USB Belleği Ram olarak Kullanmak

Sponsorlu Bağlantılar

Cadillac34

Üye
Benim bilgisayarımın da 4GB Ram'i var ama nedense Windows'u güncel tutmama rağmen ısınma, kasma, donma, kapanma sorunları devam ediyor. Zaten bir kırmadığım kaldı.

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Benim bilgisayarımın da 4GB Ram'i var ama nedense Windows'u güncel tutmama rağmen ısınma, kasma, donma, kapanma sorunları devam ediyor. Zaten bir kırmadığım kaldı.
Benim makinede de 4 gb ram var sorunsuz çalışıyor Windows 7 Ultimate 64 bit kullanıyorum. O saydıklarının hiçbiri de bende olmuyor. Sisteme düzenli bakım yapmazsan sistem şişer tabii iş sade güncelleme yapmakla bitseydi.

• Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
TheNightMare.

TheNightMare.

Üye
Adam bilgisayar ramini flash bellekle arttırabilir miyim diye sormuş sen hdd'den bahsediyorsun? Flash bellekler asla gerçek ramlerin yerini tutmazlar flash belleklerin okuma hızları ile ramlerin okuma hızları arasında dağlar kadar fark var ayrıca flash bellek bellirli bir kullanımdan sonra bozuluyor hiç uğraşma. Hız farkını hissetmezsin bile arkadaşların söyledikleri gibi sistemin sadece yetersiz kaldığı bazı yerlerde ek fayda sağlar onun dışında flash belleği ram olarak kullanmak gereksizdir. SSD'lere gelince şu anda SSD'lerin fiyatları oldukça yüksek ve hdd'ye göre kapasiteleri oldukça düşük. Eğer sen sistemine adam gibi bakım yaparsan beş senelik hdd'de ilk günkü gibi çalışır. Ağzına kadar doldur sistemi hiç temizlik yapma çöpe dönsün sonra sistem kitleniyor takılıyor. 2 dakika açılış süresi olan sistemim şu anda 30 saniyede açılıyor Windows 7 64 bit kullanıyorum.
Tamamen katılıyorum. :oke:

• Beğen
Tepkiler: max_18

Cadillac34

Üye
Benim makinede de 4 gb ram var sorunsuz çalışıyor Windows 7 Ultimate 64 bit kullanıyorum. O saydıklarının hiçbiri de bende olmuyor. Sisteme düzenli bakım yapmazsan sistem şişer tabii iş sade güncelleme yapmakla bitseydi.
Windows 7 Home Basic 32-bit Core i3 kullanıyorum. Senin bilgisayarınla benim bilgisayarım bir mi?

Son düzenleme:
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Windows 7 Home Basic 32-bit Core i3 kullanıyorum. Senin bilgisayarınla benim bilgisayarım bir mi?
İ3 işlemcin var benim bilgisayardaki işlemci nerden baksan 10 sseneliktir. Ama ben sisteme düzgün baktığım için Gta V te oynadım rise of the tomb raider da. 4 gb ramin var 32 bit sistem kullanıyorsun bende 10 senelik işlemcili makine var 64 bit sistem kullanıyorum sen şu anda kullandığın sistemle kaybediyorsun zaten. En az home premium kullanman gerekiyor 64 bit. Ultimate veya profes kur 64 onlar çok çekirdekli işlemcileri destekleyerek en yüksek verimi almanı sağlıyor home basic tek çekirdek destekliyor sen bilgisayarına resmen eziyet ediyorsun istersen sana ders verebilirim bilgisayar kullanma ve bakım konusunda.
Ben hem satranç hem de bilgisayar öğretmeniyim ülkemizdeki birçok insan bilgisayar kullanmayı bilmiyor eskiden bilgisayara format atmak işkenceydi 2 gün sürerdi sistemi kurmak şimdi yarım saatte kuruyorsun windowsu. Ayrıca sürücler de otomatik kuruluyor sürücüleri kuramasan bile nette otomatik sürücü bulma programları var.

Cadillac34

Üye
İ3 işlemcin var benim bilgisayardaki işlemci nerden baksan 10 sseneliktir. Ama ben sisteme düzgün baktığım için Gta V te oynadım rise of the tomb raider da. 4 gb ramin var 32 bit sistem kullanıyorsun bende 10 senelik işlemcili makine var 64 bit sistem kullanıyorum sen şu anda kullandığın sistemle kaybediyorsun zaten. En az home premium kullanman gerekiyor 64 bit. Ultimate veya profes kur 64 onlar çok çekirdekli işlemcileri destekleyerek en yüksek verimi almanı sağlıyor home basic tek çekirdek destekliyor sen bilgisayarına resmen eziyet ediyorsun istersen sana ders verebilirim bilgisayar kullanma ve bakım konusunda.
Bende onu diyorum işte, aksini iddia etmiyorum ki. Benim bilgisayarımdaki donanım senin bilgisayarındaki donanımdan düşük ve performans göstermiyor. Bırak oyun oynamayı video bile izlenmiyor. Yoksa 2-3 dk içinde ısınıp kapanır. Açmak için 5 dk soğumasını beklemek gerekiyor. Ram ısınması bazen 70 dereceyi buluyor. Ram yeterli zaten ama donanım performans göstermiyor.

