Türk CFW Kuvvetleri (T.C.K) CFW ve Mod Duyuruları | Genel Başlık | Güncel (02.03.2012)

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
P.tesi gününden itibaren modderlerimizin görevlerini kesinleştireceğim onların görüşünü alarak. Ayrıca konuya eklediğim gibi yapabileceğimiz hedefleri açıklamalarıyla buraya yazıyorum:

- Port revize yapılacak. | Bunun anlamı C6v41 Orjinal Port'larının düzenlenecek olmasıdır.
- Portun kendi hataları en aza indirgenecek. | Kamera kullanılıyor, güç düğmesine basınca ev ekranına atma, tv çıkış çalışmama gibi sorunları çözeceğiz.
- Porttaki dahil uygulamaların en son sürümleri yüklenecek. | Web browser, müzik çalar gibi bileşenlerin son versiyonları dahil edilecek.
- Porttaki sorunları gidermek için gerekirse 3. parti uygulamalar kullanılıcak. | QWERTY klavyede silme tuşunun tam olarak işlev yapmaması yüzünden Swype kullanmak gibi.
- Pil yönetimi geliştirilecek. | Orjinal C6v41 Port'larına göre daha iyi pil deneyimi sağlayacağız.
- Listelerdeki kinetik kaydırma optimum düzeye çıkarılacak, kasmalar tamamen ortadan kaldırılacak. | Özellikle dosya yöneticisi ve Rehberde olan bir bug ve çözmeyi hedefliyoruz.
- Bellek yönetimi optimum düzeye çıkarılacak. | Telefonun normal kullanımda ulaşabileceği Max. boş bellek miktarını arttırmayı hedefliyoruz.
- Türkçe yanına İngilizce, Bulgarca ve İspanyolca dilleri eklenecek. Telefondaki tüm özelliklerin bu dillerle uyumlu olması sağlanacak. | CFW'nin tüm dünyada tanınabilmesi için başka dillere ait versiyonlar çıkaracağız.
- Nokia 5800, 5230, 5530, X6, 5250, 5228, 5232 ve 5233 telefonlarının tümüne CFW çıkarılacak. | Yapılacak işlem bir portlama değil modlama olduğundan hatasız olabileceğini düşünüyoruz.
- Piyasadaki tüm modlar mümkün çerçevede uygulanacak. | Bu 'çok uygulama gömülecek' anlamında değildir. CFW'yi zenginleştirmek için geliştirme modlarını (mesela Mediabar'a Accel Switch eklemek gibi) uygulayacağız.
- Tamamen kullanıcı dostu CFW'ler oluşturulacak. | İlk kurulduğu andan sizi sıkmayacak şekilde eski alışkanlıklarınızıda kullanabileceğiniz bir CFW (ör: eski büyük QWERTY klavye) hedefliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: fixana1
*-king-*

*-king-*

Üye
P.tesi gününden itibaren modderlerimizin görevlerini kesinleştireceğim onların görüşünü alarak. Ayrıca konuya eklediğim gibi yapabileceğimiz hedefleri açıklamalarıyla buraya yazıyorum:

- Port revize yapılacak. | Bunun anlamı C6v41 Orjinal Port'larının düzenlenecek olmasıdır.
- Portun kendi hataları en aza indirgenecek. | Kamera kullanılıyor, güç düğmesine basınca ev ekranına atma, tv çıkış çalışmama gibi sorunları çözeceğiz.
- Porttaki dahil uygulamaların en son sürümleri yüklenecek. | Web browser, müzik çalar gibi bileşenlerin son versiyonları dahil edilecek.
- Porttaki sorunları gidermek için gerekirse 3. parti uygulamalar kullanılıcak. | QWERTY klavyede silme tuşunun tam olarak işlev yapmaması yüzünden Swype kullanmak gibi
- Pil yönetimi geliştirilecek. | Orjinal C6v41 Port'larına göre daha iyi pil deneyimi sağlayacağız.
- Listelerdeki kinetik kaydırma optimum düzeye çıkarılacak, kasmalar tamamen ortadan kaldırılacak. | Özellikle dosya yöneticisi ve Rehberde olan bir bug ve çözmeyi hedefliyoruz.
- Bellek yönetimi optimum düzeye çıkarılacak. | Telefonun normal kullanımda ulaşabileceği Max. boş bellek miktarını arttırmayı hedefliyoruz.
- Türkçe yanına İngilizce, Bulgarca ve İspanyolca dilleri eklenecek. Telefondaki tüm özelliklerin bu dillerle uyumlu olması sağlanacak. | CFW'nin tüm dünyada tanınabilmesi için başka dillere ait versiyonlar çıkaracağız.
- Nokia 5800, 5230, 5530, X6, 5250, 5228, 5232 ve 5233 telefonlarının tümüne CFW çıkarılacak. | Yapılacak işlem bir portlama değil modlama olduğundan hatasız olabileceğini düşünüyoruz.
- Piyasadaki tüm modlar mümkün çerçevede uygulanacak. | Bu 'çok uygulama gömülecek' anlamında değildir. CFW'yi zenginleştirmek için geliştirme modlarını (mesela Mediabar'a Accel Switch eklemek gibi) uygulayacağız.
- Tamamen kullanıcı dostu CFW'ler oluşturulacak. | İlk kurulduğu andan sizi sıkmayacak şekilde eski alışkanlıklarınızıda kullanabileceğiniz bir CFW (ör: eski büyük QWERTY klavye) hedefliyoruz.

Hadi hayırlısı

yare1815

yare1815

Üye
tüm calışmaların sonu nu şua bile düşünemiyorum muhteşem birşey cıkar yerel olarak yerini koruyacak namını unuturmacayak bir cfw den bahsediyom süper olacak süper... :) :)

ferhat_5382

ferhat_5382

Üye
hadi hayırlısı başkan ekran görüntüsü yollayabilmem için bi program önerirmisin

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
hadi hayırlısı başkan ekran görüntüsü yollayabilmem için bi program önerirmisin

ScreenSnap ile çekersin ;) Az bi ingilizcen varsa resim kalitesi yüksek olsun, hafıza kartını seç, kamera tuşunu çekim tuşu yap. Yoksa da sen programı aç, ilk seçeneğine girip kamera tuşuna bas ok falan de ve programı menü tuşuyla arkaplana at. Kamera tuşu ile çekimleri yap, ardından C:\ScreenSnap'a giden resimleri E:\ dizinine at oradan bilgisayara. Y ada direkt PC Suite moduyla telefonu bilgisayara bağlayıp C'den alabilirsin resimleri.

Böyle ;)

unloved

unloved

Üye
x6 için burdayım v32 ve v40 için çalışmalar yaptım yardımcı olurum

• Beğen
Tepkiler: anılbaran
anılbaran

anılbaran

Üye
Şimdi beni iyi dinleyin.Kafanızdan bir senaryo uydurmayın.BU yazdıklarım üyeleri bilgilendirmek için .Yani sizin bilceginiz kadarını burda yazıyorum.Rambo banlanmadı.KEndini 3 haftalıgınına forumdan uzaklaştırdı.Merak etmeyın geri dönecek .Ama artık cfw yapmıcak .
Yani modder olayını bıraktı. Bizim ekipte artık yok diyebiliriz.Tck yok artık yani .İnanın benim de sizler gibi fazla bilgim yok. Bana bile haber vermeden kendine ban atmış . Ban atmadan 2 saat önce bana normal bi mesaj atmış işte.O mesajda her şey yolunda gözüküyodu sanki . Artık ne oldu tam bilmiyorum. Kendisine msn yolu ile iletişime geçmeye çalıştım .Ama rambo sanki kaçar gibi tüm internet alemınden kaybolmuştu. Neyse ben mail atınca cevap geldi.BU son mesajım diye. Aylardır bedava olarak yaptıgım modder lık işini bıraktım .Size ve eski ekibimize başarılar hakkınız helal edin gibi bi mesaj yolladı.Herkes hakkını helal etsin dedi.Yani çok şaşırdım. bende. Daha bir kaç gün önce yeni projelerimizi düşünürken birden bire bu mesaj beni çook üzdü.
Kendi kendime acaba şakamı bu dıye düşündüm.
yok degilmiş malesef.Yani kendi kendime ilk degim şey Ne yani biz eylül ayından beri boşuna mı ugraştık ? boşunamıydı onca muhabbet ? Boşunamıydı onca harcadıgımız zaman ?
Baya kafam karıştı .Yani ben seni ve ekip üyelerini asla bırakmam dıyen adam ne oldu da böyle dıyordu ?Artık büyük projeler yapıcaz. Geri dönüşü asla yok dıyodum ben ona. Oda elbetee diyodu. Gel gör ki böle bi durum nasıl da agrıma gitti anlatamam. Yani haber verse tamam derim hadi yine haber verdi .Ama haber vermeden gitmesi üzüntümü ikiye katladı.
İnanın 2 gün m!l gibi gezdim.Aklımda hep bu olay var .Nıye? ne olduda böle oldu ? Şimdi bizi bekleyen insanlara nasıl hesap veririm ben.Ne diyicem ben onlara artık cfw yapmıyoz mu dicem ? onlarda peki diyip gitcek mi ? Ekip olayı degişik bişidir.Ekip ruhu diye bi piskolojı var insanlarda.İŞte o ben baya bi çok gercekten.

