Telefonlarımızda Hangi İşletim Sistemi Var?

Sponsorlu Bağlantılar

Tel.de İşletim Sistemi

• Kullanılan toplam oy
    471

hakanguven31

Üye
hiçbir işletim sistemim yok. erkuuuuut [ bigdevil ] bana yardım et ben bu sitede korkuyorum . forum morum ne be bu büle yaaa

barabelli

barabelli

Üye
<div class='quotetop'>(RockFord Fosgate &#064; Jan 26 2006, 12&#58;10 PM) [post=263894]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
baba ben yaptırtcam kendıme windows mobile 64 bit lık nasıl fıkır ama??))
[/b][/quote]

RockFord Fosgate

Üye
bıde ekran kartı 7800GTx super olur:)

face1tr

Üye
<div class='quotetop'>(RockFord Fosgate &#064; Jan 26 2006, 07&#58;56 PM) [post=264343]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
bende mpx 200 kullandım sonra 6630 alıncada ben wındowstan sogudum 6630 hızı ve program cesıtlılıgı wm den daha kullanıslı ve guzel geldı)ama yınede wm symbıan kdr ıyı bı ısletım sıstemı ancak bıraz gelıstırılmesı o sıkıcılıktan(menu vs...)kurtulması gerekır dıye dusunuyorum
[/b][/quote]

allh allh sen hızlı dediğin o symbiana at bakalım 3 saatlik divx filmi.. dene bakalım izleyebliyormusun stabil şekilde ???

face1tr

Üye
Acharad
Symbian ın en büyük artısı, menu sisteminin kullanıcıya göre çok hızlı olması.. 6600 gibi bir telefon bile yeri gelince menulerde çok hızlı olabiliyor. Sonrası için aynısını söyleyemesem de menüleri hızlı.

Zira menüler önceden ram de yerleştirilmiş oluyor ve bu da telefonu çok hızlı gibi gösteriyor. Palm in büyük katklıları var tabi bu işletim sisteminin oluşmasında. Bu özelliğini seviyorum.

Ama arabirimde herşey önceden hazırlandığı için bir işlem yapılıyor görülse de aktüel hız ya da yapılan işlem arasında farklar oluyor. Yani iş, program çalıştırmak, dosya işlemek , iş yapmak kısmına gelince o muzaffer komutanın yerini bitli piyade alıyor..

Özellikle 6670 ve P serisinde gördüğüm arama tamamlandıktan sonra ana ekrana gelse dahi çağrının sürmesi hatası veyahut BT de iletişim olurken data iletimi bittiğinde (en azından skalada öyle görünüyorken) taaa 10 saniye sonra karşı telefonun yanıt vermesi gibi sorunlar

ve büyük dosyalarda her ne hikmetse aktarım hızının aniden 192kbps ye düşmesi gibi abuk subuk bir mantık ve

framehostlarda (windowstaki directx in karşılığı sayılır) özellikle avi ve wmv gibi formatları açarken oluşabilecek hatalarda ekranın pembe overlay rengi alması (Yani video yerine pembe renkli bir çerçeve çıkıyor)

veyahut "Streaming host" un mp3 çalma programı kapansa bile arkaplanda açık kalmaya devam etmesi hatası -sonunda da aletin mp3 çalmakta isteksiz davranması- gibi abuk subuk sonuçları oluyor.

Sonra telefoncu arkadaşlar yok yere aynı fw leri yükleme ve boş yere format atmaktan (zaten çoğu kullanıcıda geyik içerikler oluyor) para kazanıp yollarını buluyorlar.

Yani neymiş, Hızlı makyajlı menuler sağlam telefon yaratmazmış...

Bu yüzden menuleri ağır olsa bile sorunsuzluk ve işlevlilik için : Windows Mobile ve PalmOS

gknky

gknky

Üye
valla symbian efsane oldu artık bende

cemo1992

Üye
symbian.............

BOZKURT

BOZKURT

Emekli Yönetici
SİMBİANNNNN=CEP TELEFONU BAŞKA SÖZE NE HACET....

RockFord Fosgate

Üye
walla sen dıyosunkı 3 saatlık fılmı akıcılıkla ızlıyebılıyon mu dıye ben 430 mb 2F2F fılmını attım N70 e kı 6630 dan daha yavas babalar gıbı hıc kasmadan bıt rate ı 700 de ızlıyorum walla 6630 dada aynı kartı taktım aynı hıc problem olmuyo ve yuksek kalıte sonucta dandık deıl+smartmovıe de oynatıyorum bılgıne

FrontmaN

FrontmaN

Üye
Symbian efsane oldu ama windows gibi mükemmel olmayı başaramadı...

RockFord Fosgate

Üye
windows un nesi mukemmel ?????bı anlatırmısınız

boka

Üye
sonuna kadar symbian

__Midas__

__Midas__

Üye
3 güne kadar windows mobile olacak...

msw

msw

Üye
Bu konu nasıl bu kadar uzuyor anlamadım ...

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Windows ve Symbian&#39;ı çekiştiriyorlar..

face1tr

Üye
<div class='quotetop'>(RockFord Fosgate &#064; Jan 30 2006, 06&#58;07 PM) [post=267455]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
windows un nesi mukemmel ?????bı anlatırmısınız
[/b][/quote]

n70, n90 gibi telleri bu aletlerden üstün gören zihniyete ben bişe demiyorum. nasıl WM ile symbian&#39;ı karşılaştırabiliyorsunuz

RockFord Fosgate

Üye
bu aletlerle nserısı tamamen ayrı klasmandalar zaten ben karsılastırmıyorum sen karsılastırıyosun&#33;&#33;&#33;&#33;6630 ve Nserısıyle mpx220 yı yada onun gıbı bı telefonu karsılastırman lazım&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;&#33;

face1tr

Üye
bu topicde işletim sistemlerini karşılaştırdığımızı sanıyordum.. symbian bir işletim sistemi ve symbian kullanan en baba alet p serisi, 9500 yada n80 artık adını siz koyun. aynı şekilde windows mobile da bir işletim sistemi ve linklerde gördüklerinizde wm kullanan kral telefonlar.. hepside gsm pda dediğimiz ne oldukları belli olmayan mini cep bilgisayarları .. klasmanları falanda aynı ???

face1tr

Üye

şimdi soruyorum.. ikisininde tip desen aynı, işlev desen, kullanıldıkları alanlar desen her bişeyleri aynı.. bunlar aynı klasmanda değilse ??&#33; tek farkları işletim sistemleri ve birinde olupda diğerinde olmayan bi kaç artı özellik.. ve gösteriyorki wm üstünlüğü stabilliği bariz ortada

ama siz ne yapıyorsunuz . symbian deyince son çıkan n serisini ele alıyorsunuz. haa wm yi değerlendirmeye gelince emektar mpx200 ün başına musallat oluyorsunuz. ayıp bee 3 yıllık telefonla n serisi karşılaştırmak ???

FrontmaN

FrontmaN

Üye
Ben iki işletim sistemini de kullandım ve kullanmaktaydım.Daha windowsu kullanmamış arkadaşlar, önyargılı yorumlar yazmasınlar lütfen...

Üst Alt