Windows Phone'larımızda Neden FPS Düşük?

Sponsorlu Bağlantılar

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone'larımızda Neden FPS Düşük?
Selamlar dostlar. WP çok büyük stabil ve kullanışlı bir işletim sistemi olmasına karşın oyunlarda ne yazık ki aynı performansı göremiyoruz. Snapdragon S4 Plus chipsetini kullanmamıza rağmen (çoğu telefonlarda) sistemdaşlarımızla (HTC One X) gibi aynı performansı alamayışımızın sebebi nedir? Bu soruyu sormamın sebebei kardeşimin s2sinde FPS oynadığım oyunlarda daha yüksek geliyor. Görüşlerinizi bekliyorum iyi forumlar :) Bu arada uygulamaları üreten firmalara geri dönüşü nasıl yapacağım daha bulamadım lumiam yeni de :(

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Temple runda bile hissediliyor

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Uygulama yapımcılarıyla alakalıda olabilir diye düşünüyorum ben . Çünkü genelde lumiaya has şeyler inanılmaz hızlıyken bu program , oyun vb kasma yapabiliyor . Ve nedenide bi çoğunun portlanmış olması . Henüz hazır olmaması .

Kısaca yine sabretmek , yine beklemektir lumiacı için hayat..

tanercoskun

tanercoskun

Üye
Bencede uygulama/Oyunların Başka sistemlerden port edilmiş olması. Mesela Temple run ilk çıktığında port edilmiş halde gelmişti. Şuan bile oyundan atmalar çok yaşıyorum mesela

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Uygulama geliştirici ile ilgili olabilir.

sympatico

Üye
Uygulama geliştiricileri sadece adımız burada da olsun diye uygulama yayınlıyolar , pek bi taktıkları yok

enterneoll

enterneoll

Üye
uygulamaları hep portluyorlar bazen android oyunlardada oluyor ama güncelleme ile sorun yok artık bizde

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Wp genel itibariyle portlanmış oyun ve uygulamalara mahkum . Hatta bazen android bile . Nedeni ise çıkan uygulama ve oyunların ciddi orandaki çoğunluğunun ilk olarak İOS sistemine göre yapılmasıdır .

Şöyle örnek vereyimki İOS ta oynadığınız oyunlar , telefonun ekranı sabit bir inçte üretildiği için genelde o inçe göre yapılıyor . Ama o oyunu alıpta 5 inç ekranlı bi android telefonda oynadığınızda HD kalitesinden düştüğünü ve minik takılmalar olduğunu görürsünüz .

İşte wp deki durumda buna benzer . Portlanan oyun ve uygulamalar öyle tahmin ediyorum süreci hızlandırmak adına markete konuluyor . Ve güncellemelerle sonra düzeltiriz deniyor muhtemelen . Ki öylede oluyor .

İşin özetine gelirsek özellikle oyun kategorisinde ne wp den nede androidden İOS hızlılığını ve HD liliğini alamazsınız .

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
enterneoll

enterneoll

Üye
Wp genel itibariyle portlanmış oyun ve uygulamalara mahkum . Hatta bazen android bile . Nedeni ise çıkan uygulama ve oyunların ciddi orandaki çoğunluğunun ilk olarak İOS sistemine göre yapılmasıdır .

Şöyle örnek vereyimki İOS ta oynadığınız oyunlar , telefonun ekranı sabit bir inçte üretildiği için genelde o inçe göre yapılıyor . Ama o oyunu alıpta 5 inç ekranlı bi android telefonda oynadığınızda HD kalitesinden düştüğünü ve minik takılmalar olduğunu görürsünüz .

İşte wp deki durumda buna benzer . Portlanan oyun ve uygulamalar öyle tahmin ediyorum süreci hızlandırmak adına markete konuluyor . Ve güncellemelerle sonra düzeltiriz deniyor muhtemelen . Ki öylede oluyor .

İşin özetine gelirsek özellikle oyun kategorisinde ne wp den nede androidden İOS hızlılığını ve HD liliğini alamazsınız .

ama android daha yüksek donanım özelliklerine sahip olduğıu için pek sorun olmuyor artık

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye

ama android daha yüksek donanım özelliklerine sahip olduğıu için pek sorun olmuyor artık

Ama sorun şuki bu yeni androidler minimum 5 İnç ve üzeri ekranlı olduğu için oyunun orjinal HD liğini yitiriyo . Tabi öyle çok çok fark yok ama yinede iosla yanyana tuttuğunda ince farkı görüyosun . Çok üstünde durulcak bi eksiklik değil

• Beğen
Tepkiler: enterneoll
SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi

Yo öyle olmuyor kardeşimin s2 telefonunun donanımı benimkinden düşük olmasına karşın ne yazık ki benim aldığım performans onunkinden çok daha düşük.

enterneoll

enterneoll

Üye
Yo öyle olmuyor kardeşimin s2 telefonunun donanımı benimkinden düşük olmasına karşın ne yazık ki benim aldığım performans onunkinden çok daha düşük.

o kadar fark etmiyordur diye düşündüm :( belki uygulama güncellemesi ile geçer ama s2'den düşük performans vermesi gpu'su ile ilgilide olabilir

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi

o kadar fark etmiyordur diye düşündüm :( belki uygulama güncellemesi ile geçer ama s2'den düşük performans vermesi gpu'su ile ilgilide olabilir

Aslında haklı olabilirsin :hmmm Ama benim bildiğim (yanlış biliyorsam lütfen düzeltin) S2 nin kullandığı Mali 400 gpusu Adreno 225'ten pek üstün değil hatta 225 maliyi tokatlıyor diye hatırlıyorum araştırmalarımdan yanlış mı biliyorum hatam varsa düzeltirseniz sevinirim :dry:

Takipçi Satın Al

Üst Alt