Symbian'ın Eksikleri [Nokia Belle - Nokia Anna]

Sponsorlu Bağlantılar

abraham05

abraham05

Üye
Annanın en büyük eksikliği kasmaları ve uygulama eksikliği.

NUD

NUD

Üye
2012 yılında Nokia bence büyük adımlar atar bu konuda. Uygulama ve oyun diyorsunuz da forumun symbian^3 oyun bölümünde bütün androit ve apple oyunları neredeyse var şahsen indirip oynuyorum

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
    Konu Sahibi
2012 yılında Nokia bence büyük adımlar atar bu konuda. Uygulama ve oyun diyorsunuz da forumun symbian^3 oyun bölümünde bütün androit ve apple oyunları neredeyse var şahsen indirip oynuyorum

Bütün android ve apple oyunları yapma be kardeşim.Nokia'nın en büyük eksiği uygulama ki bence şuanki tek eksiği.

_ardaa

_ardaa

Üye
Uygulama eksiği derken uygulama sayısına göre değerlendiriyorsanız hata yapıyorsunuz, ios uygulama konusunda iyi ama android öyle değil aynı uygulamanın farklı yüzlerce varyasyonu var hepsi temizlense gerçekten işe yarar günlük hayatta kullanılabilecek uygulama sayısı Nokia ile aynı olur emin olun.

cyber

cyber

Üye
uygulama eksikliği çeşitlilik ve kalite bakımından

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
Nokia ' da oyun eksikliği var fakat uygulama eksikliği yok .

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
    Konu Sahibi
Uygulama eksiği derken uygulama sayısına göre değerlendiriyorsanız hata yapıyorsunuz, ios uygulama konusunda iyi ama android öyle değil aynı uygulamanın farklı yüzlerce varyasyonu var hepsi temizlense gerçekten işe yarar günlük hayatta kullanılabilecek uygulama sayısı Nokia ile aynı olur emin olun.

Aynı şekilde nokiada da işe yaramaz yada bir alt sürüm telefonlara ait binlerce uygulama var.Belle ile markete giriyorum belle oyunundan çok dandik s60 oyunları var...Ayrıca kardeşimde galaxs s+ var benim telefonumu geçebildiği tek yerler kişiselleştirme ve adam gibi uygulama.Ücretsiz eğlenceli basit uygulamaları da HD paralı karmaşık oyunlarıda daha çok.Uygulama oyun çeşitliliği ve kalitesinde android ile nokiayı kıyaslamak cidden FaNokia'lık

_ardaa

_ardaa

Üye
Ben oyun demedim ama uygulama dedim, peki madem karşılaştırma yaptın Nokia işe yaramaz diyorsun bende meraktan soruyorum, nokia'da olmayıp da androidlerde olan ve gerçekten işine yarayacak yani günlük kullanımda işini görecek kaç uygulama var bunları sayabilir misin, yani android'de şu var benim çok işime yarıyor çok kullanışlı bir program ama nokia'da yok dediğin kaç uygulama var.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
    Konu Sahibi
En basitinden adam akıllı sohbeti olan bir facebook uygulaması yok.Ayrıca benim çok sık kullandığım skype hala belleye uyumlu değil.Ben çok oyun oynamam ama gününün çoğunu yollarda geçiren ve oyuna çok ihtiyaç duyan arkadaşar var oyun bolluğu onlar için çok önemli olabiliyor.Bu konuda belle şleandroidi karşılaştırmak saçma.Ayrıca aynı dalda ne kadar çok uygulama olursa rekabet dolayısıyla kalite artar.

