Symbian Telefonlarına Format Atmak

Sponsorlu Bağlantılar

mstf_l

mstf_l

Üye
slm arkadaşlar bende Nokia 6120classic cep telefonu var.telefonun güvenlik kodunu unuttum ve intternette araştırma yaparken sizlerin vrdiği bilgileri uyguladım sonuç alamadım ve güncelleme yaptım dil ingilizce oldu sonra tekrar yazılımı NOKİA upgareder nokia pc suite üzerinden yüklerken yükleme yarıda kaldı bende bağlantıyı kestim ve o saatten beri telefon açılmıyor...Lütfen yardımcı olur musunuz?...

Phoenix ile tekrar flasj at forumda arttır olur
 


murtivitamin

Üye
teşekkürler.
 

Mekan25

Üye
Tşkrlr
 
bayfarukali

bayfarukali

Üye
tşkrlr
 

manyak17

Üye
teşekkürler
 

ulasil

Üye
ben birsey sormak istiyorum telefon modemine nasıl reset atabiliriz bilgisi olan var mıdır acaba?
 

yaman800

Üye
arkadaşlar ımeı nosu nu nfader adlı siteye girdim güvenlik kodunu verdi fakat ayarlardan güvenlik kodunu değiştirmeye çalışınca güvenlik kodu hatalı dedi ne yapabilirim şimdiden teşekkürler
 

kisskaan

Üye
kendi firmware imle update ettigim telefonumu bozdum veya virus girdi bi programdan.. simdi cok problemli oldu telefon.. bu reset veya format kodlari ile firmware`i ilk update ettigim zamana donebilir miyim ?
 

mft vrdr

Üye
telefon rehperi tamamen silindi :(
 

Aykuttt831

Üye
:tşk:
 

sorun nerede

Üye
slm ben format attım tşk ederim ama rehberde yaklaşık bi kaç ay önce ekledğim arkadaşlarımın numarları da silindi .. tekrar bu numaraları geri getire bilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim cvp bekliyorum .. lütfen yapacağım yada yapabileceğim bişi var mı rehberdeki numarları geri getirebilmek için ?? ??
 
cCcSezercCc

cCcSezercCc

Üye
soft formattaki güvenlik kodunu nerden bulabiliriz
 

poyrazkole

Üye
Symbian işletim sistemine sahip telefonlarda

"soft format"
ve
"hard format"

olmak üzere 2 çeşit format işlemi vardır.

1) Soft Format

Eğer telefonunuz sürekli sistem hataları veriyorsa, istem dışı kapanıp açılıyorsa, yüklemiş olduğunuz uygulamalar normal dışı çalışıyor yada hiç çalışmıyorsa vs.. Telefonunuza soft format atarak telefonunuzu ilk aldığınız zaman ki ayarlara geri çevirebilirsiniz. Soft format fabrika ayarlarına dön gibi değildir. Fabrika ayarlarına dön yapıldığında sadece profiller orjinal ayarlara dönmektedir. Ancak format attığınızda telefonunuzun hafızasındaki herşey silinecek. Telefon defteri, mesajlar, erişim noktaları...

Format Yöntemi: Telefon açık iken *#7370# yazın. Ekrana "Tüm orjinal ayarlar geri yüklensin mi? Telefon kapanıp açılacak" uyarısı gelecektir. Evet seçeneğini seçtikden sonra güvenlik kodunu girerek format işlemini tamamlayın. Ortalama format süresi 2 dakidadır.



2) Hard Format

Eğer telefonunuz hiç açılmıyorsa veya güvenlik kodunuzu bilmiyorsanız hard format atarak telefonunuzu tekrar aktif hale getirebilirsiniz.

Format Yöntemi: Telefon kapalı iken (*) (3) (yes) ve yukarıdaki kapama açma tuşuna birlikte basarak format işlemini yapabilirsiniz.

Not: Bu işlemleri yapmadan önce bataryanızın en az yarısının dolu olmasına dikkat ediniz...


Arkadaşlar Nokia Güvenlik Kodu'nu unuttunuz yada bilmiyorsunuz

Gelin beraber bu kodu bulalım


Bu siteye giriyorsunuz

Ve telefonunuzun IMEI NO 'su nu yazıyorsunuz

IMEI NO'yu *#06# yazarakta öğrenebilirsiniz.

Sonra o sitedeki alana IMEI NO 'yu giriyoruz ve Generete diyoruz...

Karşınıza çıkan kod sizin telefonunuzun Güvenlik Kodu'dur

Test Edilip Onaylandı

Saygılar..

kardeş güvenlik kodunu öğrenmek ıcin verdiğn link ölmüş linki düzeltirmisin sevinirim
 
Faruk_14

Faruk_14

Üye
sağol kardeş telfonumdaki sorunu senin sayende çözdüm emeğe saygı
 

werewolf237

Üye
Merhaba n72 cihazıma hard format atarken nokia yazısında takıldı kaldı. Şarja taktım belki bataryayetersiz geliyordur format için diye. 3-4 saat şarjda kaldı. (Doldurmam için bu kadar süre yetiyor normalde) Tekrar hard format atmayı denedim ama yine takılı kaldı. Ne yapmam gerekiyor? Bilgisayara bağlayamıyorum kablo yok. Kablo olsa bile sürekli temassızlık yapıyordu sinirlenip atmıştım kabloyu. Sorun kablonun telefona takıldığı yuvadaydı. Yani kablo ile bağlayamıyorum bilgisayara.
 

burc ugur

Üye
@BOZKURT çok teşekkürler sayende telefon kodunu bilmediğim için format atamıyordum.

Verdiğin 2.yöntemle (Format Yöntemi: Telefon kapalı iken (*) (3) (yes) ve yukarıdaki kapama açma tuşuna birlikte basarak format işlemini yapabilirsiniz. )
NOKIA 6120c-1'e format attım.
 


Üst Alt