Terimler Kargaşası.. (bunlar ne anlama geliyor?)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NonaZayi

NonaZayi

Üye
    Konu Sahibi
Terimler Kargaşası.. (bunlar ne anlama geliyor?)
sizce çok basit olacak ama 1 hafta sonra telefon gelecek ve ben bu terimler yüzünden çıldıracağım. ayrıntılı olarak 10 gündür inceliyorum bu forumu ama terimlerin hiçbirini anlamıyorum. şuan aklıma gelen terimleri yazıyım siz hem yazdıklarımı hem unuttuklarımıda açıklayabilirsiniz =) şimdiden teşekkürler

1)cfw ???
2)navifirm ???
3)flash ???
4)hack ???
5)hard ve soft format ???
6)wp ???

aklıma geldikce ekleyeceğim. teşekkürler.(özellikle şu cfw ne demek. ve flash la hack aynı şey mi? )

yaren_dede

yaren_dede

Üye
hack: sistem dosyalarına erişmene ve imzasız uygulamaları yüklemene yarar
cfw: arkadaşların kendi düzenledikleri ve orjinalde olmayan özellikleri içinde barındıran yazılımlar
format : telefonunda sorun yaşadığında telefonu temizlemek için atılır

• Beğen
Tepkiler: NonaZayi
turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
google amcaya sor o herşeyi anlatır sana. :)

hidayet02

hidayet02

Üye
Navifirim Telefona Orjinal Dosyalarını (fw) Yüklemeye Yardımcı Olan Pc Programıdır... Yani Cfw Orjinal Olmayan Fw Orjinal Olandır...

Wp (Windows Phone) ise Nokianın Lumia Serisinde Kullandığı İşletim Sistemidir... Tıpkı Symbian Gibi...

• Beğen
Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
1)cfw=Fw'lerin yani telefon yazılımlarının modifiye edilerek değiştirilmesidir farklı özellikler eklenebilse de zaman zaman telefonu bozabilen türleri de vardır.
2)navifirm=İşletim sistemlerinin sürümlerinin toplandığı site diye biliyorum. yanılıyor olabilirim.
3)flash=Nokia pc suite ile değil de başka türlü yazılım güncellemesi yapma şekli diye biliyorum. Sanırım genelde Telefon açılmayacak kadar yazılımsal hasar gördüğünde bu yöntem ile telefona yeniden yazılım yükleniyor. Hiç denemedim bunu.
4)hack= Sertifikalandırılmamış(unsigned) uygulamaları/oyunları çalıştırmak için yapılan bir işlemdir. Signed(sertfikalı uygulama oyunlar için hack gerekmez)
5)hard ve soft format= Soft fabrika ayarlarına çevirir. Hard ise sadece fabrika ayarı değil onun yanında telefondaki herşeyi siler aldığın ilk gün nasılsa o haline döner.
6)wp= Windows Phone'un kısaltmasıdır yükselmekte olan bir telefon işletim sistemidir. Nokia cephesinden Lumia serisinin işletim sistemidir.

• Beğen
NonaZayi

NonaZayi

Üye
    Konu Sahibi
çok teşekkürler. google ye sordum tabiki. gerçekten yeterli bilgi alamadım. signed de aklıma çok takılan birşeydi ben atlamışım ama sen açıklamışsın. özellikle şu signedi öğrendiğim için çok sevindim

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
Seni anlıyabiliyorum şuan bu terimler bana basit geliyorsa aylarca inceleme uygulama arama tarama su gibi içme çalışmalarımın bir meyvesidir..
Rahat ol bende ilk zamanlar çıldırmak üzereydim.. Ama bi süre sonra su gibi akıyor çocuk oyuncağı oluveriyor :)

bugli

Üye
1)cfw=Fw'lerin yani telefon yazılımlarının modifiye edilerek değiştirilmesidir farklı özellikler eklenebilse de zaman zaman telefonu bozabilen türleri de vardır.
2)navifirm=İşletim sistemlerinin sürümlerinin toplandığı site diye biliyorum. yanılıyor olabilirim.
3)flash=Nokia pc suite ile değil de başka türlü yazılım güncellemesi yapma şekli diye biliyorum. Sanırım genelde Telefon açılmayacak kadar yazılımsal hasar gördüğünde bu yöntem ile telefona yeniden yazılım yükleniyor. Hiç denemedim bunu.
4)hack= Sertifikalandırılmamış(unsigned) uygulamaları/oyunları çalıştırmak için yapılan bir işlemdir. Signed(sertfikalı uygulama oyunlar için hack gerekmez)
5)hard ve soft format= Soft fabrika ayarlarına çevirir. Hard ise sadece fabrika ayarı değil onun yanında telefondaki herşeyi siler aldığın ilk gün nasılsa o haline döner.
6)wp= Windows Phone'un kısaltmasıdır yükselmekte olan bir telefon işletim sistemidir. Nokia cephesinden Lumia serisinin işletim sistemidir.

