Püf Noktası WP8.1 Geliştirici Ön İzleme Sürümü Özellikler ve Yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
Windows Phone 8.1 ile tüm mağazalar birleşiyor mu?(Windows Phone8 & Windows8 & Win RT) Dün konferansta öyle bir şey duydum sanki. Bilgisi olan var mı?

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Windows Phone 8.1 ile tüm mağazalar birleşiyor mu?(Windows Phone8 & Windows8 & Win RT) Dün konferansta öyle bir şey duydum sanki. Bilgisi olan var mı?
Yanlış bilmiyorsam win rt ile wp8 birleşecek ama oda tam değil

HeroMR

HeroMR

Üye
Bence bu açıklama tam tersine daha iyi oldu. 14 Nisan'da WP 8.1'de geleceği yazıyor. Yani tam sürüm 14 nisanda gelecek. Ondaki hataları tespit etmek ve uygulamaları 8.1'e uyarlamak için en kısa zamanda developer preview'in gelmesi lazım sonuçta.

Tabi bu benim şahsi düşüncem.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Aslında bizler keriziz , gidip oldukça gelişmiş hiçbir eksiği olmayan android almıyoruz. Ms bu kafayla hayatta android ile boy ölçüşemez.

Önümüzdeki aylarda çıkacak olan andro 4.5 veya 5.0 ortalığı dağıtacaktır.

Android sistemi, mimari olarak baştan aşağı yenilenmedikçe, yazılımsal veya donanımsal olarak ne kadar özellik koyarsanız koyun eninde sonunda kasmaya başlayacaktır.
Bu yüzden genellikle WP kullandıktan sonra Android'e geçenler, bir süre sonra WP günlerini mumla aramaya başlıyorlar.

WP8'in yazılımsal eksikliklerinin önemli bir kısmı WP8.1 güncellemesi ile giderilecek.
Bence WP ekosistemi Android ile aradaki farkı daha hızlı kapatmaya başlayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: byibo, PureFood ve emz
emz

emz

Üye
Bilemeyiz. S^3 te tercihler vardı mesela bundada zil sesi + titreşim olarak değiştiriyoruz bunları ayrıştırsalar profil şeklinde ayarlarını yapsak ayrı ayrı daha detaylı ve kişiselleştirilebilmiş olur.

Aynen bir önceki mesajınıza katılıyorum. MS isterse size her özelliği verebilecek bir şirkettir. O kapasite onlarda var. Ayrıca satış stratejisi olmazsa adamlar biz sonradan şunu şunu yaptık, şunları ekledik, şöyle destek verdik diyemez. O nedenle bir sonraki bahara 8.5 ile gelecektir. Sanırım gene onun atışmaları da Kasım Aralık gibi başlar. Gene böyle gerginlikler olur ama o da gelirse sanmıyorum ki eksiğimiz kalsın. Artık sonraki güncellememizde eksikler değil + özellikler gelir.

Telgrafla gönderildi.

