Uygulama ve oyunları doğrudan SD karta taşıyın ya da yükleyin..

Sponsorlu Bağlantılar

dj-61

dj-61

Üye
arkadaşım ben de olmadı xperi x10mini var bende dediğini aynen yaptım olmadı değişen bir şey yok yugulama tıkladığımda acılan menüde kaldırma seceneği var ve aktif olamayan bir iki menü var onlarda zaten taşıma ile ilgili değil ( önbelleği temizle, varsayılanları temizle, durmayı zorla ) secenelkeri mevcut

ilk programı calışdırdım ekranda error uyarısı vermişdi sonra bişiler yazıyordu. sonra telefon uygulamlar menüsünde bir ayar değişiklik yaparak, bağlantı ile ilgili ,, yeniden denedim bu sever bir işlemler gercekleşti ve dediğin gibi sonra cektim telefonu ama bende değişen bişey olmadı nerede yanlış yapıyor olabilirim. android 2.1 olması lazım aldığımda güncelledim zaten son sürümmüş..

neysesorun nedir acaba ..

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Android versiyonundan kaynaklanıyor olabilir. Seçeneklerde "SDkarta taşı" diye bir buton yoksa zaten yapacak birşey yok. Bu buton normalde vardır, bu programı çalıştırmasan da vardır ama bazı uygulamalarda pasif durumdadır, tıklamaya izin vermez. Bu uygulama sayesinde tıklamaya izin veriyor (aktif oluyor). Ama dediğim gibi orjinalde bu buton (pasif te olsa) yoksa o zaman versiyondan kaynaklanıyordur.

mc_shekil

mc_shekil

Üye
arkadaşım ben de olmadı xperi x10mini var bende dediğini aynen yaptım olmadı değişen bir şey yok yugulama tıkladığımda acılan menüde kaldırma seceneği var ve aktif olamayan bir iki menü var onlarda zaten taşıma ile ilgili değil ( önbelleği temizle, varsayılanları temizle, durmayı zorla ) secenelkeri mevcut

ilk programı calışdırdım ekranda error uyarısı vermişdi sonra bişiler yazıyordu. Sonra telefon uygulamlar menüsünde bir ayar değişiklik yaparak, bağlantı ile ilgili ,, yeniden denedim bu sever bir işlemler gercekleşti ve dediğin gibi sonra cektim telefonu ama bende değişen bişey olmadı nerede yanlış yapıyor olabilirim. Android 2.1 olması lazım aldığımda güncelledim zaten son sürümmüş..

Neysesorun nedir acaba ..

maalesef dostum 2.1de çalışmıyor 2.2 ve üstü için geçerli

kadir3831

kadir3831

Üye
2.3.3 de çalısmadı bi basınca 1. 2 sanıye bekle demişsin ya ben tıkladıgımda devam etmek için bir tuşa basın diyor nasıl olcak anlamadım bide telefonu hangı modda baglıyacagız

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Telefonu usb modunda bağlıyoruz. kartataşı.exe isimli dosyaya bilgisayarda tıklayıp kısa süre bekliyoruz, siyah bir pencere açılıp işlemi yapıp bitiriyor. Sonra telefonu usb'den ayırıyoruz. Ardından telefonda AYARLAR\UYGULAMALAR\UYGULAMARI YÖNET'i tıklayıp yüklemiş olduğumuz ve SD karta taşımak istediğiniz uygulamanın üzerine tıkladığımızda, bazı uygulamalarda pasif konumda olan "SD karta taşı" butonunun aktif hale geldiğini görüyoruz. Tıklıyoruz ve karta taşıyoruz.
Ben 2.2'de denedim işe yaradı, 2.3'te işe yarayıp yaramadığından emin değilim. Denemek lazım.

muryan23

muryan23

Üye
bende samsung gio var 2.2 denedim çalıştı.5-6 oyun ve program yükleyince çoğu dolmuştu telefon hafızasının ama şimdi yarısından azı kullanılıyor.çok teşekkürler.
peki işimiz bittikten sonra kartataşı.exe çalıştırmış haliylemi kullanmak gerekiyor yoksa eski haline çevirip mi kullanmak gerekiyor telefonu? yada farketmiyor mu?

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
İşe yaradığına sevindim.. farketmez, ben öyle kullanıyorum, herhangi bir zararı yok :oke:

patrol76

Üye
Dostum süper oldu bütün uygulamaları taşıdım sd karta eline sağlık. Telefon samsung ace.

savaronajointed

savaronajointed

Üye
kardeş ben eclair kullanıyoorum link 2 sd'yle apk uzantılı herşeyi sd ye linkledim bunu da yapsam bir sıkıntı olurmu

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Dostum süper oldu bütün uygulamaları taşıdım sd karta eline sağlık. Telefon samsung ace.

Rica ederim, ne demek.. hayat paylaştıkça güzel (h)

----------Eklendi @ 08:45:36 ---------- Yazıldı @ 08:42:27 ----------

kardeş ben eclair kullanıyoorum link 2 sd'yle apk uzantılı herşeyi sd ye linkledim bunu da yapsam bir sıkıntı olurmu

Açıkçası link 2 SD'yi denemedim, öyle bir programın varlığını yeni duydum :P:
Denemeden birşey yazmam doğru olmaz.. ama eğer bütün programları SD'ye taşıdıysan artık ekstradan bu uygulamaya ihtiyacın yok demektir, yanlış mı anladım?

toudelo

Üye
Kardeşim çok teşekkür ederim samsung galaxy 551 de denedim düzgün çalıştı. Yanlız UMS değilde kies modda bağlamak gerekiyormuş. Sağol tekrardan

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim, çalıştığına sevindim.. gerçi bu da kesmiyor artık beni, root atıcam heralde telefona :)

albar

albar

Üye
Sendende yapandanda Allah razı olsun dostum ,Galaxy Ace de denedim oldu harikasınız :heyo:

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Çok mutlu oluyorum ya, çalışmasına çok sevindim ;) güle güle kullanın..

• Beğen
Tepkiler: albar
albar

albar

Üye
yalnız bazı programlar artık çalışmaz hale geldi özellikle küçük programlar ve widgetler çok sorun değil ancak tekrar yüklemeyi deniycem bakalım bu sefer nasıl olcak

----------Eklendi @ 20:53:48 ---------- Yazıldı @ 20:46:53 ----------

tamamdır onuda hallettim :D onları marketten yüklemiştim tekrar yükleyince hem çalıştı hemde sd karta otomatik yüklendi ,tekrar tekrar teşekkürler. :heyo:

nexpow

nexpow

Üye
ya hepsini taşımıyo mesela igo navigasyon 28 mb idi taşıdım 17 oldu tüh nekadarda sevinmiştim millet oluyo dediginde root yapmak şart :) garanti bitmesini beklicez artık :) paylaşım için saqol

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Evet tamamen değil kısmen atıyor karta, hiç yoktan iyidir tabi ama ben tam erisim istiyorum. Garantiyi falan beklemeden root atıcam cihaza..

albar

albar

Üye
valla hepsini atmasada bu kadarıda iyi bence :D

nexpow

nexpow

Üye
root yapsak uygulamaları taşısak sonra unroot yapıp geri alsak cakarlarmı durumu acaba :)

xinsurer

xinsurer

Üye
    Konu Sahibi
Root'un cihazı garanti dışı bırakıp bırakmadığı bir şehir efsanesi. Emin olmak için bir yetkili servise sormak lazım.

Üst Alt