USB şarj ayrı,fişden şarj ayrı güç mü veriyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
Adaptör üzerindeki yönergeleri oku oradaki değerler birbirini tutuyorsa sıkıntı olmaz ama dediği gibi elektronik bu me olacağı belli olmaz.ha bi de sana tavsiyem her zaman orijinal şarj aletini kullan.

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
yanında verilen şarj aletiyle şarj ediyorum :) çünki bundan önce birkaç acı tecrübem olmuştu sahte şarj aletleriyle ilgili,o yüzden her zaman orjinal maldan yanayım haa pahalıdır ama sağlamdır :) ingilizlerin dediği gibi ucuz mal kullanacak kadar zengin değilim :)

debug06

Üye
ikisini birden bağlamayın.
sadece ciddi sistem güncellemelerinde ek sarzı bağlamakta fayda var.

serinaga

serinaga

Üye
evet eminim he usb pc ye bağlı hemde telefon prize bağlo eminim

Kardeş pili kafayı mı yedirteceksin. Bence öncelik sırası uygular elektronik mantığına göre adaptör tetiklemeli şarj birincil, eğer yoksa Usb şarj devreye girer. Aynı anda her ikiside çalışmaz. Bu aynı eski radyoların hem pille çalışıp hem de elektrikle çalışması gibidir. Elektrik bağlıysa oradan, kesilirse pilden beslenir.

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
Bencede her ikisinden aynı anda olmaz,bataryaya girecek enerjinin bir gücü olmalı,bu gücün üstüne çıktığında illa birşeyler devreye girp fazla enerjiyi almayacaktır,yoksa bildiğin batarya şoklama oluyor bu,ki sanırım batarya ömrünü azaltıyor.

Uruloki

Uruloki

Üye
dostum ikisi aynı anda oluyor ve fark aşırı bariz şekilde belli nerdeyse 45 dk. şarj oluyor nokia yapmış demek ki eski elektronik mantığımı var burda teknoloji hızla gelişiyor

Uruloki

Uruloki

Üye
isteyen inanınır isteyen inanmaz ikisi birlikte ediyor ve daha hızlı ediyor

Masha

Masha

Üye
Tabiki prizle usb arasında fark vardır. Sen evinde mi daha rahatsın yoksa miisafirlikte mi böyle düşün :) saçma bi örnek olduda anlamışsınızdır

----------Eklendi @ 13:23:48 ---------- Yazıldı @ 13:23:29 ----------

Tabiki prizle usb arasında fark vardır. Sen evinde mi daha rahatsız yoksa miisafirlikte mi böyle düşün :) saçma bi örnek olduda anlamışsınızdır

Uruloki

Uruloki

Üye
tabiki fark var ikisinin voltajı farklı

ALPARS™

ALPARS™

Üye
Usb daha hızlı şarj ediyor doğru fakat çabuk bitiyor.
Ayrıca usb ile normal şarj(fiş) aynı anda şarj oluyor diyelim.
Fiş 3.5 usbde 3.5 v =7v nasıl oluyorda şarj patlamıyor.
Burdanda anlaşıldığı gibi usb>fiş:oke:

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
ne Zorunuz var da bataryayı yoruyor ömrünü kısaltıyorsunuz boş yere..ya usb den şarj edin ya da şarj aleti ile..Zorunuza gidiyorsa elinizin altında usb kablo varsa da bilgisayardan şarj edersiniz ama çabuk biter sarjı.volt amper farkindan dolayı.ya da normal şarj ile 2 saatte doldurursunuz ki En sağlıklısı budur.

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
kardes vallaha haklısın bnde dıyorum ama asıl acma maksatım arasında cıdden guc farkı var mı yokmu onu ogrenmektı :)) ama konu gderek saptı ssankı yerınden :)

SilentOne

SilentOne

Üye
yha birini çıkarın dio 2sini aynı anda goremez

Uruloki

Uruloki

Üye
hacı sende N8 mi var

projectmaximo

projectmaximo

Üye
benim eski telefonum sony ericsson w810i'de de usb'den şarj olma özelliği vardı.aynı arkadaşın merak ettiği gibi çok merak ediyodum acaba samsung'un usb'li adaptörüne taksam şarj olur mu diye.ama korkuyodum telefon yanar falan diye.bi gün ne olacaksa olsun dedim babamın şarj aletinin adaptörüne usb ile bağladım ve şarj olmaya başladı.hem de prizden şarj olduğu hızda oldu.
Bence N8'de de olur ama deneyecek adaptör yok şu an.

SilentOne

SilentOne

Üye
:d :d

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
Ya herkes kendince şarj etsın :) benım maksatm sorup fiş daha gucluyse yanımda bi tane fiş gezdircektm artk :D çantamda o yuzden sormuştum :) neyse usb kablosunu taşıyorum yanımda yeterli oluyor sanırım :))

halidgiray

halidgiray

Üye
bataryayı tamamen bitirip telefonu defalarca kez açmaya çalışıp 1-2 gün bekledikten (iyice bittikten) sonra ilk günkü gibi bir defa 10-15 saat şarj etmek (format atmak gibi) pil kalitesini eski günlerdeki gibi uzatır şeklinde bi düşüncem var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt