Wildfire S 2.3.5 EU Rom'dan orjinal 2.3.5 Türkçe Rom'a Dönmek

Sponsorlu Bağlantılar

keskin535

Üye
CEMDROİD ben 2.3.3 türkçeye döndüm ama senin verdiğin setup ı kurunca bootloader hatası veRDİ. HBOOT SÜRÜMÜ 1.08.0000 İDİ AMA BEN 1.08.0000 YAPTIM.orjinal rom u nasıl yaparım. tel. vodafonun 5 tl kapanyasından ve bide romuda orjinal yapınca garantisi olur demi. telefona bişey olduğunda garantiye verince para vermek zorunda kalmam demi?

----------Eklendi @ 19:22:07 ---------- Yazıldı @ 18:50:01 ----------

cemdroid s-off yaptığım zaman s-on 'a çeviriliyor mu?
 


cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
hocam s-off yapmanızı tavsiye etmem s-on cihazınızı hatalı bir işlemde brick olmaktan korur. ayrıca biraz sabrederseniz yakında bir rom paylaşıcam 2.3.5 orjinal Türkçe şu an üzerinde çalışmaktayım.
 

akyildiz41

Üye
hocam s-off yapmanızı tavsiye etmem s-on cihazınızı hatalı bir işlemde brick olmaktan korur. ayrıca biraz sabrederseniz yakında bir rom paylaşıcam 2.3.5 orjinal Türkçe şu an üzerinde çalışmaktayım.

yeni romu u sabırsızlıkla bekliyoruz hocam
 

keskin535

Üye
benim esas istediğim telefonu ilk aldığım gibi olsun istiyorum. eğer ilk aldığım gibi olursa orjinal türkçe 2.3.5 güncellemesi gelir. cemdroid bide hboot nasıl düşürülür biliyormusun benim 1.08.0099 ben bunu 09 yapmak istiyorum yani orjinal hboot lütfen yapmayı biliyorsan yardım et.
 
cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
dostum yeni konuma bak. oradan 2.3.5 orjinal roma dönebilirsin.
 

azazel85

Üye
yazılanların hepsini denedim.
yurtdışından getirdiğim cihazda türkçe yoktu.


tüm işlemleri dogru yapmama ragmen ehrsey olmasına rağmen cihaz türkçe olmuyordu.
cemdroid tşk ederim mesajalrın için gerçekten güzel anlatmışsın.
ben mı yapamadım bilmiyorum. :(
en son telefoncularda şansımı denedim fakat nereye gitsem yapamadı.
en son internette araştırırken sarıyer de bir yer buldum yakın oldugu için gittim.
10 dakka da yaptılar verdiler. şuan türkçe. 2.3.3 yüklü içerisinde.

0 555 204 09 25 yapan yerin telefon numarası.
s-off da yapıyorlarmış ama ben yaptırmadım. korktum telefon a birşey olur diye.
forumda cihaz brick olur felan yazıyordu.
şuanda bootloader ım unlock edilmiş durumda.
bu arada bootloader unlock edilince ne oluyor orasını anlamadım ama neyse.
 

_patron_

Üye
Telefonumu ankara da 20 liraya sOFF yaptırdım interntte dolanırken 2.3.5 eu orjinal rom buldum ve onu yükledim meğerse bu rom için sOFF olmaya gerek bile yokmuş ama önemli değil telefonumun şarjı bariz derecede düzeldi eskiden wifi açık bıraktığımda kullanmadam bile sabah kadar telefonun şarjını sömürüyordu. Türkçe 2.3.5 de de aynı şekilde batarya uzun gider mi acaba avrupa rom çok stabil çalışıyor.
 

focus1

Üye
Merhaba arkadaşlar


Şimdi Marvel 2.3.5 EU romunu yükleyenlere 2.3.5 Türkçe orijinal roma dönmeyi anlatıcam

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Önemli Bilgiler:
# Bir Sorun çıkacağını zannetmiyorum cihazınız s-on olarak kalıyor AMA herhangi bir sorun çıkması halinde mesuliyet tamamen size aittir.
# Bu işlemler sırasında telefonunuzdaki bütün bilgiler silinecektir. Yedeğini almanızı tavsiye ederim.
# Marketten Goldcard Hepler programını indirip telefonunuzun CID’ini bi yere yazmanızıda tavsiye ederim. Goldcard kullanmıcaz ( en azından ben kullanmadım, hafıza kartımı biçimlendirmiştim yapmadan önce. ) ama olurda ihtiyacınız olursa ilk halindeki CID’i kaybetmemenizde fayda var.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öncelikle telefonunuzda 2.3.5 EU ( İngilizce ) romu kurulu olmalı. Ve bootloader ı unlock yapmış olmalısınız. Bunların nasıl yapıldığına değinmiyorum, zaten bu konuyu bunları yapıp ta geri dönemeyen arkadaşlar için açtık.