emz

emz

Üye
Bu aralar şu saçma sapan güncelleme sıkıntısı yüzünden tüm forum birbirine girmeye müsait. Herkes alttan almaya çalışırsa umarım sorun çözülür. Bu arada belirtmek isterim ki her fırsatta ms a veya Nokia ya laf geçiriyoruz. Eyvallah iyide satın alırken adam size destek veriyorum demiş. Sizde yatırmışsınız parayı almışsınız. Ama eksikleri biliyorsunuz. Bilmeden aldıysanız sizin hatanız zaten. Ayrıca size hiçbir firma şu zaman güncelleme vereceğim de dememiş. Sadece destekleyeceğini söylemiş. Siz burada kalkıp da onlara laf söyleme hakkına sahip değilsiniz. Ayrıca gidip başka telefon alın demiyorum ama ms Apple dan sonra en çok destek veren firmadır. Bunu görüyoruz. Tek farkı şudur ki o da adamlar o kadar çok özelliği tek bir güncellemeye sığdırmaya çalıştıklarından şu anki stabiliteyi bozmamak adına çalışıyorlar. Apple gününde verdide ne oldu? Benim babamda iphone 5 var. Bende ipad mini. Ama görüyoruz ne derece yapabildiklerini. Onlarda 7.1 diye aylardır kıvranıyor. Ki hala o 7.1 bile o kadar açığa sahip ki anlatamam! Ayrıca yazın 8 çıkaracaklar. Söyleyeyim eğer iphone 4 serisinin desteği biterse şaşmayın. Ayrıca bir kilit ekranı güvenliği için bile 1 yıl uğraştılar, biz bir yılda neler alıyoruz. Sizler wp forumunda bu sıkıntıları anlatıp görüyorsunuz da hanginiz aynı anda ios ve android forumlarına bakıyorsunuz? Biraz oraları da güncel olarak takip ederseniz bizden ne kadar çok acı çektiklerini neler uğraştıklarını anlarsınız. Onların hangi eski veya en düşük modeli bile destekleniyor? Özellikle android de samsung başımıza üç ayda bir yenisi çıkarır oldu telefonların. Ayrıca hangi eski cihazına destek veriyor? MS 520 yi bile desteklerken samsung hangi iki yıllık cihazını destekliyor? Bir Apple yapıyor bunu o da işi batırıyor. Yeni yazılımlarında eskisini aratıyor. Bunları ele alın lütfen. Önce düşünün,araştırın sonra yazın. Güncelleme bir tarihte gelemiyor diye hemen kenara atıp bitti demeyin. Dünya sadece sizin istediğiniz özelliklerle dönmüyor. Herkes bir özellik istiyor. Hangi biri yapılacak? Adamlar zaten kullanıcısı ne isterse onu ekliyor yazılıma. Bir kısa yola mobil veri koymuyor diye androidi iyi gösteremezsiniz. Adamların mobil gerisi var da ne oluyor? Wp nin 1 saniyede açtığın ayarları ( o da efektlerden. Yoksa basınca açılacak) adamlar 5 saniye bekliyor. Kullananlar bilir bunları. Az çekmiyoruz her gün bunları. O kısa yolları olmasa zaten adroid yanar. Sizden tembelliği bırakıp bir parmak hareketiyle ayarlardan yapın istediğini. Acı ama gerçekler bunlar. Hepsini göz önüne alın.

Bu arada sakın ios 6 nın neden bırakıldığını unutmayın. İphone 4 kullanıları çok iyi bilir. İos 6.2 çıkana kadar aylarca çektiklerini. I saçma sapan hiçbir cihazın adam gibi wifi ağına bağlanamamasını. Bunlar yaşanmış olaylar.

Telgrafla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: PureFood, Burakkkk250, roadrunner2635 ve 1 kişi daha
HeroMR

HeroMR

Üye
Android sistemi, mimari olarak baştan aşağı yenilenmedikçe, yazılımsal veya donanımsal olarak ne kadar özellik koyarsanız koyun eninde sonunda kasmaya başlayacaktır.
Bu yüzden genellikle WP kullandıktan sonra Android'e geçenler, bir süre sonra WP günlerini mumla aramaya başlıyorlar.

WP8'in yazılımsal eksikliklerinin önemli bir kısmı WP8.1 güncellemesi ile giderilecek.
Bence WP ekosistemi Android ile aradaki farkı daha hızlı kapatmaya başlayacaktır.

Katılıyorum. Ben androidden kaçarak windows phone'a sığındım ve çok memnunum. Kurtulmuş gibi hissediorum. Androidde kim bilir kaç çekirdekli kaç gb ramli amiral gemiler bile kasıyor. Yeterince stabil bir işletim sistemi değil. Daha baştan hata yapılmış. Bence google android'e girceğine GoOS gibi bir kapalı kaynak kodlu işletim sistemi çıkarsa çok daha başarılı olurdu. Androidde kısa zamanda piyasadan kaybolurdu zaten.

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Androidde her önüne gelen özellik wp de de olacak diye Bi kural mı var. Olmayan her özellik eksiklik olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: PureFood ve maydinmaydin
giray38

giray38

Üye
Şimdi benim anlamadığın arkadaşlardan biri bölgeyi amerika yapınca cortananın geleceğini soylemiş. Biz bölgeyi türkiye yapınca cortana yüklenmeyecek mi telefona ? Ben ingilizce de olsa kullanmak istiyorum o açıdan soruyorum

TurboCall

TurboCall

Üye
Şimdi benim anlamadığın arkadaşlardan biri bölgeyi amerika yapınca cortananın geleceğini soylemiş. Biz bölgeyi türkiye yapınca cortana yüklenmeyecek mi telefona ? Ben ingilizce de olsa kullanmak istiyorum o açıdan soruyorum
Tom warren öyle diyor ancak gerçekde olabilir mesela bazı uyulamalar sadece amerikada çalışıyor örnek bing.

giray38

giray38

Üye
Tom warren öyle diyor ancak gerçekde olabilir mesela bazı uyulamalar sadece amerikada çalışıyor örnek bing.
Yani ben güncellemeyi yapmadan önce bölgeyi amerkia yapıp yükleyeyim bi sıkıntım olmaz o zaman demi ?