Hard format ilk gunku haline getirmez, o isi soft format yapar. Hard format sistem dosyalari haricinde herseyi siler. Telefonda Haritalar, Magaza, Adobe reader, Shazam gibi yuklu olarak gelen tum programlari da siler.

karasahinemre

Üye
cfw=custom firmware
navifirm=nokianın yazılım serverlarına bağlı bir program
flash=phoenix yardımıyla navifirmden indirdiğin ya da cfw leri telefona atma işlemi
hack=nokia 3üncül şahıs uygulamalarına 21 üzerinden 17 sertifika destek verir telefonunu hackleyerek 21 de 21 yaparsın ve tüm unsigned uygulamaları yüklersin
soft format=*#7370# ile atılır c yi temizler
hard format=ses tuşları ve menü tuşu kullanılarak atılır sistem dosyaları hariç her şeyi siler
wp=windows phone

SilentOne

SilentOne

Üye
Seni anlıyabiliyorum şuan bu terimler bana basit geliyorsa aylarca inceleme uygulama arama tarama su gibi içme çalışmalarımın bir meyvesidir..
Rahat ol bende ilk zamanlar çıldırmak üzereydim.. Ama bi süre sonra su gibi akıyor çocuk oyuncağı oluveriyor :)
baba hiç sorma bende çıldırıyordum sanki bilmediğin bir dili konuşuyorlarmış gibi:D

cukuleaks

Üye
sabırlı olun. Tek tek araştırın. Benim temelim 10 yaşındayken oturdu şimdi hepsi kek geliyo. :D

---------- Eklendi @ 17:05:28 ---------- Yazıldı @ 17:04:22 ----------

daha 10-11 yaşlarındayken 3.5 saat uğraşıp cfw yükledim ilkkez. :D hava atmış gibi olmasında :)

Dandanakan92

Dandanakan92

Üye
Herkes yazmış fazlasına gerek yok klitlenebilir :locked:

aleranol

aleranol

Üye
Hackless senin yaşın kaç yav? 10-11 :D Şuan herlade 17 felansın

KayraBey

KayraBey

Üye
sabırlı olun. Tek tek araştırın. Benim temelim 10 yaşındayken oturdu şimdi hepsi kek geliyo. :D

daha 10-11 yaşlarındayken 3.5 saat uğraşıp cfw yükledim ilkkez. :D hava atmış gibi olmasında :)

gel bi öpücem seni :sarıl:

yaren_dede

yaren_dede

Üye

bırak cfw yi benim signed olayını çözmem 6 ayımı aldı :aman2:

aleranol

aleranol

Üye
valla ben ilk 4 ayda hepsini öğrenmiştim :D sadece flaş atarken herkez gibi çok korkmuştum flaşı atınca direk telefona yapışmıştım bozulmaaa diye :kop2:

Dandanakan92

Dandanakan92

Üye
valla ben ilk 4 ayda hepsini öğrenmiştim :D sadece flaş atarken herkez gibi çok korkmuştum flaşı atınca direk telefona yapışmıştım bozulmaaa diye :kop2:

O ilk flash atışım gözümün önünde :D Bilgisayardan ses geliyo ya sanki fişi çekmiş gibi her seste zıpladım kalbim duruyodu neredeyse heycandan :d: :kop2:

Cezzbedici3

Cezzbedici3

Üye
al bendende o kadar hele arkadaş flash konusuna yazmış pcnin elektriği kesilirse ben sorumlu diilim diye flash atarken ekektrikler gitmesin diye hatim indirdim yeminle :ehe
o on dakka sene gibi gelmişti .:d:

---------- Eklendi @ 23:36:06 ---------- Yazıldı @ 23:33:54 ----------

bu arada arkadaşı aydınlattık bi anılarımız kalmıştı anlatılmadık hatıra defteri gibi oldu .d.d.d

---------- Eklendi @ 23:36:39 ---------- Yazıldı @ 23:36:06 ----------

ama güzel oldu be yaad ettik o günleri o ilk heycanlar asla unutulmaz :)

doctorrr

doctorrr

Üye
ben ilk cfw yi attıktan sonra sevmedim bide orjinale dönüş yolu ararken bütün olayı kaptım yaladım yuttum usta :D

• Beğen
Tepkiler: Dandanakan92
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...