aynen kardeşim sana katılıyorum ama takım tutmak ayrı bi konu parti tutmak ayrı bi konudur. takım tutmak fanatiklik gerektirir. yanlış anlaşılmasın stadlara gidip de karşı takıma küfredelim demiyorum. futbolda bir takıma gönül verirsin o takım yense de yenilse de hep desteklersin. yani galatasaray dün yendi, dün galatasaraylıydım bugün yenildi fenerbahçeli oldum diye bir mantık olamaz. lâkin diğer alanlarda bu böyle olmamalıdır. bir partinin vekilleri gidip mecliste küfür ediyor kavga çıkarıyor ve hâlâ ben bu partiyi destekliyorsam bu benim dar görüşlülüğümü, cahilliğimi, ahmaklığımı gösterir.
tabi canım ben tututuğumuz takım yenilince değiştirelim demiyorum , takım tutmak konusunda dediğim şey ise neden herkes fener beşktaş cimbom tutuyo herkes hendi şehrinin takımını niye tutmuyor bunu demek istemiştim
Arkadaş niye sadece maçlarda çıkan olaylara takıldınız, sadece onu mu yazdım ben ???
----------Eklendi @ 20:13:52 ---------- Yazıldı @ 20:05:47 ----------
Her yönden en medeni ülkelerden biri değildir adamlar bizim sağlık politikamızı örnek alıyo, nedir bu İngiliz hayranlığı ingilizden çok ingilizcilik yapmayın. Sen onlara hayran olabilirsin ama ben kimseye hayran değilim ve insanlığı da temizliği de Osmanlı'dan öğrenmiş adamlar şimdi gözünüzü kamaştırıyo. Yok italyada şöyle yok ingilterede böyle diceğinize kendinize bakın onlar sizin medeniyetinizi örnek alsın
ben kimseye hayran değilim,kabul edelim ki bizden çok öndeler.
Sağlık politikamızı örnek alıyorlar diyorsun iyi güzel,bizde geri kalan pek çok şeyi yabancılardan alıyoruz.Örnek mi vereyim hergün kullandığın vasıtalar sence Türk malı mı?
Yada içerde tutuklu kaç gazeteci var? Bunu da örnek alıyor mu ingilizler merak ediyorum?
Kısacası ingilizcilik,almancılık falan yapmıyorum olaylara realist gözle bakıyorum.Birgün dışarıya bağımlı olmaktan kurtulup kendi yağımızla kavrulmayı başarırsak o zaman kendimize bakarız diye düşünüyorum
abicim ezbere konuşmayın bana, seninle aynı kafadaki insanlar işte ağzını açmış yabancılara bakıyo, sen kendi arabanı yapmak için uğraş kendi araban olur, ithal mallar teşvik edilmese, yabancı hayranlığı olmasa şimdi türk markaları vardı, içerdeki gazeteciler diyosun da ne alakası var şimdi, konuyu saçma yerlere çekmeyin, adamalrın ülkesi üzerinde bizimki gibi binlerce oyun oynanmıyo,adamları içden yıkmaya çalışan yok, adamlar yabancı sempatizanlığı yapmıyo, ve o ''gazeteci'' dediklerinin arasında yaptığı haber dolayısıyla tutuklanan var mı? konu başka yerlere gidecek
ben kimseye hayran değilim,kabul edelim ki bizden çok öndeler.
Sağlık politikamızı örnek alıyorlar diyorsun iyi güzel,bizde geri kalan pek çok şeyi yabancılardan alıyoruz.Örnek mi vereyim hergün kullandığın vasıtalar sence Türk malı mı?
Yada içerde tutuklu kaç gazeteci var? Bunu da örnek alıyor mu ingilizler merak ediyorum?
Kısacası ingilizcilik,almancılık falan yapmıyorum olaylara realist gözle bakıyorum.Birgün dışarıya bağımlı olmaktan kurtulup kendi yağımızla kavrulmayı başarırsak o zaman kendimize bakarız diye düşünüyorum
hep bu batı özentisinden kaybediyoruz zatenabicim ezbere konuşmayın bana, seninle aynı kafadaki insanlar işte ağzını açmış yabancılara bakıyo, sen kendi arabanı yapmak için uğraş kendi araban olur, ithal mallar teşvik edilmese, yabancı hayranlığı olmasa şimdi türk markaları vardı, içerdeki gazeteciler diyosun da ne alakası var şimdi, konuyu saçma yerlere çekmeyin, adamalrın ülkesi üzerinde bizimki gibi binlerce oyun oynanmıyo,adamları içden yıkmaya çalışan yok, adamlar yabancı sempatizanlığı yapmıyo, ve o ''gazeteci'' dediklerinin arasında yaptığı haber dolayısıyla tutuklanan var mı? konu başka yerlere gidecek

aslında gereksiz bir konu çünkü bu konuyu açınca hiçbir şey değişmedi değişmeyecek![]()

Aslında konu sadece çok okumak az okumak da değil, ne çok okumuşlar tanıyorum 1damla karakteri yok ve yabancı özentisi olmayı ''modern'' olmak sanıyorlar, ''batıya özenelim batı gibi olalım'' derler, olma arkadaş batı gibi olmaya çalışma, sen kalkınmaya çalış toplumunun refah düzeyini yükseltmeye çalış ozaman gelişirsin zaten, kimseye özenmeye örnek almaya gerek yok(batı,batı diyenlereydi bu). gazate okuma kısmına da gelince; aynı haberi iki farklı gazeteden oku iki farklı haber gibidir, biçok gazete sadece bu toplumu yozlaştırma derdinde, bilinç kazanmak şart bu da her söylenene inanmamakla başlıyor.