Haber WP8.1 Güncellemesi Başladı [Tüm Lumia Cihazlar İçin]

Sponsorlu Bağlantılar

luckysleven

luckysleven

Üye
Arkadaşlar gelecek olan yeni kilit ekranı normalde sisteme entegre değil miydi ..? Ben güncelleme ile geleceğini biliyordum. Ve ayrıca kafam karıştı, 8.1 Tam sürüm ne zaman geliyor, yoksa şuan ki Cyan güncellemesi ile beraber mi gelecek ..? İkisi birbirinden ayrı mı gelecek, kafa bir milyon oldu ..?

Ikiside bir gelecek ve simdiki test surumunden farkli birsey olmayacak ozetle. Kilit ekranida 1gb ve ustu cihazlar icinde onumuzdeki gunlerde yayinlanacakmis

• Beğen
Tepkiler: Krnl386

mtoyanik

mtoyanik

Üye
preview for developer ile 8.1 güncellemesini kurmuş olanlar cyan'i yükleyemeyecek mi ? geçenlerde böyle bir haber vardı sanırsam

• Beğen
Tepkiler: Rainesto
luckysleven

luckysleven

Üye
preview for developer ile 8.1 güncellemesini kurmuş olanlar cyan'i yükleyemeyecek mi ? geçenlerde böyle bir haber vardı sanırsam

Oyle birsey yok ben 8.1 ile cyani yukledim ve oncesinde preview yukluydu

• Beğen
Tepkiler: mtoyanik

zbahadir

Üye
İsteseler hemen hepsini yayınlarlar da kullanıcıların zarar görmesini istemediklerinden aceleye getirmiyorlar. Mesela birinin bilgileri zarar görse MS'u dava edebilir. MS'un en önemli politikası kullanıcıların verilerinin zarar görmemesi.

Hem o kadar kolay değil programcılık. Çok fazla olasılığı düşünmek zorundalar. Örneğin bir şekilde yayınlar ama öyle bir hata yapar ki hatayı düzeltmek için göndereceği diğer yamayı kullanıcı otomatik alıp yükleyemez ve telefon çöker. O zaman servis yolu görünür.

Size anlatamayacağım kadar çok detay var. İyice test edilecek emin olduklarında yayınlayacaklar. Salı gününe kadar bekleyin. MS güncellemeleri hep salı günleri yapar bunu biliyoruz artık.

• Beğen
Tepkiler: ...decode... ve alasulumurat
MEnesCansiz

MEnesCansiz

Üye
Kullanıcıyı anlamak gerçekten çok zor. Sevgili arkadaşlar bahsettiğimiz şey yazılım. Kolay bir şey değil. Tek düğme için satırlarca kodlar yazılıyor. Tek harf yanlış olsa silinip baştan yazılıyor. Tepkinizde haklısınız güncelleme geç geliyor fakat Nokia kesin bir tarih vermedi, yaz ayları içinde gelecek güncelleme dedi ki yazın daha ortasındayız. Zaten hepimiz neredeyse 8.1 kullanıyor. Bu kadar tepki gösteriyorsunuz ama Cyan gelince inanın yine tepki vereceksiniz sadece Cyan yazısı için mi bekledik diye. Sistem daha çok yeni yavaş yavaş gelişiyor. Ha deyince hiç bir şey olmuyor. Bazıları yok Android yok İOS diye tutturuyor arada. El insaf arkadaşlar ikiside 2007 den bu yana varlar gelişimdeler. Bu platform henüz çok yeni. Şimdi birileri yine diyecek WP 2008 den beri var falan diye evet var ama kaçınız adını duydunuz bu zamana kadar ? Destek almadığı için geride kalmış bir sistem ve WP 8 zaten tüm olumsuzlukları yıkmak için baştan yazıldı. Androidcilere soruyorum en iyi amiral gemilerinin hangileri 2 den fazla güncelleme alıyor ? Bizler WP sahipler 3 ayda bir sistem güncellemesi alıyoruz. İOS hemen veriyor vs falan diyenlere de cevap vereyim evet İOS hemen veriyor çünkü ilgilenmiyor. Bakınız İOS 7 sürümü tüm cihazlar için yayınlandı ve ne oldu ? İphone 4 sahipleri isyan etti. Telefon kullanılmıyor ağırlıktan ölüyor diye sizlerde duymuş görmüşsünüzdür çevrenizde. İşte Nokia'nın farkı burada arkadaşlar. Bakın 8.1'in Developer sürümü tüm cihazlar için geldi hepsine aynı düzeyde olarak. Kimi cihaz sahipler bataryadan performanstan çok memnunken kimileri (ben) batarya ve sisteme lanetler okudu. Nabza göre şerbet diye bir deyim vardır ve Nokia bunu çok iyi yapıyor. İşte Nokia ben gibileri mağdur etmemek için cihazlara yazılımı optimasyonlu olarak veriyor. Ve bu yüzden güncellemelerin yayınlanması uzuyabiliyor. Lütfen artık şekeri verilmeyen çocuklar gibi davranmayın. Yakın zamanda gelecek ve ısrarla söylüyorum Developer da ne kullanıyorsanız aynısını kullanacaksınız. Cihaz sizi uzaya çıkartmayacak. Lütfen sabırlı olun ve gereksiz isyan mesajlarından çok sistem ile ilgili görüş ve yorumlarınızı bildirin. Baş ağırtıcı bir yazı oldu kusura bakmayın ama okudukça daralma geliyor bana. İyi forumlar herkese.

• Beğen
Tepkiler: Rainesto, kursat99, ndrcnr ve 6 diğerleri
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Kullanıcıyı anlamak gerçekten çok zor. Sevgili arkadaşlar bahsettiğimiz şey yazılım. Kolay bir şey değil. Tek düğme için satırlarca kodlar yazılıyor. Tek harf yanlış olsa silinip baştan yazılıyor. Tepkinizde haklısınız güncelleme geç geliyor fakat Nokia kesin bir tarih vermedi, yaz ayları içinde gelecek güncelleme dedi ki yazın daha ortasındayız. Zaten hepimiz neredeyse 8.1 kullanıyor. Bu kadar tepki gösteriyorsunuz ama Cyan gelince inanın yine tepki vereceksiniz sadece Cyan yazısı için mi bekledik diye. Sistem daha çok yeni yavaş yavaş gelişiyor. Ha deyince hiç bir şey olmuyor. Bazıları yok Android yok İOS diye tutturuyor arada. El insaf arkadaşlar ikiside 2007 den bu yana varlar gelişimdeler. Bu platform henüz çok yeni. Şimdi birileri yine diyecek WP 2008 den beri var falan diye evet var ama kaçınız adını duydunuz bu zamana kadar ? Destek almadığı için geride kalmış bir sistem ve WP 8 zaten tüm olumsuzlukları yıkmak için baştan yazıldı. Androidcilere soruyorum en iyi amiral gemilerinin hangileri 2 den fazla güncelleme alıyor ? Bizler WP sahipler 3 ayda bir sistem güncellemesi alıyoruz. İOS hemen veriyor vs falan diyenlere de cevap vereyim evet İOS hemen veriyor çünkü ilgilenmiyor. Bakınız İOS 7 sürümü tüm cihazlar için yayınlandı ve ne oldu ? İphone 4 sahipleri isyan etti. Telefon kullanılmıyor ağırlıktan ölüyor diye sizlerde duymuş görmüşsünüzdür çevrenizde. İşte Nokia'nın farkı burada arkadaşlar. Bakın 8.1'in Developer sürümü tüm cihazlar için geldi hepsine aynı düzeyde olarak. Kimi cihaz sahipler bataryadan performanstan çok memnunken kimileri (ben) batarya ve sisteme lanetler okudu. Nabza göre şerbet diye bir deyim vardır ve Nokia bunu çok iyi yapıyor. İşte Nokia ben gibileri mağdur etmemek için cihazlara yazılımı optimasyonlu olarak veriyor. Ve bu yüzden güncellemelerin yayınlanması uzuyabiliyor. Lütfen artık şekeri verilmeyen çocuklar gibi davranmayın. Yakın zamanda gelecek ve ısrarla söylüyorum Developer da ne kullanıyorsanız aynısını kullanacaksınız. Cihaz sizi uzaya çıkartmayacak. Lütfen sabırlı olun ve gereksiz isyan mesajlarından çok sistem ile ilgili görüş ve yorumlarınızı bildirin. Baş ağırtıcı bir yazı oldu kusura bakmayın ama okudukça daralma geliyor bana. İyi forumlar herkese.

Açıkçası Windows Phone'a bu kadar alıştıktan sonra ben başka sistem kullanabileceğimi pek sanmıyorum.
Microsoft'un bu sistem üzerinde ciddiyetle ve kararlılık durduğunu, yatırımlarını sürdürdüğünü biliyorum.
Ve bu kadar üzerine düşüp yatırım yaptığı bir sistemi ve kullanıcılarını asla yarı yolda bırakmayacaktır diye düşünüyorum.
Bu sistem eninde sonunda (kimbilir bu yıl sonlarına doğru) çok daha mükemmel bir hale gelecek.
Şu an eksikliklerini ve zorluklarını yaşadığımız noktalar var mı? Evet var.
Ancak ilk çıktığından bugüne kadar geçen 1,5 yıllık süreçte önemli yol kat etti.

Microsoft "Uservoice" sitesi sayesinde kullanıcıların isteklerini daha yakından takip ediyor.
Ve her güncellemede diğer sistemlere göre eksik olan kısımları ve kullanıcı isteklerinin bir kısmını yerine getirmeye çalışıyor.

Hep söylüyorum, gerekli sabrı gösteremeyecek olan bu sisteme şu an için hiç bulaşmasın.
Çünkü daha yeni (WP8.1 ile) emekleme döneminden yürüme dönemine geçmiş olan bir sistem.
Belki 6 ay sonra koşmaya başlayacak ve en sabırsız olanların bile ihtiyacını karşılayacak düzeye gelecek.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2527662, emz, PureFood ve 3 diğerleri
ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Açıkçası Windows Phone'a bu kadar alıştıktan sonra ben başka sistem kullanabileceğimi pek sanmıyorum.
Microsoft'un bu sistem üzerinde ciddiyetle ve kararlılık durduğunu, yatırımlarını sürdürdüğünü biliyorum.
Ve bu kadar üzerine düşüp yatırım yaptığı bir sistemi ve kullanıcılarını asla yarı yolda bırakmayacaktır diye düşünüyorum.
Bu sistem eninde sonunda (kimbilir bu yıl sonlarına doğru) çok daha mükemmel bir hale gelecek.
Şu an eksikliklerini ve zorluklarını yaşadığımız noktalar var mı? Evet var.
Ancak ilk çıktığından bugüne kadar geçen 1,5 yıllık süreçte önemli yol kat etti.

Microsoft "Uservoice" sitesi sayesinde kullanıcıların isteklerini daha yakından takip ediyor.
Ve her güncellemede diğer sistemlere göre eksik olan kısımları ve kullanıcı isteklerinin bir kısmını yerine getirmeye çalışıyor.

Hep söylüyorum, gerekli sabrı gösteremeyecek olan bu sisteme şu an için hiç bulaşmasın.
Çünkü daha yeni (WP8.1 ile) emekleme döneminden yürüme dönemine geçmiş olan bir sistem.
Belki 6 ay sonra koşmaya başlayacak ve en sabırsız olanların bile ihtiyacını karşılayacak düzeye gelecek.

Telefon almak isteyene şimdilik WP almayın diyorum gelişme sürecinde sıkılırsınız diyorum bişey olmaz diyip alıyorlar. Yavaş yavaş yükselişte olduğunu anlamak istemeyen anlamıyor. Telefonda problem olmadığı halde veya beta olduğunu bildiği halde güncelleme gelmiyor diye sistemi bırakırım diyenler var. E bırak git ne olacak, ios'un şarjı daha kotu androide zaten laf etmiyorum.

zbahadir

Üye
Telefon konusunda isteyen istediği marka veya modeli alabilir bu tercih meselesi ama ortada öyle bir durum var ki gerçekten çok ciddi. Microsoft, Windows Phone işletim sistemini biraz aralarsa açık ara en çok kullanılan mobil işletim sistemi olacak. IOS zaten belli tek rakibi Android. onunda bazı sakıncaları var kullanıcı henüz farkında değil. Microsoft WP8 serisiyle ciddi bir adım attı ve WP işletim sisteminin bütün gömülü sistemlerde kullanılabilmesinin önünü açtı. Yakın zamanda buzdolaplarında görürseniz şaşırmayın. Ama hala çok eksikleri olmasına rağmen en modern işletim sistemi olduğunu kanıtladı. Neredeyse bütün markalarda WP işletim sistemini görme şansımız olabilir IPhone hariç.

Sözün kısası WP işletim sistemi geleceğin en çok kullanılan mobil işletim sistemi olabilir. Bana kalırsa olacakta. Ama WP8 veya WP8x yapılanlar ortada ama gelecek sürümler çok kullanıcı dostu olacaklar.

Microsoft Windows işletim sisteminde yaptığı hataları windows Phone'da yapmak istemiyor. Geç olsun sağlam olsun diye bence de öyle olması. Preview sürümde bile batarya sorunu dışında bir sorun yaşanmadı bildiğim kadarıyla.

Benim hala favorimdir Windows Phone ama Nokia için Allah rahmet eylesin diyorum. :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, emz, Aytaç-01 ve 1 kişi daha

frogan

Üye
arkadaşlar biraz önce modemim arızalandı bende eski kablolu modemi kurdum hoş güncelleme gelene kadar yeni modem alırım ama oldu da ben almadan gelirse güncellemeyi nokia software recovery tool ile yapabilirmiyim

emz

emz

Üye
arkadaşlar biraz önce modemim arızalandı bende eski kablolu modemi kurdum hoş güncelleme gelene kadar yeni modem alırım ama oldu da ben almadan gelirse güncellemeyi nokia software recovery tool ile yapabilirmiyim
Tabiki olur ama sizin veriler tarife uçuş moduyla uçar gider. Ona göre yedek alın. Çünkü sıfırlayıp yüklüyor. Bilginiz olsun.

• Beğen
Tepkiler: frogan
trepcan

trepcan

Üye
Sunuculara düştükten sonra yükleyebilirsin fakat ota'daki gibi olmaz. Yani herşey silinir ve Cyan yüklenmiş olur. tekrardan uygulamalarını yüklemen gerekir. O işlemi yapmadan önce telefonun yedekleme özelliği ile yedek alman ve tüm fotoğraf, müzik video gibi dosyalarını yedeklemen faydalı olacaktır. Sıfır tertemiz bir geçiş yapmış olursun. Diğer alternatifin ise eğer notebook kullanıyorsan(yada masaüstünde kablosuz adaptörün varsa) cihazından hotspot yapıp wifi ile ota üzerinden güncelleme yapabilirsin.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: frogan ve emz

frogan

Üye
sağolun arkadaşlar yedek var sıkıntı değil zaten güncelleme gelene kadar alırım bi modem :)

BelaMonte

BelaMonte

Üye
Wp 8 e geri döndüm en iyisi. Bildirim çubuğu filan aratmıyor

ozggurr

ozggurr

Üye
Orijinal Cyan kullanan arkadaslardan Cortana kullanan arkadaslar varsa bir bakip bilgi verebilirler mi acaba default map "bing map" mi preview versiyonundaki gibi? Yoksa Nokia, default map'i, "here map" olarak mi ayarlamis Cortana icin?

Benim icin Cortana cok kullanisli ve here map'in default olmasi cok cok onemli cunku yuzlerce "favourite place kayitli here map hesabinda". halihazirda preview 8.1 kullaniyorum. Nokia'ya ve microsoft'a defalarca yazdik cyan ile Cortana map seceneklerinde kullaniciya hangi map'i kullanacagini tercih etme sansi verilsin diye. eger Nokia Cyan guncellemesinde Cortana'nin defuault map'i preview versiyonundaki gibi bing ise Cyan'a update etmeyi dusunmuyorum.

ilgilenebilecek arkadaslar cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

ArAgOr

Üye
Şu sesli asistanı birde biz kullanabilsek

ozggurr

ozggurr

Üye
Onu bile vermediler ya bari onu versinler

Tüm dünya susuyor Gazze Feryat ediyor

sesli asistani kurabilirsin, dil ve bolge ayarlarini US (United States) yaparsan Cortana'nin kurulu oldugunu gorursun telefonunda. Ancak Cortana ingilizce'yi destekliyo sadece ve ABD ingilizcesini destekliyor o yuzden Ingilizce biliyorsan kullanabilirsin.
Bu ülkemiz çok şanssZ
Ben Cin'deyim, Cin'e guncelleme henuz gelmedi, benim telefonun orjinal dili Cince ama seceneklerden telefon dili ve bolgeyi US olarak secince Cortana geliyor telefona... Ingilizce olarak kullanabiliyorum. Ingilizcen varsa nerde olursaniz olun sanal asistani kullanabiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: marslin
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
sesli asistani kurabilirsin, dil ve bolge ayarlarini US (United States) yaparsan Cortana'nin kurulu oldugunu gorursun telefonunda. Ancak Cortana ingilizce'yi destekliyo sadece ve ABD ingilizcesini destekliyor o yuzden Ingilizce biliyorsan kullanabilirsin.
Ben Cin'deyim, Cin'e guncelleme henuz gelmedi, benim telefonun orjinal dili Cince ama seceneklerden telefon dili ve bolgeyi US olarak secince Cortana geliyor telefona... Ingilizce olarak kullanabiliyorum. Ingilizcen varsa nerde olursaniz olun sanal asistani kullanabiliyorsunuz.

Bende ing kurulu fakat dilimizde olmalı biz tükettiğimiz ürün sayısını düşünürsek bunu sence de hakketmiyormuyuz

Tüm dünya susuyor Gazze Feryat ediyor

ozggurr

ozggurr

Üye
Lumia cyan lı 925 kullanıyorum şimdi baktım cortanaya ama ayarlara varsayılan harita gibi bir şey eklenmemiş. Get directions to home dediğimde here drive açıldı. Zaten böyle bir özellik eklenmiş olsa biliyor olurduk bence

Bir de bu güncelleme ile here servisleri tek uygulamada toplanmayacak mıydı ?
where am I now dedigide nerde oldugunu gostermek icin bing maps mi aciliyor here map mi?

Üst Alt