Ve beklenen oldu: Google Microsoft'tan WP Youtube uygulamasını durdurmasını istedi!

Sponsorlu Bağlantılar

tanercoskun

tanercoskun

Üye
Gecenin bu saatinde Google dümdüz gittim deyim yerinde ise.

Sözde açık kaynak destekleyen ve tekelliğe karşı olduğu belirten bir firma bunu yapıyorsa lanet olsun ona bir daha da kullanmam.

Bende geri bildirim ile Google yazıcam.

Şuan mail harici kullandığım bir uygulaması yok ;)

romaryu

Üye
googleye hak veriyorum microsoft her platformda google kotulerse olacağı bu olur biraz teknoloji haberlerini okursanız ne demek istediğimi anlarsınız ve şuda bir gerçek isteseniz bile googleyi birakamasiniz

alical33

alical33

Üye
çirkeflik yapıyorlar işte wp nin yükselmesinden tırstıkları ortada

theruhix

Üye
yuh google artık bnm içndde bitmştir geri bildirimimi yapıp hesaplarımı siliyorum.

hasansen_83

hasansen_83

Üye
googleye hak veriyorum microsoft her platformda google kotulerse olacağı bu olur biraz teknoloji haberlerini okursanız ne demek istediğimi anlarsınız ve şuda bir gerçek isteseniz bile googleyi birakamasiniz
Hayır bilader.Goohle bu kadar vaz geçilmez olmazsa olmaz dedirtecek ne var ama siz elinizi kolunuzu kaptırmışınız Google ye bugün samsung arkasından desteyini çekse Google. Şey gibi ortada kalıcaksanız haberiniz yok hiç bir şey alternatif siz değildir bugün Google yı bu noktaya getiren bizleriz. Yine geldiği başladığı noktaya ya getirmesini biliriz Youtube yoksa Dailymotion var Google yoksa Yandex Bing var Gmail yoksa Outlook var vsvs

• Beğen
Tepkiler: n000k ve antdn
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Bunların gercekleşecegini 1.5 yıl önce "kanlı savaşlar" başlıklı bir yazımda belirtmiştim. Malesef o zamanlar bu haksızlık karşısında "haklının" yanında olması gerektigi halde "sözde" özgür platform destekçisi gözüken google'ın yanında olanların çıkardıgı tartışma yüzünden konu kilitlenmiş ve arşive alınmıştır.

Kısaca hatırlatmak gerekirse;Google Windows Phone platformu çıktıgından beri türlü yollardan bu platformun önünü kesmeye çalışmıştır. Bu yollar, carddav ve caldav protokollerinin engellenerek windows phone cihazlar üzerinden gmail hesabı senkronizasyonun yapılamaması,ie mobile'ın engellenerek mobil sürüm üzerinden youtube'a erişilememesi. Dahası da var. Sözde windows phone üretim ortagı Samsung'un platformu sabote etmeye çalıştıgı ortaya atıldı ve günlerce tartışıldı. Haksız da sayılmazlar zira Samsung wp8 uretim ortagı olmasina ragmen ativ-s dışında başka bir modeli yok o da en pahalı wp8 cihaz ünvanına sahiptir. Hem de neredeyse dünyanın hicbir yerinde satışa çıkmamış olmasına ragmen.

Google kendince davasında haklıdır. Çünkü Android platformunun sonunu getirebilecek yegane işletim sistemi Windows Phone'dur. Gelir kaybı,telif hakkı falan işin kılıfı. Google'ın Apple İOS'a bu izinleri vermesinin sebebi de adil rekabet yasasından pacayı sıyırmaktır. Zira Apple'dan Android platformuna zarar gelmez çünkü İos sadece apple tarafından kullanılan bir sistem oldugu icin android ureticilerini kensine yoneltmez. applefakat windows phone tum ureticilere acik bir platform oldugu icin gelişen ve buyuyen bir windows phone platformu daha fazla magaza kazanci getirecegi icin ureticileri kendisine ceker. Zaten Google'ın Motorolayı almasının asıl sebebi de budur.

Şimdi Google Microsoft'a mektup yazmış uygulamayı magazadan kaldır demiş. Neden; reklam yok!!! E ver mahkemeye!!! Olmaz. Neden? Çünkü mahkemeyi kaybeder ve bu sefer Microsoft'un yaptıgı işlemin yasallıgı tescillenir. Hem de en büyük rakibine karşı büyük prestij kaybına ugrar.

Bu savaş devam edicek. Bugün Microsoft'un Google'ın mektubuna verdigi cevap ortaya cıktı gün icinde cevirisini yapıp yayınliyacaz. Sonrasında neler olacak hep beraber izleyelim.

• Beğen
Tepkiler: n000k, serinaga, PureFood ve 1 kişi daha
messevim

messevim

Üye
google gider yandex gelir.

G mail gider hotmail gelir.

You tübe gider binlerce video sitesi gelir.

