Wildfire S 2.3.5 EU Rom'dan orjinal 2.3.5 Türkçe Rom'a Dönmek

Sponsorlu Bağlantılar

Androidist

Üye
türkçe RUU mu link varmı?
bilgisayarda varmış ama bir sn. bakayım. xda'da shipped marvel rom collection diye bir konu vardı oradan bakayım..

ahan da buldum buyrun..

----------Eklendi @ 23:40:08 ---------- Yazıldı @ 23:31:20 ----------

Hay anasını yaw... E şimdi bana geklen OTA dosyasına baktım oda signed by SignApk yanlız şu var içindeki firmware dosyasında da hboot_1.03.0000_cdf32d1_R2.nb0 mevcut versiyon da da
modelid: PG7610000
cidnum: HTC__M27
mainver: 1.37.468.4
hbootpreupdate:13
bunlar var ve dosya paket boyu 17.7MB.

ozaman facebookta paylaşılan dosya 2 nci OTA mı ki .... Dosyayı mediafireye upload ediyorum linki vereyim belki lazım olan olur.

bendeki OTA dosyası 17.7 MB geldi.

facebooktaki sayfanın linki var mı bir atsan çünkü kurulumun nasıl yapılacağını anlayamadım.. boot menüsünden yükleyebilmek için zip'in adını pg76img.zip olarak değiştirmek lazım ki şu ana kadar verilen ruu'ların içindeki zipler çok daha farklı.. kabul etmiyor. orjinalrecovery ile de yüklenmiyor. clockwork'le de.. içindeki firmware.zip'i pg76img.zip olarak değiştirip atsak bir sürü patch klasörü falan var onları yükleyemeyecez.. karıştım :(

blackrazor

Üye
bu facebookta verilen link

yanlız senin verdiğin dosya 1.37​.468​.3

OTA ile güncellemeleri yapamayışımızın nedeni recovery mizin farklı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Androidist

Üye
bu facebookta verilen link

yanlız senin verdiğin dosya 1.37​.468​.3

OTA ile güncellemeleri yapamayışımızın nedeni recovery mizin farklı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

yok bana face sayfasının linki lazım bir de 1.37​.468​.3 bunu kurup güncelleştirme kontrolü yapınca 1.37​.468​.4'e yükseltildi diyor. Ama arkadaşlar ne kendi recovery'sinden, ne boot menüsünden, ne de clockwork'den yükleme yapamadım bu zipte bir ibişlik var ona bakacam..

neyse benden bu akşam bu kadar.. herkese iyi geceler..

blackrazor

Üye
verdim işte facebooktaki indirme linkini rapid olan

Androidist

Üye

blackrazor

Üye
htcnin facebook sayfasında paylaşılmış linki verdim 39MB lık bi dosya.

cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
Günaydın gece yazamadım uykusuzluktan ölmüşüm direk yattım :) pacth ler olmadı. yani yükledim ama telefon açılmadı. Androidist senin telefonun muhtemelen s-off sen yapabilirsin. bu güncellemeyi alamamamızın sebebi Hboot versiyonu blackrazor. biz cihazı unlock yapabilmek için htcdev in sitesinden Hboot 1.08 i yükledik. ama Güncelleme HBoot 1.03 içeriyor. Androidist senin telefon s-off olduğundan istediğin HBoot a geçebilirsin ama bizim telefonlarda Hboot u değiştirirsek unlock olayı kalmaz ki değişiceğinide zannetmiyorum. o yüzden orjinal RUU HTC TUR 2.14 .... signed.exe sini yada içerisindeki Rom.zip i bulmamız lazım

----------Eklendi @ 09:26:15 ---------- Yazıldı @ 09:22:46 ----------

Ayrıca o OTA ile gelen zip te sadece pacthler var o yüzden CWM ile kurulamıyor. scriptini değiştirince kuruluyor ama telefon açılmıyor

blackrazor

Üye
cemdroid OTA ile gelen dosyaları (patch klasorü altındaki diğer tüm klasor ve dosyaları) decode edip extract etmemiz lazım kullanabilmemiz için güncellemeyi. dikkat edersen dosyaların adlarına mesela build.prop.p şeklinde sonlarındaki "p" harfi bu dosyaların expand edilmesi gerektiğini gösteriyor. Bununun için hangi tool gerekiyor varsa bildiğin bir tool ilgilenelim. Bize gerekli olan tek şey aslında system.img yani buda işletim sistemi dosyaları. radio.img vs. bunlar zaten güncel ve yüklü. Güncellemede gerekli olan şeyde bu zaten patch klasoru altındada system klasoru içeriği mevcut ama decode edip extract etmek gerekiyor. OTA ile gelen dosyaların isimlerine bakarsan 2 aşamada versiyon geçişi
1. OTA dosyası 1.37.468.4-1.37.468.3_R3_release ---> 1.37.468.3 den 468.4 e geçirmiş ve hboot da 1.03 yapılmış
2. OTA dosyası 2.14.468.1-1.37.468.4_release ----> 1.37.468.4 den 2.14.468.1 e geçmiş. Hboot hala 1.03 bunda değişiklik yaptırmamış

cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
blackrazor boyutları çok küçük bence bunlar extract edilmiyor zaten halihazırda telefonda yüklü olan sistem dosyalarına yama yapıyor bunlar. walla az evel Türkiye güncellemesi almış cihazlar için unlock bootloader paylaşytım. işde biri uygularda CWM ile backup alır bizimle paylaşırsa bizde 2.3.5 leniriz bakalım onun dışında Setup ı bulmaktan başka bi çaremiz yok gibi

----------Eklendi @ 10:42:45 ---------- Yazıldı @ 10:13:06 ----------

blackrazor hazır ol orjinale dönüyoz :) telefonu ilk haline döndürdüm şimdi güncellemeyi denicem olursa nasıl yaptğımı anlatıcam

----------Eklendi @ 10:44:54 ---------- Yazıldı @ 10:42:45 ----------

şu anda bootloader lock oldu tekrar fabrikasyon :) şu anda 2.3.3 TUR Hboot 1.03 yüklü. güncellemeyi denicem

blackrazor

Üye
beklemedeyim gene uyuyup kalma :)

cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
yok sanırım bu sefer %100 oldu yalnız işde tekrar unlock yapma olayını denicem bi bakalım şu an gücellemeleri kuruyor ve evet kuruyorrrrr :)

----------Eklendi @ 10:49:39 ---------- Yazıldı @ 10:48:38 ----------

1. yi kurdu şu an 2. yi indiriyor

blackrazor

Üye
hadi bakalım sen şimdiden tutorial hazırlamaya başla :)

cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
şu anda 2.3.5 Türkçe kuruldu :)

akyildiz41

Üye
hocam yazdıklarınızı ilgi ile izliyoruz. sabırsızlanıyorum 2.3.5 ve unlock olayını yapmak için.

cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
tutoriallık bi numarası yok çok basitmiş boşuna kasmışız ama işde unlock olcakmı o var :) denemek lazım

blackrazor

Üye
1.37.468.3 ün RUU sundaki rom.zip dosyasını PG76IMG.zip yapıp gözüne gözüne verdim deme :)

cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
hayır o romun setup ını direk kurdum :) ama önce fasboot oem lock yaptım

blackrazor

Üye
zuahahaha harbimi bootladeri lock haline getirdin sonrada setup. Hemen yapanzi.

cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
şu unlock yapabilicezmi onu deniyim hemen konuyu düzelticem 2.3.5 orjinale dönüp unlock yapma diye :)

----------Eklendi @ 11:01:16 ---------- Yazıldı @ 11:00:15 ----------

ama unlock yapabileceğimiz meçhul daha denemedim haberin olsun sora bana rootumu bozdun deme :)

----------Eklendi @ 11:02:45 ---------- Yazıldı @ 11:01:16 ----------

bu arada nedendir anlamadım güncelleme 3 aşamada gelio haberin olsun sonra güncellemedi deme. 1. yi yüklüyon açılıyo kontrol edion güncellemeleri. 2.yi yüklüyon açılıyo tekrar kontrol ediyosun ve 3. yü yüklüyosun

----------Eklendi @ 11:03:56 ---------- Yazıldı @ 11:02:45 ----------

akyildiz41 sizin romunuz nedir?