Nokia Lumia820 incelemesi (papakudioflu)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nokia Lumia820 incelemesi (papakudioflu)

Merhaba sevgili maxicep.com takipçileri.Yeni bir inceleme konusuyla tekrar karşınızdayız.Yaklaşık olarak bir aydır her türlü şartta test ettigimiz Lumia820'deki deneyimlerimizi sizlere aktarma zamanının geldigini düşünüyoruz.

Zor günler geçiren Finlandiya'lı telefon devi Nokia Lumia920 ile eski günlerine döneceginin ilk sinyallerini verdikten sonra Lumia820 ile orta segment telefon kullanıcılarına üst düzey telefon kullanma keyfini yaşatıyor.

Nokia Lumia 820 Windows Phone8 işletim sistemiyle geliyor.4.3inch ekrana sahip bu akıllı telefon Snapdragon'un Qualcomm s4 Plus MSM8960 chipsetinden güç alıyor.1Gb RAM'e sahip Lumia820 8MP Carl Zeiss lensi de bünyesinde barındırıyor.Görüldügü üzere donanımıyla üst segment cihazları bile kıskandıracak bir telefon.

BATARYA
Günümüz şartlarında bir akıllı telefonun en önemli bileşenlerinden birisi hiç şüphesiz bataryasıdır.Standart kullanımda artık bir çok telefon bir günü rahatça tek şarjla tamamlayabiliyor.Fakat akıllı telefonun geregi ve görevleri olan kullanım şartları devreye girince aynı şeyi söylemek pek mümkün olmuyor.Burada Lumia820'yi ayrı tutmamız gerektigini rahatça söyleyebiliriz.Resmi veriler dışında gerçek şartlarda test ettigimiz Lumia 820 bir günden fazlasını bize verdi ve bu konuda bizden yüksek bir not aldı.

EKRAN

4.3inch clear black amoled ekrana sahip Lumia820 480x800 piksel ekran çözünürlügüne ve 217ppi piksel dansiteye sahip.Günümüzde çıkan HD ekranlı telefonları saymazsak Clear Black teknolojisinin de destegiyle oldukça canlı ve gerçekçi bir görüntü verdigini söyleyebiliriz.

DONANIM

Lumia820 Snapdragon Qualcomm S4 PLUS MSM8960 chipsetiyle geliyor.1GB ram'e sahip Lumia820 çift çekirdekli 1.5ghz saat hızında çalışan işlemcisiyle oldukça akıcı ve stabil bir kullanım saglıyor.Grafik işlemci birimi olarak ise Adreno 225 gpu'su ile oldukça iyi grafik performansı saglıyor.

KAMERA

Nokia'nın kamera konusunda mobil platformlardaki üstünlügü bilinen bir gerçek.Lumia820'de ise Lumia900'den aşina oldugumuz 8MP Carl Zeiss lens kullanılmış.Çift led flaşlı kamera aynı zamanda oto fokus destekli ve odak yardım ışıgı özelligine sahip Lumia820 kamerası gayet tatminkar resim elde etmemizi sagladı.

ÖRNEK RESİMLER

SONUÇ

Nokia Lumia820 ile başarılı bir iş çıkartmış.Gerek donanımı gerekse de tasarımı ile göz dolduran Lumia820 ergonimisiyle oldukça kullanışlı bir yapıya sahip.Degiştirilebilir arka kapakları ve bataryası, 64GB'a kadar microsd kart destegiyle sizi hiç bir zaman yarı yolda bırakmayacak güveni hissettiriyor.1249TL çıkış fiyatını hakeden Lumia820 cazip operatör paketleriyle daha da uygun fiyatlara sahip olabilenecek bir cihaz.Genel olarak bir puan vermek gerekirse Lumia820 benden 10 üzerinden 8 puan alır.

Bir sonraki Lumia620 incelememizleçok yakında görüşmek üzere Maxicep'te kalın hoşçakalın.

Duran.Y

Duran.Y

Üye
Teşekkürler güzel bir inceleme ve paylaşım olmuş:)

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ellerine sağlık abi güzel bir inceleme olmuş,abartısız ama detaylı :) Her seferinde daha da iyi olacak kısmetse :)

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Tesekkurler ..
Emegine Saglik Abi

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
arkadaşlar ornek resimlerin boyutlariyla oynamadan hic bir duzeltme yapmadan direk orjinal haliyle paylaştim. O yuzden boyutlarin buyuk olmasi nedeniyle mobilden girenlerde biraz yavaşlik soz konusu olabilir. Şimdiden özür dilerim.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
İnceleme için teşekkürler dostum, ellerine sağlık :oke:
620 incelemeni okumak için elleri pardon gözleri ovuşturmaya başladık bile :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İnceleme için teşekkürler dostum, ellerine sağlık :oke:
620 incelemeni okumak için elleri pardon gözleri ovuşturmaya başladık bile :)

hazirliyorum dostum bir iki gune kadar yayinlarim. Ondan sonra lumia720'ye kadar dinlenirim:tebessüm:

serinaga

serinaga

Üye
Ellerine sağlık, güzel paylaşım olmuş, anlattıklarına ilaveten gelecek olan güncelleme ile orta segmentte fırtınalar estirirken, üst segmentte de adından söz ettirir diye düşünüyorum ...

gkcll

gkcll

Üye
:tşk: abi güzel inceleme olmuş gerçekten çok güzel telefon

Murat Alper

Murat Alper

Üye
:tşk: gerçekten güzel inceleme olmuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt