Symbian Belle ve Anna N8'e Nasıl Yüklenir [Detaylı Anlatımlı+Resimli+Türkçe]

Sponsorlu Bağlantılar

nublies

nublies

Üye
naviyi kontrol edin 111.30.607 euro2_gr turkey düştü :)

nbjoker

Üye
Arkadaşlar ben N8 i yeni aldım belle ye geçmek istiyorum, sürüm şu an 24.001 anna da nasıl yapabilirim ? Üsteki anlatımın neresinden başlamam gerekiyor.

amoklavin2

amoklavin2

Üye
Daha N8 alalı 28 saat oldu ama forumlarda okuduklarımdan sonra ne yapsam ne etsem diye kara kara düşünmeye başladım düşüncelerim telefonu satmakla patlatmak arasında gitti gitti geldi çoğu N8 kullanıcılarına olanlar banada oldu donma yeniden başlatma uyuşuk hareketler falan filan en sonunda telefonu aldığım yerin müşteri hizmetindeki adama küfür ettim ve kaçtım bu kadar şeyden sonra flashlama muhabbetiyle tanıştım evet bu telefonu aldığım için pişmanım bu kadar para verip çok daha iyi bir şey alabileceğimi çok geç öğrendim dediğim gibi çok geç.. bütün problemlerinden bu belle denen ve kulağıma nedenini hala anlayamadığım şekilde alacakaranlık serisindeki ''bella'' gibi gelen bu olayı yapmam çözer mi Yardımcı olursanız çok sevinirim herkese iyi akşamlar

mesut1979

Üye
Daha N8 alalı 28 saat oldu ama forumlarda okuduklarımdan sonra ne yapsam ne etsem diye kara kara düşünmeye başladım düşüncelerim telefonu satmakla patlatmak arasında gitti gitti geldi çoğu N8 kullanıcılarına olanlar banada oldu donma yeniden başlatma uyuşuk hareketler falan filan en sonunda telefonu aldığım yerin müşteri hizmetindeki adama küfür ettim ve kaçtım bu kadar şeyden sonra flashlama muhabbetiyle tanıştım evet bu telefonu aldığım için pişmanım bu kadar para verip çok daha iyi bir şey alabileceğimi çok geç öğrendim dediğim gibi çok geç.. bütün problemlerinden bu belle denen ve kulağıma nedenini hala anlayamadığım şekilde alacakaranlık serisindeki ''bella'' gibi gelen bu olayı yapmam çözer mi Yardımcı olursanız çok sevinirim herkese iyi akşamlar

arkadas ben senin yerinde olsan gider adam akilli bir androidli telefon alirim bu saat den sonra symbian alinmaz oyunlar olsun programlar olsun zaman gectikce dahada azaliyor symbian icin,andoridin gelecegi parlak onun icin sana tavsiyem androidli bir teledon.

amoklavin2

amoklavin2

Üye
Müşteri hizmetleriyle görüştüm istediğim gibi bir telefon olmadığını kusurlarıyla birlikte anlattım adamlarda haklı olarak servise göndermemiz gerekiyor dediler bende yarın kendi elimle servise götürüp ordakilerle görüşüp değiştirilebilir belgesi almaya çalışacağım alamazsam artık her şey için çok geç sanırım

WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi

Sizin telefondan kaynaklı genel bir problem olabilir. Belki yazılımsal belkide donanımsal bir problemdir. Bunu anlamak için öncelikle Nokia'nın orjinal Anna'sını cihazınıza yükleyip 1 hafta test edin. Yine aynı olaylar tekrar ederse belkide büyük ihtimalle donanımsal bir problemi vardır. Belle işletim sistemine daha sonra geçiş yapabilirsiniz. Bu bahsetmiş olduğunuz durumlarla henüz karşılaşmadım. Yaklaşık 1 senedir N8'i kullanıyorum. Ama bende başka sebeplerden dolayı yakında cihazı satıp farklı bir model almayı düşünüyorum..