önce cihazınıza CWM kurucaz. CWM ( ClockWork Mod ) Bir custom recoverydir.
WFS manager ı
indiriyoruz. Telefonumuzun bağlantı ayarı Şarj et de ve Usb hata ayıklama açık olcak. Romumuz İngilizce olduğundan Usb ayarı Only Charge da diğer ayarıda Settings/App/Development/ ın altında Usb debugging kısmına tik atıyorarak yapıyoruz. çalıştırıyoruz Açılan ekranda 1 e basıp Enter diyoruz ve bekliyoruz. O gerekeni telefonunuza kuruyor.

Akabinde
romu indirin ve sd karta atın. telefonunuzun bataryasını çıkarın 3 sn bekleyin geri takın. ses kısma düğmesine basılı tutarak telefonunuzu açın. fast boot ekranı gelince recovery yi seçip telefonunuzun açma düğmesine basın. şimdi recoverymiz açıldı. ordan wipe data/factory setting yapın, Backup/restore kısmındanda bir yedekleme alın. her ihtimale karşı. akabinde install sdcard seçeneğinden choose sdcard dan Marvel.2.3.3.Tur.cemdroid dosyasını seçin power düğmesin basın onaylayın ve bekleyin kursun.

Bunu kurdutan sonra telefonumuz 2.3.3 Türkçe olarak açılır.


Şimdi sıra geldi bootlader ımızı tekrar kilitlemeye. Başlat/çalıştır a cmd yazıyoruz ve fastboot.exe mizin olduğu klasöre giriyoz telefonumuzun pilini çıkarıyoruz 3 sn bekliyoruz. Ses kısma tuşuna basarak açıyoruz ordan fastboot a giriyoruz. Az evel açtığımız komut satırına fastboot oem lock yazıyoruz hiçbir sorunla karşılaşmadıksa telefonumuzun bootloader ı tekrardan kilitlenir.
Ve geldik son aşamaya

Telefonumuzu tekrar Usb hata ayıklama açık ve yalnızca şarj et konumunda bilgisayara bağlıyoruz ve indirdiğimiz orjinal 2.3.3 romumuzun setup ını direk kuruyoruz. Eğer her şeyi doğru yapmışsak başarılı bir şekilde 2.3.3 orijinal romuna geri döneriz ki ben bizzat kendim denedim ve döndüm. bu arada kurarken telefonumuz yeniden başlayabiliyor sakın dokunmayın.

Burdan sonra telefonumuz açıldığında onu güncellicez. Güncellemeyi nasıl yapıcağınızı biliyorsunuzdur. bilmeniz gereken: güncelleme
3 aşamada geliyor.
Ayarlar/Telefon hakkında/Yazılım güncellemeleri nden Şimdi kontrol et diyorsunuz. 1. güncelleme geliyor kuruyor yeniden başlatıyor telefonu. Siz tekrar aynı yerden girip kontrol edince 2. güncelleme geliyor. yeniden başlatıyor telefonu ve tekrar aynı işlemi yaptığımızda 3. ve son güncelleme geliyor.

Akabindede Bu konuda anlatmış olduğum işlemleri yaparak tekrardan bootloader ımınızı unlock yapabiliriz.
Takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz. Alıntı değildir kendi anlatımımdır. Ve buradaki her şey tarafımca uygulanmış başarıyla 2.3.5 Türkçe orijinal romuna dönülmüş ve tekrardan bootloader unlock edilmiştir.

Takıldığınız yer olursa yardımcı olmaya çalışıcam.
Kolay gelsin

Merhaba arkadaşlar ben bu anlatımı kırmızıyla yazılı kısma kadar yaptım gerisinden pek anlamadım mesela ( Başlat/çalıştır a cmd yazıyoruz ve fastboot.exe mizin olduğu klasöre giriyoz ) Başlat çalıştır cmd buraya kadar da tamam fakat bu fastboot.exe nerdedir klasörü nerde nasıl girecez burayı anlamadığım için burayı atladım ve bir sonraki işleme gectim ruu rom settup tan kurmaya çalışırken hata veriyor hata kodu (155) bu hata yüklü olan sürümle aynı veya daha düşük bir sürüm yüklenmeye çalıştığı için verirmiş şimdi bundan da vazgectim ilk verdiğin linkteki romu recovery ile yükledim sorunsuz açıldı cihaz şuan 2.3.3 sürümünde ve güncellemeleri alabiliyor. Ben cihazı kapatıp ses kısma ve power tusuna basıp bot menusune girince yukarda pembe renkli Unlocked yaazısı ve altında S-on yazıyor ve hala recovery menüsü açılıyor ben cihazın tamemn ilk aldığım gibi olmasını istiyorum orjinal şekilde garantisi buzulmamış gibi bu konuda yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim..
 

mirsaris

Üye
burada anlatılan yöntemi deneyerek unlock olan telefonumu tekrar lock durumuna getirdim
 

vottiri

Üye
...
 

Benzer Konular

    • Beğen
    • Sevdim
Cevap
1
Görüntüleme
1K
MAERKEK
Kadir Cem
Cevap
0
Görüntüleme
941
Kadir Cem


Üst Alt