Symbian'ın Eksikleri [Nokia Belle - Nokia Anna]

Sponsorlu Bağlantılar

cyber

cyber

Üye
tartışmayalım beyler

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
    Konu Sahibi
tartışmayalım beyler

Forumun amacı tartışmak farklıngörüş açıları görüyoruz, eksiklerimizi, hatalarımızı görüyoruz tabi seviyeyi düşürmeden ki öyle bir şey yok...

_ardaa

_ardaa

Üye
Nokia kendini geliştirmeli bence de belle ile atağa geçecek zaten hatta yeni çıkan telefonları artık biraz daha yüksek donanıma sahip olacak bu bile oyun sayısını arttırır dediklerine katılıyorum ama halen symbian için yeterli uygulama var diyorum, ama daha da çıksın elbette çıkmasın demiyorum ama çokluk önemli değil benim savunduğum bu yoksa android işe yaramaz demedim sadece uygulama çokluğu seni yanıltmasın 1 tane düzgün uygulama yazılır 5 tane taklidi yazılır hemen fazla olmasının sebebi bu, mesela nokia app wizard var bende onun günde 10 tane uygulama yazarım(gerçi yazma yok kendisi yazıyor) sende öyle 10 tane yazsan 1 aya kalmaz android uygulama sayısına yetişiriz ama uygulamalar işe yarar mı orası tartışılır.

4best

Üye
N9, Lumia 800, Lumia 900 ve çıkması muhtemel Lumia 910. Bence gayet iyi telefonlar :oke:

sana %100 katılıyorum kardes ama bir kaç forumdan takip ettigim kadarı ile önümüzde ki mart yada haziran ayında tanıtılmasi beklenen GALAXY S3 Dört cekirdekli bir işlemci ile gelicek e şimdi böyle haberleri duydukca da ARm cotex -11 in tek cekirdegi fasa fiso kalıyor be =) hadi be nokia artık düzgün birşeyler yap demek geliyor insanın içinden...

Toros542

Toros542

Üye
Meego ölmüş veya ölecek değil. Meego bir projedir ve bunu devam ettirmek isteyenler, sahip çıkmak isteyenler olabilir. Görsel olarak ne kadar iyi olduğunu N9 cihazıyla gördük. Ama N9 özellikle multimedia'nın video oynatımı konusunda oldukça zayıf bir akıllı telefon. Sgx530 ile bu günlerde pek iş görülmüyor. Şu an symbian^3 lü cihazların tümü gpu'ları sayesinde N9'dan bu konuda daha başarılılar.
gecenlerde mediamarkta n9 u inceledim.isletim sistemi olarak degilde tasarım olarak daha cok hosuma gitti.meego bana göre belle gibi bi sistem galiba gördügüm kadarıyla.ama tasarımına diyecek yok n9 un

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
sana %100 katılıyorum kardes ama bir kaç forumdan takip ettigim kadarı ile önümüzde ki mart yada haziran ayında tanıtılmasi beklenen GALAXY S3 Dört cekirdekli bir işlemci ile gelicek e şimdi böyle haberleri duydukca da ARm cotex -11 in tek cekirdegi fasa fiso kalıyor be =) hadi be nokia artık düzgün birşeyler yap demek geliyor insanın içinden...

içinden geleni söyle kardeşim ben söylüyorum dahası iki üç ay içindede bekliyorum öyle bir bomba bence nokiada iphone5in lansmanını bekliyo aynı dönemde çıkarmamak için rekabetin içinde kalıp pasta bölünmesin hesabı yapıyorrlardır

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
    Konu Sahibi
Nokia kendini geliştirmeli bence de belle ile atağa geçecek zaten hatta yeni çıkan telefonları artık biraz daha yüksek donanıma sahip olacak bu bile oyun sayısını arttırır dediklerine katılıyorum ama halen symbian için yeterli uygulama var diyorum, ama daha da çıksın elbette çıkmasın demiyorum ama çokluk önemli değil benim savunduğum bu yoksa android işe yaramaz demedim sadece uygulama çokluğu seni yanıltmasın 1 tane düzgün uygulama yazılır 5 tane taklidi yazılır hemen fazla olmasının sebebi bu, mesela nokia app wizard var bende onun günde 10 tane uygulama yazarım(gerçi yazma yok kendisi yazıyor) sende öyle 10 tane yazsan 1 aya kalmaz android uygulama sayısına yetişiriz ama uygulamalar işe yarar mı orası tartışılır.

Uygulama konusunda bahsettiklerinde haklısın kardeşim.Bende umutluyum nokiadan özellikle Belle Carla olayın sayesinde.

Del Rey

Del Rey

Üye
Her kitleye değil alt ve orta kitleye.N8 kamerası 701'in işlemcisi (Daha iyi olabilir) birleştiripte 1500-1700 liraya satacak güzel bir telefonu bir türlü yapamadı.Kamerası ve işlemcisi tam olan.

Lumia 910'dan haberin yok sanırım. Araştırma yapsan bulurdun:

12 MP Kamera, 1.4 GHz işlemci, 1 GB veya 512 MB RAM, ClearBlack ekran vs. vs.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
    Konu Sahibi

asaser

Üye
aga adım çıkmış nokiaya inmez androide . ya symbian güzel ya. yok uygulama mağazalarında şu kadar uygulama varmış felan ne var bir yerine iki tane farklı flash programı felan mı . belle bu işlemcide süper çalışıyo helal olsun adamlara yapmışlar abi

andreoni

Üye
sana 0 katılıyorum kardes ama bir kaç forumdan takip ettigim kadarı ile önümüzde ki mart yada haziran ayında tanıtılmasi beklenen GALAXY S3 Dört cekirdekli bir işlemci ile gelicek e şimdi böyle haberleri duydukca da ARm cotex -11 in tek cekirdegi fasa fiso kalıyor be =) hadi be nokia artık düzgün birşeyler yap demek geliyor insanın içinden...

" Nokia'nın CEO'su Stephen Elop, geçtiğimiz gün neden tek çekirdekte ısrar ettikleri sorusuna herkesi gülümseten bir cevap verdi. Elop, Techradar'da yayınlanan ropörtajında Windows Phone 7'nin ne kadar iyi optimize edilmiş bir işletim sistemi olduğuna değindi ve şu anda iki ya da dört çekirdekli bir modele ihtiyaç duymadıklarını söyledi. Elop'a göre çok çekirdekli cepler, sadece "kullanıcılar soğuk havalarda ellerini ceplerine attıklarında ısınmak için" işe yarayabilir" :) demiş görmedin mi bunu. Olay çekirdek sayısında değil. Kullanırken seni yormamalı, sıkmamalı adamlar da buna uğraşıyorlar.

Bu arada C6-01 e belle yükledim. Youtube a gidrim videolar izlenebiliyor. Flash video izlenemiyor denmişte yazmadan edemedim.

Uygulama ve oyunda artacaktır zamanla. 250 MB ile 1GB arasında HD oyunlar indirdim 701 in gelmesini bekliyorum artık. 3 gün sonra elimde :)) Ve bu oyunlarla birlikte irili ufaklı 255 adet oyunluk bir arşiv oluşturmuşum. Maxicep sağolsun..

kursatalpkaan

kursatalpkaan

Üye
bu symbianı kötüleyenleri anlamıyorum gerçekten. hangi oyunu yükledin de telefon donarak kasarak oynadın sana işlemci yetmedi ? samsung falan o kadar gereksiz şeyleri varki telefon kitleniyor durduk yere tabi 4 çekirdek yapacak anca yetiyor. ama symbiana gerekmez bence. c6-01 var bendede belle bu telefona tam oturmus bence. netten film bile izliyorum arada...

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
    Konu Sahibi
bu symbianı kötüleyenleri anlamıyorum gerçekten. hangi oyunu yükledin de telefon donarak kasarak oynadın sana işlemci yetmedi ? samsung falan o kadar gereksiz şeyleri varki telefon kitleniyor durduk yere tabi 4 çekirdek yapacak anca yetiyor. ama symbiana gerekmez bence. c6-01 var bendede belle bu telefona tam oturmus bence. netten film bile izliyorum arada...

Öncelikle Nokiayı kötülemiyorum eksiklerini söylüyorum.Bende Nokiayı oyun konusunda savunanları anlayamıyorum.Oyun konusunda bariz yenilmiş durumda işte.Ayrıca telefonumda 70 oyun var ve bunların 23ü HD.Fakat kardeşimin galaxy s+ındaki oyunların yanına yaklaşamaz.Yazıyı düzgün okursan sorunun işletim siteminde olduğunu söylemediğimi anlarsın.Donanımdan kastım bir telefon çıkarıyorsun kamerası işlemcisi kötü iyi üstüne başka bir telefon çıkarıyorsun işlemcisi iyi kamerasında autofocus yok.Bunun sebebi 2 telefonuda satmak onu söylüyorum ayrıca çift çekirdek neyse ama işlemci hızını düşürmek işletim sistemi ne kadar iyi olursa olsun geçerli bir mazerek değil bence. sonuçta ne kadar işlemci o kadar stabil, seri olur.

----------Eklendi @ 13:40:49 ---------- Yazıldı @ 13:37:22 ----------

Ayrıca donacak oyunun olmamasının sebebi o oyunların portlanmaması, symbian için çıkmamasıdır.Ne HD oyunlar var adamlarda.Tamam symbian iyi bir işletim sistemi ve benim ihtiyaçlarımı karşılıyor benim için en uygun sistem fakat bu oyun eksiği olduğunu değiştirmek

kursatalpkaan

kursatalpkaan

Üye
Öncelikle Nokiayı kötülemiyorum eksiklerini söylüyorum.Bende Nokiayı oyun konusunda savunanları anlayamıyorum.Oyun konusunda bariz yenilmiş durumda işte.Ayrıca telefonumda 70 oyun var ve bunların 23ü HD.Fakat kardeşimin galaxy s+ındaki oyunların yanına yaklaşamaz.Yazıyı düzgün okursan sorunun işletim siteminde olduğunu söylemediğimi anlarsın.Donanımdan kastım bir telefon çıkarıyorsun kamerası işlemcisi kötü iyi üstüne başka bir telefon çıkarıyorsun işlemcisi iyi kamerasında autofocus yok.Bunun sebebi 2 telefonuda satmak onu söylüyorum ayrıca çift çekirdek neyse ama işlemci hızını düşürmek işletim sistemi ne kadar iyi olursa olsun geçerli bir mazerek değil bence. sonuçta ne kadar işlemci o kadar stabil, seri olur.

----------Eklendi @ 13:40:49 ---------- Yazıldı @ 13:37:22 ----------

Ayrıca donacak oyunun olmamasının sebebi o oyunların portlanmaması, symbian için çıkmamasıdır.Ne HD oyunlar var adamlarda.Tamam symbian iyi bir işletim sistemi ve benim ihtiyaçlarımı karşılıyor benim için en uygun sistem fakat bu oyun eksiği olduğunu değiştirmek

sede haklısın kardeşim ama hiçbirisi nokia nın yerini tutmaz bunuda bil yani. oyunmus uygulamaymıs fasa fiso bunlar ama kamera yada işlemci konusunda hak veriyorum sana keşke hepsini bir telefonda toplasa ama onuda yapar yakında yavaş yavaş

