Google'yi Google yapan firmadır Microsoft. Google ise çıkmış kendini adam eden yazılım devine (geçmişini unutmuşçasına) kafa tutuyor. Asıl neden belli, en basitinden çevremde de arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla söyleyeyim: S3 kullananlar bile L820 optimizasyonu karşısında Android' den soğudu. Google kendisine tek dişli rakibin Microsoft olduğunun farkında ve isterse kendisini yine ilk geldiği yere geri götürebileceğini de görememiş! Android' de bulunan güvenlik açıkları ve marketindeki bol miktardaki virüs taşıyan uygulama/oyunları da değerlendirmeye alırsak ve kodlama sebebiyle de isterse 8 çekirdekli Cpu ile 8 gb ram koysalar da kasmalar yaşanacağı gerçeğini de göz önüne aldığınızda, aklı başında ve telefondan ne istediğini bilen ve bilinçli kullanıcıların WP platformuna geçeceği gün gibi aşikâr. İşte Google'ı korkutan asıl neden de bu..
Gelelim benim görüşüme: ben youtube'a ömrü hayatımda birkaç sefer girmişimdir. Gmail'den ise asla resmi işlerim için mail almadığım gibi normal kullanım için de aldıklarımı unuttum ve açıp bakmıyorum bile.. Google' nin bir tek arama motorunu kullanıyorum ki o da olmasa da olur. Zira internette de çok fazla sörf yapan bir adam değilim. İnanıyorum ki benim yaş grubumdaki kullanıcılar da aynı düşünceye sahiptir.
Sözün özü Google, Microsoft'u her ne kadar mobilden silmek istese de, bunu asla başarabilecek donanıma sahip değil. Zira Google'nin mantıksız ve kendilerine dahi güven vermeyen adım ve davranışlarını gören Samsung, Linux ile yazılmış yeni bir işletim sistemini desteklemekte ve bu işletim sistemine ürün bile çıkarmayı düşünmektedir. Google yakın gelecekte yoluna Apple gibi tek tip telefonla (Motorola) devam ederse hiç şaşırmam