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Bende onu diyorum işte, aksini iddia etmiyorum ki. Benim bilgisayarımdaki donanım senin bilgisayarındaki donanımdan düşük ve performans göstermiyor. Bırak oyun oynamayı video bile izlenmiyor. Yoksa 2-3 dk içinde ısınıp kapanır. Açmak için 5 dk soğumasını beklemek gerekiyor. Ram ısınması bazen 70 dereceyi buluyor. Ram yeterli zaten ama donanım performans göstermiyor.
O zaman tamire götür kasadaki parçalar bozulmuştur fanlar filan çalışmıyordur. Yine olmazsa yeni sistem toplarsın.

Cadillac34

Üye
O zaman tamire götür kasadaki parçalar bozulmuştur fanlar filan çalışmıyordur. Yine olmazsa yeni sistem toplarsın.
Kasa mı? :kop: Kasa olsa ben çoktan tamir ederdim zaten. Laptop kullanıyorum. 7 sene önce aldım.

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Cadillac34

Cadillac34

Üye
Değiştir o zaman ben laptopları sevmiyorum en iyisi masaüstü sistem.
Parayı veren düdüğü çalar. Param olsa yaptırırdım zaten. Sırandan tamircilere güvenmiyorum. Teknik servisine götürsem çok para ister. Zaten yapıp yapmayacağı da meçhul. İkilem arasında kaldım. Sökebilsem bilgisayarı sökeceğim de sökülmüyor. Benim fanı ve termal macunu sürülecek yeri açmam gerekiyor ki Samsung'larda bu zor işte. Lanet olsun nerden aldıysam bu bilgisayarı. Habire saydırıyorum ama boşa çene yoruyorum. :off:

Eren Değerli

Eren Değerli

Moderator
    Konu Sahibi
Kasa mı? :kop: Kasa olsa ben çoktan tamir ederdim zaten. Laptop kullanıyorum. 7 sene önce aldım.
laptopunu bilgisayarcılara götür onlar yapıyor bendede 5dk da bir ısınıp kapanıyordu bilgisayarcılar çözdü hemen

Cadillac34

Üye
laptopunu bilgisayarcılara götür onlar yapıyor bendede 5dk da bir ısınıp kapanıyordu bilgisayarcılar çözdü hemen
Ya öyle de hangi birine güveneceksin? Adamlar bilgisayarın parçası değişmesi gerek diyecek, para isteyecek ve süre verecek. Süresi geldiğinde bilgisayarı almaya gidince adamlar ya kılıf uydurup bu olmaz diyecek ya da oldu deyip gönderecek. Eve gelince bilgisayar elinde kalacak. Bir bakmışsın bir kaç parçasını almışlar. Bu da demek oluyor ki adamlar seni dolandırdı. Sonuç?

KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
Ya öyle de hangi birine güveneceksin? Adamlar bilgisayarın parçası değişmesi gerek diyecek, para isteyecek ve süre verecek. Süresi geldiğinde bilgisayarı almaya gidince adamlar ya kılıf uydurup bu olmaz diyecek ya da oldu deyip gönderecek. Eve gelince bilgisayar elinde kalacak. Bir bakmışsın bir kaç parçasını almışlar. Bu da demek oluyor ki adamlar seni dolandırdı. Sonuç?
Sen bu kafa ile hiçbir şeyi tamire verme zaten. :D

Son düzenleme:
KomiserMemoli_12

KomiserMemoli_12

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Cadillac34

Cadillac34

Üye
Valla ben bir şey oldu mu kendim yapıyorumyaapamıcam bir şey olursa veririm direk tamire elektronik alet eninde sonunda bozulacak.
Tabii orası öyle ama şu aralar yaptıracak durumum yok. O yüzden biraz daha zaman geçecek.

emreli01

emreli01

Üye
Bence de hiç mı hiç fark yok [emoji41]

▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☪ [_Σ_M_R_Σ_] ☪ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁

cihanata_1

cihanata_1

Üye
çok fazla birşey beklemeyin bu yöntemden,usb nin çalışma hızı vb. faktörlerden dolayi ram e göre çok aşağıda kalacaktır:)

• Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
TheNightMare.

TheNightMare.

Üye
çok fazla birşey beklemeyin bu yöntemden,usb nin çalışma hızı vb. faktörlerden dolayi ram e göre çok aşağıda kalacaktır:)
Evet. Cok iyi bir yöntem olsaydı Ram'e gerek kalmazdı...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: cihanata_1

Üst Alt