Ve Sonunda N8'im Elimde! :)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Ve Sonunda N8'im Elimde! :)
Evet arkadaşlar sonunda N8'imi alabildim şu anda önümde duruyor. Biraz kullandıktan sonra görüşlerimi arkadaşların yararı açısından ve alacaklara kaynak olması bakımından paylaşacağım.
Ancak şuanlık sorularım var yapmam gereken birşey varmı telefonun ilk zamanları için? Kaç tane güncelleme var ve isimleri ne ona göre yapayım da atladığım güncelleme olmasın. Video güncellemesinden sonra browser sanırım facebooktaki videoları açmıyordu. Doğru mu biliyorum sadece facebootakileri mi? Ve güncelleme sadece alt yazı yeniliği mi getiriyor? Yapmamam daha iyi sanırım. Bu ve benzer önerileriniz varsa bekliyorum, tekrarlayayım önceliğim güncellemeleri sayarsanız çok mutlu olacağım.
İyi forumlar Maxicep Ahalisi :)

• Beğen
Tepkiler: yyoruge

suat1111

suat1111

Üye
hayırlısı geç oldu biraz amaz kısmet

5800 cı

5800 cı

Üye
Hayırlı olsun abicim valla bende bu N8 e kafayı fena takmış bulunmaktayım ama 5800 ı satıp bunu alsam kamera oyun kalitesi vs vs fazlalıklardan başka bir şey fazladan etmeyeceğimi düşünerek bu isteğimi yenmeye çalışıyorum :D allah izin verirde iyi para kazanırsam o zaman inşallah hayırlı olsun tekrardn :)

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
İkiniz de sağolun. Geç oldu ama olsun aldım sonuçta mutluyum şu an. Arkadaşım sen de alırsın umarım bir gün :)

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Güncellemeleri yap, ilk bir hafta şarjı tam bitirerek şarja tak ve tam doldugunda çıkar, yine ilk bir hafta güç tasarrufuna alma, tam güçte kullan telefonu... Hayırlı olsun

pRime.

pRime.

Üye
Hayırlı olsun kardeşim. :) Darısı başımıza artık...

teknopat

teknopat

Üye
Hayırlı olsun kardeşim. :)

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar :) arthur evet artık darısı senin başına :)

muratbeyim

muratbeyim

Üye
Hayırlı olsun abicim valla bende bu N8 e kafayı fena takmış bulunmaktayım ama 5800 ı satıp bunu alsam kamera oyun kalitesi vs vs fazlalıklardan başka bir şey fazladan etmeyeceğimi düşünerek bu isteğimi yenmeye çalışıyorum :D allah izin verirde iyi para kazanırsam o zaman inşallah hayırlı olsun tekrardn :)

5800 dan sonra n8 alırsan, murat124'den bmw ye geçmiş gibi olursun. (her bakımdan) Ben n97 kullanıyordum, en azından benim açımdan öyle oldu. :-)

aagkn

aagkn

Üye
Evet arkadaşlar sonunda N8'imi alabildim şu anda önümde duruyor. Biraz kullandıktan sonra görüşlerimi arkadaşların yararı açısından ve alacaklara kaynak olması bakımından paylaşacağım.
Ancak şuanlık sorularım var yapmam gereken birşey varmı telefonun ilk zamanları için? Kaç tane güncelleme var ve isimleri ne ona göre yapayım da atladığım güncelleme olmasın. Video güncellemesinden sonra browser sanırım facebooktaki videoları açmıyordu. Doğru mu biliyorum sadece facebootakileri mi? Ve güncelleme sadece alt yazı yeniliği mi getiriyor? Yapmamam daha iyi sanırım. Bu ve benzer önerileriniz varsa bekliyorum, tekrarlayayım önceliğim güncellemeleri sayarsanız çok mutlu olacağım.
İyi forumlar Maxicep Ahalisi :)

öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan

telefonu nerdem aldın acaba birde fiyatı ne ne kadar ?

ben bir haftadır arıyorum hiçbiryerde bulamadım :( ayrıca fiyatlar "1100 1150 " civarında :angry::angry:

erkara_64

kardeşim hayırlı uğurlu olsun...n8 elinde eskisin:) bence kullanmak için şarjı filan bekleme kullan istediğin zaman..1 hafta gibi süreye de gerek yok..:)

Lityum iyon (Li-ion), bir çeşit yeniden doldurulabilir pildir. Cep telefonundan dizüstü bilgisayara kadar elektronik ürünlerde kullanılan lityum iyon piller, ağırlıklarına ve büyüklüklerine oranla sağladıkları yüksek güç nedeniyle kabul görüyor ve yaygınlaşıyor.

