telefonunuzu oyuncak yerine koymayın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TheMadness

TheMadness

Üye
Akşama paketlenip deneme yapılacak. En geç haftaya elinizde olur bir aksilik çıkmazsa

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Sakin ol Engin abi :) Madness inşallah tarayıcıyı yapabilirsin şimdiden Allah kolaylık versin :)

aydogdu_c7

Üye
allah yardımcın olsun madness başarını bekliyoruz :))

erdgnblt

erdgnblt

Üye
Biraz cahil kalmışım :) 808 Tarayıcı ne işe yarar?

Konu ile ilgili yorumuma gelecek olursam;
Bende konuyu açana katılıyorum. Hala da katılıyorum onu baştan söylim.
Ben telefonumu 1 hafta önceye kadar hacksiz orjinal kullanıyodum ama ne yalan söylim o Açık/kapalı widgetlerından sadece wifi ın olması diğerlerinin hacklı telefonlarda uygulama olarak olması beni imrendiriyordu. Sırf bu yüzden hack attım :) Ama pişman oldum.

Orjinalde insanın içi rahat oluyor. 808 tarayıcısındada fazla güzel bişey yoksa forumdan bi arkadaş yardımıyla flashlayacağım.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Biraz cahil kalmışım :) 808 Tarayıcı ne işe yarar?

Konu ile ilgili yorumuma gelecek olursam;
Bende konuyu açana katılıyorum. Hala da katılıyorum onu baştan söylim.
Ben telefonumu 1 hafta önceye kadar hacksiz orjinal kullanıyodum ama ne yalan söylim o Açık/kapalı widgetlerından sadece wifi ın olması diğerlerinin hacklı telefonlarda uygulama olarak olması beni imrendiriyordu. Sırf bu yüzden hack attım :) Ama pişman oldum.

Orjinalde insanın içi rahat oluyor. 808 tarayıcısındada fazla güzel bişey yoksa forumdan bi arkadaş yardımıyla flashlayacağım.

808 tarayıcısı dedikleri şuan kullandığın "web" uygulamasının yeni versiyonu ;)

---------- Eklendi @ 16:29:17 ---------- Yazıldı @ 16:11:12 ----------

Konuyla ilgili fikrim bu durumun herkesin kendi zevkine kalmış birşey olduğudur.
Firmalar çıkarttıkları orjinal versiyonlarda en stabil ve en sade veya bazen de en karışık tercihleri yaparlar. Bu cihazları milyonlarca kişinin kullanımı için piyasaya sürüyorlar ve bu yüzden de ortalama özellikleri açık olarak ayarlıyorlar. Misal sen cıvıl cıvıl renkli duvar kağıtları ve temalar severken ben daha sadeyi tercih ediyorumdur, başka bir arkadaş daha hırçın veya vahşi, başkası daha sportif v.s. v.s. gibi. Firmalar bunları herkesin zevkine göre düzenleyemez ama tema yüklenmesini sağlayarak bunu yaparlar. Cfw de bir nevi tema gibi düşünebiliriz. Ben cihazımda değişik efektler, farklı müzikler, duvar kağıtları, ekstra hızlandırılmış ve düzenlenmiş gpu-cpu modları, 3. parti galeri, player, kamera uygulamaları istiyorumdur ve orjinaldekilerin olmasını istemiyorumdur. Bir Cfw yaparım, istediğim özelliklerden oluşan, fazlalıkları çıkarttığım ve bana göre kullanışlı gelen. Sonra arkadaşlarım görür, beğenir, onlar da ister. Sonra burda paylaşırım birçok kişi yükler ve memnun kalır ama bir kısmı beğenmez siler. Yani benim paylaştığım Cfw bana göre ise özelliklerini yazarım, içeriğinden çıkartılanları/değiştirilenleri yazarım, oluşabilecek sorun varsa yazarım ve isteyen yükler. Şahsen ben de bu zamana kadar orjinal hackli yazılım kullanıyordum ancak baktım ki orjinal yazılımda biçok özellik en stabil olabilecek halinde. Misal tarayıcı bellekleri bile C: de çalışıyor orjinalde. Neden? Hafıza kartsız kullanılırsa diye. İyi de C: 250 mb boş iken internetten 400 mb lık filmi nasıl izleyeceğim ben? Tarayıcı belleği E: olarak düzenlenirse rahatlıkla izlerim ;) Bunu da yapmak için Cfw gerekli.
Vel hasıl kendi isteğine göre cfw düzenleyebiliyorsan bilgin kadar özgür sayılırsın cihazın üzerinde, eğer düzenleyemiyorsan birisinin sana sunduğu özgürlük sınırlarınca özgürsündür ;)