TurboCall

TurboCall

Üye
Yani ben güncellemeyi yapmadan önce bölgeyi amerkia yapıp yükleyeyim bi sıkıntım olmaz o zaman demi ?
Sıkıntı olmazda sen bölgeyi amerika yağpıp yükseltsende bölgeyee göre değil imei göre yükleniyor gümncellemeler senin cihazın türkiyeden alınmaysa türkiye versiyonu yüklenir gibi birşey ama güncellemeyi yükleyip böleyi abd yaparak cortanayı kullanabilirsin kardeşim.

csH

csH

Üye
Sıkıntı olmazda sen bölgeyi amerika yağpıp yükseltsende bölgeyee göre değil imei göre yükleniyor gümncellemeler senin cihazın türkiyeden alınmaysa türkiye versiyonu yüklenir gibi birşey ama güncellemeyi yükleyip böleyi abd yaparak cortanayı kullanabilirsin kardeşim.
bing tarayıcı ve arama ayarlarını İngilizce yapınca çalışmaya başlıyor cortana da o şekilde olur diye düşünüyorum ayrı romlar olmaz sadece İngilizce yapınca aktifleşir

• Beğen
Tepkiler: sebahattinART
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Yalnız arkadaşlar bu ana ekrana resim koyma olayı da fos çıktı galiba. En alt zemin yine siyah gibi. Resmi sadece karelerin olduğu katmana koyabiliyoruz.

dakamon

dakamon

Üye
@papakudioflu ya bu bing aramayı tarayıcı değilde uygulama olarak bu sefer tüm dünyaya gelecek mi? Bilirsiniz amerikadakiler aynı w8 de olduğu gibi kullanıyordu bing i. Bizde ise tarayıcıya yönlendiriyordu

Tost Makinası ile gönderildi.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
@papakudioflu ya bu bing aramayı tarayıcı değilde uygulama olarak bu sefer tüm dünyaya gelecek mi? Bilirsiniz amerikadakiler aynı w8 de olduğu gibi kullanıyordu bing i. Bizde ise tarayıcıya yönlendiriyordu

Bing arama kalkıyor. Yerini Cortana tarafından yönetilen Windows 8.1'deki gibi Üniversal arama alıyor.

• Beğen
Tepkiler: PureFood
emz

emz

Üye

Evet ben dedim. Tom Waren açıklamış. Büyük ihtimalle hepsinde yüklü gelir. Ama sonradan bölge ayarları ile aktif edilebilir bence. Bakıp göreceğiz.

Telgrafla gönderildi.

emz

emz

Üye
Rm'si değişiktir yüklenmeyebilir.

Eğer dediğiniz gibi her ülke için tek tek uğraşıp bu cortana vs sonra eklenecek bir özellik için uğraşmanın zorluğunu bilen var mı? Bunlar tüm hepsini verilir ancak bölge ayarlarından ayarlanır. Her bölgeye çıktığında düşünsenize bir güncelleme çıkardıklarını? Nasıl olur derseniz hepsine verilir, diller uyarlandıkça sizin o dili indirmeniz onaylanır sadece dil paketini yüklersiniz. Yoksa her bölgeye cortana ayrı ayrı indirtilmeye kalkılırsa işleri iş. Düzenle düzenle bitmez.

Telgrafla gönderildi.

dakamon

dakamon

Üye
Bing arama kalkıyor. Yerini Cortana tarafından yönetilen Windows 8.1'deki gibi Üniversal arama alıyor.

o zaman kortana yı her ülkeye vermeleri gerekmez mi. Eğer yerleşik arama uygulaması olacaksa Türkçe yapmaları şart

Akhtoher

Akhtoher

Üye
o zaman kortana yı her ülkeye vermeleri gerekmez mi. Eğer yerleşik arama uygulaması olacaksa Türkçe yapmaları şart

Her ülkeye saten verilecek; Türkçe'de yapılacak fakat sırayla :)

Üst Alt