Lityum iyon piller diğer kimyasallarla hazırlanan pillere oranla çok daha hafiftir. Bunun sebebi lityum iyon pillerin doldurulabilme yoğunluklarının en üst seviyede olmasıdır.

Lityum iyon piller için hafıza etkisi sorunu yoktur. Dolayısıyla bu pilleri şarj etmek için tam olarak boşalmalarını beklemek gerekmez. Ayrıca yine aynı nedenden dolayı şarjı yarıda kesmek pil için olumsuz bir etki yaratmaz. Bu pillerin kullanılmadıkları zamanlardaki enerjilerini kaybetmeleri de uzun sürer.

Bu pillerin enbelirgin kusuru, kullanım ömürlerinin üretim tarihlerinden itibaren başlamasıdır. Depoda tutulup kullanılmasalar da bu pillerin ömürleri geçen süre ile azalır.

Yüzde 100 şarj seviyesindeki ve çoğunlukla 25 derece sıcaklıkta bulunan tam dolu tipik bir dizüstü bilgisayar pili, geri dönüşü olmayacak şekilde her yıl kapasitesinin yüzde 20 sini kaybeder.

Değişik depolama/saklama dereceleri değişik pil ömrü kayıplarına yol açmaktadır. 0 derecede yüzde 6, 25 derecede yüzde 20 ve 40 derecede yüzde 35 yıllık kayıpla karşılaşılabilir.

Lityum iyon pil yüzde 40 dolu olarak depolanırsa/saklanırsa pil kapasitesindeki kayıp değerleri düşer. Bu değerler yüzde 40 dolu pilde 0 derecede yüzde 2'ye, 25°C derecede yüzde 4'e, 40°C derecede ise yüzde 15'e düşer.

Eğer pil tamamen boşaltılırsa, bu durum pilin kapasitesini düşürür. Tamamen boş tutma, pilin kapasitesinde yüzde 75 ila yüzde 80'lik bir kapasite kaybına yol açar. Dizüstü bilgisayarlarda ya da cep telefonlarında kullanıldığında bu kayıpların anlamı üç-beş yıllık bir kullanımın ardından pilin kapasitesinin kullanılamayacak kadar düşecek olmasıdır.

Lityum iyon pillerde hafıza etkisi görülmese de bu piller, nikel metal hidrür ya da nikel kadmiyum piller kadar uzun ömürlü değildirler. Hatalı kullanıldıklarında tehlikeli olabilirler. Yüksek ısıya ya da doğrudan güneş ışığına maruz bırakılırlarsa tutuşma ya da patlama görülebilir. Özellikle sıcak havada otomobilde bırakılmalı risk taşır. Tutuşma ya da patlama riski, lityum iyon pilin kısa devre olması durumunda da ortaya çıkar.

Εthnic

Εthnic

Üye
hayirli olsun...

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
erkara yarım için çok sağol :) ancak şurayı anlayamadım:
Eğer pil tamamen boşaltılırsa, bu durum pilin kapasitesini düşürür. Tamamen boş tutma, pilin kapasitesinde yüzde 75 ila yüzde 80'lik bir kapasite kaybına yol açar. Dizüstü bilgisayarlarda ya da cep telefonlarında kullanıldığında bu kayıpların anlamı üç-beş yıllık bir kullanımın ardından pilin kapasitesinin kullanılamayacak kadar düşecek olmasıdır.
Genelde pili tam boşaltın sonra doldurun ömrü artar derle ama yanlış bir bilgi mi o?

ethnic, muratbeyim sağolun :)

öncelikle hayırlı olsun güle güle kullan

telefonu nerdem aldın acaba birde fiyatı ne ne kadar ?

ben bir haftadır arıyorum hiçbiryerde bulamadım :( ayrıca fiyatlar "1100 1150 " civarında :angry::angry:

Sağol arkadaşım, Ben telefonu buluyordum da, siyahını bulamıyordum. Her rengi var ancak siyahı yok şu meretin piyasada. En sonunda bir Turkcell bayisi babamın eski bir arkadaşı çıktı, siyah rengi varmış 1060 tl idi 1000tlye aldık silikon kılıf da hediye etti sağolsun :) Bozma moralini iner o fiyatlar nokia shoplara bak onlarda daha uygun fiyatlar.

J_JoKeR_R

J_JoKeR_R

Üye
Hayırlı olsun ...

erkara_64

bu kısmıda daha kapsamlı ve dikkatlice okursan bilgi sahibi olursun dostum:)

Şarjlı Pillerin Ömrünü Uzun Tutmak İçin

Yeni aldığınız piller üretim sonrası çok az şarjlı olur, kullanmadan önce şarj etmeniz gerekir. Pilin tam kapasite çalışması için 2 ila 4 defa tamamen doldurup tamamen boşaltmanız tavsiye edilir. (Pili boşaltmak için özel bir cihaza ihtiyacınız yok, normalde pili nerede kullanıyorsanız o cihaza takın ve cihazı tam kapasite, pil bitene kadar açık bırakın)
Hafıza etkisiyle performansları azalmasın diye pilleri her defasında tamamen doldurup tamamen boşaltana kadar kullanın. Eğer arada şart etmeniz gerekirse en azından 2-3 haftada bir tamamen doldurup tamamen boşaltacak şekilde kullanın (bitmeden şarj etmeyin) (istisna: Li-On piller hafıza etkisinden zarar görmezler, hatta tam tersi bu pilleri tamamen boşaltmanız tavsiye edilmez, sık sık şarj etmek ve uzun süre kullanmayacaksanız ne tam dolu ne tam boş, yarı dolu bırakmanız tavsiye edilir)
Pilleri nemli, yağlı vs. kirli tutmayın. Kirlendiği takdirde kuru bir bezle silin ve kuru ortamda saklayın.
Pili uzun süre kullanmadan bir kenarda bırakmayın. En azından 2-3 haftada bir pili mutlaka kullanın. Hele şarj etmeden, boş pili hiç bırakmayın. Eğer uzun süre bir kenarda kullanmadan bıraktıysanız o zaman yeni pil almış gibi 2-4 defa tamamen doldurup tamamen boşaltın.
Uzun süre kullanmayacaksanız pili buzdolabında saklayabilirsiniz fakat kuru olarak saklamanız lazım. Buzdolabının kapağı içine göre biraz daha kurudur, hava geçirmez bir kaba koyarak, nem alıcılarla paketleyerek, ya da orjinal ambalajını hiç açmadan saklayabilirsiniz. En iyi saklama ortamı kuru ve soğuk ortamlardır (-20 dereceden de soğuk olmasın). Kullanılmış pil saklayacaksanız şarjının tamamen boş olmamasına hatta bazı pil türleri için tamamen dolu olmasında dikkat edin.
Şarlı piller, laptop bataryaları, cep telefonu pilleri uzun süre (ortalama 3 aydan fazla) kullanılmadan ve boş olarak saklanırlarsa bir daha hiç şarj olmayabilirler.
NiCd pillerin sağladıkları güç azdır, ve zamanla azalır, uzun süreli yüksek güç isteyen cihazlar için uygun değildir, hafıza etkisinde çok etkilenirler; daima tamamen boşaltıp şarj edin
NiMh piller daha yüksek güç verirler, uzun süreli yüksek güç verip aniden biterler, hafıza etkisinden fazla etkilenmezler; bitirmeden şarj etmemeye özen gösterin
Lion piller, yüksek güçlü, yüksek kapasitelidir ama AA boyutu yok sanırım (kalem pil boyutu). Hafıza etkisinden etkilenmezler, istediğiniz zaman şarj edin. Tamamen boşaltmamaya dikkat edin.
Şarjlı-alkalinler tam tersi, asla tamamen boşaltmayın, hatta sürekli şarjda tutun (zaten bunlar genelde sürekli şarjda duracak cihazlara montedir)
Özet olarak şarjlı pilleri Kullanın
Haftada bir boşalana dek kullanın (NiCd olmayanlar tamamen boşalmasın)
Boştayken serin, kuru tutun ve yaklaşık %40-50 şarjlı olsun

aagkn

aagkn

Üye
Sağol arkadaşım, Ben telefonu buluyordum da, siyahını bulamıyordum. Her rengi var ancak siyahı yok şu meretin piyasada. En sonunda bir Turkcell bayisi babamın eski bir arkadaşı çıktı, siyah rengi varmış 1060 tl idi 1000tlye aldık silikon kılıf da hediye etti sağolsun Bozma moralini iner o fiyatlar nokia shoplara bak onlarda daha uygun fiyatlar.

eyvallah kardeş aramaya devam edicez artık ( bu arada bende gri olanı arıyorum)

webplayer

webplayer

Üye
    Konu Sahibi
bu kısmıda daha kapsamlı ve dikkatlice okursan bilgi sahibi olursun dostum:)

Şarjlı Pillerin Ömrünü Uzun Tutmak İçin

Yeni aldığınız piller üretim sonrası çok az şarjlı olur, kullanmadan önce şarj etmeniz gerekir. Pilin tam kapasite çalışması için 2 ila 4 defa tamamen doldurup tamamen boşaltmanız tavsiye edilir. (Pili boşaltmak için özel bir cihaza ihtiyacınız yok, normalde pili nerede kullanıyorsanız o cihaza takın ve cihazı tam kapasite, pil bitene kadar açık bırakın)
Hafıza etkisiyle performansları azalmasın diye pilleri her defasında tamamen doldurup tamamen boşaltana kadar kullanın. Eğer arada şart etmeniz gerekirse en azından 2-3 haftada bir tamamen doldurup tamamen boşaltacak şekilde kullanın (bitmeden şarj etmeyin) (istisna: Li-On piller hafıza etkisinden zarar görmezler, hatta tam tersi bu pilleri tamamen boşaltmanız tavsiye edilmez, sık sık şarj etmek ve uzun süre kullanmayacaksanız ne tam dolu ne tam boş, yarı dolu bırakmanız tavsiye edilir)
Pilleri nemli, yağlı vs. kirli tutmayın. Kirlendiği takdirde kuru bir bezle silin ve kuru ortamda saklayın.
Pili uzun süre kullanmadan bir kenarda bırakmayın. En azından 2-3 haftada bir pili mutlaka kullanın. Hele şarj etmeden, boş pili hiç bırakmayın. Eğer uzun süre bir kenarda kullanmadan bıraktıysanız o zaman yeni pil almış gibi 2-4 defa tamamen doldurup tamamen boşaltın.
Uzun süre kullanmayacaksanız pili buzdolabında saklayabilirsiniz fakat kuru olarak saklamanız lazım. Buzdolabının kapağı içine göre biraz daha kurudur, hava geçirmez bir kaba koyarak, nem alıcılarla paketleyerek, ya da orjinal ambalajını hiç açmadan saklayabilirsiniz. En iyi saklama ortamı kuru ve soğuk ortamlardır (-20 dereceden de soğuk olmasın). Kullanılmış pil saklayacaksanız şarjının tamamen boş olmamasına hatta bazı pil türleri için tamamen dolu olmasında dikkat edin.
Şarlı piller, laptop bataryaları, cep telefonu pilleri uzun süre (ortalama 3 aydan fazla) kullanılmadan ve boş olarak saklanırlarsa bir daha hiç şarj olmayabilirler.
NiCd pillerin sağladıkları güç azdır, ve zamanla azalır, uzun süreli yüksek güç isteyen cihazlar için uygun değildir, hafıza etkisinde çok etkilenirler; daima tamamen boşaltıp şarj edin
NiMh piller daha yüksek güç verirler, uzun süreli yüksek güç verip aniden biterler, hafıza etkisinden fazla etkilenmezler; bitirmeden şarj etmemeye özen gösterin
Lion piller, yüksek güçlü, yüksek kapasitelidir ama AA boyutu yok sanırım (kalem pil boyutu). Hafıza etkisinden etkilenmezler, istediğiniz zaman şarj edin. Tamamen boşaltmamaya dikkat edin.
Şarjlı-alkalinler tam tersi, asla tamamen boşaltmayın, hatta sürekli şarjda tutun (zaten bunlar genelde sürekli şarjda duracak cihazlara montedir)
Özet olarak şarjlı pilleri Kullanın
Haftada bir boşalana dek kullanın (NiCd olmayanlar tamamen boşalmasın)
Boştayken serin, kuru tutun ve yaklaşık %40-50 şarjlı olsun

Anladım tekrar sağolasın. Resmen bilinen gerçekleri yıktın şu kalınla gösterdiğim yerlerde. Yani tamamen boşaltın sonra doldurun ya da ilk aldığınızda ilk 4 şarjı tam yapın falan yanlış bilgiler oluyor bu durumda. Bilmeyenler öğrensin arkadaşlar :)

--------------- Ekleme ---------------

eyvallah kardeş aramaya devam edicez artık ( bu arada bende gri olanı arıyorum)

Gri derken koyu gri yani siyah diye tabir ettiğimiz model değil mi? Onu bulman biraz zor uzun sürebilir, umarım bulursun bol şans diliyorum :)

cabal21

cabal21

Üye
siyah veya dark grey diye hitap ettiğiniz telefonun asıl rengi nokus grey :D

5800 cı

5800 cı

Üye
5800 dan sonra n8 alırsan, murat124'den bmw ye geçmiş gibi olursun. (her bakımdan) Ben n97 kullanıyordum, en azından benim açımdan öyle oldu. :-)
aman abi çelme aklımı işte ben kendimi böyle avutuyodum ne güzel yine girdi akıma meret :ağlarım::ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt