Nokia Lumia 920 İnceleme & Merak Edilen Sorular

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Placebo-

Placebo-

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 920 İnceleme & Merak Edilen Sorular
Nokia Lumia 920
(Bu İnceleme forumdaki diğer inceleme yazılarından farklı olarak, EzgiS tarafından yazılmıştır.)
(Örnek sorulara olabildiğince kanıtlar ile cevap verdim.)



-İnceleme-

Ağırlık : Telefon bilindiği üzere 185 gr. ağırlığında. Diğer telefonlara göre biraz ağır olabilir. Fakat çok hassas bir eliniz olmadığı sürece bu telefonun ağırlığını fazla hissetmezsiniz. Sadece bir başka telefonu elinize aldığınızda o telefon plastik hissi verebilir. :) Ağırlığının sebebi olarak sağlam bir kasa örnek gösterilebilir.

Genişlik, Yükseklik, Kalınlık : 70.8 mm genişliğe, 130.3 mm uzunluğa sahip bir telefon. Tartışılan konu ise, kalınlığının 10.7 mm olması. Kişisel bir görüştür fakat bunun sebepleri var. Mobil platformlarda kameranın çözünürlüğü 8 Mpx'i geçtiği zaman, lens kaynaklı olarak telefonun kalınlaşması gerekmekte. Buna en iyi örnek; 12 mp kameraya sahip Sony Xperia S...

Batarya : Telefon 2000 mAh bataryaya sahip. En yakın rakibi olan Samsung Galaxy S3 ise 2100 mAh bataryaya sahip. Bu sizi yanıltabilir. Zira her sistem bataryayı aynı kullanmıyor. Ki bundan kaynaklıdırki Nokia, Lumia 920'den bahsederken "uzun süren kullanım deneyimi" kelimesini kullanıyor. 400 saat bekleme, 17 saat konuşma süresi test sonuçlarınca ön görülmüş süreler. Fakat şuan tam olarak ne olduğu bilinmiyor.

Şebeke : 3G ve 4G destekleyen Lumia 920, 100 mbs internet hız limiti ile insanları büyülüyor. Zira şu ana kadar bir telefonda en fazla desteklenen hız 42 mbs idi. Bu 4G kullanan ülkeler için iyi haber. Fakat ülkemizde 4G özelliği bulunan Lumia'lar satılmayacak. Bunun sebebi ülkemizde daha bir 4G şebekesi olmaması. Onun yerine sadece 3G desteklenenler satılacak. En hızlı internet deneyimini bu telefon ile yaşayabilirsiniz. Tabii wi-fi varsa. :)

Renk : Windows telefonlar bilindiği üzere bol renk desteği ile geliyor. Tercihinize göre ; sarı, kırmızı, gri , beyaz, siyah Lumia 920 satın alabilirsiniz. Nokia o meşhur rengi Cyan'ı sadece At&T'ye özel oalrak çıkardı. Ama ilerliyen aylarda tüm dünya içinde bu renk kullanılabilir duruma getirilebilir.

İşlemci : Lumia 920 ; Qualcomm MSM8960 Snapdragon Dual Core Krait chipset kullanıyor. Bu isimi daha da açmak gerekirse Snapdragon S4 Plus diyebiliriz. Bu cihazda çift çekirdek tercih edilmiş. Çift çekirdek S4 Plus, 4 çekirdek Exynos'u 6 testten 4 ünde geçmiş, 2 sinde az farkla geçilmiştir. S4 pro ise bütün testlerde açık ara geçmiştir. Çift çekirdek bir S4 Plus, sizin için muhteşem işler çıkartabilir. Zira Exynos işlemciden iyi olduğunu, hatta Wp işletim sistemi ile daha fazla stabil olduğunu savunabiliriz telefonun.

İşlemci hızı : 1.5 ghz hızla çalışan bir işlemciye sahip. 1.5 Ghz şu an için muhteşem denilebilecek bir düzey. Zira bu platformlarda daha fazla hız oc ile sağlanıyor ve buda işlemci için pek iyi değil.

Ram : 1gb olan ram, Wp için normal düzeyde. Hatta aşırı denilebilir. Zira şu an ki oyunlar 512mb ram ile sıkıntı çıkarmıyor. 1 gb fazla bilee. :)

GPU : Tartışmanın en doruk noktalarından biri. Adreno 225 Android kullanıcıları için ne kadar yetersiz görülsede aslında günümüz için bile fazla olan bir gpu. Şu an itibari ile Adreno 220 bile bütün oyunları kasmadan açtığı için Adreno 225'in yeterli olduğunu düşünüyorum. Ama 1.5 sene sonra ne kadar yeterli olur o bilinmez. En azından Android için yetmez.. :)

Ekran : 4.5 İnc büyüklüğünde 768x1280 ekran çözünürlüğüne sahip olan Lumia 920 Puremotion HD+ ile oldukça iyi bir görüntü ve hassasiyet sağlıyor. Öyleki kapastif olmasına rağmen kalın eldivenle, muz sapı ile, çatal ve benzeri şeyler ile telefon kullanılabiliyor. Gorilla glass olduğunuda belirtelim. İnc başına 332 ppi düşerken, sizleri muhteşem bir görüntü performansı bekliyor.

Hafıza : Telefon arttırılamayan 32 gb hafızaya sahip. Müzik, film ve oyun için gayet rahat. Telefona fazla uygulama yüklemeyi seven birisi iseniz bile sizi rahatlıkla idare eder.

Tarayıcı : Nokia express tarayıcı daha az internet harcayarak, daha fazla verimlilik sunuyor. Daha hızlı bir kullanımın sonuçları telefon çıkınca gün yüzene çıkar. Fkat şu anda bildiğimiz normal bir tarayıcıya göre 100 mb internet paketi ile daha fazla ve daha hızlı sörf yapabiliyorsunuz.

Kamera : 8.7 Mpx Carl Zeiss kameraya sahip telefon Pureview (2. nesil)teknolojisi ile muhteşem kareler yakalattırıyor. Bu konuda bir şey diyecek olan yok üstüne zaten. :) OIS teknolojisi sayesinde video çekerken eliniz titrese bile telefon bunu sıfıra indirip düz bir çekim yapmanızı sağlıyor. 1080p kayıt yaptığını unutmayalım.

İşletim sistemi : L920 Windows Phone 8 işletim sistemi ile geliyor. Bu sistem çok çok stabil. Ve metro arayüzü muhteşem bir deneyim sunuyor. Bu sistemin özelliklerini 29 Ekim'de tanıtımda göreceğiz. Uygulama konusuna gelirsek.. Markette şu an 125.000'den fazla uygulama var. Gerekli olan bütün uygulamalar var. Gerek whatsapp, Facebook, Gerek ınstagram, twitter.. Diğer işletim sistemlerinde gereksiz uygulamaların fazlalığı sizi yanıltmasın.. Ve şunuda belirtmeliyiz ki, Wp en az ios kadar stabil bir sistem. Düşük donanımla bile S3'e kafa tutan bir modelin bu sistemi kullandığını söyleyerek incelemeyi noktalıyorum.

-Wp8 Gelişmeler-
-Konudaki yorumlarıda okumanız faydalı olacaktır.-
Microsoft WP8 Etkinliği - İzleme Linkleri
Windows Phone 8 İncelemesi (The Verge)
gamelofttan wp ye 12 oyun


-Soru & Cevaplar-
İşte bu bölümü sizin sorularınız dolduracak. Sizin konuda yorum oalrak belirttiğiniz soruları ben burda cevaplayıp konuyu sürekli güncel tutacağım.

1.Xperia Neo V demiş ki ;
Bnm bir sorum olucak, bu L920 yani wp8 lerde androiddeki gbi grafkli oyunlar varmi?

-Evet onlar kadar iyi grafikelre sahip oyun var fakat sayısı Android'deki kadar değil. "Şimdilik."

2.____kaptan_____ demiş ki ;
Sorum: Android ve İOS'taki oyunlar gibi oyunlar varmı acaba?

-Bu sorudan kastınız kalite ise evet var. Şayet onlardaki oyunlar Wp'de de var mı ise sorunuz; bazıları var. Zamanla çıkıyor. Ki Nokia ve Ea game anlaşma içerisindeler. Yeni çıkan oyunların da Wp Store'da yer alacağını belirtelim. :)

3. HTogan demiş ki ;
Soru 1) Bilindigi uzere wp 7/5 surumunde sistemi pc ye baglayabilmek icin ; pc deki isletim sistemininwindows 7 olmasi gerekmekteydi ( xp isletim sistemiyle calismiyordu) wp8 ile bu durum duzeldimi?

Soru 2) Gene ayni sekilde wp 7/5 da telefon uzerinden internetten bir film indirildiginde Eger film ekran cozunurlugune uygun degilse ; filmi once pc ye atip , pc den zune programi vasitasiyla filmi ; zune programinin telefonun ekran cozunurlugune gore cevirmesini beklememiz gerekliydi bu durum wp8 de degistimi?

Soru 3) Wp 7/5 tango surumunde bilindigi uzere multitaskink 8 programla sinirliydi ( 8 programdan sonra 9. programi actiginizda Sistem otamatik olarak acik olan bir uygulamayi kapatirdi) wp 8 de multitaskink gelistimi?

Not : biliyorum sordugum sorular lumia 920 ile alakali degil ; ama wp8 ile alakali oldugundan ve sizinde wp8 hakkinda baya bir arastirma yaptiginizi dusundugumden , sorularim wp8 hakkinda oldu ; sorularima kaynak belirterek cevap verirseniz sevinirim. Iyi forumlar dilerim......

-Wp ile ilgili sorulara benden çok Can ve Ali Kemal abi cevap veriyor. Onların ilgisi içerisinde. Onun için onların cevaplarını yazıyorum..

1) Böyle biz zorunluluk yok,Windows 7 cihazın driverlarına sahip olduğundan cihazı direk görüyor,Windows xp ye de cihazın driverlarını manuel olarak kurarsanız cihazınızı görüyor.

2)Final sdk sı yayınlanmadığı için bu bilgi mevcut değil ama sanırım bu zorunluluk giderildi,Wp7 deki düşük çözünürlüklü oyunların wp8 li cihazların 720p hd ekranına portlanışını düşünerek bunu söylüyorum ki bunun nasıl yapıldığını Microsoft hariç kimse bilmiyor.

3)Wp 8 de Multitasking gelişti uygulama sayısı hakkında henüz net bir bilgi mevcut değil dediğim gibi final sdk daha yayınlanmadı ama buradan fikir edinebilirsiniz;
wp8 gelişiyor

4.serinaga demiş ki ;
Telde Microsoft Ofispaketi kaç var acaba ?

-Telefonlarda yanılmıyorsam Office 2010 yüklü geliyor.

5.caglarb demiş ki ;
lumia 820 hakkında bilgi verirmisin 920 çok büyük :(

- Lumia 920 ile 820 arasında fark olarak ; ekran büyüklüğü, kamera var. Kısa zamanda onunda incelemesini yaparım. :)

-Soru bekleniyor.-










 
  • Beğen
Tepkiler: Polymath ve Cihanî Sultan


SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Uuuu :) bence iyi bir yazı olmuş. Teşekkürler diyeyim bari :)
 
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
İyi İş, :tşk:
 
Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
teşekkürler
 
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Ellerine sağlık Ezgi :)
 
doctorrr

doctorrr

Üye
aablıcım ellerine sağlık :tşk:
 

DaNq3rB0y2

Üye
önümüzdeki yaz çalışıp bundan almam lazım
 
XperiaNeoV

XperiaNeoV

Üye
Bnm bir sorum olucak, bu L920 yani wp8 lerde androiddeki gbi grafkli oyunlar varmi?
 
