Telefonlarımızda Hangi İşletim Sistemi Var?

Sponsorlu Bağlantılar

Tel.de İşletim Sistemi

• Kullanılan toplam oy
    471
gknky

gknky

Üye
symbian tek geçerim

angelscafe

angelscafe

Üye
symbıan ekle sil çökert yükle müthiş yaw 10 numara bence

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
sybian alır ikinci ihtimalle windows

FrontmaN

FrontmaN

Üye
<div class='quotetop'>(angelscafe &#064; Feb 24 2006, 03&#58;28 PM) [post=285292]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
symbıan ekle sil çökert yükle müthiş yaw 10 numara bence
[/b][/quote]

O dediklerin Windows&#39;ta fazlasıyla var.

hasisa

hasisa

Üye
tabiki
Symbian

emre_3017

Üye
bencede java:)

requiemksk

Üye
herzaman symbian

elendil_14

Üye
dayı symbian ya&#33;&#33;&#33;

b.Y_F.r.e.n.z.Y

Üye
yav ne kadar çok symbiyan olan var. bende windows mobile var.

frantic

Üye
Symbian kullanan arkada&#351;lara haks&#305;zl&#305;k etmiyelim lütfen.
Bilgisayardan hiç anlamayan yurdum insan&#305; 2 dakikada çözebilir symbian&#305;. Ard&#305;ndan çat&#305;r çat&#305;r kullan&#305;r.
Symbian 1-2 mb flash üzerine kurulu bir i&#351;letim sistemi. Yani ne kadar ayr&#305;nt&#305; bekleyebilirsinizki?
Her bir dosya uzant&#305;s&#305; için ayr&#305; bir program yüklemeniz gerekiyor. Mp3 oynatmak için x, amr oynatmak için y, ogg oynatmak için z program&#305;n&#305; kurmal&#305;s&#305;n&#305;z. Ayr&#305;ca Virüs korkusundan Bluetooth&#39;u aç&#305;k b&#305;rakamayan insanlar tan&#305;yorum.

Windows i&#351;letim sistemi kullanan en az 3 y&#305;l önce piyasaya ç&#305;km&#305;&#351; Mpx200 için konu&#351;ursak. Bu cihaza &#351;u anda 40MB boyutuna sahip Windows Mobile 2005 i&#351;letim sistemi kurabiliyorsunuz.
Bir kar&#351;&#305;la&#351;t&#305;rma yaparsak
Symbian i&#351;letim sistemi 1-2 MB
WM2005 &#304;&#351;letim sistemi 40 MB
Windows bu durumda 20&#39;ye katlam&#305;&#351;.

Windows i&#351;letim sistemi kullan&#305;c&#305;lar&#305; belli bir i&#351;letim sistemi sürümüne s&#305;k&#305;&#351;&#305;k kalmadan özgürce Rom Upgrade yapabiliyorlar.
Yani örnek olarak bilgisayara 95, 98, ME, Xp ve Vista kurmak gibi Farkl&#305; i&#351;letim sistemleri kurabiliyorlar.
Özgürce &#304;ngilizce olan programlar&#305; Türkçele&#351;tirebiliyorlar.

Son olarak ufak bir&#351;ey daha söyleyelim.
Symbian kullanan arkada&#351;lar. Ben &#351;imdiye kadar tek bir program bile kurmam&#305;&#351; dünya kadar symbian kullan&#305;c&#305;s&#305; gördüm. Hatta sen neden program kurmuyorsun diye soru yöneltti&#287;imde anlams&#305;z anlams&#305;z yüzüme bakan insanlar bile var.
&#350;imdiye kadar Windows i&#351;letim sistemi kullanan arkada&#351;lardan hangisi cihaz&#305;na 1 program bile yüklememi&#351;?
Eee varm&#305;?

__Midas__

__Midas__

Üye
rom konusunda haklısın,2002 kullanıyordum 2003 e geçtim şimdi 2005 e transfer olacağım,çok güzel arayüz.
sırf windows teması yükleyerek s60 ları windows a benzetmeye çalışan çok kişi gördüm,daha yeni kullanıcı sayılırım ama çok güzelmiş...

deliii

Üye
<div class='quotetop'>(frantic &#064; Mar 3 2006, 02&#58;52 PM) [post=289789]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Symbian kullanan arkadaşlara haksızlık etmiyelim lütfen.
Bilgisayardan hiç anlamayan yurdum insanı 2 dakikada çözebilir symbianı. Ardından çatır çatır kullanır.
Symbian 1-2 mb flash üzerine kurulu bir işletim sistemi. Yani ne kadar ayrıntı bekleyebilirsinizki?
Her bir dosya uzantısı için ayrı bir program yüklemeniz gerekiyor. Mp3 oynatmak için x, amr oynatmak için y, ogg oynatmak için z programını kurmalısınız. Ayrıca Virüs korkusundan Bluetooth&#39;u açık bırakamayan insanlar tanıyorum.

Windows işletim sistemi kullanan en az 3 yıl önce piyasaya çıkmış Mpx200 için konuşursak. Bu cihaza şu anda 40MB boyutuna sahip Windows Mobile 2005 işletim sistemi kurabiliyorsunuz.
Bir karşılaştırma yaparsak
Symbian işletim sistemi 1-2 MB
WM2005 İşletim sistemi 40 MB
Windows bu durumda 20&#39;ye katlamış.

