WP8 Etkinliğinin Korkusundan Google da Nexus Etkinliği İçin Aynı Tarihi Seçti!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
WP8 Etkinliğinin Korkusundan Google da Nexus Etkinliği İçin Aynı Tarihi Seçti!

En son baktığımızda Ekim ayında 31 gün vardı ki bu da basın toplantısı yapmak için 31 ayrı seçenek anlamına geliyor.
O yüzden Google'ın tanıtım yapmak için Microsoft'un WP8'i tanıtacağı günle aynı günü seçmekteki ısrarına şaşırmadan edemiyoruz.

Microsoft batı yakasında (San Francisco'da) etkinlik düzenlerken, Google'da doğu yakasında (New York'ta) etkinlik düzenliyor.

Google'ın yapacağı etkinlikte özellikle LG markalı yeni Nexus telefonunu tanıtacağı, hatta dolaşan dedikodulara göre birden fazla Nexus cihazı tanıtabileceği söyleniyor.
Ayrıca işletim sistemiyle ilgili olarak da bazı yeni bilgiler verebileceği yönünde söylentiler var.
En azından artık LG'nin neden Windows Phone'a yönelmediğini biliyoruz.
Çünkü LG, Google'ın yeni Nexus gözdesi olmuş durumda...

Her neyse, Microsoft haftalar önceden 29 Ekim tarihini açıklamışken, Google'ın da bu tarihi seçmesinin tesadüf olmadığını ve amacının her zamanki sıkıcı siyah Nexus telefonuyla Microsoft'a yönelecek ilgili bölmek olduğunu düşünüyoruz.
Bu gerçekten çok âdice bir hamle. Ama sonuçta Google işte, söz konusu basın toplantısı bile olsa, karşı tarafı kopyalayıp kendi normal işleyişiymiş gibi göstermek onun doğasında var.

Ama bu defa Microsoft'un yeni HTC ve Nokia cihazları sayesinde masaya daha çok şey koyacağını düşünüyoruz.
En azından daha ilgi çekici şeyler göreceğiz.

Bu arada 29-30 Ekim tarihlerinde All Things Digital tarafından "Dive into Mobile" isimli bir etkinlik düzenleneceğini, bu etkinliğe Google'dan Andy Rubin ve Nokia'dan Stephen Elop'un da katılacağını belirtelim.
Kimileri Google'ın kasten Microsoft'la aynı tarihi seçmediğini, cihaz ve işletim sistemi değişikliklerini çoğu zaman "Dive into Mobile" etkinliklerinde tanıttığını ve bu sene de bunu baz aldığını söyleyebilir. Ama olay bu değil.

Etkinlik 2 gün sürecek. Google istese tarihi 29 ekim yerine 30 ekim olarak da belirleyebilirdi. Ayrıca o etkinlikte Stephen Elop da konuşmacı olarak yer alacak ama bu ille de bu fırsatı bir şey tanıtmak için kullanacağı anlamına gelmiyor.

Cihazlara gelecek olursak, Nexus S ilk kez Web 2.0 konferansında Kasım ayında tanıtılmıştı. Galaxy Nexus da Hong Kong'da Samsung'la ortaklaşa yapılan basın konferansında tanıtıldı.

Yani mesele şu, Andy Rubin'in "Dive into Mobile" etkinliğinde yer alması Google'ın basın toplantısından ayrı bir durum ve bu ikisi aynı zamanda yapılmak zorunda değildi.

Çeviri ve derleme: bulutsuzgece

• Beğen
Tepkiler: YasirTaHazal, n000k ve OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Teşekkürler demek lg bu yüzden wp'na yönelmemiş... :oke:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
lg'nin wp'den cikmasi optimus7'nin başarisizligi ve bu platformda yarişamayacagi icindir. Buna nexus kilifi uydurmak lg'nin duştugu acze katilmaktir. Zira lg cep telefonu konusunda sadece en yuksek donanimi kullanarak yarişabilecegini biliyor.