----------Eklendi @ 20:21:17 ---------- Yazıldı @ 20:19:52 ----------

Bu arada android mağazanın yarısı çöp demişsin OVIde kaç tane s60 oyunu var indirmeye yeltenmeyeceğin...

serecans

serecans

Üye
ne olacak şimdi belle gelsin diye bakıyoruz bi süre sonra carla nezaman gelecek hadiii al baştan nokia kullanıcılarına kafayı yedirecek sonunda :hmmm

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
ne olacak şimdi belle gelsin diye bakıyoruz bi süre sonra carla nezaman gelecek hadiii al baştan nokia kullanıcılarına kafayı yedirecek sonunda :hmmm

bu konuda cok haklısın hadi cıkacak dedin cıkar anna gibi dandik bi yazılım cıkarıp belleyi niye bekletiyosun ekim dedin şubat oldu bütün kullanıcılar isyanlarda bari belleye uygulama yapsalarda bi işe yarasa tm belle annadan iyi hızlı daha kullanıslı falan ama alıştıgımız zaman annadan bi farkı olmayacak yeni uygulama lazım anlaşşın ea gameloft gibi firmalarla yapsın oyunları eskiden symbian demek herşey demekti simdi herkes symbiandan kacar oldu nokıada artık belleyi symbian belle degilde nokıa belle yaptı inşallah nokıa bu kadar kullanıcının şikayetini ciddiye alırda bişeyler yapar bu belle konusunda zaten beni çok uyuz etti ama yok nokıadan başkada kullanamıyorum abi telefona kanatta taksan ucursa bile nokıadan başka telefon kullanınca başkasınınmış gibi geliyo benimseyemiyorum :D

_ardaa

_ardaa

Üye
En basitinden adam akıllı sohbeti olan bir facebook uygulaması yok.Ayrıca benim çok sık kullandığım skype hala belleye uyumlu değil.Ben çok oyun oynamam ama gününün çoğunu yollarda geçiren ve oyuna çok ihtiyaç duyan arkadaşar var oyun bolluğu onlar için çok önemli olabiliyor.Bu konuda belle şleandroidi karşılaştırmak saçma.Ayrıca aynı dalda ne kadar çok uygulama olursa rekabet dolayısıyla kalite artar.

----------Eklendi @ 20:21:17 ---------- Yazıldı @ 20:19:52 ----------

Bu arada android mağazanın yarısı çöp demişsin OVIde kaç tane s60 oyunu var indirmeye yeltenmeyeceğin...

2 tane uygulama var çok sayılmaz, ben oyun konusunda yorum yapmadım oyun eksiği var doğrudur ama zaten bilinçli biri önce araştırıp sonra alır çok oyun isteyen gider iphone alır parası yetmiyorsa android alır yada oyun konsolu alır, mesela uygulama konusunda benim n8 bana yetiyor istediğim her şeyi yapabiliyorum şimdi android yada ios için yüzmilyon uygulama olsa ne yazar üstelik halen uygulamalar çıkmaya devam ediyor tamamen kesilmedi ki.

Android sevdana birşey diyemem ama ben uygulama dedikçe sen oyun diyorsun, oyun konusunda daha öncede söylediğim gibi yorum yapmadım oyun az ama uygulama konusunda symbian'da sıkıntı yok bence.

Bu arada tartışma çıksın diye demiyorum sadece bir tavsiye, 701 şuan iyi para eder satıp bir android alabilirsin sana yetmiyorsa symbian.

boyabatlı

boyabatlı

Üye
Arkadaşlar herkes kendince haklı olanı yazıyor bende diğer arkadaşlar gibi diyorumki kaç tane adam gibi android uygulama var nokia eksikleri video flash desteği 1 kasmaları 2

AndroidOne

AndroidOne

Üye
donna çift çekirdekli cihazlar için sunulacak ilerde çıkınca. Carla ise 1 ghz li cihazlara gelecek.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
    Konu Sahibi
2 tane uygulama var çok sayılmaz, ben oyun konusunda yorum yapmadım oyun eksiği var doğrudur ama zaten bilinçli biri önce araştırıp sonra alır çok oyun isteyen gider iphone alır parası yetmiyorsa android alır yada oyun konsolu alır, mesela uygulama konusunda benim n8 bana yetiyor istediğim her şeyi yapabiliyorum şimdi android yada ios için yüzmilyon uygulama olsa ne yazar üstelik halen uygulamalar çıkmaya devam ediyor tamamen kesilmedi ki.

