Püf Noktası WP8.1 Geliştirici Ön İzleme Sürümü Özellikler ve Yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cortana işletim sistemine entegre olarak bütün ülke telefonlarına gelecek. Sadece bölgesini Us(Abd) yaparak aynen Bing Arama özelliğinde olduğu gibi aktif etmeniz gerekecek.

• Beğen
Tepkiler: skynet

ademoz05

ademoz05

Üye
Cortana Amerika ya geldiğinde Türkiye'deki bizlerde bölgeyi us yaparak kullanabileceğiz sanırım.ama turkçe olarak kullanmak isteyenler 2015i bekleyecek benim anladığım.o zamana kadar siri Türkçe gelirse kotu

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Cortana işletim sistemine entegre olarak bütün ülke telefonlarına gelecek. Sadece bölgesini Us(Abd) yaparak aynen Bing Arama özelliğinde olduğu gibi aktif etmeniz gerekecek.
peki bölgeyi mi ABD yapmamız gerek, yoksa Bing aramada olduğu gibi tarayıcı ve arama dilini İngilizce yapsak yeter mi?

ademoz05

ademoz05

Üye
Cortana Amerika ya geldiğinde Türkiye'deki bizlerde bölgeyi us yaparak kullanabileceğiz sanırım.ama turkçe olarak kullanmak isteyenler 2015i bekleyecek benim anladığım.o zamana kadar siri Türkçe gelirse kotu
evet doğru anlamışım.
bu linkteki haber de beni destekliyor

giray38

giray38

Üye
Türkçe verileceğini ben de hiç zannetmiyorum açıkçası. Ama mlcrosoft bir babalık yapıp verirse çok kral olur

byibo

byibo

Üye
ben microsoftun bu hamlesini doğru bulmuyorum sistemde önemli olan bir uygulamayı veriyor ancak ilk abd sonra çin ve 1 sene kadar sonra türkiyede dil desteği vericek maalum birçoğumuzun ingilizcesi süper değil hem neden türkçe deilde ingilizce kullanalım ki microsoft dünya devi :allalla:

serverfun912

serverfun912

Üye
Aynen Türkiye MS'u en çok destekleyen ve gelecek sağlayan ülkelerden en ilerisindekidir.

PureFood

PureFood

Üye
Microsoft Türkiye ekibi bizi şaşırtır inşallah.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ben microsoftun bu hamlesini doğru bulmuyorum sistemde önemli olan bir uygulamayı veriyor ancak ilk abd sonra çin ve 1 sene kadar sonra türkiyede dil desteği vericek maalum birçoğumuzun ingilizcesi süper değil hem neden türkçe deilde ingilizce kullanalım ki microsoft dünya devi :allalla:

Windows Phone 8.1 tanıtımında Cortananın henüz gelişimini tamamlamadığı ve Beta aşamasında olduğu belirtildi zaten. Ayrıca bu olaya sadece dil desteği olarak bakmamalıyız. Sonuçta konum servislerini de kullanıyor ve ülkemizde henüz popüler mekan etiketleri Abd kadar çoğalmadı. Bu durumda da sorduğunuz çoğu soruya cevap veremeyecek ya da yanlış yönlendirme yapacak bu da hoş olmayan durumlara neden olur.

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve byibo
byibo

byibo

Üye
Windows Phone 8.1 tanıtımında Cortananın henüz gelişimini tamamlamadığı ve Beta aşamasında olduğu belirtildi zaten. Ayrıca bu olaya sadece dil desteği olarak bakmamalıyız. Sonuçta konum servislerini de kullanıyor ve ülkemizde henüz popüler mekan etiketleri Abd kadar çoğalmadı. Bu durumda da sorduğunuz çoğu soruya cevap veremeyecek ya da yanlış yönlendirme yapacak bu da hoş olmayan durumlara neden olur.
olayları sizin kadar iyi takip edememiştim az daha yanlış bilmeye devam edicektim tekrar teşekkür ederim ali kemal abi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Youtube videoları artık arkaplanda çalışmaya devam edebilecek. Ayrıca Grooveshark tarzı sitelerde kilit ekranında bile,video oynatmaya devam ederken yine kilit ekranında telefonu açmadan video kontrolleri ve ses kontrolleri yapılabilecek.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Rainesto, Serhan ve 3 diğerleri
suyunsesi

suyunsesi

Üye
Ben ilerisi içinde şöyle tahmin ediyorum. Here Maps gibi bir mantık düşünüyorum. Yani Cortana bence telefonlarımızda olacak, Here Maps için nasıl ki Türkiye haritaları indirip kullanıyorsak aynen Cortana içinde Türkiye içeriği seçip indireceğiz. O zaman Türkçe olarak kullanabileceğiz. Yanılıyor veya bilmiyor olabilirim ama bana bu şekilde mantıklı geliyor. Tabi ki her durumda Türkçe içeriğin güzel bir şekilde geliştirilip yerine ulaştırılması gerekiyor. Ben bunun hakkında yani Cortanaya Türkçe içerik geliştirme hakkında bir çalışma yapılıp yapılmadığını, yapılıyorsa ne durumda olduğunu sorabileceğimiz bir merciinin olduğunu düşünüyorum. Adminlerimizden birinin de bunu öğrenebileceğini sanıyorum.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ben ilerisi içinde şöyle tahmin ediyorum. Here Maps gibi bir mantık düşünüyorum. Yani Cortana bence telefonlarımızda olacak, Here Maps için nasıl ki Türkiye haritaları indirip kullanıyorsak aynen Cortana içinde Türkiye içeriği seçip indireceğiz. O zaman Türkçe olarak kullanabileceğiz. Yanılıyor veya bilmiyor olabilirim ama bana bu şekilde mantıklı geliyor. Tabi ki her durumda Türkçe içeriğin güzel bir şekilde geliştirilip yerine ulaştırılması gerekiyor. Ben bunun hakkında yani Cortanaya Türkçe içerik geliştirme hakkında bir çalışma yapılıp yapılmadığını, yapılıyorsa ne durumda olduğunu sorabileceğimiz bir merciinin olduğunu düşünüyorum. Adminlerimizden birinin de bunu öğrenebileceğini sanıyorum.
Bu konuda gerek Microsoft Türkiye içinde gerekse Redmonddaki Microsoft merkezinde çalışanlar var.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
suyunsesi

suyunsesi

Üye
  • Beğen
Tepkiler: TurboCall
Akhtoher

Akhtoher

Üye
Build etkinliğinin Windows Phone için olan kısmın tekrarını nereden izleyebiliriz ? kaçıranlar olmuştur mutlaka benim gibi :(

necdetbulut

necdetbulut

Üye
teşekkürler ali abi ama bir şey sorucam fm radio geliyormu

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Build etkinliğinin Windows Phone için olan kısmın tekrarını nereden izleyebiliriz ? kaçıranlar olmuştur mutlaka benim gibi :(
izleyebilirsin.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Akhtoher

Üst Alt