Windows işletim sistemi kullanıcıları belli bir işletim sistemi sürümüne sıkışık kalmadan özgürce Rom Upgrade yapabiliyorlar.
Yani örnek olarak bilgisayara 95, 98, ME, Xp ve Vista kurmak gibi Farklı işletim sistemleri kurabiliyorlar.
Özgürce İngilizce olan programları Türkçeleştirebiliyorlar.

Son olarak ufak birşey daha söyleyelim.
Symbian kullanan arkadaşlar. Ben şimdiye kadar tek bir program bile kurmamış dünya kadar symbian kullanıcısı gördüm. Hatta sen neden program kurmuyorsun diye soru yönelttiğimde anlamsız anlamsız yüzüme bakan insanlar bile var.
Şimdiye kadar Windows işletim sistemi kullanan arkadaşlardan hangisi cihazına 1 program bile yüklememiş?
Eee varmı?
[/b][/quote]

Frantic arkadaşımıza katılıyorum.
Şimdiye kadar hiç bu kadar esnek bir işletim sistemi görmedim.
Symbian&#39;ın en sağlam çalıştığı 6600 kullanan arkadaşlara sesleniyorum. Hanginiz registry editleyerek örnek olarak menü tuşunun görevini değiştirebiliyorsunuz. Veya boot ekranının resmini değiştirebiliyorsunuz? Menüyü tamamen farklı bir formatta görüntüleyebiliyorsunuz.

Ve bu bomba olacak. Hanginizin cihazı QVGA destekliyor. Veya şimdi kullandığınız cihazların hangisi DirectDraw ekran sürücüsü kullanabiliyor.
Belki bilmeyenler vardır Bilgisayarda oyun oynamak için DirectX yükleniyor ya işte DirectX&#39;in cep versiyonu DirectDraw&#39;dır. İleride bu sürücü ile bilgisayardaki grafikler kadar kaliteli grafiklere sahip oyunlar oynayabileceğiz. Bu teknoloji şu anda MPx200&#39;ün 2005 romunda mevcut.
Symbian kullanan arkadaşlar siz kullandığınız programlar üzerinde oynama yapabiliyormusunuz?
Mesela bir programda bir tuş&#39;a çalıştır ismi verilmiş. Siz bunu beğenmeyip oraya başlat yazabilirmisiniz?

ali_en

Üye
tabiki symbian

sivilcem90

Üye
arkadaşlar biz burda telefonu sadece görünüşü için alan symbian kullanıcılarından bahsetmiyoruz.ayrıca madem bu kadar iyi anlıyosun telefondan,amr için hiçbir symbian telefona prog yüklenmiyeceğinide bilmen gerekirdi.mp3 te zaten 7610 dan sora çıkan modellerde var.ogg de zaten popüler olmayan bi format olduu için kullanılmaz.bence bunları abartmak için söylemişin
son olarak, sizin işletim sisteminizde kaç tane bluetooth dan oynanan oyun var ? bt dan oynanan oyunlar kadar zevklisi yoktur.hem mpx200 de daha bt bile yok.karşılaştırma yaparken lütfen daha objektif olalım

deliii

Üye
<div class='quotetop'>(Cemba_Cemba &#064; Mar 5 2006, 11&#58;58 AM) [post=290992]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
arkadaşlar biz burda telefonu sadece görünüşü için alan symbian kullanıcılarından bahsetmiyoruz.ayrıca madem bu kadar iyi anlıyosun telefondan,amr için hiçbir symbian telefona prog yüklenmiyeceğinide bilmen gerekirdi.mp3 te zaten 7610 dan sora çıkan modellerde var.ogg de zaten popüler olmayan bi format olduu için kullanılmaz.bence bunları abartmak için söylemişin
son olarak, sizin işletim sisteminizde kaç tane bluetooth dan oynanan oyun var ? bt dan oynanan oyunlar kadar zevklisi yoktur.hem mpx200 de daha bt bile yok.karşılaştırma yaparken lütfen daha objektif olalım
[/b][/quote]

Arkadaşım o formatlar örnek olarak verildi. Yani quicktime&#39;ın *.mov dosyasınıda söyleyebilirdim, veya *.mpg4, *.awb, *.aif, *.asf, *.m3u, *.mpg, *.dat. bu formatları kullanabilmek için kaç program yüklüyorsunuz? Bizi sorarsanız tek program işimizi görüyor

Birde Bluetooth ile karşılıklı oyun oynuyoruz diyorsunuz. Siz Wi-fi gibi Bluetooth üzerinden internete girebiliyormusunuz? Banka sitelerine girebiliyormusunuz? Dışarıda parkta otururken bilgisayarınıza bağlanıp uzaktan bilgisayarınızı kontrol edebiliyormsunuz? Hanginizin cebinde çift çekirdek işlemcili bir cihaz var? Bırakın oyun oynamayı

ilkert102

Üye
symbian..

HuMuRGaN

HuMuRGaN

Üye
Symbian

slayer

Üye
deliii, frantic, __Midas__ : Gitmeyin adamların üstüne bu kadar... BT&#39;a gelince adam telefonuna wi-fi sokuyo... Bluetooth&#39;da neymiş....

NiGhT WarRioR

NiGhT WarRioR

Üye
tabiki de symbiyan

__Midas__

__Midas__

Üye
Windows mobile 2005 yükledim ama hiç ho&#351;uma gitmedi , söylenildi&#287;i kadar güzel de&#287;il tekrar 2003 yükleyecem ...

Üst Alt