peki bölgeyi mi ABD yapmamız gerek, yoksa Bing aramada olduğu gibi tarayıcı ve arama dilini İngilizce yapsak yeter mi?Cortana işletim sistemine entegre olarak bütün ülke telefonlarına gelecek. Sadece bölgesini Us(Abd) yaparak aynen Bing Arama özelliğinde olduğu gibi aktif etmeniz gerekecek.
Sanırım bu konu yardımcı olacaktır.peki bölgeyi mi ABD yapmamız gerek, yoksa Bing aramada olduğu gibi tarayıcı ve arama dilini İngilizce yapsak yeter mi?
evet doğru anlamışım.Cortana Amerika ya geldiğinde Türkiye'deki bizlerde bölgeyi us yaparak kullanabileceğiz sanırım.ama turkçe olarak kullanmak isteyenler 2015i bekleyecek benim anladığım.o zamana kadar siri Türkçe gelirse kotu
ben microsoftun bu hamlesini doğru bulmuyorum sistemde önemli olan bir uygulamayı veriyor ancak ilk abd sonra çin ve 1 sene kadar sonra türkiyede dil desteği vericek maalum birçoğumuzun ingilizcesi süper değil hem neden türkçe deilde ingilizce kullanalım ki microsoft dünya devi![]()
olayları sizin kadar iyi takip edememiştim az daha yanlış bilmeye devam edicektim tekrar teşekkür ederim ali kemal abiWindows Phone 8.1 tanıtımında Cortananın henüz gelişimini tamamlamadığı ve Beta aşamasında olduğu belirtildi zaten. Ayrıca bu olaya sadece dil desteği olarak bakmamalıyız. Sonuçta konum servislerini de kullanıyor ve ülkemizde henüz popüler mekan etiketleri Abd kadar çoğalmadı. Bu durumda da sorduğunuz çoğu soruya cevap veremeyecek ya da yanlış yönlendirme yapacak bu da hoş olmayan durumlara neden olur.
Bu konuda gerek Microsoft Türkiye içinde gerekse Redmonddaki Microsoft merkezinde çalışanlar var.Ben ilerisi içinde şöyle tahmin ediyorum. Here Maps gibi bir mantık düşünüyorum. Yani Cortana bence telefonlarımızda olacak, Here Maps için nasıl ki Türkiye haritaları indirip kullanıyorsak aynen Cortana içinde Türkiye içeriği seçip indireceğiz. O zaman Türkçe olarak kullanabileceğiz. Yanılıyor veya bilmiyor olabilirim ama bana bu şekilde mantıklı geliyor. Tabi ki her durumda Türkçe içeriğin güzel bir şekilde geliştirilip yerine ulaştırılması gerekiyor. Ben bunun hakkında yani Cortanaya Türkçe içerik geliştirme hakkında bir çalışma yapılıp yapılmadığını, yapılıyorsa ne durumda olduğunu sorabileceğimiz bir merciinin olduğunu düşünüyorum. Adminlerimizden birinin de bunu öğrenebileceğini sanıyorum.
Çalışmaların başladığını ve yapılmakta olduğunu öğrenmek bizi sevindiriyorBu konuda gerek Microsoft Türkiye içinde gerekse Redmonddaki Microsoft merkezinde çalışanlar var.

Fm radyo zaten mevcutteşekkürler ali abi ama bir şey sorucam fm radio geliyormu
Build etkinliğinin Windows Phone için olan kısmın tekrarını nereden izleyebiliriz ? kaçıranlar olmuştur mutlaka benim gibi![]()
channel9.msdn.comBuild etkinliğinin Windows Phone için olan kısmın tekrarını nereden izleyebiliriz ? kaçıranlar olmuştur mutlaka benim gibi![]()