• Beğen
Tepkiler: n000k
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
bende telefonu hackli kullanıyorum annada hackliydi belleye geçer geçmezde hackledim ancak cfwyi hiç kovalamadım araştırmadım bile şimdi duyduguma göre cfw yüklediğinde soft format atsan bile senin hazırladığın sistem kuruluyor bu doğrumu birde kendi cfwmi nasıl yapabilirm ? :)

n000k

n000k

Üye
her önüne gelen cfw yi yüklersen böyle olur dostum.. artı orjinali eksik gördüğüm için cfw kullanıyorum.. ve cfw yapanlarda orjinali eksik gördükleri için cfwleri yaratıyorlar.. ayrıca şuna inanıyorum ki iyi bir cfw de asla donma kasılma olmaz. senin yüklediğin bir programdan alakalıdır.. ve maalesef bi formatla hack gittiği içinde hacklemek tercihim değil.. en iyisi cfw kullanmak.. nasıl hacklicem, hack oldumu olmadımı diye sıkıntı yok.. tabi tercih meselesi..

yaren_dede

yaren_dede

Üye
telefona niye cfw yüklenir : telefonunda olmayan özellikleri kullanmak isteyen arkadaşlar yüklemeyi tercih ediyor (tercih meselesi...)
uygulamalarıda bunun için yüklemiyormuyuz zaten,
bir tema bile ne kadar değiştiriyor telefonu,
ne kadar değişiklik olursa o kadar iyi oluyor bence
arkadaşlarımdada benim telefondan var ama daha bellenin ne olduğunu bile bilmiyorlar
benim telefonu görünce kıskanmıyorlar desem yalan olur

• Beğen
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
telefona niye cfw yüklenir : telefonunda olmayan özellikleri kullanmak isteyen arkadaşlar yüklemeyi tercih ediyor (tercih meselesi...)
uygulamalarıda bunun için yüklemiyormuyuz zaten,
bir tema bile ne kadar değiştiriyor telefonu,
ne kadar değişiklik olursa o kadar iyi oluyor bence
arkadaşlarımdada benim telefondan var ama daha bellenin ne olduğunu bile bilmiyorlar
benim telefonu görünce kıskanmıyorlar desem yalan olur

İşte o kişisel değişim uygulamayla biryere kadar gidiyor
Cihaza 100 tane kişisel mod yüklersen ve eskiler arkada beklerse telefon sapıtır. Ama cfw yapıp içine ihtiyacın olanları koyar ihtiyacın olmayanları çıkartırsan gayet de stabil ve zevkine göre olur sistem ;)

• Beğen
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Arkadaşlar daha öncede sordum cfw formattan sonra siliniyormu yoksa örneğin güncelleme gibi gömülümü kalıyor

n000k

n000k

Üye
cfw sillinmez kardeşim formatla!! sadece formatla cfw üzerindeki bazı uygulamalr gider.. tabi bu cfw yi yapanın nasıl yaptığına bağlı.. kurtuluş abinin son yaptığı cfw de birşey silinmiyor formatla.. sadece senin yüklediğin uygulamalar cartlar curtlar siliniyor bu kadar.. cfw hack gibi değil.. direk sistem değiştiriliyor.. hack sistemi sadece açıyor.. anlatabilmişimdir umarım :)

