakimiyetine son verebilmesi için daha bir fırın ekmek yemesi gerekiyor.
3 WINDOWS 7
Planlar…
Microsoft ne kadar çok çabalarsa, başı da o kadar fazla belaya girmeye devam ediyor. Neyse ki Vistanın en iyi özelliklerini alarak, onu yararlı arayüz hamleleriyle donatan Windows 7, daha hızlı ve istikrarlı bir kullanıcı deneyimi sunmayı başarıyor.
İşe yarayacak mı?
Şüphesiz. Sonuçta dünyanın en popüler işletim sistemi olan Windowstan bahsediyoruz. Üstelik Windowsun tekrar gün yüzüne çıkmış hali, bizce eskisine göre çok daha havalı.
4 PROJECT NATAL
Planlar…
Natal hakkındaki dedikodular gün yüzüne çıktığından beri, oyun dünyasında büyük bir karmaşa yaşanıyor. Söylentilere göre bu harekete duyarlı sistem o kadar akıllı ki elinizde bir oyun kumandası tutmanıza gerek kalmayacak. Natal, nerede olduğunuzu anlayarak, sizi anında oyunun tam kalbine ışınlayacak.
İşe yarayacak mı?
Dedikodulara göre Natal donanımının fiyatını düşük tutmak için Xboxın biraz daha çalışması gerekiyormuş. Eğer bunu yapmayı başarabilirse, Xbox tüm diğer sistemlerden çok daha güçlü bir hale gelecek.
5 SURFACE
Planlar…
Çok basit: İnsanları şaşkına çevirmek. Surfeceın çoklu dokunmaya izin veren, nesneleri algılayabilen yapısı, sadece ofis masaları ya da duvarlar gibi akıllı yüzeylerin gelişmesine öncülük etmeyecek; aynı zamanda MS ismi, uzay çağı teknolojileriyle birlikte anılacak.
İşe yarayacak mı?
Evet. Teknoloji etkinliklerinde sergilenen Surface demoları bile, insanların ona dokunmak için yanıp tutuşmasına sebep oldu. Siz bir de onu piyasaya çıktığında görün.

DİĞERLERİ
Windows Live
Emin olun, Microsoft sizi çok iyi tanıyor. Twitter, Facebook ve MySpace henüz emekleme aşamasındayken, insanların onlara sürekli kayıt olmaktan sıkılacağını biliyordu. Bu nedenle Live sayesinde onları tek bir akış altında toplamayı başardı. Ayrıca yan ürünü Skydrive ile size 25 GB kapasitesinde bir online depolama alanı bahşetti.
Internet Explorer 9
İnternet tarayıcılarını her geçen gün daha fazla kullanıyoruz. IE9 da bu prensip doğrultusunda geliştirildi. Bağımsız Javascript motoru, normal tarayıcı işlemlerine göre çok daha fazlasını yapabilmenize izin veriyor ve HTML5 efektleri için gerekli PC donanımının altından kalkabiliyor.
MSN Video Oynatıcı
Bizce MS, video oynatıcısını yeteri kadar tanıtmayı başaramadı. Burada BBC de dahil çok sayıda tedarikçiden gelen, 1000 saatin üzerinde TV içeriğine ücretsiz olarak ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca Microsoftun Silverlight teknolojisi sayesinde bant genişliğiniz ve CPU kullanımınız ölçülerek, yayınları uygun kalitede izlemeniz sağlanıyor.
Office 2010
Her zaman yanımızda olan bu ileri teknoloji ürününün yüzünü her sabah görmekten gerçekten de çok mutluyuz. Üstelik 2010 sürümü bize çok daha fazlasını vaat ediyor; Adobeu kıskandıracak görsel düzenleme yetenekleri ve Google Docsu kızdıracak ücretsiz online uygulamalara erişim desteğiyle, o gerçek bir mucize.
“Windows Phone7yi üreticilerin istedikleri özelliklerle kolayca geliştirebilecekleri bir yapıda tasarladık” Microsoft İngiltere Mobil Grup Yöneticisi
DİĞERLERİ
Linux, paraya susamış devasa büyüklükte bir şirket değil. Unix tabanlı ve güvenli olan, açık kaynak kodlu bir işletim sistemi. Hali hazırda birçok firma yetenekli Linux kodlarını kullanarak iş yapıyor. İşte Linuxun tüm dünyaya nasıl hakim olacağını görmeniz için beş neden…
1 HER YERDE
Sizin bile evinizde mutlaka Linuxla çalışan bir cihaz vardır. Son derece ölçülebilir mimarisi nedeniyle Android ve webOS da dahil, birçok cep telefonunun, medya oynatıcının, NAS sunucusunun temeli Linuxa dayanıyor. Googleın ve Palmin kullandığı sistemler, Linuxa göre geliştiriliyor. Hatta Nokia N900 bile Linuxdan türetilmiş bir işletim sistemi olan Maemoyu kullanıyor. Nokia ve Intel geleceğin tablet cihazlarına güç verecek, Linux tabanlı işletim sistemi Meegoyu geliştirmek için çalışmalara başladılar bile… Webde de Linux sunucuları üzerinde çalışan programlar oldukça yaygın. Uzun lafın kısası, Linux zaten yeteri kadar büyük ama genişlemeye de devam ediyor.
2 UYUMLU
Kodlama alanındaki gayretli çabalarını bir kenara bırakırsak, Linux fanatikleri bizi herhangi bir bilgisayar donanımının bile Linuxu çalıştırabileceğine ve bu işletim sisteminin en popüler dosya formatlarını oynatacağına inandırdı. Windowsa özel yazılımlardan birini mi kullanmak istiyorsunuz? Wine (winehq.org), bunu tüm makineyi çalıştırmanıza gerek kalmadan bir Linux sistemi üzerinde yapabilmenize izin veriyor. Wine aynı zamanda Mac OS X üzerinde de çalışıyor.
3 YARARLI
Linux, kişiselleştirilmiş tasarımı sayesinde çok sayıda bireysel amaçlı kullanıma uygun bir yapıya sahip. Favorilerimizden biri olan Mythbuntu ile, Linux uyumlu bir TV alıcısını bilgisayara bağlayabilirsiniz. Sonrasında tek yapmanız gereken mythbuntu.orgda bulunan açıklamaları ve dosyaları kullanarak, Mythbuntuyu kurmak. Artık PVR olarak görev yapabilecek, HD kayıt kabiliyetine sahip (eğer bilgisayarınız yeteri kadar güçlüyse) güçlü bir medya merkeziniz var.
4 ÇEKİCİ TASARIM
Linux aslında, büyük oyuncular onları faaliyete geçirmeden önce, işletim sistemi alanında yeni fikirleri destekleyen bir tecrübe alanı. OS X el koymadan önce animasyonlu geçişlere sahip, son derece şeffaf bir kullanıcı arayüzü vardı. KDEnin son zamanlarda çıkardığı Plasma arayüzü kesinlikle mükemmel görünüyor ve masaüstü kullanışlılığını, akıllı telefonların basitliğiyle birleştiren netbook versiyonu, widget tabanlı bir arayüz sunuyor.
5 HIZLI
Intelin işletim sistemi Moblin, 15 saniyeden kısa bir sürede çalışmaya başlıyor. Asusa güç veren Linux tabanlı işletim sistemi ExpressGate ise 5 saniyeden kısa bir sürede kullanıma hazır hale geliyor. Üstelik başlıca rakiplerine kıyasla çok daha az kaynak tükettiği için neredeyse her donanıma rahatlıkla hayat verebiliyor. Bu özellikleri de onu 15 yıllık Pentiumunuz için bile mükemmel bir yol arkadaşı haline getiriyor.
DİĞERLERİ
ADOBE
HTML5, Flashın canına okusa da Adobe tarafından geliştirilen diğer teknolojiler yeni yeni ısınmaya başlıyor. İster bir telefon, PC veya iPad; ister bir dijital yayın cihazı olsun, Air platformunu kullanan her cihaz, aynı yazılımı çalıştırabilecek. Ayrıca Adobeun CS5 yazılımının Air ve ePuba gelmesi, iPad ve e-kitapların gittikçe artan popülerliği göz önüne alınırsa, kitap ve magazin okuma alışkanlıklarında bir devrim yaratabilir.
Oracle
Kurumlara yönelik çözümleriyle tanınan Oracle, asıl gücüne Java ve Solarisin kurucusu Sun Microsystemsi satın alarak kavuştu. Aynen Air gibi, mobil oyunlardan Blu-ray oynatıcılara kadar her şeye güç veren Java koduyla da, Java platformuyla uyumlu herhangi bir cihaz üzerinde çalışacak programlar tasarlamak mümkün. Tabii açık kaynak kodlu ve ölçülebilir bir işletim sistemi tasarlamak üzere bir araya gelen yazılımcıların ön ayak olduğu OpenSolaris tasarısının ve favori ücretsiz yazılımımız olan OpenOfficein de hakkını vermek gerekiyor.
Mozilla
Cep telefonunuzda, masaüstü ve dizüstü bilgisayarınızda bir İnternet tarayıcısı olarak kullanabileceğiniz Firefoxun dışında, Mozillanın Thunderbird adlı olağanüstü bir e-posta programı ve geliştirilme aşamasında olan çok ilginç servisleri bulunuyor. Bunlardan birisi olan Raindrop, twitlerinizi ve e-posta gelen kutunuzu bir araya getirerek, tüm iletilerinizi önem sırasına göre kategorize eden bir program.
%95
Linux kullanan Hollywood animasyon sunucularının oranı. Avatar da bunlarda birisiyle yaratıldı.
446
Dünya çapındaki 500 süper bilgisayardan Linuxla çalışanların sayısı.
% 1.02
Linux masaüstü işletim sisteminin pazar payı
İpad 16 Gb Wi-fi Genel Özellikleri:

İŞLEMCİ: Apple A4 1 GHz İşlemci
RAM: 256 MB
HDD: 16 GB Flash Disk
OPTİK SÜRÜCÜ: Opsiyonel Sürücü
EKRAN INC: 9.7 inch Multi-Touch Led Aydınlatmalı Ekran
 
Yönetici tarafından düzenlendi:

erdenkst

Üye
    Konu Sahibi
APPLE IPAD 16 GB WI-FI TABLET PC:

Ekran : 9.7 inch ipad 16 gb İşlemci Hızı : 1 GHz Sabit Disk : 16 GB Teknik Özellikler

Veri Giriş Metodu : Dokunmatik İşletim Sistemi

Platform : Tablet PC Ekran Özellikleri

Ekran Ölçüsü : 9.7 inch ipad 16 gb Ekran Çözünürlüğü : 1024 x 768
İpad’leri bazılarımız ilk defa görmüyor ama Ocak 2010’dan itibaren onlara dokunabilme şansımız da oldu. Görünümü çok hoş, ekranından daha sonrada bahsedeceğiz ama olağanüstü, özellikle elinizle temasa geçtiği anda kalbinizin ritminin değiştiğini fark edeceksiniz.

Parlak yapıdaki 9.7 inçlik ekranı aynı iPhone’lar gibi davetkar. Anotlanmış alüminyum kasası, çok güzel bir dokunma hissi uyandırıyor. Bunları süper hafif ağırlık ile birleştirdiğinizde sanki bir roman tutuyormuş gibi oluyorsunuz. Apple’ında bu tasarımdan umduğu şey, size özelmiş izlemini uyandırıp, çok sevdiğiniz bir eşyanızı sürekli yanınızda gezdirmeniz.

ipad 16 gb:
İpad’ler 6 farklı çeşit ile piyasaya sürüldü. 16, 32 ve 64 GB kapasite ve Wi-Fi özelliği barındıranlar ile yine aynı kapasite seçenekleri ile birlikte Wi-Fi ve 3G sunanlar. Wi-Fi sayesinde kablosuz b, g ve n ile bağlantı yapabiliyorsunuz ve Bluetooth da tabiî ki içeriyor.
ipad 16 gb:
İşletim sistemi olarak Apple’ın iPhone’ları ile benzer yapıda. Sadece daha büyük ekran için uyarlamalar yapılmış. Samsung veya Intel işlemci kullanmak yerine ise Apple kendi yapımı, 1 Ghz hızındaki A4 işlemciyi kullanıyor. 720p videoları rahatlıkla izleyebileceğinizi de şirket garanti ediyor. Pil ömrü ise upuzun bir süre olan 10 saat.
ipad 16 gb:
Ekstra özellikler olarak İpad’ler umulduğu kadar donatılmamışlar. Örneğin Skype veya iChat gibi programlarda görüntülü konuşma yapabilmeniz için tümleşik bir web kamerası bulunmuyor ya da fotoğraf transferi için SD kart okuyucusu yok. Birden çok uygulamada aynı anda çalışmak da aynı iPhone’lardaki gibi mümkün değil. Ancak olumlu yönlerine bakılırsa daha büyük ekranlara görüntüyü aktarabiliyorsunuz. iPhone ile yapabileceğiniz her şeyi de gerçekleştirebiliyorsunuz.

İpad’iniz iBook özelliği ile parmağınızın basit dokunuşları ile sayfalar arasında hareket edebiliyorsunuz. Ekranın sağ kısmına dokunup ileri, sol kısmına dokunup geri gidebilirsiniz. Ayrıca yine parmak hareketleriniz ile aynı hız çerçevesinde sayfaları değiştirebiliyorsunuz. Bu özellik basit gibi duruyor olsa da kullanımı oldukça eğlenceli.

Video oynatma kalitesi de güzel. Filmlerde tam ekran kullansanız bile renkler canlı ve görüntüler net. Geniş ekran en-boy oranında film izlemeyi sevenler için tam ekran yapmak avantaj sağlamıyor. Bu ekran oranları için de bir seçenek var ama aktif edildiğinde kenar kısımlarda siyah çubuklar görülüyor. Ekranının çözünürlüğü 1024 x 768 piksel. Bu da demek oluyor ki favori internet sitelerinizde gezinirken görüntüyü yakınlaştırma ihtiyacı duymuyorsunuz. Birçok LCD ekranın aksine, LED arka ışıklandırmalı IPS teknolojisi derin kontrast sağlıyor. Ekranın görüş açıları da bir hayli geniş. Aynı anda iki kişi, ekranı görüntü kaybı yaşamadan rahatlıkla izleyebiliyor.

İşlemcisinin hızı da bir diğer etkileyici özellik. iPhone’lara göre çok daha hızlı olduğu aşikar, uygulamalar çabuk cevap veriyor, internette rahatlıkla sörf yapabiliyor ve elektronik postalarınıza bakabiliyorsunuz.

iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad
iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad
iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPadiPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad
iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPadiPadiPad,iPad,iPad
ipad 16 gb ,
ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,
ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,ipad 16 gb ,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,
iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,
iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,
iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,iPad,

IPAD 16 GB WI-FI,

IPAD 16 GB WI-FI


IPAD 16 GB WI-FI


IPAD 16 GB WI-FI


IPAD 16 GB WI-FI



 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt