Motorin Benzin Fiyatını Geçecek

Sponsorlu Bağlantılar

spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
Motorin Benzin Fiyatını Geçecek
Benzin ve motorinin kafaya geldi. 8 yıl önce yüzde 31 olan farkı bugün yüzde 7’lere kadar geriledi. ’in Başkanı Ahmet Erdem, aradaki makasın uzun vadede kapanacağını belirtti.

Benzine göre daha ucuz olduğu için edilen motorinin fiyatı neredeyse benzine yetişti. Haziran 2005’te bir litre benzin 2.56 liradan, motorin ise 1.95 liradan satılıyordu. Bu dönemde benzinle motorin arasındaki fark yaklaşık olarak yüzde 31 civarındaydı.

Fiyatı belirliyor Bugün ise 95 oktan benzinin litresi 4.79, euro motorin ise 4,47 liradan . Fiyat farkı ise yüzde 7’ye kadar geriledi. Benzin ve motorin arasındaki makas her geçen gün daralırken Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem, bunun sebebini ve talebe bağlıyor. Erdem’e göre uzun vadede benzin ve motorin arasındaki fiyat makası kapanabilir. şirketlerinin fiyatlarındaki düşüşü geç, çıkışı erken fiyatlara yansıttığına yönelik eleştirilere katılmayan Erdem, Tüpraş’ın fiyatlandırma- sını adres olarak gösterdi.

Gazetecileri Derneği (EGAD) üyeleriyle bir araya gelen Erdem, uygulamasının olmayacağına dikkat çekerken, fiyatın ise olabileceğini düşünüyor.

Sektörde aşırı kârlılık yok Akaryakıt sektörünün aşırı kârlı olduğunun sürekli gündeme geldiğini ifade eden Erdem, yatırımların ağır olduğunu belirterek aşırı kârlılık olmadığını vurguladı. Erdem, finansman yükünün ağır olduğunu aktardı.

’a Shell, Güneydoğu’ya ağırlık veriyor. Firma ola Güneydoğu’daki kaya petrolü araştırmalarının devam ettiği bilgisini veren Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem şöyle konuştu: ìDiyarbakır’daki kuyuda (Gaz, petrol) bin metreyi geç . 3 bin 500 metrelere kadar inilmesi gerekiyor. Shell’in Türkiye’ye arama konusundaki bakışı, aranmamış ya da az aranmış bölgelerde çalışma yapmak. İkincisi Diyarbakır’daki petrol bölgesinde bulunduğu varsayılan rezervlerin yer üstüne çıkarılması üzerinde çalışmak.” Gaza az bas et Türkiye’nin yıllık enerji faturası 60 milyar doları aşıyor. Pahalı benzin ve motorin sürücülerde tepkisini çekiyor. Shell’in Türkiye Başkanı Ahmet Erdem’e göre çözüm, ‘tasarruf’. Tasarrufun en büyük kısmının sürücü davranışı ile ilgili olduğunu söyleyen Erdem, kurallara uygun araç kullanımı ile yakıt giderinin de 5-10 arasında azalabileceğini söyledi.

Erdem, “Bu açıdan en çok üzerinde durulması gereken trafiğin seyrine uygun hareket edilmesi, devirli araç kullanımı, lastik ağırlığı ve lastiklerin havası. 90 km hızla giden bir araçla 140 km arasındaki bir aracın yakıt tüketiminde fark oluşur” hatırlatması yaptı.
 

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
3
Görüntüleme
269
PALA.
CABBAR
Cevap
6
Görüntüleme
474
ANIL
Cevap
1
Görüntüleme
437
Haydar


Üst Alt