Ya ben cfw yapıcam diye bazı şeylerden fedakarlık yaptım . Şimdi ne anlamı kaldı diye saatlerce düşündüm.
..............................................
Rambo kendine ban atınca .Direk bana 2 gunde bir sürü kişiden mesaj geldi ne oldu ? diye yaklaşık 15-20 kişi ulaştı. Açıklama yapıcam ögrenirsiniz dedim.Zaten bu şoku atlatamadım..Bide insanların kalbini kırmak istemedim. Terslediysem bu ara özür dilerim.
...................................................................................
Niye ben açıklama yapıyorum ? Çünki bunu anladım.Rambodan sonra direk işin ucu bana dokunuyordu. Yapmam gerekiyodu.
....................................................................
Ne guzel cfw yapcaktık aslında ama işte böle oldu.Ümit yani (pitbull16) 1 ay içinde askere gidicek.Onun görevınıde ben üstlenmeyı düşünüyodum .o askerden gelene kadar tabi. Hatta o diyordu 'umarın askerden gelince ekibi yine burda bulurum' elbette bulucaksın biz ayrılmayız zaten diyoduk rambo ile. Malesef ama :( .
BU arada rambo ya kızmayın bende kızmıyorum çünki .
.......................................................................................
Olay gunu bir türlü onla iletişime geçemedim o mesajdan sonra . Taaki onun bi yerden telefon numarasını araştırdım ve buldum.Şaşırmıştı tabi ben oldugumu söyleyince .Konuştuk işte.

sosyal hayatımı etkiliyor dedi. Tatile geldim buraya akrabalarla bile vakit geçiremiyom bu yuzden diyordu .Haklı aslıda gerçekten sosyal hayatı olumsuz yönde etkiliyor . Daha bir sürü neden var tabi.Yani çok ugraşıyoruz zaten bizim cfw ler de digerlerinden farklı olmayacak diyordu. Bide modifikasyon bölümüne en çok hiti çeken biziz arkadşalar.
BU hitin çok azcık bi kazan ç saglayalım dedik.Oda olmadı işte . Yönetimde uyarıldık zaten. Ama haklılar ikimizde böyle düşüyoduk.Haksız degiller diyoduk .Yapcagmız cfw yi nerdeyse 10 farklı telefona çıkarcaktık .Tabi bunların çogunu rambo yapcaktı . BU da tabi sosyal hayatı olumsuz etkilicekti. Agır geldi sanırsam.
BİDE çevreden çok baskı geldigini söyledi. Bide arkadaş çevresi veya aile de buna bi etken. Banada dıyolar ugraşma bu işlerle diye ama ben ugraşıyorum. Ya aslında şöyle biraz bizi teşvik edicek bişi olsaydı devam ederdi belki .Tamam bizler maxicepciyiz.Onu çok seviyoruz .Satmayız da maxicepi zaten. Geçen bizim yönlendrimeli linler yuzunden uyarıldık aslında .Tabi o zmana biz bi yerden kazanç saglayamıyacaktık. Kazanç saglamadıkta zaten bugune kadar .Ama bazı işler yapmak için biraz destek lazımdı . Onu da beceremedik.Zaten bizi surekli yönetime şikayet edenler var rahat bıakmıcaklar demişti.
..............................................................
Aslında o işide başka bi yol düşünebilirik. Ben düşünücem zaten ama .Bilmem rambo gelirmi.Aklımda fikir var ama bıraktım dıyo o işleri.. O yüzden söylesemde bişi degişmicek malesef.
...............................................................................................................
...................................................
Ey düşmanlar memmunmusunuz istediginiz oldumu !
..........................................................................
....................................................................
Şimdi ne olacak peki? Bir çok kişi cfw bölümü bırakcak .Sanırsam serdar ve ümit kardeşimde bırakır .Onlarda benim gibi yapacakıtr. Yani bende dahil .Kendime bir basit bi cfw hazırlar kullnarım .Yayınlamam bi yerde zaten.
öyle kendi kendime geçinir giderim
...................................................................................................
rambo ıle son konuşmamızda zaten bu işlerden bunalmış gibi bi hali vardı. Ona teknolojı işlerinden bi muddet uzak kalmasını söyledim. Kendisini sonra arayıcagımı en aznından bizimle arkadaş olarak konuşmasını muhabbet etmesini söyledim
.............................................................................................
BU karar bizim degil rambo nun kararı arkadaşlar.O deyince yapcak bişi yok.
......................................................................

Bana rambo 1 ay sonra gelip başlayalım dese 1 sanıye bile düşünmeden . Elbette başlayalım derdim.
YANI NE ZAMAN olursa olsun . Gelirdim.
..........................................................
Aslında belli bi zaman sonra herşeyi en baştan kurarak VE düşünürek .Bştan bu emek ve kazanç işinide ayarlayabiliriz. Yani her eşye en baştan başlayarak yapabiliriz.Tabi rambo başlarsa :(

............................
Aklımda fikir var ama söylesemde bişi degişmicek sanırsam kararım kesin diyor :(

......................................................
saygılar arkadaşlar
...............................................

dj_onur

dj_onur

Üye
Ara tatilin gelmesini 4 gözle beklyrdm. :/ saglik olsun kendi kararı saygı duymak lazim belki bısure böyle olmasi gerekyr. :( anıl sende canını skma zamana bırak bakalım

anılbaran

anılbaran

Üye
Ara tatilin gelmesini 4 gözle beklyrdm. :/ saglik olsun kendi kararı saygı duymak lazim belki bısure böyle olmasi gerekyr. :( anıl sende canını skma zamana bırak bakalım

degişin bişi olmucak .tatılden gelince diyim.Ynai öyle yani işte bişi olmucak .Sırdan bı uye gibi olucaz bizde artık

*-king-*

*-king-*

Üye
ekip yönünden bakılmazsa en doğru karar çünkü sosyal hayatı çok etkiliyo birde hiç bir karşılık olmadan yapılınca bıraz da istek azalıyo

bydersimli

bydersimli

Üye
Bu Sayfaya Hiç Bir karşılık beklemeden emek veren bu arkadaşları hiç şekilde kimsenin üzmeye ve soğutmaya hakkı yoktur..Şahsi görüşüm Rambo kardeşimin bir süreliğine ıstirahat etmesinden yana..Çünkü fazla pc başında kalmak insanı asosyalleştiriyor..Ama Bu aranın da çok uzun olmamasını ve en kısa zamanda eski heves ve şevki ile, o ve diğer tüm moderatör arkadaşların Değerli çalışmalarını dört gözle beklemekteyim..SAYGILARIMLA:::

cukuleaks

Üye
Allah kolaylık versin :)

anılbaran

anılbaran

Üye
vermiyo işte :(

mstf_l

mstf_l

Üye
rambo yu da kaybettik hakkını helal etsin hapimize

Ozan

Ozan

Admin
Mod grubuna yönetim olarak destek vermeyi düşünüyorum o yüzden kendileri ile konusma içerisindeyim, umarım aramızda görecegiz.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 99957, yated ve anılbaran
emirberkcelik

emirberkcelik

Üye
Mod grubuna yönetim olarak destek vermeyi düşünüyorum o yüzden kendileri ile konusma içerisindeyim, umarım aramızda görecegiz.

hayırlısı olsun kardeşim bir rambo gider bir polat gelir :9 ama rambo yu çok severdim efendi bi arkadaşltı ukala değildi ne bilim üzüldüm açıkcası ama yapacak birşey yok geriye bakarsak toz oluruz her zaman önümüze bakmalıyız

ferhat_5382

ferhat_5382

Üye
Rambo naptın be başkan tam grup kuruldu ve banada bir yer verdiler diyordum ki çıkmış gitmişsin .Ama sende haklısın bu işten bir kazanç sağlamıosun ve zamanını sırf bu işe hercıyorsun napalım HAKKINI HELAL ET ...

• Beğen

torQaresma

Üye
anıl kardeşim üzülme inşallah düzelir elbette büyük bir sorumluluktu bunlara kafa patlatmak felan hayırlısı olur inşallah belki biraz kafasını toplarsa ve moral yönünden olumlu gelişmelerle karşılaşırsa TEKRAR dönecektir diye düşünüyorum ben dahil çoğu üye sizin dağılmanızı istemiyoruz ve hazmedemiyoruzz bize çok yararlı bilgiler verip aydınlatıyodunuz inş devam eder artık allah tan bize sabır. ben yeni başlamıştım oysaki sizden öğreneceğim çok şey vardı gene bir umut yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi ve dağılmayacağınızı umuyorum bekliyorum

• Beğen

Üst Alt