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Sonuç olarak Google'ın amacına ulaşamayacağını düşünüyorum ben.
Microsoft'un etkinliğine ilgi epey yoğun olacaktır. :hmmm

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Millet wp8'i merakla beklerken, google kim takar.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
microsoftun etkinlikleri gundemin en başinda olmuştur her zaman. Google'in amaci android takipcilerinin aklinda celişki oluşmasini onlemek ama ben de başarili olacagini zannetmiyorum.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
microsoftun etkinlikleri gundemin en başinda olmuştur her zaman. Google'in amaci android takipcilerinin aklinda celişki oluşmasini onlemek ama ben de başarili olacagini zannetmiyorum.
aynen abi başarılı olacaklarını hiç düşünmüyorum.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye

Haberin Yazılış seviyesinde yazdım. rahatsız olduysan sizde düzeltin lütfen.
Öncelikle; Arkadaşımız haberi kendi yapmıyor bunun bilincinde olman gerekir, gördüğün gibi altta çeviri ve derleme diye not düşmüş. Ayrıca burada ki çekememezlikten kastını anlamış değilim, ortada çekememezlik diye bir şey yok ki... Eleştirisel olarak kişisel görüşler yazılmış. Bir defa senin üslubun çok yanlış, sizin seviyeniz cümlesi de ne demek.

• Beğen
Tepkiler: ANIL
ANIL

ANIL

Admin
Daha fazla uzatmanın anlamı yok. Gökçen abi'nin dediği gibi haber alıntı konu sahibi ise çevirisini yapmış ve paylaşmış. Tatsızlık çıkarmaya gerek yok. İyi forumlar.

ecel54

ecel54

Üye
yazdıın yazızan kimin çekemediği belli

enterneoll

enterneoll

Üye
tamam sorun yok.

lazye

lazye

Üye
bende inanmıyorum google yapcğı tanıtmn iyi olcğnı. Bnce wp8 daha ilgi çekecektir. Ben nokia aşırı severim. İnş wp8 sayesnde nokiada kendine yer edinir !

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Android bence aynı... Yani insanlar alıştı... Google ın konferansında 4.2 tanıtılacaksa eğer insanlar zaten androidi bildikleri için gitmeyecektir ama wp8 yeni bir macera, yeni bir arayış, yeni bir düzen :) insanlar merakından dolayı ms in konferansına gidebilir-gidecektir.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Konuda tartışma konusu yapılacak bir durum yok.
Eleştirel bir makalenin ingilizcesinden çevrilmiştir.
Orjinalinde de üslup aynen çeviride olduğu şekildedir.
(Ki büyütülecek kadar ağır bir üslup da yok)
Makalede belirtilen düşüncelere katılırsınız katılmazsınız o ayrı mesele.

• Beğen
Tepkiler: n000k
yasirtaha

yasirtaha

Üye
bazı arkadaşlar androidden paramı alıyorlar veya ortaklarmı anlamıyorum symbian ve wp 8 konularına sataşmadan duramıyorlar sanki ceplerine para giriyor anlamış değilim

amcalu1

amcalu1

Üye
Iyi olan kazansın

ecel54

ecel54

Üye
bende symbian ve wp var, bunların forumuna girerim androide girip yorum yapmışlığım yok :D

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
bende symbian ve wp var, bunların forumuna girerim androide girip yorum yapmışlığım yok :D
Üslup muhafaza edildiği müddetçe forumun her yerinde yorum yapılabilir. En azından ben yapıyorum...:tebessüm:

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bir insanda artniyet varsa nerede olursa olsun hoş karşilanmaz. Bu bolum veya forumun herhangi bir bolumu farketmez. Onemli olan niyettir.

ecel54

ecel54

Üye
Üslup muhafaza edildiği müddetçe forumun her yerinde yorum yapılabilir. En azından ben yapıyorum...:tebessüm:

demek istediğim ben android sevmem ama gidipte forumlarında android'e laf atmıyorum yorum atmıyorum ama buradakiler wp' telefona sahip veya almak istiyor :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt