Jolla Cihazı Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seglopsi

Seglopsi

Üye
    Konu Sahibi
Jolla Cihazı Hakkında
arkadaşlar tahmin edeceğiniz gibi 3 gün sonra Sailfish işletim sistemli Jolla satışa sunulacak. her ne kadar teknik özellikleri bilinse de tekrardan yazıyorum.

Qualcomm 1.4 Ghz Dual Core Cpu,
Adreno 305 Gpu (*Muhtemelen)
1 Gb Ram,
16 Gb Hafıza + microSD Kart Girişi
4.5" 960 x 540 px qHD Ekran,
8Mp AF Arka Kamera, 2 Mp Ön Kamera,
Corning Gorilla Glass 2,

ve tabiki cihazın en büyük sihirlerinden;

"The Other Half" Türkçesi ile "Diğer Yarısı".

Cihazın en büyük en büyük artısı Android uygulama desteği. Ne ölçüde desteği var merak etmiyor değilim. bir N9 kullanıcısı olarak incelediğimde acaba özelleştirme ve sistem müdehalesi ne durumda olacak? Biliyorsunuz N9 boot kilitsiz bir cihaz ve terminal ile istediğinizi yapmanız da mümkün. Sailfish'i Sailfish SDK'yı bilgisayarıma veya telefonuma kurmadığım için bu konuda fikrim yok. Birde nemo projesini nasıl etkileyecek o da önemli tabiki. Açıkçası N9 için çok umutlu olduğum bir proje Nemo, Sailfish'den sonra rafa kalkabilir. Keşke daha profesyonel kişiler arkasında olsaydı, şuanda hepimiz MeeGo Harmattan değil Nemo kullanıcısı olurduk. Her neyse konu fazla dağılmasın, Jolla cihazı hakkında eklemek istediğiniz birşeyler varsa ekleyin. açıkçası benim eleştirim biraz donanıma oldu. adreno330'un standart olduğu bu zamanda adreno 305 gibi bir gpu koymak ve 1Gb ram ile gelmesi N9'a port edilse de olur aslında diye düşünmeme sebep oluyor. Cihazda oyun oynamayı sevmesem de birçok kişi bu şekilde düşünmüyor. Apple bunu en iyi yapan firma ben aynı hamleyi Jolla'dan da beklerdim. Bu arada Nokia Maps adını değiştirerek Here Maps yaptı. Tizen işletim sisteminin navigasyon uygulaması olacak. Sailfish'in de olacağı felan söyleniyor ama ne kadar doğru bilemiyorum.

fnldstntn

Üye
İşlemci snapdragon 400 veya snapdragon s4 muhtemelen...Bence donanıma ilk cihaz olduğu için çok yüksek yapmak istemediler...Bildiğim kadarı ile Jolla Sailfish Os i farklı üreticilere de lisanslayacak yani jolla cihazı işletim sistemini gösteremek için bir cihaz...Sailfish Os i Xperia Z1 gibi bir cihazda kullanmak bence harika olur...

ilyas_0177

ilyas_0177

Üye
ilk jolla cihazı
SailfishOS demo !
olarak gecen gün basına sunuldu yani bu demek oluyorki bu ilk jolla chazı
dagıtılarak cevresi veya yapılabilmesi için geniş çaplı test anlamına geliyor

sonuçta ilk jolla chazı daha qt sdk tam anlamıyla yerini almadı
bitmeyen veya tam oturmamış bir sistem
bu nedenle donanım tam teferruatlı olamaz ;)

jolla ikinci cihazında mutlu sona ulaşır acele etmeyin

pRime.

pRime.

Üye
ben ekleme yapmak istiyorum bununla ilgili zaten bir konu var halihazırda yenisini açmak yerine eskilerine yazmak istediklerinizi yazın. yukarıda yazılanlar da daha önce yazılmış şeyler.
buradan devam ediniz Jolla Cihazının Özellikleri Detaylandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt