Nokia N9'da Fotoğraf Düzenleme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
uribaju

uribaju

Üye
    Konu Sahibi
19.07.2011 Tarihli Adam Fraser'ın "Editing Photos on the Nokia N9" Başlıklı Nokia Conversations Makalesinin Türkçe Tercümesidir.

GENEL – N9’unuzu kutusundan çıkarıp ev ekranını aşağıdan yukarıya doğru kaydırdınız ve kamera fonksiyonunu çalıştırdınız. Herkesden daha hızlı bir şekilde resim çekmek için hazırsınız.Fakat neler oluyor?Fotoğrafınızı telefondan düzenleyerek paylaşmak için kusursuz bir hale getirebiliyorsunuz.Şu şekilde;

Nokia N9 fotoğraf düzenleme fonksiyonu olan ilk telefon olmasa da , kayıpsız fotoğraf düzenleme özelliğine sahip ilk telefon.Bunun anlamı şudur:Fotoğraf çekebilir,onu kırpabilir,yeniden boyutlandırabilir,kontrastını değiştirebilir veya diğer özellikleri kullanabilirsiniz (Bu düzenlemeleri geri alma seçeneği ile).

Nasıl çalıştığını gösterelim.

Önce bir fotoğraf çekiyorsunuz , onu galeride buluyorsunuz ve sağ alttaki seçenekler butonundan ilerliyorsunuz.Buradan düzenleme fonksiyonuna ulaşıyoruz.Bunun yanında farklı seçeneklerde var ama bugünkü konumuz düzenleme.Seçeneklerin ardından yeni bir menü beliriyor ve size oto-düzelt , sola döndür , sağa döndür , Parlaklı ve kontrast , Kırp , Kırmızı Göz Giderme , Düzgünleştirme gibi birkaç seçenek sunuyor.

Hafta sonu düzenlenen yerel bir etkinliğin videosundan bir kare yakaladım ve şimdi üzerinde oynayacağım.Kırmızı göz giderme aracıyla başlıyorum.Fotoğrafta kırmızı göz yok diyeceksiniz fakat ben bunu arka taraftaki kırmızı perdelere uyguluyorum.Kırmızı göz giderme seçeneğine basıyorum ve ardından ekranın (tahmin edeceğiniz gibi) kırmızı olan yerlerine dokunuyorum.

Sonraki adımda parlaklık ve kontrastı değiştireceğim.Seçeneklerden “parlaklık ve kontrast” ı seçiyorum ve ayarlama yapabilmem için konumlandırılmış iki adet çubukla karşılaşıyorum.Birinde biraz sola , diğerinde de sağa giderek değişiklikleri fotoğrafıma yansıtıyorum.

Düzgünleştirme aracı harika bir seçenek.Bir fotoğraf çektiniz fakat biraz dengesiz buluyorsanız , ekranınız yatay-dikey eksenler ile kaplanıyor ve ayarlamak için özgür oluyorsunuz , herhangi düz kenarlar ızgara şeklindeki kılavuz çizgilerin üstüne diziliyor.Bunu fotoğrafıma uygulamadım çünkü gerek yoktu.

Sizde benim gibi fotoğrafınızla şuan için mutluysanız , araçlar menüsünün en üstünde bulunan “X” ikonuna basarak düzenleme fonksiyonundan çıkabilirsiniz.Bu size alt taraftaki ikonlar beraberinde resminizin nasıl bir “düzenleme zaferine” dönüştüğünü gösterecek.”Geri Al” butonuna basmak,en son düzenlemenizi geri döndürecek ve isterseniz bunu başa kadar götürmenize izin verecektir.Ayrıca “Tekrarla” butonuyla değişikliklerinizi tekrar uygulayabilirsiniz.

Geri ok tuşuna basarsanız , düzenlemelerden memnun olduğunuzu , yeni resmi diğerleri gibi galeride bulmak istediğinizi ve bundan emin olduğunuzu kabul etmiş olursunuz.Ya da siz düzenlemenin sıradaki marifetlerini kullanana kadar.Burada kayıpsız fotoğraf düzenleme devreye giriyor.Önceden düzenlediğiniz fotoğrafı açın , ve menüden tekrar düzenleme seçeneğini bulun.Şimdi , eğer sayfanın aşağısına doğru inerseniz , altında “orijinaline döndür” seçeneği olan , orijinal resmin önizlemesini göreceksiniz.Doğal olarak bu seçeneğe basarsanız fotoğrafınız orijinal haline geri dönecektir.Akıllıca bir iş..

Kayıpsız fotoğraf düzenleme hakkında ne düşünüyorsunuz?Kullanmayı arzuladığınız bir şey gibi mi?Bu husus hakkında neler düşündüğünüzü bilmemize aşağıdaki yorumlarınızla izin verin.

Türkçe çeviri tamamen bana aittir.

Kaynak Link:

• Beğen
Tepkiler: cnk52 ve Esendağlı

ultrayer6

ultrayer6

Üye
vay be:)

----------Eklendi @ 16:15:14 ---------- Yazıldı @ 16:10:20 ----------

şimdi bazıları yazacak şöyle böyle zaten var falan filan diye.

Arkadaşlar bu çok yeni bir sistem olduğu için çok güzel bir özellik sayılabilir. Hangi sistem ilk geldiğinde bu özellikleri destekliyordu?

pRime.

pRime.

Üye
Süper çeviri, güzel özellik. Eline sağlık dostum.

Uruloki

Uruloki

Üye
hatta bazı telefonlarda bu denli düzenleme yok aslında cihaz gelsede kullansak diye bekliyorum

OğuzcanAbi

Üye
güzelmiş :good:

nonamex

Üye
Çok etkileyici.

eç038

eç038

Üye
güzel çeviri ve paylaşım tşkler

SilentOne

SilentOne

Üye
bu telefonu almam için bir sebeb daha

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Harika telefon için karika bir çeviri,teşekkürler

'Patron

'Patron

Üye
Çok guzel yav.. n9 :bilmm

heavenhawk

heavenhawk

Üye
Telefon çok güzel Anlatımında müthiş olmuş :) param olsada ben alsaaaaaaaam

south

Üye
Derli toplu bir çeviri olmuş. Paylaşım için teşekkürler.

cnk52

Üye
Güzel anladım. Teşekkürler.

hicsam

hicsam

Üye
bu telefona bayılıyorum ya, çeviri için çok teşekkürler hocam

The Patriot

The Patriot

Üye
Bunda panoramik çekim var m ı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt