SORUNUM:
evet arkadaşlar, N95 için bu yöntemin işe yaramadığını söyleyen benim gibi bir sürü arkadaş var. Bende de N95 var ve acilen yazılım güncelleme yapmam gerekiyor. Şöyle bir sorun var ki telefon şu an herhangi bir uzak donanım ile iletişime geçmiyor.(mes. bluetooth ile bilgisayardan karşılıklı şifreleri girip onaylamama rağmen 200byte lık dosyanın yollanmasına başarısız diyor.)
4 tuş ile hard formatı 6600ımda sık sık yapıyorum. yani o konuda bir sorunum yok. Ama gemel olarak söylenmiş olan ne iki farklı format yöntemi ile bu sorunu aşamdım.
Yardımlarınızı bekliyorum...
TAVSİYE VE BİLGİLENDİRME:
Bu arada merak eden arkadaşlar için HARD FORMAT ı şöyle açıklayayım : Makinanın piyasa sürülmüş haline geri yüklenmesidir (RECOVERING) . Bu sebepten dolayı sonradan yüklemiş olduğunuz her şey silinecektir. Mesela; Nokia 6600 da attırmış olduğum versiyonda silindi.
Bu sebepten dolayıeğer hafıza kartınıza program yüklemiş ve cihazınıza format çekmişseniz sorunlarınızdan kurtulamayabilirsiniz. Cihazın format işleminden sonra en iyi yol kartınızıda bir kart okuyucu(card reader) veya laptop ta içindeki işinize yarıyacak verileri yedekledikten sonra formatlamanız. sonra kartınızı telefonunuzda birdaha formatlayın. son olarakta bilgisayarda dosyalarınızı kartta uygun yerlere geri atın. en hızlı yol budur.
Formatlar makinanıza direk olarak bir zarar vermezler. ancak şarz durumunu mutlaka dikkate alın. Doğal olarak yaptığınız tüm ayarlar, güncellemeler ve telefon rehberiniz silinecektir. Buda eksi tarafıdır.
Son olarak her tarafta söylenen formattan bilgi kurtarma yöntemi olarak yedekleme konusuna gelirsek;
Eğer tam yedekleme yaparsanız format atmanıza gerek kalmaz. zaten aynı içeriği az sonmra telefona geri yükleyeceksinizdir.

))
Bunun yerine sadece telefon rehberi, msj vs... dosyalarınızı yedeklemeyi seçin. eğer PCSuite ile bunu yapamıyorsanız internette küçük bir arama bu tarz programları yapın bulabilirsiniz.
*** umarım yardımcı olabilmişimdir. Bende yardımlarınızı bekliyorum.. Şimdiden Teşekkürler...