cengizba

cengizba

Üye
Güzel telefon...tşk
 
___kaptan___

___kaptan___

Üye
Sorum: Android ve İOS'taki oyunlar gibi oyunlar varmı acaba?
 
papakudioflu

papakudioflu

Admin
Yuksek grafikli hd oyunlar var tabi ki. Fakat ios ve androiddeki kadar degil
 
VKUCUKSAHİN

VKUCUKSAHİN

Üye
Eline sağlık Ezgi
 
H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Soru 1) Bilindigi uzere wp 7/5 surumunde sistemi pc ye baglayabilmek icin ; pc deki isletim sisteminin windows 7 olmasi gerekmekteydi ( xp isletim sistemiyle calismiyordu) wp8 ile bu durum duzeldimi?

Soru 2) Gene ayni sekilde wp 7/5 da telefon uzerinden internetten bir film indirildiginde Eger film ekran cozunurlugune uygun degilse ; filmi once pc ye atip , pc den zune programi vasitasiyla filmi ; zune programinin telefonun ekran cozunurlugune gore cevirmesini beklememiz gerekliydi bu durum wp8 de degistimi?

Soru 3) Wp 7/5 tango surumunde bilindigi uzere multitaskink 8 programla sinirliydi ( 8 programdan sonra 9. programi actiginizda Sistem otamatik olarak acik olan bir uygulamayi kapatirdi) wp 8 de multitaskink gelistimi?

Not : biliyorum sordugum sorular lumia 920 ile alakali degil ; ama wp8 ile alakali oldugundan ve sizinde wp8 hakkinda baya bir arastirma yaptiginizi dusundugumden , sorularim wp8 hakkinda oldu ; sorularima kaynak belirterek cevap verirseniz sevinirim. Iyi forumlar dilerim......
 
  • Beğen
Tepkiler: hsynkckygcı@
Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Aslinda Forum Olarak L920 Hakkinda Bayagi Bir Bilgiye Sahiptik ..
Ama Emek Verdigin Belli .. Tesekkurler ..
Ve Oyun Sorusuna ; Zamanla Microsoft Oyunlarda Butun Sistemleri Gececektir .. Bundan Emin Olsun Herkes ..
 
Seglopsi

Seglopsi

Üye
Bnm bir sorum olucak, bu L920 yani wp8 lerde androiddeki gbi grafkli oyunlar varmi?

yakın zamanda XboX oyunları uyarlanacakmış ve telefonun internet bağlantısı(4G,3G,Edge veya Wi-Fi) üzerinden çok oyunculu(multiplayer) oyun desteği gelecekmiş. Forumlarda yazanlar bunlar. sanırım yeterli cevap olur :)
 
serinaga

serinaga

Üye
Telde Microsoft Ofis paketi kaç var acaba ?
 

kartal-78

Üye
merhaba güzel yazı teşekkürler ön celikle benim tavsiyenize ihtiyacım var telefon alacağım bu telefonu beklemelimiyim sizce yada samsung galaxy s3 mü almalımıyım bu telefonlada ilgili olarak cok sorun okudum yazılanları dikkate almalımıyım bu konuda yardımcı olursanız saygılarımla
 
TheMadness

TheMadness

Üye
merhaba güzel yazı teşekkürler ön celikle benim tavsiyenize ihtiyacım var telefon alacağım bu telefonu beklemelimiyim sizce yada samsung galaxy s3 mü almalımıyım bu telefonlada ilgili olarak cok sorun okudum yazılanları dikkate almalımıyım bu konuda yardımcı olursanız saygılarımla

kesinlikle s3 almalısın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

XXXturi01
Cevap
17
Görüntüleme
406
DarkredBlue61
Eren Değerli
Cevap
1
Görüntüleme
334
DarkredBlue61
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
213
TheNightMare.


Üst Alt