Wildfire S 2.3.5 EU Rom'dan orjinal 2.3.5 Türkçe Rom'a Dönmek

Sponsorlu Bağlantılar

cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
Wildfire S 2.3.5 EU Rom'dan orjinal 2.3.5 Türkçe Rom'a Dönmek
Merhaba arkadaşlar


Şimdi Marvel 2.3.5 EU romunu yükleyenlere 2.3.5 Türkçe orijinal roma dönmeyi anlatıcam

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Önemli Bilgiler:
# Bir Sorun çıkacağını zannetmiyorum cihazınız s-on olarak kalıyor AMA herhangi bir sorun çıkması halinde mesuliyet tamamen size aittir.
# Bu işlemler sırasında telefonunuzdaki bütün bilgiler silinecektir. Yedeğini almanızı tavsiye ederim.
# Marketten Goldcard Hepler programını indirip telefonunuzun CID’ini bi yere yazmanızıda tavsiye ederim. Goldcard kullanmıcaz ( en azından ben kullanmadım, hafıza kartımı biçimlendirmiştim yapmadan önce. ) ama olurda ihtiyacınız olursa ilk halindeki CID’i kaybetmemenizde fayda var.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öncelikle telefonunuzda 2.3.5 EU ( İngilizce ) romu kurulu olmalı. Ve bootloader ı unlock yapmış olmalısınız. Bunların nasıl yapıldığına değinmiyorum, zaten bu konuyu bunları yapıp ta geri dönemeyen arkadaşlar için açtık.

önce cihazınıza CWM kurucaz. CWM ( ClockWork Mod ) Bir custom recoverydir.
WFS manager ı indiriyoruz. Telefonumuzun bağlantı ayarı Şarj et de ve Usb hata ayıklama açık olcak. Romumuz İngilizce olduğundan Usb ayarı Only Charge da diğer ayarıda Settings/App/Development/ ın altında Usb debugging kısmına tik atıyorarak yapıyoruz. çalıştırıyoruz Açılan ekranda 1 e basıp Enter diyoruz ve bekliyoruz. O gerekeni telefonunuza kuruyor.

Akabinde romu indirin ve sd karta atın. telefonunuzun bataryasını çıkarın 3 sn bekleyin geri takın. ses kısma düğmesine basılı tutarak telefonunuzu açın. fast boot ekranı gelince recovery yi seçip telefonunuzun açma düğmesine basın. şimdi recoverymiz açıldı. ordan wipe data/factory setting yapın, Backup/restore kısmındanda bir yedekleme alın. her ihtimale karşı. akabinde install sdcard seçeneğinden choose sdcard dan Marvel.2.3.3.Tur.cemdroid dosyasını seçin power düğmesin basın onaylayın ve bekleyin kursun.

Bunu kurdutan sonra telefonumuz 2.3.3 Türkçe olarak açılır.

Şimdi sıra geldi bootlader ımızı tekrar kilitlemeye. Başlat/çalıştır a cmd yazıyoruz ve fastboot.exe mizin olduğu klasöre giriyoz telefonumuzun pilini çıkarıyoruz 3 sn bekliyoruz. Ses kısma tuşuna basarak açıyoruz ordan fastboot a giriyoruz. Az evel açtığımız komut satırına fastboot oem lock yazıyoruz hiçbir sorunla karşılaşmadıksa telefonumuzun bootloader ı tekrardan kilitlenir.
Ve geldik son aşamaya

Telefonumuzu tekrar Usb hata ayıklama açık ve yalnızca şarj et konumunda bilgisayara bağlıyoruz ve indirdiğimiz orjinal 2.3.3 romumuzun setup ını direk kuruyoruz. Eğer her şeyi doğru yapmışsak başarılı bir şekilde 2.3.3 orijinal romuna geri döneriz ki ben bizzat kendim denedim ve döndüm. bu arada kurarken telefonumuz yeniden başlayabiliyor sakın dokunmayın.

Burdan sonra telefonumuz açıldığında onu güncellicez. Güncellemeyi nasıl yapıcağınızı biliyorsunuzdur. bilmeniz gereken: güncelleme
3 aşamada geliyor.
Ayarlar/Telefon hakkında/Yazılım güncellemeleri nden Şimdi kontrol et diyorsunuz. 1. güncelleme geliyor kuruyor yeniden başlatıyor telefonu. Siz tekrar aynı yerden girip kontrol edince 2. güncelleme geliyor. yeniden başlatıyor telefonu ve tekrar aynı işlemi yaptığımızda 3. ve son güncelleme geliyor.

Akabindede Bu konuda anlatmış olduğum işlemleri yaparak tekrardan bootloader ımınızı unlock yapabiliriz.
Takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz. Alıntı değildir kendi anlatımımdır. Ve buradaki her şey tarafımca uygulanmış başarıyla 2.3.5 Türkçe orijinal romuna dönülmüş ve tekrardan bootloader unlock edilmiştir.

Takıldığınız yer olursa yardımcı olmaya çalışıcam.
Kolay gelsin
 


KELGER

KELGER

Üye
kardeş bende deneyebilirmiyim bunu hani benimki 2.3.5 türkçe ya ondan soruyorum
 
cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
KELGER sorun olcağını sanmıyorum. sonuçta versiyonlar aynı. denemende fayda var. zaten olmazsa hata verir sadece bir problem çıkarıcağını sanmıyorum telefonda S-ON Açıkken kolay kolay birşey olmaz. zaten bu anlattığım olaydada en sevdiğim yön bu S-ON oluyor cihaz ama istediğin müdahaleyi yapabiliyorsun kalıcı root rom değişikliği falan. walla şöle söliyim ben hatalı rom yükledim bunları denerken bir sıkıntı olmadı hata verdi kurulumda. cihazı kapadım açtım normal açıldı. zaten olay 2.3.5 de unlock yapmakta yaptıktan sonra downgrade (versiyon düşürme ) olayı çok basitleşiyor. ama dilersen bekleyebilirsinde htcdev in unlocku yayınlamasını. yada 2.3.5 Türkçe ROM un setup ı çıkınca piyasaya onu da düzenleyip, yüklücem.
 

blackrazor

Üye
cemdroid wifi gps bluetooth radio haritalar sorunsuz çalışıyormu?
 
cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
tabikide orjinal rom bu dostum sadece superuser eklendi
 
KELGER

KELGER

Üye
ERROR (131) CUSTOMER ID ERROR
The ROM Update Utility cannot update your android phone.
Please get the correct ROM Update Utility and try again.
 

blackrazor

Üye
KELGER senin herhangi bir rom yükleyebilmen için telefonun S-OFF(bootladerinin Unlock) olması lazım.. Aksi halde sen sadece orjinal stok romları Marvel RUU ları yükleyebilirsin onlarda da üst versionları. Alt versiyonları gene yüklemen mümkün değil.
 
KELGER

KELGER

Üye
kardeş ben zaten romu unclock için kurmak istiyorum.s-oof yada unlock olsa zatem bana rom lazım değilki.
 

blackrazor

Üye
KELGER türkçe 2.3.5 yapmasaydın HTC_MArvel 2.3.5 EU romuyla yapabilirdin. Sen şimdilik ya htcdevin tr için unlock bootladerini bekleyeceksin yada XTC cliple s-off yaptıracaksın.
Bildiğim bir yöntem var ama çok riskli telefonuna zarar gelebilir.
 
cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
yok KELGER in kurmak istediği rom orjinal Stock ROM EU (İngilizce) versiyonu ama nedendir anlamadım Customer hatası vermiş. KELGER biraz beklermisin bir deneme yapıcam şimdide sana bir çözüm yolu bulucam

----------Eklendi @ 13:53:42 ---------- Yazıldı @ 13:49:45 ----------

blackrazor bu arada mediafire a yüklüyorum.
 

blackrazor

Üye
eywallah cemdroid benim download da bitmek üzere başka arkadaşlarada lazım olacaktır bu dosya.
 
cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
tamam bu arada nand backup'ını almayı unutma.
 

blackrazor

Üye
yükledim bakalım bi açılsın telefon :)) ayarlarını bi yapim
 
cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
KELGER sanırım sen 2.3.5 Türkçe ye güncelleme yaptığın için 2.3.5 EU ya geçemiyorsun Hbootun: 1.03 onun 1.08 olmasını sağlamamız lazım. en kısa zamanda çözmeye çalışıcam kardeş. aklımda bişey var ama 2.3.5 TUR romunun kendisi lazım bana. araştırıyorum
 

blackrazor

Üye
cemdroid google haritalar gene aynı hatayı verdi çalışan bir veri bağlantısı istiyor daha önce bu sorun yoktu GPS in açık olması yeterliydi.
 
cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
allah allah walla dostum ben açıyorum direk GPS çıkıyor yukarda bağlantı mağlantı sormuyor bana hatta şu an açtım yukarda GPS çıktı gayet normal de çalışıyor. Bluetooth GPS Wireless Kamera vs vs herşeyini denedim hiç birinde sıkıntı yaşamadım. dediğim gibi bu 2.3.3-TUR orjinal romudur içerisine sadece Youtube ve Superuser kalıcı root ekledim o kadar başka hiç bir ayarıyla oynamadım.
 
KELGER

KELGER

Üye
tamam saol seni takip ediyorum bişey bulursan bildirimden mesaj atarsan sevinirim
 
cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
tamam KELGER çözücem merak etme en azından htcdev den önce çözücem :)
 

blackrazor

Üye
dostum ben orjinal romu adb komutlarıyla yüklemiştim onda da aynı sıkıntı vardı:) sanırım verileri bir kerede olsa internete girip indirmek gerekiyor googlenin haritası için.

17.7MB lık bir sistem güncellemesi indiriyor şu an bi bakayım bunu entegre edilecekmiyiz 2 adet sistem güncellemesi geliyorsanırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: nan-u-bivaz
cemdroid

cemdroid

Üye
    Konu Sahibi
boşuna indirme konudada belirttiğim gibi FOTA güncelleştirmesini indiriyor ama yükleyemiyorsun bizim Hboot versiyonu şu anda: 1.08 onu yüklememiz için 090 a düşmemiz gerekiyor o zamanda bootloader unlock yalan oluyor :) şu 2.3.5 Türkiye güncellemesini bir bulabilsem onuda düzenleyip yüklücem.
 

Benzer Konular

    • Beğen
    • Sevdim
Cevap
1
Görüntüleme
1K
MAERKEK
Kadir Cem
Cevap
0
Görüntüleme
941
Kadir Cem


Üst Alt