amoklavin2

amoklavin2

Üye
Sizin telefondan kaynaklı genel bir problem olabilir. Belki yazılımsal belkide donanımsal bir problemdir. Bunu anlamak için öncelikle Nokia'nın orjinal Anna'sını cihazınıza yükleyip 1 hafta test edin. Yine aynı olaylar tekrar ederse belkide büyük ihtimalle donanımsal bir problemi vardır. Belle işletim sistemine daha sonra geçiş yapabilirsiniz. Bu bahsetmiş olduğunuz durumlarla henüz karşılaşmadım. Yaklaşık 1 senedir N8'i kullanıyorum. Ama bende başka sebeplerden dolayı yakında cihazı satıp farklı bir model almayı düşünüyorum..

Sanırım servisten değiştirilebilir belgesini almayı deneyeceğim. Eğer alabilirsem değiştirmeyi düşünüyorum. Alamazsam da artık annayla belleyle tatmin olmaya çalışırım. Hala sorularıma cevap bulamadım ama yani bu anna yada belle telefonda görülebilir bir hızlanmaya sebeb olabiliyor mu ¿

nbjoker

Üye
Arkadaşlar ben N8 i yeni aldım belle ye geçmek istiyorum, sürüm şu an 24.001 anna da nasıl yapabilirim ? Üsteki anlatımın neresinden başlamam gerekiyor.

Bana yardımcı olabilecek biri yok mu ? bu arada product kodu 059G6P0

tarkankarabas

Üye
hocam bende de anna yüklü idi. ilk mesajda ki işlemleri yaptım osrun olmadan belleye geçtim. sadece ilk anna flashlama olayına kadar gel onu yapmadan ikinci flashlama işleminden (yani belle adımının başından ) devam et. ben şu anda kullanıyorum sorunsuz.

Fr3cH

Üye
arkadaslar belle yaptiktan sonra mesajlar resimler falan siliniyor mu ?

serrrkan5561

serrrkan5561

Üye
Arkadaslar bişey sorabilirmiyim... Benim telefonda Anna var suanda ve belleye çevirmek istiyorum ... Yani Sayfa 1 deki uygulama belleye çevirmek için dimi ? Saygılar..

WebStyle

WebStyle

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar bişey sorabilirmiyim... Benim telefonda Anna var suanda ve belleye çevirmek istiyorum ... Yani Sayfa 1 deki uygulama belleye çevirmek için dimi ? Saygılar..

Evet. Cihazınız da anna yüklü ise video'da anlatılanları izleyin..

nublies

nublies

Üye
Evet. Cihazınız da anna yüklü ise video'da anlatılanları izleyin..

hangi videodan bahsediyorsunuz annadan belleye geçişi sizmi karışık anlatmışsınız bizdemi sorun var :) cevap belli de daha anlaşılır olabilirmi lütfen

----------Eklendi @ 13:41:08 ---------- Yazıldı @ 13:28:58 ----------

asıl sorun anna yüklü cihazda anna dosyalrını istiyor 6. resme kadar takip et diyor pc de anna dosyası yok ki kardeşim cihaz zaten orijinal annalı takıldıgım yer orası yokmu bi admin lütfen

nublies

nublies

Üye
Kendime 10 puan veriyorum dostum sanada 100 puan teşekkür ederim iki kere çöktü cihaz inatla yaptım şimdi bi belleyi deneyelim :)

gentlement39

gentlement39

Üye
senin dediklerini yaparak 2senedir firmwareini güncelleyemediğim telefonumu sonunda v30.11e çıkardım telefonum N78 bu arada :) emeğine sağlık sağol varol

atmaca508

atmaca508

Üye
resimleri neden göremiyorum yardımcı olursanız sevinirim java yüklü flaş yüklü neden kaynaklanır acaba ve ayrıca imzaları göremiyorum

klncarsln

klncarsln

Üye
selamlar. eline emeğine sağlık. çok güzel anlatmışsın. hemen denemek istiyorum. belleyi yüklemeyi çok çok ama çok istiyorum. Ama bana biraz karışık geldi. belki de çok iyi anlamadığım içindir. Bilemiyorum. Mesela sadece belleye geçişi anlattığın bir link, konu falan var mıdır?

evole

Üye
bu e7 içinde geçerli mi

ardentanarchy

ardentanarchy

Üye
Merhabalar Üstadlarım;

Yüklemeye bende anna mevcut olduğu halde en baştan başladım. Dosyaları indirdim ve phoenix'le flashlama bölümüne geçtim. Dosyaları yükledikten sonra bahsedildiği gibi 25 saniye saydı ve daha sonrasında bir hata verdi (hatırladığım kadarıyla flashlamanın gerçekleştirilemediği ile ilgili bir hata). Yine bahsedildiği gibi iptal dedim ve ikinci işleme geçmeye hazırlanırken phoenix'in telefonu görmediği uyarısı almaya başladım. Tabi mesai saati de bittiği için şirketten açılmayan telefonla birlikte ayrıldım. Bu sabah phoenix'i tekrar açtım ve 14. sayfada benzer bir sıkıntıyı dile getiren arkadaşa bahsedilen "Dead phone USB flashing" ( bu ) seçeneği ile devam ettim. Dört beş hata sonrasında önceki flashdaki işlemleri yaptı ve yine 25 saniye saydı. 25 saniye sonrasında önceki flash işleminde karşıma gelen
"The mobile device is not detectable after flash operation. To recover, follow these instructions:
1. Disconnect USB cable
2. Connect USB cable
3. Press OK"
iletisi geliyor ve kabloyu çıkartıyorum, takıyorum ve "Tamam"a basıyorum ve kısa bir süre sonra aynı ileti tekrar geliyor.
İşlem devam ederken phoenix'in output'undaki yazılar da aynen şöyle;
"Scanning image files...
ERROR: Unable to detect device 0x8401F145. Check USB connection
ERROR: Product recovery failed
Unable to set the phone to flash mode. Unable to flash.
Starting to recover the phone
Recoverying phone
Initializing"

"İptal"e bastığım da da telefon yine açılmıyor. Kabloyu çıkardıktan sonra yine 8 saniye kapatma tuşuna basık tuttuğumda;
"Flashing finalization failed. Do you like to retry the finalizing?

HRESULT 0x8421001c (-2078212068)

Firmware: Cannot verify communication to phone after flashing. Make sure that phone booted up correctly and retry."
hatası alıyorum ve "Retry" dediğimde aynı hata tekrar ediyor.

Yardımlarınızı bekliyorum. Sorunumu gayet açıklayıcı bir şekilde anlattığımı düşünüyorum. Telefonu iş telefonu olarak kullanıyorum ve bankaların onaylama mesajları telefonuma gelemiyor şu anda. Aynı zamanda acaip derece belle yükleme isteği var içimde.

----------Eklendi @ 08:52:57 ---------- Yazıldı @ 08:34:10 ----------

Üstadlarım;

İnternette bu konu ile ilgili aramalar yaparken scandinavia adlı bir dosya buldum ve bununla bir dead phone flash attım ve flashlama işlemi tamamlandı.
Şimdi birinci işleme geri dönerek tekrar denemeye başlıyorum. Eğer başarısız olursam sizleri tekrar rahatsız ederim.

Başınızı ağrıttığım için kusuruma bakmayın.

----------Eklendi @ 09:25:01 ---------- Yazıldı @ 08:52:57 ----------

Üstadım
Anlatımınız ve yardımseverliğiniz için teşekkür ederim.
Kurulum ikinci denememde bahsettiğiniz önemsiz uyarılarla birlikte tamamlandı ve belle sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladı.

Üst Alt