Android sevdana birşey diyemem ama ben uygulama dedikçe sen oyun diyorsun, oyun konusunda daha öncede söylediğim gibi yorum yapmadım oyun az ama uygulama konusunda symbian'da sıkıntı yok bence.

Bu arada tartışma çıksın diye demiyorum sadece bir tavsiye, 701 şuan iyi para eder satıp bir android alabilirsin sana yetmiyorsa symbian.

Ben telefonumu seviyorum ve bana yetiyor zaten çok oyun oynamam telefondan sende oynamayabilirsin ama oyun uygulama eksiği var nokianın bunu inkar etmemek gerek.Benim telefonumda düzenli kullandığım toplam 5 6 uygulama var zaten bu uygulama sayısı içinde 2 çok büyük bir sayı oluyor. %40 gibi bir değer.Sana göre önemsiz olabilir ama genelleme yapmak gerek konuşurken en basitinden örnek vereyim sana göre telefonun kendi hesap makinesi yeterliyken başkasına göre basit yetersiz kalabilir.Bu durumda senin 2 hesap makinesi gereksiz demen yanlış olur bilmem anlatabildim mi.Yanlış anlama amacım kesinlikle tartışma çıkarmak değil.Bu arada symbiana oyun çıkışı devam ediyor ve daha yıllarca devam edicek doğru fakat diğer işletim sistemlerine 10 oyun– uygulama çıkarken symbiana 1 2 tane çıkıyor.Sen bu durumu için bu nokianın eksiği değil sen android alsaydın diyemezsin, dememelisin...

valent

valent

Üye
Android cihazlarda eksik yok sanki dimi sadece tek eksiği olan symbian zaten bu dünyada

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
    Konu Sahibi
Android cihazlarda eksik yok sanki dimi sadece tek eksiği olan symbian zaten bu dünyada

Şimdi androidle alakası var symbian kötü android mükemmel mi dedim allah aşkına?IOS dahil her işletim sisteminin eksikleri var. Böyle körü körüne bağlanırsanız nokia kendini geliştirmekle uğraşmaz nasıl olsa her türlü garanti müşterilerim var diye...

_ardaa

_ardaa

Üye
Ben Nokia'nın eksiği yok demiyorum ki eksikleri elbette var ama uygulama konusunda zaten daha öncede dediğim gibi yeterince var bence çok fazla uygulama veya oyun isteyen gider ona uygun marka alır, uygulama konusunda karşılaştırma yanlış benim anlatmak istediğim bu, android'de 1 milyon uygulama varsa bunun yarısından fazlası gereksiz birbirinin benzeri uygulamalar aynı işi yapan farklı isimlerde uygulamalar o yüzden bu konuda android üstün değil, yukarıda dediğin gibi sana göre 2 tane uygulama %40 ediyor baya fazla ama bana göre fazla değil biraz kişiseldir bu olay bana göre yeterli sana göre yetersiz ama genelleme yaparsak mantıklı işe yarar uygulama sayısı yeterli önemli olan miktarı değil işe yarayıp yaramadığı'dır bence.

Ben sana git onu al bunu al demedim tavsiyede bulundum değiştirip değiştirmeyeceğine karışamam elbette, ama senin ki serzeniş değil de android ile karşılaştırma gibi geldi yoksa telefonu aldık aman uygulama çıkmasa da olur demiyoruz çıksın tabi.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
    Konu Sahibi
Ben asıl konuda nokianın en büyğk eksiği uygulama dedim android falan demedim.Uygulama az diyince sen androidte çokta bir işe mi yarıyor dedin bende kıyaslamak zorunda kaldım.Konu amacından çok saptı açıkcası.Ben androidte çpk uyg var symbian eziknişe yaramaz v.b bir şey demedim.Eğer bu konuda zayıgsa gerekiuorsa androidin üstünlüğünü kabul etmeli örnek almalı.Tabi bunu androide geçerek değil kendini geliştirerek yapmalı.