Haber Teleservice Değişim Süreci Paylaşımlarımız

Sponsorlu Bağlantılar

ibrahim001

ibrahim001

Üye
ihtimaldir ki 20 iş günü bekletecek. 30. İş gününde ( c.tesi dahil) Lumia destek hattını arayıp 640xl alacaksınız. Ben olsam teleservice 925 göndermesin diye dua ederdim :)
teleservice den 5 defa cihaz değişimi aldım ( farklı cihazlardan) sorusu olan varsa bende burada yardımcı olabilirim.
arkadaşım benim lumi 1520 telefonum var.ikinci el olarak aldım.faturası yoktu.microsoftun sitesinden imeil numarası üzerinden kontrol ettim, garanti kapsamında yazıyor.ben cihazın değişimini istiyorum.cihaz kendi kendine işlem yapıyor,internet sayfası açıp kapatıyor,ekrana dokunuyorsun işlem yapmıyor.sayfa kendi kendine titriyor,ana sayfa aşağı yukarı yapıyor. güç düğmesine basıp tekrar açınca normale dönüyor.oyun oynarken adeta yanıyor cihaz.ekranın sağ alt köşesi hafif kalkmış.vs.vs. bana yardımcı olurmusun arkadaşım.tavsiyeni yazar mısın.fatura konusu problem olmaz değilmi.

brk-rtrk

Üye
@erhanercan abi ben cihazımı dün kargoladım bugün de ulaştı ve girişi yapıldı. Ancak ben ön kayıt sırasında verilen iş emri kodunu kaybettim. Kargo numarası ile sorgulama yapmak istediğimde ise kabul edilmiyor. Durumu sorgulamak için bu durumda teleservice'yi mi aramam lazım?

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
arkadaşım benim lumi 1520 telefonum var.ikinci el olarak aldım.faturası yoktu.microsoftun sitesinden imeil numarası üzerinden kontrol ettim, garanti kapsamında yazıyor.ben cihazın değişimini istiyorum.cihaz kendi kendine işlem yapıyor,internet sayfası açıp kapatıyor,ekrana dokunuyorsun işlem yapmıyor.sayfa kendi kendine titriyor,ana sayfa aşağı yukarı yapıyor. güç düğmesine basıp tekrar açınca normale dönüyor.oyun oynarken adeta yanıyor cihaz.ekranın sağ alt köşesi hafif kalkmış.vs.vs. bana yardımcı olurmusun arkadaşım.tavsiyeni yazar mısın.fatura konusu problem olmaz değilmi.
dostum malesef fatura olmadan artık teleservice işlem yapmıyor. Ama microsoftu arayıp bi yardım isteyin bence. +902123755252

erhanercan

erhanercan

Üye
    Konu Sahibi
@erhanercan abi ben cihazımı dün kargoladım bugün de ulaştı ve girişi yapıldı. Ancak ben ön kayıt sırasında verilen iş emri kodunu kaybettim. Kargo numarası ile sorgulama yapmak istediğimde ise kabul edilmiyor. Durumu sorgulamak için bu durumda teleservice'yi mi aramam lazım?

Sistme girmemiş olabilirler. Arayip bir sor takip numarani vs iste bakalım
dostum malesef fatura olmadan artık teleservice işlem yapmıyor. Ama microsoftu arayıp bi yardım isteyin bence. +902123755252

@oktayceylan26
arkadaşım teşekkürler vediğin bilgi için.teleservice yi telefon ile aradım. benden fatura da istediler ama yok dedim ancak microsoft sayfasından kontrol ettiğimde garanti kapsamında olduğu yazıyor dedim. bayan bana o zaman yollayın kontrol ederiz, garanti kapsamında ise şilem yaparız değilse masrafı size bildiririz dedi.bende şimdi telefonu yolluyorum.asıl konu nasıl cihaz değişimi için ne yapmam gerek.siz arıza durumuna ne yazdınız.ben değişim istiyorum.süreç nasıl olacak acaba.fatura işini umarım sorun etmezler.
basligi okudun mu dostum

Esendağlı

Esendağlı

Üye
arkadaşım teşekkürler vediğin bilgi için.teleservice yi telefon ile aradım. benden fatura da istediler ama yok dedim ancak microsoft sayfasından kontrol ettiğimde garanti kapsamında olduğu yazıyor dedim. bayan bana o zaman yollayın kontrol ederiz, garanti kapsamında ise şilem yaparız değilse masrafı size bildiririz dedi.bende şimdi telefonu yolluyorum.asıl konu nasıl cihaz değişimi için ne yapmam gerek.siz arıza durumuna ne yazdınız.ben değişim istiyorum.süreç nasıl olacak acaba.fatura işini umarım sorun etmezler.
Bende o zaman değişim olsun diye 1020 için baya bir arıza listesi yazmıştım ama maalesef olmadı:)garanti kapsamında tamir edip geri gönderdiler.

afwerker

afwerker

Üye
Dostum MS Fatura Olmadan değişim vermiyor Teleservice kendisi değişim yaparsa ayrı dava :) bilgin olsun

ibrahim001

ibrahim001

Üye
Seri numarasından sistemde ürün garantilidir ibaresi çıkmadıysa fatura isteyip satış tarihine bakarlar.
dediğin gibi sitemde garanti kapsamında yazıyor ben ms sayfasından kontrol ettim.inşallah sorun çıkartmazlar.
ben teleservice ile görüştüm yolla dediler.faturası yok dedim ama MS sayfassından imel ile kontrol ettiğimde garanti kapsamında yazıyor.alttaki yazıyı sayfadan kopyaladım.
GARANTİ KAPSAMINDA
Cihazınız bu ülkede garanti döneminde.

oktayceylan26

oktayceylan26

Üye
microsoftu aradım yasal süre dolmadan işlem yapamıyoruz dedi mecburen bekliyecez artık

erhanercan

erhanercan

Üye
    Konu Sahibi
microsoftu aradım yasal süre dolmadan işlem yapamıyoruz dedi mecburen bekliyecez artık

En basinda bana dedikleri gibi. Mecbur 20 is günü dolsun
Bende o zaman değişim olsun diye 1020 için baya bir arıza listesi yazmıştım ama maalesef olmadı:)garanti kapsamında tamir edip geri gönderdiler.

Peki doğru düzgün yapmislar miydi benim ilk 920 nin ekranini değiştirmişlerdi icine etmislerdi telefonun ahlaksiz herifler

Esendağlı

Esendağlı

Üye
En basinda bana dedikleri gibi. Mecbur 20 is günü dolsun

Peki doğru düzgün yapmislar miydi benim ilk 920 nin ekranini değiştirmişlerdi icine etmislerdi telefonun ahlaksiz herifler
Pek değil,yazdığım sorunların birçoğuna hiç bakmamışlardı bile .

oktayceylan26

oktayceylan26

Üye
Aynen maalesef ben erken davranmak istemiştim işe yaramamıştı
Başlığı güncelledim. @oktayceylan26 sırada sen varsın :)
-08.03.2016 Tarihinde Microsoftla iletişime geçerek faturanın bir kopyasını Facebook üzerinden gönderdim. Fatura üzerinden bana 640XL önerdiler stokta başka da cihaz yokmuş. Uzatmamak adına kabul ettim. Mailime gönderecekleri evrakları imzalayıp Boran Danışmanlığa kargo ile gönderdikten sonra tarafıma cihazı hemen gönderecekler. Cihaz gelince sorunlu sorunsuz mu testlerimi yapıp burada paylaşacağım. Ayrıca yeni gelecek cihazın garantisi faturada kalan süresince devam edecek bilmeyenler olur diye ekleyeyim.
Cihazla ilgili gelişmeleri yazmaya devam edeceğim.
Dostum bu konuyla ilgili sana 2 sorum olacak
1. Benim ilk kayıt 16.02.2016 tarihindeydi hani yapmadan gönderdikleri zaman. Microsotta2.nci kayıt olan 24.02.2016 tarihi gözüküyor bunu ilk kayıta çektirebilirmiyiz?
2. Şimdi bu kamiller 640 yada 640xl öneriyorlar ya devamlı benim kafamda şöyle bir soru dönüp duruyor, Windows 10 yükleyebilmek için 8gb boş alana ihtiyaç olacak bu telefonun hafızası zaten 8gb nasıl olacak bu iş güncellemeyi alamıyacak mı 640 ve 640xl yada 8gb tüm modeller?

erhanercan

erhanercan

Üye
    Konu Sahibi
Pek değil,yazdığım sorunların birçoğuna hiç bakmamışlardı bile .

Yillardir IT sektöründeyim ben böyle mal servis görmedim. Giden bütün telefonlarımin onarimi tam yapilmadan baska yerleri bozularak geri gelmişti. Son telefonum olan bu cihazı iyi ki onarmaya kalkmamışlar. Sinek ufak ama mide bulandırır hesabı işte. Tr den tel alirken iki tane almak lazim biri yedek olacak ki servise giden telefonunla aylarca uğraşabilesin. Haksız mıyım yahu mesela ayni sorundan @oktayceylan26 arkadaşımız cihazi gönderiyor gerizekalilar yazilimi yeniden yukleyip geri gönderiyor. Yine telefon servise gönderiliyor ve bu sefer değişim oluyor şimdi orada bu islemleri yapan elemanlari yagli kaziga mi oturtturursun yoksa sabaha xxxmisin. Ki bu yine sadece ufak bir örnek
Dostum bu konuyla ilgili sana 2 sorum olacak
1. Benim ilk kayıt 16.02.2016 tarihindeydi hani yapmadan gönderdikleri zaman. Microsotta2.nci kayıt olan 24.02.2016 tarihi gözüküyor bunu ilk kayıta çektirebilirmiyiz?
2. Şimdi bu kamiller 640 yada 640xl öneriyorlar ya devamlı benim kafamda şöyle bir soru dönüp duruyor, Windows 10 yükleyebilmek için 8gb boş alana ihtiyaç olacak bu telefonun hafızası zaten 8gb nasıl olacak bu iş güncellemeyi alamıyacak mı 640 ve 640xl yada 8gb tüm modeller?

Cektiremezsin ve hafiza hic sorun olmaz merak etme cillop gibi calisir sistem her türlü

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
oktayceylan26

oktayceylan26

Üye
Yillardir IT sektöründeyim ben böyle mal servis görmedim. Giden bütün telefonlarımin onarimi tam yapilmadan baska yerleri bozularak geri gelmişti. Son telefonum olan bu cihazı iyi ki onarmaya kalkmamışlar. Sinek ufak ama mide bulandırır hesabı işte. Tr den tel alirken iki tane almak lazim biri yedek olacak ki servise giden telefonunla aylarca uğraşabilesin. Haksız mıyım yahu mesela ayni sorundan @oktayceylan26 arkadaşımız cihazi gönderiyor gerizekalilar yazilimi yeniden yukleyip geri gönderiyor. Yine telefon servise gönderiliyor ve bu sefer değişim oluyor şimdi orada bu islemleri yapan elemanlari yagli kaziga mi oturtturursun yoksa sabaha xxxmisin. Ki bu yine sadece ufak bir örnek

Cektiremezsin ve hafiza hic sorun olmaz merak etme cillop gibi calisir sistem her türlü
Yanlış anladın 8gb boş alan windows 10 yükleyebilmek için gerekli olan boş alan

brk-rtrk

Üye
@erhanercan abi benim cihaz için son durum "Değişim cihazı bekliyor 09.03.2016 14:07".
Ayrıca mail adresime de "cihaziniz degisim cihazi beklemektedir" diye mail gelmiş

erhanercan

erhanercan

Üye
    Konu Sahibi
@erhanercan abi benim cihaz için son durum "Değişim cihazı bekliyor 09.03.2016 14:07".
Ayrıca mail adresime de "cihaziniz degisim cihazi beklemektedir" diye mail gelmiş

Hayırlısı olsun şimdi 20 iş günü bekleyeceksin

dakamon

dakamon

Üye
Teleservise cihaz göndermiştim 25 gün dolmaya yakın geri geldi hiçbir işlem uygulatmadım. 720 tl fiyat çekmişlerdi. Şarj soketi bozuktu. Geri geldi burada bir telefoncuya götürdüm 20 tl ye yaptı. Kafam rahat. 700 lira kardayım.

• Beğen
Tepkiler: ceza87
erhanercan

erhanercan

Üye
    Konu Sahibi
Oha sadace sarj soketine o kadar fiyat istemis olamazlar uçmuş bunlar

dakamon

dakamon

Üye
Oha sadace sarj soketine o kadar fiyat istemis olamazlar uçmuş bunlar

Artık sadece ona mı istediler bilmiyorum gönderdikleri raporu okumuştum da şarj soketi arızası yazmışlardı başka başka daha sıkıntıları da yazmışlardı yok ekran çizik yok şurası şöyle diye de onlar beni ilgilendirmeyecek şeylerdi cihaz çalışsın istioyrdum ben.

• Beğen
Tepkiler: erhanercan

Üst Alt