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
hepsıni bir arada toplayıp yapması mümkün degil yeni çıkardıgı cihazları nasıl satacak sonra muhakkak kı bıyerden kısacak

atakan25

atakan25

Üye
hepsıni bir arada toplayıp yapması mümkün degil yeni çıkardıgı cihazları nasıl satacak sonra muhakkak kı bıyerden kısacak

c6-01 kaç yıllık telefon ki carla güncellemesini çıkarmıyo

andreoni

Üye
Hiçbir firma herşeyi dört dörtlük bir cihaz çıkartmaz. O zaman herkes onu alır 5 sene ayın cihazla devam. Şirket batar yaws :)) Nokia, Samsung, Htc vb. birsürü model çıkartıyor çeşitli özelliklerde hepside bi şekilde satılıyor. İphone ise 1 model çıkartıyor. O kadar para vericen yine dört dörtlük bir cihaz alamayacaksın. Teknolojiye zaten yetişemezsin. O yüzden en stabil, en kullanılabilir, fiyat olarak en alınabilir olanı alacaksın rahat edeceksin. Konu android-belle tartışması değil. Ama şu bir gerçek ki android telefon almak istesen 1.400-1500 üzerinde alacaksin ki adam akıllı kullanacaksın. Nokia da ise bu böyle değil. 701 aldım. 880,00 TL. 701 i karşılaştırdıkları cihazlara bakıyorsun iphone 4S, Samsung Galaxy SII falan. Fiyatlar açısından arada dağlar var ama özellik açısından pek fark olmadığı gibi 701 in üstün tarafları da ön plana çıkıyor bazı yerlerde.

C6-01 de kullanıyorum belle yi inanılmaz hızlandırdı. Eksik olarak ne isteyebilirim bilmiyorum. Cihazlarda tek eksik bence dahili FM anteni. Kulaklık takmadan radyo dinlenebilseydi süper olurdu.

ozggurr

ozggurr

Üye
Simdi yazilanlari okudum da hayretler icindeyim gercekten.

Nokia'nin uc sene once cikardigi N900 telefonu youtube'da bir arastirin izleyin. Overclock ile 1.1gzh'ye cikarilmis bir N900'un hangi 3D oyunlari, hangi PC isletim sistemlerini, hangi android isletim sistemlerini calistirabildigini bir gorun gozlerinizle sonra Nokia onu yapamadi bunu yapamadi dersiniz.

Nokia politika olarak butun herseyin en iyisini yapabilecegimiz bir telefon uretmiyor, ilerde de uretmeyecek. Hicbir telefon zaten her konuda mukemmel degil. Ama Nokia yine de en cok ozelligi bir telefonda toplayan yegane telefon ureticisi.

Ben Nokia N8 kullaniyorum, belle'ye guncelledim telefonu, anna ile belle arasinda cok buyuk fark var, belle cok cok iyi olmus anna'ya gore. Isletim sisteminde hicbir hantallik yok. Uzatmadan eksiklerini yazayim kendimce:

- mail eklentileri 3-4 mb gibi buyuklukte olunca cok buyuk diyor acmiyor. bence bu sinirlamayi kaldirmasi lazim artik nokia'nin. is icin gelen bir pdf ya da jpg dosyasi genelde bu buyukluklerde oluyor ve acamiyoruz bu dosyalari.

- task manager oldukce demode, cok daha detayli bilgilere ve ayarlara erisebilecegimiz modern bir task manager lazim.

- dukto programinin islevini yerine getirecek bir islev ya da dukto programinin sisteme entegrasyonu sart.

- galeri, video, muzik player ile files entegrasyonu sart. galerideki resim uzerine basinca "klasorde bul, ya da klasordeki yerini goster" seklinde disk uzerinde dosyaya erisebilmenin kolay ve kisa yolu lazim.

- browserdaki flash surumu yukseltilmeli. browser, adres defteri, mail onbellegi d: diski olmali, C: daha boz kalmali.

- 680 mhz olan cpu hizi 740 olmali

benim gozume carpan eksikler ya da ilk aklima gelen isteyebilecegim seyler bunlar

• Beğen
Tepkiler: iatis