Türk insanı olarak neden böyleyiz ? Bu bir geri kalmışlık mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TheCower

TheCower

Üye
Bize medeniyetten öğretmeyin, çünkü öğreteceğiniz şey medeniyetten çok uzak.

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
Burası Türkiye daha kaç kere söylemek zorunda kalıcağım.

rebirthrebirth

rebirthrebirth

Üye
    Konu Sahibi
Bu zihniyet yüzünden kalkınmıyoruz işte, 1945de yerlebir edilmiş ve bir lokma ekmeğe muhtaç bir almanya avrupanın en güçlü ülkesi iken 1918de düşman elinden kurtulmuş 700yıllık tarihi olan bizlerin daha ilerde olması gerekmiyor muydu, Avrupa dedidiğiniz adamlar dedelerimizle savaşmış ve hali hazırda Türklerden nefret ediyorlar biz onlardan önde olmalıyız arkadaş onları örnek alıp onları takip etmemeliyiz, nebiçim bi zihniyettir ya bu ''burası Türkiye , biz böyleyiz'' bu zihniyet yüzünden kalkınmıyor bu ülke, yazık ya

legend5858

legend5858

Üye
Her şeyin başı cahillik.Senin tarafın olduğun bir konuda körü körüne bağlanıyoruz.İnsanlar arasında öyle bir bağ kuruldu ki artık 5 lafın 3 ü küfür adam gibi konuşma yok.Karşı tarafı nasıl ezerim hangi lafla onun için savaşıyorlar adeta.Misal Fenerbahçe samsun maçında gekas 3 gol attı.Bir gs taraftarı çıkmış yunanlıdan 3 gol yiyen ilk türk takımı.Kardeşim adam futbolcu görevini yapıyor sen niye bunu milliyetçilikle anlıyorsun ki.HEr neyse daha fazla uzatmadan şu güzel sözle bitiriyorum.Her ne kadar bilge olsanda cahil ile tartıştığın sürece sende cahilsin :)

• Beğen
Tepkiler: rebirthrebirth
rebirthrebirth

rebirthrebirth

Üye
    Konu Sahibi
Anlayıp bilerek cevap yazan arkadaşları görmek güzel bişey.

viktoreznov

viktoreznov

Üye
aynen kardeşim sana katılıyorum ama takım tutmak ayrı bi konu parti tutmak ayrı bi konudur. takım tutmak fanatiklik gerektirir. yanlış anlaşılmasın stadlara gidip de karşı takıma küfredelim demiyorum. futbolda bir takıma gönül verirsin o takım yense de yenilse de hep desteklersin. yani galatasaray dün yendi, dün galatasaraylıydım bugün yenildi fenerbahçeli oldum diye bir mantık olamaz. lâkin diğer alanlarda bu böyle olmamalıdır. bir partinin vekilleri gidip mecliste küfür ediyor kavga çıkarıyor ve hâlâ ben bu partiyi destekliyorsam bu benim dar görüşlülüğümü, cahilliğimi, ahmaklığımı gösterir.

rebirthrebirth

rebirthrebirth

Üye
    Konu Sahibi
aynen kardeşim sana katılıyorum ama takım tutmak ayrı bi konu parti tutmak ayrı bi konudur. takım tutmak fanatiklik gerektirir. yanlış anlaşılmasın stadlara gidip de karşı takıma küfredelim demiyorum. futbolda bir takıma gönül verirsin o takım yense de yenilse de hep desteklersin. yani galatasaray dün yendi, dün galatasaraylıydım bugün yenildi fenerbahçeli oldum diye bir mantık olamaz. lâkin diğer alanlarda bu böyle olmamalıdır. bir partinin vekilleri gidip mecliste küfür ediyor kavga çıkarıyor ve hâlâ ben bu partiyi destekliyorsam bu benim dar görüşlülüğümü, cahilliğimi, ahmaklığımı gösterir.

tabi canım ben tututuğumuz takım yenilince değiştirelim demiyorum , takım tutmak konusunda dediğim şey ise neden herkes fener beşktaş cimbom tutuyo herkes hendi şehrinin takımını niye tutmuyor bunu demek istemiştim

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
aslında gereksiz bir konu çünkü bu konuyu açınca hiçbir şey değişmedi değişmeyecek :hmmm

TheCower

TheCower

Üye
tabi canım ben tututuğumuz takım yenilince değiştirelim demiyorum , takım tutmak konusunda dediğim şey ise neden herkes fener beşktaş cimbom tutuyo herkes hendi şehrinin takımını niye tutmuyor bunu demek istemiştim

O tamamen ayrı bir dünya diyebilirim. Ben niye Beşiktaşlıyım hiç bilmiyorum. Maçları hiç takip etmem, sonuçları arkadaşlardan öğrenirim ve hiç yorum yapmam. Kadroyu say deseler 5i söylerim gerisinde takılırım. Ne fanatiğim ne de tam destekliyorum. Aslında umrumda değil beşiktaşlı olmak ondan daha önemli olan takım tutmak. Illa ki bir takım tutacak olsam beşiktaş derim. Bunun tek bir sebebi var o da Çarşı Grubu. Benim gibi olun demiyorum, benim yaptığım takım tutmak değilse kabulümdür. Ancak iş partiye gelince doğru olanı seçmek gerekir, çünkü ülkemizi yöneten biziz ve eğer hizmet etmeyen parti seçecek olursa bir vatandaş, bence bu vatana ihanettir.

greenmile

greenmile

Üye
Arkadaş niye sadece maçlarda çıkan olaylara takıldınız, sadece onu mu yazdım ben ???

----------Eklendi @ 20:13:52 ---------- Yazıldı @ 20:05:47 ----------

Her yönden en medeni ülkelerden biri değildir adamlar bizim sağlık politikamızı örnek alıyo, nedir bu İngiliz hayranlığı ingilizden çok ingilizcilik yapmayın. Sen onlara hayran olabilirsin ama ben kimseye hayran değilim ve insanlığı da temizliği de Osmanlı'dan öğrenmiş adamlar şimdi gözünüzü kamaştırıyo. Yok italyada şöyle yok ingilterede böyle diceğinize kendinize bakın onlar sizin medeniyetinizi örnek alsın

ben kimseye hayran değilim,kabul edelim ki bizden çok öndeler.
Sağlık politikamızı örnek alıyorlar diyorsun iyi güzel,bizde geri kalan pek çok şeyi yabancılardan alıyoruz.Örnek mi vereyim hergün kullandığın vasıtalar sence Türk malı mı?

Yada içerde tutuklu kaç gazeteci var? Bunu da örnek alıyor mu ingilizler merak ediyorum?

Kısacası ingilizcilik,almancılık falan yapmıyorum olaylara realist gözle bakıyorum.Birgün dışarıya bağımlı olmaktan kurtulup kendi yağımızla kavrulmayı başarırsak o zaman kendimize bakarız diye düşünüyorum

viktoreznov

viktoreznov

Üye

Sağlık politikamızı örnek alıyorlar diyorsun iyi güzel,bizde geri kalan pek çok şeyi yabancılardan alıyoruz.Örnek mi vereyim hergün kullandığın vasıtalar sence Türk malı mı?

Yada içerde tutuklu kaç gazeteci var? Bunu da örnek alıyor mu ingilizler merak ediyorum?

Kısacası ingilizcilik,almancılık falan yapmıyorum olaylara realist gözle bakıyorum.Birgün dışarıya bağımlı olmaktan kurtulup kendi yağımızla kavrulmayı başarırsak o zaman kendimize bakarız diye düşünüyorum

Mehmet Akif'e sormuşlar "Bu ülke ne zaman kalkınır?" diye, o da "cuma namazına gelen cemaat vakit namazlarına da geldiği zaman" demiş. İster dinci ister İslâmcı ister laik değil desinler ben bunu bilir bunu söylerim.

rebirthrebirth

rebirthrebirth

Üye
    Konu Sahibi

abicim ezbere konuşmayın bana, seninle aynı kafadaki insanlar işte ağzını açmış yabancılara bakıyo, sen kendi arabanı yapmak için uğraş kendi araban olur, ithal mallar teşvik edilmese, yabancı hayranlığı olmasa şimdi türk markaları vardı, içerdeki gazeteciler diyosun da ne alakası var şimdi, konuyu saçma yerlere çekmeyin, adamalrın ülkesi üzerinde bizimki gibi binlerce oyun oynanmıyo,adamları içden yıkmaya çalışan yok, adamlar yabancı sempatizanlığı yapmıyo, ve o ''gazeteci'' dediklerinin arasında yaptığı haber dolayısıyla tutuklanan var mı? konu başka yerlere gidecek

• Beğen
Tepkiler: viktoreznov
viktoreznov

viktoreznov

Üye
abicim ezbere konuşmayın bana, seninle aynı kafadaki insanlar işte ağzını açmış yabancılara bakıyo, sen kendi arabanı yapmak için uğraş kendi araban olur, ithal mallar teşvik edilmese, yabancı hayranlığı olmasa şimdi türk markaları vardı, içerdeki gazeteciler diyosun da ne alakası var şimdi, konuyu saçma yerlere çekmeyin, adamalrın ülkesi üzerinde bizimki gibi binlerce oyun oynanmıyo,adamları içden yıkmaya çalışan yok, adamlar yabancı sempatizanlığı yapmıyo, ve o ''gazeteci'' dediklerinin arasında yaptığı haber dolayısıyla tutuklanan var mı? konu başka yerlere gidecek
hep bu batı özentisinden kaybediyoruz zaten :hmmm

• Beğen
Tepkiler: rebirthrebirth
MAVERİCKS

MAVERİCKS

Üye
fanatizme ve aşırıya karşıyım herşeyi tadında bırakacan.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Bu sadece türkiyeye has bir olay değil, okumayan araştırmayan bütün cahil ülkelerde böyledir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini, O ülkede satılan kitap, gazete, dergi trajlarına bakarak öğrene bilirsin. örn: Japonyadaki bir gazetenin trajı türkiyedeki bütün gazetelerin trajlarının toplaından yüksek.
Okumayan nesil düşünemez, yorumlayamaz. Başkalarının fikirlerini kendi fikri gibi savunur. izlediği tv de spiker haberi nasıl yorumlamışsa ,artık spikerin yorumu kendi yorumu olur. Malum bizdede yorumsuz haber bulmak zor herkes haberi kendince yorumluyor.

işte kendi düşüncesi olmayan nesil. Ne tuttuğu takımı, ne oy verdiği partiyi, ne de mensubu olduğu dini sorgular. Sorgulamak için bilgi, yorumlamak için aklı kullanmak gerekir bunun yoluda :oku: :oku: :oku:

rebirthrebirth

rebirthrebirth

Üye
    Konu Sahibi
Aslında konu sadece çok okumak az okumak da değil, ne çok okumuşlar tanıyorum 1damla karakteri yok ve yabancı özentisi olmayı ''modern'' olmak sanıyorlar, ''batıya özenelim batı gibi olalım'' derler, olma arkadaş batı gibi olmaya çalışma, sen kalkınmaya çalış toplumunun refah düzeyini yükseltmeye çalış ozaman gelişirsin zaten, kimseye özenmeye örnek almaya gerek yok(batı,batı diyenlereydi bu). gazate okuma kısmına da gelince; aynı haberi iki farklı gazeteden oku iki farklı haber gibidir, biçok gazete sadece bu toplumu yozlaştırma derdinde, bilinç kazanmak şart bu da her söylenene inanmamakla başlıyor.

----------Eklendi @ 17:12:13 ---------- Yazıldı @ 17:05:59 ----------

bazı arkadaşlar '' sadece Türkiye böyle değil ki,şunlarda da böyle bunlarda da böyle'' diyor, işte bu zihniyet yüzünde gelişmiyoruz, onlar bizi ilgilendirmez biz kendimize bakalım, doğruyu biz onlarda arıyacağımıza onlar bizde arasın

Del Rey

Del Rey

Üye
Böyle insanlarla sıkça karşılaşıyorum. Genellikle halkın içinde nasıl davranacağını bilmeyen insanlar. Sen "X" partisini tutuyorsan ve o "Y" partisini tutuyorsa, aynı ortamda "X" partisini / takımını tuttuğunu söylersen üzerine bile saldırır! Açıkçası ben bunun biraz eğitim düzeyinden, biraz da genetik olduğunu düşünüyorum. Millet vekilleri bile bunları yapıyorsa, ki onların TBMM'ye gelebilmek için en azından ortalamanın üstünde bir eğitim almış olduğunu düşünüyorum, millet ne yapsın derim. Biraz genlerimize işlemiş. Ancak bu bir bahane olamaz. Böyle şeylerin olması, ülkemizdeki insan portföyünün en azından çeyreğinin bir anlamda "geri" olduğunu, hatta "geri zekalı" olduğunu gösteriyor maalesef.

Tabii, milletin gelip metrobüslere -halka- "takım" kadar basit bir konu için saldırması, eğitim almamış "hayvanlar"ın da ülkemizde yaşadığını da gösteriyor. En basitinden bir öküz bile, gidip de -kurban bayramı hariç- millete saldırmıyor.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Aslında konu sadece çok okumak az okumak da değil, ne çok okumuşlar tanıyorum 1damla karakteri yok ve yabancı özentisi olmayı ''modern'' olmak sanıyorlar, ''batıya özenelim batı gibi olalım'' derler, olma arkadaş batı gibi olmaya çalışma, sen kalkınmaya çalış toplumunun refah düzeyini yükseltmeye çalış ozaman gelişirsin zaten, kimseye özenmeye örnek almaya gerek yok(batı,batı diyenlereydi bu). gazate okuma kısmına da gelince; aynı haberi iki farklı gazeteden oku iki farklı haber gibidir, biçok gazete sadece bu toplumu yozlaştırma derdinde, bilinç kazanmak şart bu da her söylenene inanmamakla başlıyor.

Haklısın belki ama en azından okuyan toplumlar diğerlerinne nazaran daha bilinçli hareket ediyorlar. Tabi okumak kadar ne okuduğunda önemli, asparagas haberlerle toplumun zihnini bulandıran gazeteleri okumaktansa hiç okuma daha iyi.
Okumak insanın ufkunu genişletir...

LuckyDALT0N

LuckyDALT0N

Üye
Sadece Türklerdemi var sence bu olay,kaç tane toplumu araştırıpta bu kanıya vardın? :angry:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...