|| Vodafone Cepnet Hız İçin Tavsiyeler (Güncelleme 22 Şubat 2011)

Sponsorlu Bağlantılar

w.cn

Üye
kardeş bu proğramın ismi ne nasıl hız 2 mb yi bile geçiyor bilgi verirsen çok hürmete geçecek cevabını bekliorum admin kardeş
 


USAForever

USAForever

Üye
dostum 100mb zaten yenilediğin yada yeni abone olduğun zamanda sana veriliyor. :D


vodafone da herşey iyi ama hız artmayacak gibi ... Artacağını sanmıyorum çünkü o zamanlar insanlar %90 hızlı internete 10 Tl vermekle %60 hızlı internete 2TL vermek arasında durup düşünecekler :D

----------Eklendi @ 23:19:53 ---------- Yazıldı @ 23:13:18 ----------

hızın 7.2mbps'e de kalması demek : bu durum 33 Milyon Turkcell'inin bir anda %33'ünü Vodafone'a geçirir , aynı şekilde diğer operatörlerin genç kısmınıda... bu ciddi bir rakam ... Ayrıca sistemlerde ciddi sorunlar yaşanır.... yani mail atıp ses duyurmak falan etkin yöntem değil.. Yapılacak şey burdaki arkadaşların verdiği pratik tavsiyeleri uygulamak.
 

maste

Üye
konu için teşekkürler
 
levasinay

levasinay

Üye
teşekkürler çok yararlı olmuş
 
sinanbaba52

sinanbaba52

Üye
arkadaşlar 3g ile internet hızlanıyormuş benim telefonum 3g uyumlu ne yapıp da 3g ile hızlandırılıyor söylerseniz memnun olurum teşekkürler
 

rengarenk2

Üye
ben nokia pc suite ile baglanamiyorum ag baglantilarimdan cevirmeli baglanti olusturayim dedim ama cevirmeli bagli etkin degil secemiyorum yani ne yapabilirim.
 

rengarenk2

Üye
ben nokia pc suite ile baglanamiyorum ag baglantilarimdan cevirmeli baglanti olusturayim dedim ama cevirmeli bagli etkin degil secemiyorum yani ne yapabilirim.

sorunumu bi şekilde çözdüm,şöyle ki; benim var olan işletim sitemim windows xp sp2 idi,ben bunu sp3'e yükseltim ve daha sonra tekrar nokia pc suiti kurup ağ bağlatılarımdan çevirmeli ağ bağlantısını oluşturdum ve şuan internete girebiliyorum.
 

kalkan3434

Üye
Maximum hız 15 KB kardeş naparsanız yapın.. Yuk numaraymış neymiş aynı kardeşim 2G internetten ne bekliyorsun..
 

ruh öküzü

Üye
bluetoothla bağlanırken şifre koyabiliyor muyuz?
 

fener_1996

Üye
On spped die program war adamlar cok iiddalı ama program paralı gsm 3g net hızladırıyo 15 kblık internet hızını 100 kat daha hızlandıromus bulamadım paylaşırsanız sewinirim :d
 
oguz204

oguz204

Üye
Cepnetle Counter 1.6 oynayabilirsiniz ve bantgenişliği hız artmaz .
Coumterda ping düşürmek için
cfosspeed ve gamebooster versiyon 4 kullanın
piratebay.org sitesinden programları indirin
site torrenti gerektirir;
cepnetle indirilicekse gönderme sınırını 1kbps yapın
eğer net pcde kullanılmasaydı böyle cepnet olmazdı ;)
 
hakan_0001

hakan_0001

Üye


Arkadaşlar, Vodafone cepnet tarifesine çıktığı günden beri aboneyim ve cepneti telefondan çok pc de kullanıyorum. vodafone cepnet ilk çıktığında hızı şimdikine göre çok daha iyiydi. internet download manager ile indirme hızım saniye de 30kb-ile 20kb arasında değişirdi. çok nadiren 20kb nin altına düşerdi. şimdi ise çok nadiren 20 kb nin üstüne çıkıyor bazen hiç çıkmıyor :D Bu duruma göre hızda ciddi bir düşme var. Sanırım bu düşüşü vodafone pc den cepneti kullanmayı bıraktırmak için yapmıştır ( şahsi görüşüm) ama biz yılmayacağız kullanmaya devam :D

Neyse sözü fazla uzatmadan cepneti nasıl verimli kullanılabilir hakkında bir kaç ipucu vereyim. Çoğunuz belki bu yöntemleri biliyordur; ama unutmayalım ki forumda cepnet ile yeni tanışanlar var.

# Öncelikle bilgisayarınızı hızlandırın gereksiz programları kaldırın ve c diskinin system dosyaları dışında kendi dosyalarınızı barındırmayın D sürücüsünü kullanın ( 1gb ram ve daha düşük pc ler için)

# Eğer nokia pc suit kullanıyorsanız bence hemen terk edin ve telefonunuzu kullandığınız işletim sistemine ( xp, vista win7) modem olarak tanımlayın. Cep telefonunuzu modem olarak şöyle tanıtın:

1. Windows 7 Kullanıcıları İçin:

Başlat> denetim masası>ağ ve paylaşım merkezi> yeni bir bağlantı veya ağ kurun> çevirmeli bağlantı kur> ileri tıkla bundan sonra telefonunuz modem olarak görülecektir. çevirmeli telefon numarası olarak *99# gir kullanıcı adı olarak vodafone şifreyi boş bırak. hepsi bu kadar. :)

2. Windows Xp İçin:

Ağ bağlantıları> özellikler> yeni bağlantı> çevirmeli bağlantı yukarıda olduğu gibi çevirmeli telefon numarasına *99# gir kullanıcı adı vodafone diğer haneleri boş bırak.

# İnternet hızlandırıcı diye bilinen programlarından uzak durun ve inanmayın interneti hızlandırmaz sisteminizi yorar. zaten vodafone nin size vermiş olduğu bir hız var buna programlar ile aşamayız

# Eğer usb kablunuz varsa usb ile mobil aygıtınızı pc ye bağlayın mümkün mertebe bluetooth kullanmayın çünkü bende bağlantı sık kesiliyor fakat kablu ile neredeyse hiç kesilmiyor.

# İnternet tarayıcısı olarak google chorm'ü şiddetle tavsiye ediyorum. Hem çok hızlı hem de sisteminizi yormuyor ( google chorm 7)

# Download manager i olarak İnternet downlad manager den şaşmayın flash get hikaye. Ama idman ın 5.19 unu kullanın son çıkan beta sorunlu ve ie yi açtığınız zaman her defasında uyarı geliyor.

# Eğer hızınız azaldıysa ve dosya indirmiyorsanız internet bağlantınızı kesip yeniden bağlanın bu işe yarar ;)

# Biliyorsunuz telefondan web sayfaları çok hızlı açılıyor pc de ise geç açılıyor bunun sebebi pc de iken web sayfalarında flash lı dosyalarının bulunması bu durum hızınızı düşürür. flash lar ile işiniz yoksa flash ı kaldırın ve aynı şekilde java yı da ( ben kaldırmadım ama bir ara kaldırdığımda sayfaları gezerken telefondan bile hızlı açılıyordu :) )

# Pc nizin arka planında interneti kullanan programlar olabilir onlara dikkat edin ( mesela windows güncelleme yaparken internet bağlantısını bazen kullanıyor)

# Cep telefonunuz modem olarak bağlı iken hiç bir uygulamanın açık olmamasına dikkat edin özellikle internet bağlantısı gerektiren uygulamalar.

# Telefonunuzun şebekesinin iyi çektiği bir yere bırakın.

# Pc den youtube videolarını takılmadan izlemek için video Lan VLC player i yükle ve indir daha sonra pc den adress kısmına m.youtube.com gir açmak istediğinin videonun url sini kopyala video lan vlc yi aç ctrl +v de ve video linkini yapıştır video izle. kalitesi düşük olacaktır çünkü flv olarak değil 3gp olarak izliyorsun. ( abcd17 arkadaşımıza teşekkürler)

Ekleme:"bluetoothla bağlanmayın çünkü bluetoothla , bilgisayar ile telefon arası veri aktarımı usb kabloya göre daha yavaştır.
telefon ayarlarından, şebeke modunu çift mod değil de GSM veya UMTS'den birini seçin.çift mod seçili iken şebeke geçişlerinde bağlantınız sürekli kesilecektir.
bilgiler için teşekkür"

*celibar arkadaşımıza teşekkürler

Şimdilik bu kadar ilerleyen zamanlarda bu konuyu güncelleyeceğim....
Cepnet nasıl daha verimli olabilir görüşleri olan arkadaşlar varsa yazsın konuya ekleyeyim. abcd17 arkadaşımız güzel bir yol bulmuş çünkü çoğumuz video izleyemiyordu kalitesi düşük ama idare eder :)


# :megafon: Bazı antivirüs programları arka planda iken internet bağlantısını kullanmaktadır.

# Cep telefonundan takılmadan sorunsuz bir şekilde youtübe izlemek için sadece tıkla ve indir. MaxiCep.Com - Bilgilendirme


(s60v3 os 9.2 içindir. Nokia 6120 sorunsuz çalışmaktadır.)





* lgkg300 arkadaşıma teşekkür ediyorum, katılıyorum, bilgi akış hızını hızlandıramayız, vodavofone'nun musluğu ne kadar açıksa o kadar veri alırız, bizim yapabileceğimiz, pc yi ve gelen veriyi mümkün olduğunca verimli kullanmaktır, izninizle kendi tercihlerimi de belirtmek istiyorum;
Tartışmasız hızından dolayı tarayıcı olarak chrome, uzantı olarak ta Flash Block ve AdBlock kullanıyorum, tabi birde sağ tuş menüsüne IDM desteğini atmak için Download Assistant uzantısı (global_deejay arkadaşa sonsuz teşekkürler),
CCleaner'le pc'yi temizlerkende sık kullandığım site ve çerezleri hariç tutulanlar listesine ekliyorum silinmesin diye, böylece gelecek olan saniyedeki 10 KB verinin içinde sayfadaki yeni veriler gelmiş oluyor.
Bu arada cep-pc bağlantısının bluetooth veya usb kablo olmasının 96 Kbps' lik hızda birşey fark etmeyeceğini sanıyorum çünkü bluetooth bağlantı hızının üst limiti 721 Kbps.
Umarım faydam dokunur, herkese teşekkür ediyorum, kolay gelsin.


* MaxiCep.Com - Profil bilgileri: klmt arkadaşımıza teşekkürler

kardeş emeğine sağlık çok teşekkür edrim gerçekten pcden bağlanınca hızda azda olsa farkettim bravo:oke:
 

narkotik0

Üye
allah razı olsun sizden lgkg kardeş
 

rapidline

Üye
opera kullan opera turboyu aç
 

narkotik0

Üye
saol lgkg300 kardeş çok saol hatırlattığın için
 

Salihç.

Üye
Benice ceptneti psde kulalanların hepsıni ipital etsnler.hiz yüskelir.
 
Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
Arkadaşlar bende bir katkıda bulunuyum

Ağ ve bağlantılardan bağlantılara girip çıkan sayfada özellikler ve en son olarak yapılandıra girerek oradaki 460800 hızını 921600 yaparak daha hızlı internete bağlanabilirsiniz aylık cepnet kullaıcısıyım maxicepte resimli bi anlatım vardı eski resimler uçmuş biraz önce gördüm onu bilen varmı oda yardımcı olacaktır ... Teşekkürler lgkg300
 
lgkg300

lgkg300

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bende bir katkıda bulunuyum

Ağ ve bağlantılardan bağlantılara girip çıkan sayfada özellikler ve en son olarak yapılandıra girerek oradaki 460800 hızını 921600 yaparak daha hızlı internete bağlanabilirsiniz aylık cepnet kullaıcısıyım maxicepte resimli bi anlatım vardı eski resimler uçmuş biraz önce gördüm onu bilen varmı oda yardımcı olacaktır ... Teşekkürler lgkg300

müsait olduğum bir zamanda resimleri yeniden güncelleyecegim...

hayırlı kandiller...
 
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
vodafone ? hız ? hasssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
 

Benzer Konular



Üst Alt