SORUN YOK YANI. MS Aklını kullansa , biraz yenilikçi olsa çok sey başarabilir.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
E haliyle Google Microsoft'tan çekiniyor abi. Düşününce haklılar da. :D

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Microsoft'tan bir yetkili şu şekilde cevap vermiş:

“Youtube, tüm platformlardaki akıllı telefon kullanıcıları tarafından en çok indirilen uygulamalardan bir tanesi. Ancak Google uygulamayı diğer platformlar için geliştirme aşamasında bizimle çalışmayı reddediyor. Ortak durumdaki müşterilerimize benzer bir Youtube deneyimi sunmak adına Youtube uygulamasını güncellediğimizden bu yana, değerlendirmeler ve geri bildirimler oldukça olumlu. Reklamları işe dahil etmekten mutluluk duyardık ancak Google’ın bize gerekli API’lere erişim izni vermesine ihtiyacımız vardı. Larry Page’in birlikte çalışmaya ve daha az itişmeye çağıran bugünkü yorumlarını göz önüne alarak, ortak müşterilerimiz için bu sorunu birlikte çözmeye çalışacağız.”

Sanırım Larry Page'in Google toplantısında bir açıklaması/yorumu olmuş.
"Teknoloji tek bir cihaz veya platforma bağlı kalmamalı" gibisinden cümleler kullanmış.

Ondan sonra da Microsoft'tan bu şekilde açıklama yapılmış.
Bir nevi Page'in o sözlerine atıfta bulunulmuş.

Şimdi top yine Google’da…

Bakalım süreç uzlaşmaya mı yoksa inatlaşmaya mı gidecek, hep birlikte göreceğiz.

• Beğen
Tepkiler: n000k, antdn ve PureFood
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
İnşallah anlaşırlar.

Duran.Y

Duran.Y

Üye
Dizi izler gibi oldu he sayfaları geçmek için heyecanlanıyorum acaba diğer sayfada Google yada Microsoft'un bir gönderisi, yorumu var mı diye :kop2:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Dizi izler gibi oldu he sayfaları geçmek için heyecanlanıyorum acaba diğer sayfada Google yada Microsoft'un bir gönderisi, yorumu var mı diye :kop2:

Microsoft'un bu açıklaması uzlaşma olacağının sinyalini veriyor sanki.
Ama gidişatın ne olacağını Google'ın hareketi belirleyecek. :hmmm

PureFood

PureFood

Üye
Google'dan topluca hepimiz soğuduk, ancak inşallah MS fişini çekmez Youtube uygulamasının. Çünkü kendi uygulamalarını havada karada ezer.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bu olay bazı konularda milat olucak gibi. Öncelikle google boyle bir istekte bulunarak kendi ayagına kurşun sıktı.

• Beğen
Tepkiler: n000k, antdn, serinaga ve 1 kişi daha
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Larry Page dün gece Google konferansında bir yandan "Microsoft gibileriyle boğuşuyoruz" anlamına gelen tabirler kullanırken bir yandan "Teknoloji tek cihaza ya da bir tek platforma bağlı kalmamalı" demiş.

Kısacası Google bir nevi kendi yaptığı şeyle çelişmiş.
Madem öyle neden o zaman WP'nin gelişmesini engellemek için API'lere erişimi engelliyorsun.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. :zzz:

• Beğen
Tepkiler: n000k ve antdn
PureFood

PureFood

Üye
Tarafsız35

Tarafsız35

Üye
Google'yi Google yapan firmadır Microsoft. Google ise çıkmış kendini adam eden yazılım devine (geçmişini unutmuşçasına) kafa tutuyor. Asıl neden belli, en basitinden çevremde de arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla söyleyeyim: S3 kullananlar bile L820 optimizasyonu karşısında Android' den soğudu. Google kendisine tek dişli rakibin Microsoft olduğunun farkında ve isterse kendisini yine ilk geldiği yere geri götürebileceğini de görememiş! Android' de bulunan güvenlik açıkları ve marketindeki bol miktardaki virüs taşıyan uygulama/oyunları da değerlendirmeye alırsak ve kodlama sebebiyle de isterse 8 çekirdekli Cpu ile 8 gb ram koysalar da kasmalar yaşanacağı gerçeğini de göz önüne aldığınızda, aklı başında ve telefondan ne istediğini bilen ve bilinçli kullanıcıların WP platformuna geçeceği gün gibi aşikâr. İşte Google'ı korkutan asıl neden de bu..
Gelelim benim görüşüme: ben youtube'a ömrü hayatımda birkaç sefer girmişimdir. Gmail'den ise asla resmi işlerim için mail almadığım gibi normal kullanım için de aldıklarımı unuttum ve açıp bakmıyorum bile.. Google' nin bir tek arama motorunu kullanıyorum ki o da olmasa da olur. Zira internette de çok fazla sörf yapan bir adam değilim. İnanıyorum ki benim yaş grubumdaki kullanıcılar da aynı düşünceye sahiptir.
Sözün özü Google, Microsoft'u her ne kadar mobilden silmek istese de, bunu asla başarabilecek donanıma sahip değil. Zira Google'nin mantıksız ve kendilerine dahi güven vermeyen adım ve davranışlarını gören Samsung, Linux ile yazılmış yeni bir işletim sistemini desteklemekte ve bu işletim sistemine ürün bile çıkarmayı düşünmektedir. Google yakın gelecekte yoluna Apple gibi tek tip telefonla (Motorola) devam ederse hiç şaşırmam

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Hiç endişe etmeyin anlaşılır böyle büyük firmalar bir şekilde anlaşır bence Windows daha avantajlı tehdit konusunda ben hayatımda windows olmayan PC görmedim arkadaşın dediği gibi kaldırırsa google ne yapacak

Üst Alt