Ford focus veya honda civic o fiyatlara yakın olur satarken pek sorun olmaz çabuk çıkar ikiside elinden.
Parça yönünden ford pahalı olur.
Birde ilk açılan konuda,dizel motorlar çabuk bozulur diye birşey okudum.
Acaba neye göre çabuk bozulur?
Aracın motorunun ömrünü kısaltan,lpg olanıdır ama yeni çıkan sıralı sistemlerdeki lpg'nin etkisi olmaz.
Tuştan değilde,aracın kendi ayarladığından.
Eski sistemler de vardı araç lpg'ye geçmesi için tuş ile manuel yapılırdı.Yeni sistemlerde kalktığından,sorunda kalktı.
Dizel aracın devri yüksektir,manuel'ini bile otomatik gibi kullanırsınız.Debriyajı sert çekseniz bile tekleme yapmaz.
Benzinli de fazla tepki gösterir,manuel viteste.
Dizel araçlar aslın da,benzinli araçtan daha sağlam hem motor yönünden,hem çekiş yönünden.
Tork ve gücü daha iyi oluyor.Dizel diyince akla hemen kamyon gelmesin ama öylede oluyor kamyon tırmanır dizel araçta tırmanır diyorlar.
Dizelin en iyi yanı performansı çabuk düşmez.Benzinli araç çabuk boğula biliyor.
Deviri yüksek olduğundan,dizeli'in istop etmeside zor oluyor.
Satılırkende daha çabuk satılıyor dizel arabalar.
Otomatik daha zor satılır,daha ucuza gider ama zor bulunur.
Aslın da en güzeli yerinde görüp test etmeniz.Aile aracı olsun uygun olsun,parçası normal olsanız derseniz dediğim iki araç uyabilir.
Renault tavsiye etmem yaklaşma bile derim,iç malzemesi ucuz yapılıdır.Kendim bile clio modelinde havalandırma çıkışı üflemiyordur ters dönmüştü düzeltiyim derken elimde kaldığını bilirim sonrada ben plastiğe,plastik bana bakışıyorduk.