Vodafone yeni cepnet paketleri..

Sponsorlu Bağlantılar

Sizce Vodafone bu paketler ile ne kadar faydalı olmuştur?

• Kullanılan toplam oy
    206
lgkg300

lgkg300

Üye
Ya beyler son bir aydan beridir hiçbir şey indiremedim eskiden edge ile 25 kb ile indirme yapıyordum şimdi ise edge ile google bile zor açılıyor indirme edgede 5 kb 3G de 15 kb nolcak halimiz şimdi biz artmasını beklerken daha da düşürdüler

Evet haklısın ama bende 2g ile hız 20kb ile 10kb arasında değişiyor şimdilik, 3g ile de pek bir değişme olmuyor. Ama internet sayfaları hiç takılmadan çok rahat açılıyor. tavsiyem cleaner programları ile bilgisayarı hızlandırın:oke:

kpln04

kpln04

Üye
Evet haklısın ama bende 2g ile hız 20kb ile 10kb arasında değişiyor şimdilik, 3g ile de pek bir değişme olmuyor. Ama internet sayfaları hiç takılmadan çok rahat açılıyor. tavsiyem cleaner programları ile bilgisayarı hızlandırın:oke:

Ben vodem kullanıyorum acaba bunda bir problem olabilir mi çünkü edge de 10 kbyi göremiyorum bile

punisher123

punisher123

Üye
bi kahraman çıksa gelse şu hız sınırını kırmayı başardım dese :D
benm denediğm bi yöntem var geçen 600mb fln indrdim 200-300kbde ama bi süre sonra eski haline döndü 50 kuruşumuda feda ettm ama olsun

eurowision

eurowision

Üye
Ya beyler son bir aydan beridir hiçbir şey indiremedim eskiden edge ile 25 kb ile indirme yapıyordum şimdi ise edge ile google bile zor açılıyor indirme edgede 5 kb 3G de 15 kb nolcak halimiz şimdi biz artmasını beklerken daha da düşürdüler

vodafone o Edge deki sorunu halletmiş önceden saniyede N79 ile 40kb civarındaydı şimdi hangi telefonla girersem giriyim edge 10-15kb civarı. Yani dedikleri gibi adil kullanım hakkı dolduktan sonra dedikleri 98kpbs oldu. İnternet sayfalarında herhangi bi sorun yok hatta hiç problem yok. internetten hala takılmadan radyo, mp3, vs dinleyebiliyor, youtube dan 240p de biraz buffer olduktan sonra takılmadan video izliyebiliyorum. Yine eskisi gibi geceden indirmeyi başlatıyorum sabaha kadar film inmiş oluyor. :pro: Çokta büyütülcek bişey değil. İnternete kota koymasınlarda bunada şükür.:sarıl:Yaşasın Vodafone :op: :oke:

atabey444

Üye
mobil modem kullanın 115 lere varan ping değeriyle hiç laga girmiyor ayrıca sayfaları ilk açtığınızda 96 kbp/s ile değil 1 megabit ile giriyorsunuz sitelere.tabi bu 1-2 saniyeyi bulsada sayfa açılmış oluyor.Hotfile premium hesabım var İDM ile test ettim.kullananlar bilir o programı durdur başlat düğmeleri var programın.durdurup devam ettirdiğimde ilk 2 sanite saniyede 200kb görüyorum sonra 10 lara kadar düşüyor. dediğim gibi 1-2 saniyelik bir olay bu.eğer sitelere girdiğimizde hızımız sabit 96 kbps olsaydı bir sayfa yaklaşık 15 - 20 saniyede açılırdı çünkü ortalam bir sayfa içindeki resmileri yazısı slayt ı reklamı cartı curtu zaten bi 200 kb kadar ? isterseniz kendinizde bunu test edebilirsiniz. frefox da bir sayfayı açın ve dosyadan sayfayı kaydedin bakın bakalım kaç kb? biz 200 kb lık bir sayfayı eğer 2-3 saniyede açabiliosak 96 kbpsi hayli hayli aşmış oluyoruz zaten. bilmiyorum artık modemden kaynaklanan bir durummudur yoksa her cihazdamı böyle. umarım sizin için yararlı bir bilgi vermişimdir

