|| Vodafone Cepnet Hız İçin Tavsiyeler (Güncelleme 22 Şubat 2011)

Sponsorlu Bağlantılar

klmt

Üye
Şimdi bu vodafon cep net hakikaten sınırsız mı (kotasız mı) .Reklamlarda kota aşım derdi yok diyorda.

Selam, evet arkadaşım sınırsız, ister 50 krş'a günlük, ister 8 TL'ye aylık abonelik imkanın var, günlükte 5 MB'tan sonra, aylıkta 100MB'tan sonra hız üst limitin 96Kbps oluyor, (Vodafone tarifelerinde öyle geçiyor) , fakat ne hikmetse ben ayın, başı-sonu fark etmiyor hiç hızlı net alamadım.
Allahalla dünkü yazdığım mesajda yok olmuş bu arada bakalım bu n'olucak :),
Neyse demiştim ki ; modem sıkıştırmasını bir deneyin, ben denedim ve hala öyle, sanki biraz fark etti gibi ama emin olunmuyor bağlantının değişkenliğinden dolayı, birde herkesin pozisyonu farklı olunca da (pc,telefon,marka ve modeller,işletim sistemleri,bulunulan yer,baz istasyonlarına yakınlık uzaklık,yoğunluk,hava şartları vs. vs.) örümcek ağı gibi yelpaze genişliyor, bende böyle iken başkalarında farklı olabilir deneyen arkadaşlar da sonuç-fikirlerini yazarlarsa paylaşıma katkı olur sevgiler kolay gelsin.

osmanpasa

osmanpasa

Üye
Teşekkür ederim. Demek 100 mbitden sonra hız düşüyor. Neyse bu da yeter. Peki telefon hattımızı Vodafona taşıyıp bu 8 tl pakete abone olabiliyormuyuz. Yoksa illa yeni bir hat mı almak lazım?

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim. Demek 100 mbitden sonra hız düşüyor. Neyse bu da yeter. Peki telefon hattımızı Vodafona taşıyıp bu 8 tl pakete abone olabiliyormuyuz. Yoksa illa yeni bir hat mı almak lazım?

Hayır illa bir hat alman gerekmiyor. numaranı taşı gel vodafoneye internete bağlan ;)

kyusuf

Üye
tesekkurler kardes:oke:

hakan_yl

Üye
vodafone cepnet gece 1 den oğlene kadar iyi hızda giriyor diğer saatlerde özelliklede akşam çok yavaş . eğer cepnetle pc suıt ile bilgisayardan değilde cepten internete giriyorsanız ve bi türlü bağlanamaıyorsanız benden tavsiye önce google a girin google a girdikten sonra diğer adreslere rahatlıkla bağlanabilirsiniz

Master_sezer

Master_sezer

Üye

Arkadaşlar, Vodafone cepnet tarifesine çıktığı günden beri aboneyim ve cepneti telefondan çok pc de kullanıyorum. vodafone cepnet ilk çıktığında hızı şimdikine göre çok daha iyiydi. internet download manager ile indirme hızım saniye de 30kb-ile 20kb arasında değişirdi. çok nadiren 20kb nin altına düşerdi. şimdi ise çok nadiren 20 kb nin üstüne çıkıyor bazen hiç çıkmıyor :D Bu duruma göre hızda ciddi bir düşme var. Sanırım bu düşüşü vodafone pc den cepneti kullanmayı bıraktırmak için yapmıştır ( şahsi görüşüm) ama biz yılmayacağız kullanmaya devam :D

Neyse sözü fazla uzatmadan cepneti nasıl verimli kullanılabilir hakkında bir kaç ipucu vereyim. Çoğunuz belki bu yöntemleri biliyordur; ama unutmayalım ki forumda cepnet ile yeni tanışanlar var.

# Öncelikle bilgisayarınızı hızlandırın gereksiz programları kaldırın ve c diskinin system dosyaları dışında kendi dosyalarınızı barındırmayın D sürücüsünü kullanın ( 1gb ram ve daha düşük pc ler için)

# Eğer nokia pc suit kullanıyorsanız bence hemen terk edin ve telefonunuzu kullandığınız işletim sistemine ( xp, vista win7) modem olarak tanımlayın. Cep telefonunuzu modem olarak şöyle tanıtın:

1. Windows 7 Kullanıcıları İçin:

Başlat> denetim masası>ağ ve paylaşım merkezi> yeni bir bağlantı veya ağ kurun> çevirmeli bağlantı kur> ileri tıkla bundan sonra telefonunuz modem olarak görülecektir. çevirmeli telefon numarası olarak *99# gir kullanıcı adı olarak vodafone şifreyi boş bırak. hepsi bu kadar. :)

2. Windows Xp İçin:

Ağ bağlantıları> özellikler> yeni bağlantı> çevirmeli bağlantı yukarıda olduğu gibi çevirmeli telefon numarasına *99# gir kullanıcı adı vodafone diğer haneleri boş bırak.

# İnternet hızlandırıcı diye bilinen programlarından uzak durun ve inanmayın interneti hızlandırmaz sisteminizi yorar. zaten vodafone nin size vermiş olduğu bir hız var buna programlar ile aşamayız

# Eğer usb kablunuz varsa usb ile mobil aygıtınızı pc ye bağlayın mümkün mertebe bluetooth kullanmayın çünkü bende bağlantı sık kesiliyor fakat kablu ile neredeyse hiç kesilmiyor.

# İnternet tarayıcısı olarak google chorm'ü şiddetle tavsiye ediyorum. Hem çok hızlı hem de sisteminizi yormuyor ( google chorm 7)

# Download manager i olarak İnternet downlad manager den şaşmayın flash get hikaye. Ama idman ın 5.19 unu kullanın son çıkan beta sorunlu ve ie yi açtığınız zaman her defasında uyarı geliyor.

# Eğer hızınız azaldıysa ve dosya indirmiyorsanız internet bağlantınızı kesip yeniden bağlanın bu işe yarar ;)

# Biliyorsunuz telefondan web sayfaları çok hızlı açılıyor pc de ise geç açılıyor bunun sebebi pc de iken web sayfalarında flash lı dosyalarının bulunması bu durum hızınızı düşürür. flash lar ile işiniz yoksa flash ı kaldırın ve aynı şekilde java yı da ( ben kaldırmadım ama bir ara kaldırdığımda sayfaları gezerken telefondan bile hızlı açılıyordu :) )

# Pc nizin arka planında interneti kullanan programlar olabilir onlara dikkat edin ( mesela windows güncelleme yaparken internet bağlantısını bazen kullanıyor)

# Cep telefonunuz modem olarak bağlı iken hiç bir uygulamanın açık olmamasına dikkat edin özellikle internet bağlantısı gerektiren uygulamalar.

# Telefonunuzun şebekesinin iyi çektiği bir yere bırakın.

# Pc den youtube videolarını takılmadan izlemek için video Lan VLC player i yükle ve indir daha sonra pc den adress kısmına m.youtube.com gir açmak istediğinin videonun url sini kopyala video lan vlc yi aç ctrl +v de ve video linkini yapıştır video izle. kalitesi düşük olacaktır çünkü flv olarak değil 3gp olarak izliyorsun. ( abcd17 arkadaşımıza teşekkürler)

Ekleme:"bluetoothla bağlanmayın çünkü bluetoothla , bilgisayar ile telefon arası veri aktarımı usb kabloya göre daha yavaştır.
telefon ayarlarından, şebeke modunu çift mod değil de GSM veya UMTS'den birini seçin.çift mod seçili iken şebeke geçişlerinde bağlantınız sürekli kesilecektir.
bilgiler için teşekkür"

*celibar arkadaşımıza teşekkürler

Şimdilik bu kadar ilerleyen zamanlarda bu konuyu güncelleyeceğim....
Cepnet nasıl daha verimli olabilir görüşleri olan arkadaşlar varsa yazsın konuya ekleyeyim. abcd17 arkadaşımız güzel bir yol bulmuş çünkü çoğumuz video izleyemiyordu kalitesi düşük ama idare eder :)

# :megafon: Bazı antivirüs programları arka planda iken internet bağlantısını kullanmaktadır.

# Cep telefonundan takılmadan sorunsuz bir şekilde youtübe izlemek için sadece tıkla ve indir. MaxiCep.Com - Bilgilendirme

(s60v3 os 9.2 içindir. Nokia 6120 sorunsuz çalışmaktadır.)

* lgkg300 arkadaşıma teşekkür ediyorum, katılıyorum, bilgi akış hızını hızlandıramayız, vodavofone'nun musluğu ne kadar açıksa o kadar veri alırız, bizim yapabileceğimiz, pc yi ve gelen veriyi mümkün olduğunca verimli kullanmaktır, izninizle kendi tercihlerimi de belirtmek istiyorum;
Tartışmasız hızından dolayı tarayıcı olarak chrome, uzantı olarak ta Flash Block ve AdBlock kullanıyorum, tabi birde sağ tuş menüsüne IDM desteğini atmak için Download Assistant uzantısı (global_deejay arkadaşa sonsuz teşekkürler),
CCleaner'le pc'yi temizlerkende sık kullandığım site ve çerezleri hariç tutulanlar listesine ekliyorum silinmesin diye, böylece gelecek olan saniyedeki 10 KB verinin içinde sayfadaki yeni veriler gelmiş oluyor.
Bu arada cep-pc bağlantısının bluetooth veya usb kablo olmasının 96 Kbps' lik hızda birşey fark etmeyeceğini sanıyorum çünkü bluetooth bağlantı hızının üst limiti 721 Kbps.
Umarım faydam dokunur, herkese teşekkür ediyorum, kolay gelsin.

* MaxiCep.Com - Profil bilgileri: klmt arkadaşımıza teşekkürler
Arkadaşın Dediğinin tAM tERSİNİ yAPIN %100 sONUÇ aLACAKSINIZDIR sAYGILAR.....

vodafoncu

Üye
mrb arkadaşlar, benim de bir sorum olacaktı, neden pc suite programını kullanmamızı istemiyorsunuz? herhangi bir zararı olduğu için mi? ya yoksa nokia hariç her bir telefonun bu sistemle cepteki interneti pcye aktarması mümkün olduğu için mi?
bi de nedendir bilmiyorum, pc suite yi kurduktan sonra ÇEVİRMELİ BAĞLAN seçeneği çıkınca çevirmeli bağlantının faydası zararı nedir diye araştırma yaparken bu konuya denk geldim, bir ikinci sorum da PC SUİTE yi kaldırınca nokia 2630 marka cep telefonumla (ya da herhangi bir marka cep telefonu ile) anlattığınız şekilde cepteki interneti bilgisayara aktarbilirmiyim(bilgisayardan internete girebilmiyim)
ve eğer pc suite yi kullanmaya devam etmek istersem ÇEVİRMELİ dışında bilgisayarı nasıl internete bağlarım, tşkler.

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
mrb arkadaşlar, benim de bir sorum olacaktı, neden pc suite programını kullanmamızı istemiyorsunuz? herhangi bir zararı olduğu için mi? ya yoksa nokia hariç her bir telefonun bu sistemle cepteki interneti pcye aktarması mümkün olduğu için mi?
bi de nedendir bilmiyorum, pc suite yi kurduktan sonra ÇEVİRMELİ BAĞLAN seçeneği çıkınca çevirmeli bağlantının faydası zararı nedir diye araştırma yaparken bu konuya denk geldim, bir ikinci sorum da PC SUİTE yi kaldırınca nokia 2630 marka cep telefonumla (ya da herhangi bir marka cep telefonu ile) anlattığınız şekilde cepteki interneti bilgisayara aktarbilirmiyim(bilgisayardan internete girebilmiyim)
ve eğer pc suite yi kullanmaya devam etmek istersem ÇEVİRMELİ dışında bilgisayarı nasıl internete bağlarım, tşkler.

Güzel kardeşim kimse pc suit i kullanma diye bir öneride bulunmadı. kaldı ki buna kimsenin hakkı da yok.

Evet cep telefonunu modem olarak kullanıp bilgisayara bağlıyoruz ve nete giriyoruz ki bu çevirmeli bağlantı oluyor. Cep telefonunu modem olarak kullana bilmen için çevirmeli bağlantıyı kullanmalısın. detaylı bilgiyi bu konunun ilk sayfasında var. :oke:

--------------- Ekleme ---------------

Arkadaşın Dediğinin tAM tERSİNİ yAPIN %100 sONUÇ aLACAKSINIZDIR sAYGILAR.....

Sana gelince, arkadaşım bu konuyu 10.000 küsür kişi okumuş ve faydasını görmüştür. -Buna cevap yazmayanlar da dahildir- Sen hangi akılla, hangi mantıkla kalkıp böyle bir şey söylersin.??:bann:

Bystone

Bystone

Üye
Söylediğiniz gibi telefonu bilgisayara modem olarak tanıttım.Bluetooth ile bağladım.Hız yine 115.2kbps olarak bağlanıyor.Pc daha 1 aylık yani son sistem.Hızı dahada nasıl artıracağım?

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Söylediğiniz gibi telefonu bilgisayara modem olarak tanıttım.Bluetooth ile bağladım.Hız yine 115.2kbps olarak bağlanıyor.Pc daha 1 aylık yani son sistem.Hızı dahada nasıl artıracağım?

Bu Konunun 1. sayfasını okuyun. netin hızlanması için herşey maddeler halinde anlatılmıştır.

mizu

Üye
çok teşekkürler... müthişsin... çoğu yöntemi daha önce deneme yanılma ile kendim bulmuştum ama maddeler halinde harika olmuş...

powerose

Üye
opera web browser kullanıyorum.TURBO özelliği açık olunca sitelerdei fotoları düşük kalitede indirdiği için çok hızlı sörf aypıyorum.mesela flash dosyaları hiç indirmiyor.ben tıklarsam indiriyor.bu yüzden çok hızlı sörf yapıyorum.tavsiye ederim ama video izlemek için arkadaşın dediğini yapın

thexx

Üye
arkadaşlar birkaç sorum olacak elimden geldiği kadar açık sormaya çalışacağım.

1-bu paketi aldığımız zaman aylık yaklaşık 9 tl ye interneti düşük hızda da olsa sınırsız kullanabileeceğiz doğru anladım değilmi?

2-bu düşük hız ne oranda örneğin msn olayını ne kadar etkiliyor.

3-bunun pc de kullanılması vodafone şirketine herhangi bir şikayet hakkı doğrururmu?

ibrahim19100

ibrahim19100

Üye
Cep telefonunda wap ayarları tanımlı ve wap ayarları ile web sayfalarına giremezsin. dns hatası bu yüzden veriyor.
Bu linki tıkla açılan sayfada en altta kutucuklar var orda telefon ayarları var. boş haneye telefon numaranı yaz başında sıfır olmadan açılan pencereden vodafone internet ayarlarını seçip gönder de. :oke:
arkadasım win7 de dediklerini yaptım.ag kurdum baglan tıkladıgımda kullanıcı adı ve şifre soruyo.bunları yazmadan baglntı yapılmıyo.nasıl olacak bu iş.ayarlarında kullanıcı adı ve şifre sormayı da iptal ettim ama yine de baglantı kuramıyo.acil yardım pls.tşk.

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar birkaç sorum olacak elimden geldiği kadar açık sormaya çalışacağım.

1-bu paketi aldığımız zaman aylık yaklaşık 9 tl ye interneti düşük hızda da olsa sınırsız kullanabileeceğiz doğru anladım değilmi?

2-bu düşük hız ne oranda örneğin msn olayını ne kadar etkiliyor.

3-bunun pc de kullanılması vodafone şirketine herhangi bir şikayet hakkı doğrururmu?

1) Evet güzel kardeşim doğru anladın ama 9 tl değil 7.99 tl ve sınırsız üstelik aylık

2) bu hız ile msn facebook istediğini yapabilirsin hatta metin2 oynamayı deneyenler bile var ama pingler yavaş :D

3) hayır herhangi bir şikayet hakkı doğurmaz. Çünkü pc de olsa cepte de olsa hız aynı değişmiyor. Sana şöyle bir örnek vereyim. Sen dükkandan bir koli şeker alsan dükkanci sana karışır mi şekeri şöyle ye veya böyle diye :d

Iyi akşamlar kardeşim...

--------------- Ekleme ---------------

arkadasım win7 de dediklerini yaptım.ag kurdum baglan tıkladıgımda kullanıcı adı ve şifre soruyo.bunları yazmadan baglntı yapılmıyo.nasıl olacak bu iş.ayarlarında kullanıcı adı ve şifre sormayı da iptal ettim ama yine de baglantı kuramıyo.acil yardım pls.tşk.

Kullanıcı adını: vodafone yaz
Telefon numarasını *99#
Şifre: boş bırak

ibrahim19100

ibrahim19100

Üye
arkadasım onu en basta yaptım dediklerini.ben baglanı tıkladıgımda soruyo bunu tekrar.kullanıcı adnı vodafone numarayıda *99# yapıyom aranıyo diyo ondan sonra çevir sesi yok diye bi hata mesajı geliyo.baglanmıyo.ne yaptıysam olmadı.haa unutmadan sistemim win 7 ondan kaynaklanıyo olabilir mi?sadece xp de mi çalışıyo bu.

YALNIZ__KURT

Üye
Bluetooth bağlantısı kurma.. çünkü sağlıklı olmuyor hem hız düşüyor hemde sık sık bağlantı gidiyor... en iyisi bir usb alıp pc suit kurman

senin100ünden

senin100ünden

Üye
ben şahsen bu cepneti 1 yıldır kullanıyorum,normal telefonla indirme hızım 10kb civarı bunun nedeni telefonun internet sinyalini bu kadar çekmesi,yeni paket alsamda böyle ama arada çok nadir 30-40 kb paketle alakalı bişey değil,sanıyorum bazı arkadaşlar bu sinyal olayında bizden iyi,şimdi gelelim 3g li telefona ondada aynı çekime bağlı normal telefonun aksine yeni pakette 550 kb çıkıyo nadir oda 300kb larda geziyo 100 mb te kadar sonra gene 10kb ta düşüyo anlicanız max hızın ona 1 i kadar bile yok,3g li telefonun avantajı normal telefonun aksine sinyali daha iyi çekiyo normal telefon gibi sınırı yok.bide arkadaşlara video izleme konusunda 1,2 şeyde benden sitesinden,Quick time player la izlemeleri 3gp olduğundan takılmadan izleyebilirsiniz,her türlü video mevcut isterseniz videonun url sini Quick time playeri açıp ctrl+u yapıp yapıştırarak masa üstünde değişik boyutlarda izleyebilirsiniz.

fenomen61

Üye
nokia 6300 ı modem larak kullanıp nete girebilirmiyim.xpde nasıl yapılır detaylı anlatsanız okudum ama anlamadı?

lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim hemşerim

----------Eklendi @ 13:21:04 ---------- Yazıldı @ 13:20:00 ----------

çok teşekkürler... müthişsin... çoğu yöntemi daha önce deneme yanılma ile kendim bulmuştum ama maddeler halinde harika olmuş...
Rica ederim hemşerim. bu arada maxicep İn yeni görünümüne alışmak biraz zaman alacak gibi :)

Üst Alt