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Arkadaşlar daha öncede sordum cfw formattan sonra siliniyormu yoksa örneğin güncelleme gibi gömülümü kalıyor

Tertip Cfw nin yapılışı sırasında belli dosyaların (rofs, uda, core gibi) belirli boyutları var
Bu dosyalardan birisinin içerisine sistem konuluyor ve hard format sonrası bu sistem geri yükleniyor ;) Yani oraya boyut elverdikçe istediğin şeyleri gömebilirsin, tabi uygun şekilde.

---------- Eklendi @ 18:42:49 ---------- Yazıldı @ 18:36:41 ----------

Symbian^3 Sistem Modifikasyon - MaxiCep buraya bi bak istersen

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
atakan25

atakan25

Üye
hack bana şart ama cfw falan kullanmam

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

Tertip Cfw nin yapılışı sırasında belli dosyaların (rofs, uda, core gibi) belirli boyutları var
Bu dosyalardan birisinin içerisine sistem konuluyor ve hard format sonrası bu sistem geri yükleniyor ;) Yani oraya boyut elverdikçe istediğin şeyleri gömebilirsin, tabi uygun şekilde.

---------- Eklendi @ 18:42:49 ---------- Yazıldı @ 18:36:41 ----------

Symbian^3 Sistem Modifikasyon - MaxiCep buraya bi bak istersen

sağol tertip herkes kendi cfwsinden bahsediyor bende uğraşacam bi gün :D

TheMadness

TheMadness

Üye
808browser test sonucu:başarısız. Belle ile carla arasında altyapı değişikliğinden kaynaklanan sorun var. Düzeltilince yayınlanacaktır.

Castiel91

Üye
anlamıyorum arkadaşlar. neden sürekli bi cfw yükleme telefona yazılım atma cart curt derdindesiniz bunu anlamıyorum ? her önüne gelen adını duyurmak için cfw yapiyor tamam extraları olabilir ona bi lafım yok. bırakın bu işleri telefonların orjinalini kullanın. nokia öyle daha iyi olacagını bilseydi öyle yapardı. geçen bi arkadaşın cfw sini yükleyeyim dedim daha ilk defa yükledim tamam şarj süresi epey arttı fakat eskiden dümdüz oynanan oyunda takılmalar gördüm. baska bi cfw dede kamera sorunu varmışmışmış. ya bence su telefonların orjinallerini kullanın çocuk oyuncagı degil ki bu . bi ton yazılım atıyorsunuz kurcalıyorsunuz sonra telefon bozuluyor ardındada " abi nokia çok dandik. android gibisi varmi be ehm ehm uygulama var abi ? " diyorsunuz. bunu diyen çok arkadaşım var. ve yine bu extra yazılımlar yüzünden gerek s60v5 gerek s^3 ten telefonu bozulanda çok arkadaşım var. sonra serviste kabul etmiyor . hackleyin telinizi sonra paşa paşa kullanın işte. (:

arkadaşım sana tek bir lafım var "elalemin cfw si seni mi ger-di" sanane yaw.. Symbian kötü ki cfw si yapılıyor. Gördünmü hiç başka işletim sisteminde bukadar cfw.. Millet memnun değil. Ben de değilim. Ben cfw falan kurmuyorum artık ama çok güzel uğraşan arkadaşlarımıza neden saygısızlık ediyosun? Bırak sen kurma kendi telefonuna veya da kurmayın diye tavsiye et ne bu ferman gibi konu açıyosun

Dampierre

Dampierre

Üye
808browser test sonucu:başarısız. Belle ile carla arasında altyapı değişikliğinden kaynaklanan sorun var. Düzeltilince yayınlanacaktır.

üzüldüm, keşke çalışsaydı, umarım düzeltip yayınlarsın en kısa zamanda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt