Haber WP8.1 Güncellemesi Başladı [Tüm Lumia Cihazlar İçin]

Sponsorlu Bağlantılar

4MaGuS

4MaGuS

Üye
tm burada kurulu olabilir zaten ikiside aynı mapsi kullanıyor yoksa hepsi için ayrı ayrımı kurulacak zaten içlerini incelerseniz aynı olduğunu anlarsınız burada sorunun tam olarak ne olduğunu anlamadım haritalar kısmında ayarlama burada da ikiside mevcut sorun ney acaba

kemal l925

Üye
Arkadaşlar selam aleykum lumia 925 kullanıcısıyım biraz garip gelebilir ama cyan güncellemesi geldi ben de yarına ertelendim wifi kota az diye iş yerinde yüklerim diye yarın güncelleme lere bakınca güncel dedi Black da gine bilgisi olan varmı 8.1 geliştirici surumu de yuklu teşekkürler

alasulumurat

alasulumurat

Üye
Arkadaşlar selam aleykum lumia 925 kullanıcısıyım biraz garip gelebilir ama cyan güncellemesi geldi ben de yarına ertelendim wifi kota az diye iş yerinde yüklerim diye yarın güncelleme lere bakınca güncel dedi Black da gine bilgisi olan varmı 8.1 geliştirici surumu de yuklu teşekkürler
bir önceki sayfayı okursan anlarsın ;)

frogan

Üye
güncelleme de hata varmış geri çekilmiş ondan güncel diyordur yeniden verilince yükleyebilirsin.

kemal l925

Üye
Tam ayrıntıyı bilmiyorum ingilizce WP forumlarına girip araştırmak lazım
Benim cihaz da da güncelleme sorunu çıktı dun olan güncelleme bugün yok oldu cihaz güncel diyor umarım yakın zaman da güncelleme verirler tekrar

teAtalay

teAtalay

Üye
Sistem yada SDK öyle bir müdahaleye izin veriyor mu bilmiyorum.

Öyle bir imkan olsa, ille de hava durumu uygulaması şart değil, ana menü arka plan resmini galerideki resimlere göre belli aralıklarla otomatik olarak değiştiren herhangi bir uygulama da yapılırdı diye tahmin ediyorum.
Bilmiyorum belki vardır ama mağazada böyle bir uygulamaya rastlamadım şahsen.

Sistemin (WP8.1'in) buna izin verip vermediği konusunu, forumdaki geliştirici arkadaşlara bir sormak lazım.
@kesasd @teAtalay

Selamlar,

BackgroundAgent ile bunu yapmak mümkün ancak bunu sağlayacak bir servisin olması gerek. Ya da sabit 4-5 resim arasında hava durumuna göre değişiklik gösterme olabilir. Mantıklı bir fikir aslında ancak sahada çok kaliteli bir servise sahip Microsoft uygulaması olduğu için böyle bir uygulama yapılır mı bilmem.

• Beğen
Tepkiler: papakudioflu ve bulutsuzgece
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Selamlar,

BackgroundAgent ile bunu yapmak mümkün ancak bunu sağlayacak bir servisin olması gerek. Ya da sabit 4-5 resim arasında hava durumuna göre değişiklik gösterme olabilir. Mantıklı bir fikir aslında ancak sahada çok kaliteli bir servise sahip Microsoft uygulaması olduğu için böyle bir uygulama yapılır mı bilmem.
Microsoft uygulaması çok kaliteli bir servise sahip olsa da uygulama olarak kullanıcıların beklediği görsel kaliteyi karşılamıyor. Ayrıca hava durumu uygulamalarına servis hizmeti de sağlayan Accuweather gibi servislerin bu yönde de destek sağladıklarını sanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: remzi33 ve teAtalay
Dexter Morgan

Dexter Morgan

Üye
Koca Microsoft bi epıl olamıyor

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Selamlar,

Sistem geliştiriciye "başlangıç ekranı arka plan resmini" değiştirme imkanı tanıyor mu? :hmmm

Öyle bir imkan varsa niye bununla ilgili hiçbir uygulama yok?

Öyle bir seçenek olması için herhangi bir fotoğrafa bakarken gördüğümüz seçenekler arasında kilit ekranı olarak ayarla seçeneğinin yanı sıra "başlangıç ekranı fonu yap" gibi bir seçenek olması lazım sanki, öyle değil mi? :hmmm

• Beğen
Tepkiler: teAtalay ve emz
emz

emz

Üye
Sistem geliştiriciye "başlangıç ekranı arka plan resmini" değiştirme imkanı tanıyor mu? :hmmm

Öyle bir seçenek olması için herhangi bir fotoğrafa bakarken gördüğümüz seçenekler arasında kilit ekranı olarak ayarla seçeneğinin yanı sıra "başlangıç ekranı fonu yap" gibi bir seçenek olması lazım sanki, öyle değil mi? :hmmm

Abi bende öyle biliyorum. O nedenle zaten arka fonu ayarlayamıyoruz. Onu ne zaman bilmiyorum ama gerekli bir şey. İnsana kolaylık sağlıyor.

Abi bende öyle biliyorum. O nedenle zaten arka fonu ayarlayamıyoruz. Onu ne zaman bilmiyorum ama gerekli bir şey. İnsana kolaylık sağlıyor.

serinaga

serinaga

Üye
here maps yok orada
HERE drive+ uygulaması Here Maps'i kullanan bir navigasyon uygulaması değil mi zaten :allalla:
Orada sadece Here Drive+ seçebilirsiniz, otomatik olarakta Here Maps'i kullanmış olursunuz ...

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi

Böyle bir uygulamanın Ayarlardaki "Başlangıç+Tema" ayarına ve "fotoğraf seç" özelliğine yahut da buranın eriştiği sistem satırına erişimi olması gerekir.

Esasen herhangi bir uygulama olmasa bile Microsoft'un son kullanıcıya bu seçeneği, yani o ayarlar kısmına gitmeye gerek kalmadan doğrudan herhangi bir resmi arka plan yapma imkanı tanıması gerekirdi. Sanırım güncelleme hazırlanırken o detay atlanmış.

Başlangıç ekranında "Fotoğraflar" uygulamasında herhangi bir fotoya bakarken sağ alttaki üç noktaya (...) basınca yalnızca kilit ekranı olarak ayarla çıkıyor. Oysa "başlangıç ekranı resmi yap" gibi bir seçenek de eklenerek kolay yoldan kırpma/ayarlama ekranına geçiş sağlanabilirdi.

Bu imkana paralel olarak geliştiricilere de arka planı belli aralıklarla otomatik olarak galeriden veya kendi seçeceğimiz fotoğraflar içinden seçip değiştiren uygulama yapma imkanı da tanınırdı.

Bu konunun peşini bırakmayalım. Bu hafta yabancı bir iki platformda dile getireyim bakalım ne diyecekler :hmmm

Son düzenleme:
KenanK

KenanK

Üye
Umarım WindowsPhone 8.1 GDR1 güncellemesi Windows 8.1 Update 2 ile aynı zamana yetişir. Windows 8.1 Update 2 için tarih 12 ağustos olarak sızdırıldı.

emz

emz

Üye
Böyle bir uygulamanın Ayarlardaki "Başlangıç+Tema" ayarına ve "fotoğraf seç" özelliğine yahut da buranın eriştiği sistem satırına erişimi olması gerekir.

Esasen herhangi bir uygulama olmasa bile Microsoft'un son kullanıcıya bu seçeneği, yani o ayarlar kısmına gitmeye gerek kalmadan doğrudan herhangi bir resmi arka plan yapma imkanı tanıması gerekirdi. Sanırım güncelleme hazırlanırken o detay atlanmış.
Fotoğraflar kısmında herhangi bir fotoya bakarken sağ alttaki üç noktaya (...) basınca yalnızca kilit ekranı olarak ayarla çıkıyor. Oysa başlangıç ekranı resmi yap gibi bir seçenek de eklenerek kolay yoldan kırpma/ayarlama ekranına geçiş sağlanabilirdi.

Bu imkana paralel olarak geliştiricilere de arka planı belli aralıklarla otomatik olarak galeriden veya kendi seçeceğimiz fotoğraflar içinden seçip değiştiren uygulama yapma imkanı da tanınırdı muhtemelen.

Bu konunun peşini bırakmayalım. Bu hafta yabancı bir iki platformda dile getireyim bakalım ne diyecekler :hmmm

İşte anlatmaya çalıştığım şey :D O kısayol çok kullanışlı oluyor. Bize ... Nokta menü ayarlarından bu seçeneği sunarlarsa kullanışlı olur. Bu aynı Bluetooth ayarlarından aktif etmeden paylaş bölümünde Bluetooth ile paylaş çıkmaması gibi bir şey. Ben sırf bu nedenle ilk zamanlarda herhalde dosya paylaşılamıyor sanmıştım. :D Hiçbirşeyi atamamıştım Bluetooth ile. Onun da kısa yolu bulunmalı hep. Tıklayınca açıp yollayınca kapamalı. Kullanışlı oluyor o zaman. ;)

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
...decode...

...decode...

Üye
bende biraz konu dışı bir durum hakkında bir tahminde bulunmaya çalışayım. Nedense içimden bir ses Cortana'nın WP9 ile Türkiye'ye geleceğini söylüyor. tabi herhangi bir yerden görmüşlüğüm yoktur, sadece tahmin :)

KenanK

KenanK

Üye
bende biraz konu dışı bir durum hakkında bir tahminde bulunmaya çalışayım. Nedense içimden bir ses Cortana'nın WP9 ile Türkiye'ye geleceğini söylüyor. tabi herhangi bir yerden görmüşlüğüm yoktur, sadece tahmin :)

WP9 da Windows 9 ile beraber geleceğini var sayarsak 2015in sonbaharı sanırım onunda çıkışı şuanki sızan bilgilere göre. ayrıca Cortananın Windows9 da yer alacağı da var bilgiler arasında. Hatta windows 8.1 update 2 ile beraber whatsapp, wechat gibi uygulamalar PC ye geleceği falan var bakalım neler olacak.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

ozggurr

ozggurr

Üye
Ozaman sorun yukleme sirasinda olusuyor yukledikten sonra bir sorun yok yani dogrumudur ?
dogrudur. yukleme tamamlandiktan sonra telefon sorunsuz acildiysa sorun yoktur sizin icin. Cok az sayida kullaniciyi etkileyen bir hata ama tek kisinin butun verileri kaybetmesine bile neden olmak yeterince buyuk bir hata zaten...

dusunsene normal bir yukleme olacak diye verileri yedeklemeden guncellemeye basliyorsun telefon kilitlenip donup kaliyor. hard reset atarak verileri silip telefonu sifirlirlayarak calistirabildigin telefondan yedegi alinmadan silinen verileri nasil kurtaracaksin? yok boyle bir yontem....

• Beğen
Tepkiler: luckysleven
teAtalay

teAtalay

Üye
Microsoft uygulaması çok kaliteli bir servise sahip olsa da uygulama olarak kullanıcıların beklediği görsel kaliteyi karşılamıyor. Ayrıca hava durumu uygulamalarına servis hizmeti de sağlayan Accuweather gibi servislerin bu yönde de destek sağladıklarını sanıyorum.

Konuyu tamamen yanlış anlamışım. Ben kilit ekranından bahsediyoruz sandım ki bence böyle bir uygulama olacaksa kilit ekranı olmalı. Arka planda hoş olacağını sanmıyorum.

Servis olayına gelince, veriyi çekeceğimiz kaynağın BackgroundAgent dediğimiz kısımda çalışabilir olaması için çok hızlı olması gerekiyor. Dolayısıyla herhangi bir internet sitesinden çekilemez, bir web servis olmalı. Bu servisleri de genelde paylaşmaz sağlam kaynaklar. Bizim MGM'nin var ancak uygulama yazmaya değer mi düşünmek lazım. Bu konuyu akademi üyeleri arkadaşlarımızla görüşeceğim. Accuweather gibi çok gelişmiş API'lar maalesef ücretli oluyor.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ozggurr

Üst Alt