abcd17

abcd17

Üye
mobil modem kullanın 115 lere varan ping değeriyle hiç laga girmiyor ayrıca sayfaları ilk açtığınızda 96 kbp/s ile değil 1 megabit ile giriyorsunuz sitelere.tabi bu 1-2 saniyeyi bulsada sayfa açılmış oluyor.Hotfile premium hesabım var İDM ile test ettim.kullananlar bilir o programı durdur başlat düğmeleri var programın.durdurup devam ettirdiğimde ilk 2 sanite saniyede 200kb görüyorum sonra 10 lara kadar düşüyor. dediğim gibi 1-2 saniyelik bir olay bu.eğer sitelere girdiğimizde hızımız sabit 96 kbps olsaydı bir sayfa yaklaşık 15 - 20 saniyede açılırdı çünkü ortalam bir sayfa içindeki resmileri yazısı slayt ı reklamı cartı curtu zaten bi 200 kb kadar ? isterseniz kendinizde bunu test edebilirsiniz. frefox da bir sayfayı açın ve dosyadan sayfayı kaydedin bakın bakalım kaç kb? biz 200 kb lık bir sayfayı eğer 2-3 saniyede açabiliosak 96 kbpsi hayli hayli aşmış oluyoruz zaten. bilmiyorum artık modemden kaynaklanan bir durummudur yoksa her cihazdamı böyle. umarım sizin için yararlı bir bilgi vermişimdir

Yazıştığımız şu sayfayı kaydettim pc'ye 63 kb tuttu yani saniyede 13 kb hesaplarsak yakşalık 5 sn.yede açarız.Bence sayfaların hızlı açılması önebellekte olması veya kullandığın tarayıcıyla alakalı olmalı...
Hotfileden yaptığın download bir açık olabilir.. :oke:
Bakalım zaman daha neler gösterecek :naughty:

atabey444

Üye
Yazıştığımız şu sayfayı kaydettim pc'ye 63 kb tuttu yani saniyede 13 kb hesaplarsak yakşalık 5 sn.yede açarız.Bence sayfaların hızlı açılması önebellekte olması veya kullandığın tarayıcıyla alakalı olmalı...
Hotfileden yaptığın download bir açık olabilir.. :oke:
Bakalım zaman daha neler gösterecek :naughty:

bu sayfa çok sade kanal d veya show tv adreslerinden birine girip tekrar denermisin. ön bellek olayını biliyorum ama bahsetiğimle bunun bi alakası yok.hiç girmediğin bi siteden deneme yap istersen.sonucuda yaz buraya

AlpReis

AlpReis

Üye
Sınırsız olması yeter... inşallah bitirmezler, sırf bu yüzden 10 yıl önce kapattığım vodafone numaramı geri aldım

punisher123

punisher123

Üye
sayfayı hızlı açma konusuna yorum yapmayacağım ama indirme konusunda şunu söyleyebilirim, birşeyi indirirken siz indir yazısına tıkladığınız anda dosya önbelleğe alınmaya başlar,siz nereye kaydedeceğiniz fln seçene kadr bi kısmı birikir ondan dolayı indirme yöneticisi ilk bi kaç saniye yüksek hız gösterebilir,ama tamamen yanılgıdır bu gerçekte böyle bişey yok malesef :)

muharrem19811

Üye
arkadaş şu cepten pc ye bağlayıp internete giremedim gitti benim teldemi sorun var 2 defa kaldırdım tkrar kurdum pc suite yi olmadı modem bulunamadı diyor yardım edebilecek olan varmı

atabey444

Üye
sayfayı hızlı açma konusuna yorum yapmayacağım ama indirme konusunda şunu söyleyebilirim, birşeyi indirirken siz indir yazısına tıkladığınız anda dosya önbelleğe alınmaya başlar,siz nereye kaydedeceğiniz fln seçene kadr bi kısmı birikir ondan dolayı indirme yöneticisi ilk bi kaç saniye yüksek hız gösterebilir,ama tamamen yanılgıdır bu gerçekte böyle bişey yok malesef :)

idm programı ile anlık download yapıosunuz zaten eğer duraklat devam ettir özelliği olan bir site ise kendinizde deneyin . devam et dediğiniz anda 200 kb alıyor sonra 100 60 ve 10 kb oluyor tabi bu 2 saniyelik bi olay.bu ttnettede böyleydi aslında 1 mbit kulandığımda en fazla saniyede 108 kb görebiliyordum fakat ilk bağlantıda 400 kb ile bağlanıyor aslında çokta üzerinde durulacak tartışmaya değer bir konu değil ama ben sayfaları sabit 10 kb/s açtığına inanmıyorum.burdan link vermem belki ldoğru olmaz mesela dün film tanıtımları yapan bir forum sitesine girdim sayfa baştan aşağı resim ebatlarıda baya geniş sayfanın boyutu 600 küsür kb. bu sayfayı 5 saniyede açabildim.buna ne diyeceksiniz?

abcd17

abcd17

Üye
Arkadaşlar bağlantıyı kesip tekar bağlandığımızda farklı ip numaralarıyla bağlanıyoruz...
Bu dikkatimi çekti.Acaba TTnettede böyle bu olay var mı yoksa vodafoneye özgü mü ?:islik

atabey444

Üye
statik ip kullanmıyorsanız her bağlantıda değişir ip

Larock

Larock

Üye
Arkadaşlar bağlantıyı kesip tekar bağlandığımızda farklı ip numaralarıyla bağlanıyoruz...
Bu dikkatimi çekti.Acaba TTnettede böyle bu olay var mı yoksa vodafoneye özgü mü ?:islik

static ip aboneliği talep etmediğiniz sürece bütün servis sağlayıcılarında bu böyledir. yeniden bağlandığınızda farklı bir ip adresi tanımlanır.

abcd17

abcd17

Üye
Evet arkadaşlar Youtubeden takılamdan video izlemeyi anlatacağım
Anlatacağım konu alıntıdır ve bir kaç değişiklik yapılmıştır...

İlk önce aşağıdaki programı indirelim [İndireceğimiz program rtsp uzantılı video oynatıcısıdır.]

Bu programı indirdikten sonra DNS ayarlarımızı şu şekilde yapalım

Yeğlenen Dns Sunucusu 8.8.8.8
Diğer Dns Sunucusu 8.8.4.4

Daha sonra tarayıcımızdan m.youtube.com adresine giriyoruz

Youtubede izlemek istediğimiz videoya watch videoyu yeni sekmede açıp url adresini kopyalıyoruz.

İndirmiş olduğumuz video oynatıcı programını açıyoruz

Medya>Ağ Akıcı Aç deyip url adresini yapıştırıp Oynat dedikten sonra videomuz açılmış olacaktır

NOT : İLK 15-30 sn. video takılabilir daha sonra video kalite düşük olsa bile takılmadan izlenmektedir...

lgkg300

lgkg300

Üye
Evet arkadaşlar Youtubeden takılamdan video izlemeyi anlatacağım
Anlatacağım konu alıntıdır ve bir kaç değişiklik yapılmıştır...

İlk önce aşağıdaki programı indirelim [İndireceğimiz program rtsp uzantılı video oynatıcısıdır.]

Bu programı indirdikten sonra DNS ayarlarımızı şu şekilde yapalım

Yeğlenen Dns Sunucusu 8.8.8.8
Diğer Dns Sunucusu 8.8.4.4

Daha sonra tarayıcımızdan m.youtube.com adresine giriyoruz

Youtubede izlemek istediğimiz videoya watch videoyu yeni sekmede açıp url adresini kopyalıyoruz.

İndirmiş olduğumuz video oynatıcı programını açıyoruz

Medya>Ağ Akıcı Aç deyip url adresini yapıştırıp Oynat dedikten sonra videomuz açılmış olacaktır

NOT : İLK 15-30 sn. video takılabilir daha sonra video kalite düşük olsa bile takılmadan izlenmektedir...

Arkadaşım bu anlatımın cepten youtube izlemek için mi? pc den mi izlemek için mi?:hmmm

lgkg300

lgkg300

Üye
Teşekkürler m.youtube deyinc cep anladım. pc den mobil youtube girişi hiç düşünmemiştim ( :)))

abcd17

abcd17

Üye
Pc'den web sitelerinin wap siteleri var ise www yerine m koyarsanız ulaşabilirsiniz.
Çoğu sitede işe yarıyor ;)

revmez42

Üye
ilk önce telefonun un pc suite kuruyorsun bilgisayarına daha sonra telefonu kablo veya bluetouth ile pc suite ile i.ternet bağlantısı oluşturuyon.bu bağlantıyı tıklayıp bağlantıyı etkinleştiriyon.telefonunu sinyali tam çekmesi maximum bağlantıyı kolaylaştırır şebekenin yoğunluğu buna etki edebilir.internet tarayıcısı olarak firefox kullan reklamları engellemek için eklenti kur sayfadaki boyutu düşürecektir.

yapamassan [email protected] mail at yardımcı olurum

Üst Alt