USB şarj ayrı,fişden şarj ayrı güç mü veriyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
USB şarj ayrı,fişden şarj ayrı güç mü veriyor?
Arkadaşlar nokia c7 mi kullanırken dikkat ettiğim birşeyi sizlerle paylaşmak istedim,kendi orjinal şarj aleti ile şarj ettiğimde battery monitor'den baktığımda music-2gün 4 saat görünürken usbden tamamen şarj ettiğimde music-23 saat görünüyor,konuşma süresinde ise usb'de 6 saat görünürken şarj aleti ile edince 9saat görünüyor,web tarayıcı hizmetlerini kullanma süresindede 2 kata yakın fark var,ve bunları düşününce acaba diyorum boş bataryayı usbden şarj etmekle prizden şarj etmek arasında bu kadar fark varmı?
ve ayrıca acaba usden şarj etmek bataryayı öldürürmü? baksanıza ıkı kata yakın fark var?

Cruzer_Contour

Cruzer_Contour

Üye
Usbden 5 v çekiyor benim bildiğim ama adaptörden gelen elektrik daha kalitelidir bunuda göz ardı etmemek lazım...

ALPARS™

ALPARS™

Üye
Usb ile fiş bir olmaz:oke:

Uruloki

Uruloki

Üye
ikisi bir olmaz doğrudur ama usb daha hızlı şarj ediyor ayrıca daha da hızlansın istersen hem usb hemde prizden şarja takabilirsin

FastBreaker

FastBreaker

Üye
ikisini aynı anda takınca birlikte mi şarj ediyor yani daha hızlı ?

Uruloki

Uruloki

Üye
evet ikisi aynı anda şarj edebiliyorsun

karasahinemre

Üye
hasan yapma bunu birini çıkarın diyor..

Uruloki

Uruloki

Üye
yyoo ben çok yaptım öyle birşey demedi hiç

karasahinemre

Üye
usb yi bağladığına emin misin aynı anda olmaması lazım

Uruloki

Uruloki

Üye
evet eminim he usb pc ye bağlı hemde telefon prize bağlo eminim

karasahinemre

Üye
bende birini çıkarın yazıyo

_ardaa

_ardaa

Üye
bende de birini çıkartın falan demiyor, ama hasan'ın bir yanlışı var o da usb daha geç şarj ediyor tabi usb bilgisayara bağlıysa.

delrico

delrico

Emekli Yönetici
ikisiyle aynı anda nasıl şarj ediyorsunuz ya:ah

Uruloki

Uruloki

Üye
valla benim gözlemlerimde arda biraz daha hızlı şarj ediyor fakat öteki türlü de olabilir

_ardaa

_ardaa

Üye
olabilir çok fark yok aslında ikisi de netice de şarj ediyor aralarında yarım saat fark olsa da sorun olmaz bence:)

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar peki birşey soracağım bende samsung chat 335 var o sadece usb'den şarj oluyor,yani priz bile usb şeklinde peki ben bunu kalkıp nokia c7'e taksam usb tarafından bu olurmu?yüksek güc geldi diye yakma falan olmasın yani arkadaşlar? bunuda merak ettim şimdi :) bu olursa çantamda iki tane şarj aleti taşımaktansa sadece samsungun şarj aletini taşıyayım diyorum yanımda :)

_ardaa

_ardaa

Üye
usb ile prizden de şarj edebilirsin uyumluysa girişler, ama yinede voltaja ampere dikkat etmekte fayda var.

cgrylmz7

cgrylmz7

Üye
    Konu Sahibi
evet onu düşündüm bende,fizik dersinden bilyiorum ama o yüzden korkuyorum biraz,usb girişi 6v ise priz 12 v verirse yanar manar ondan korkuyorum yani ?? :allalla:

_ardaa

_ardaa

Üye
pc usb 5v 500mA verir bak adaptörüne voltajla amper tutuyorsa tak bişey olmaz, ama sorumluluk almam söyleyeyim elektronik aletlerde ne zaman ne olacağı bilinmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt