Symbian^3 Batarya Kalibrasyonu

nokia C601 var günde 2 kere şarj ediyorum denedim şimdi 3 kere şarjda telefon fatal eror vardi beyni sulandı.

tel c601 hangi yöntem i uygulamami önerirsiniz arkadaşlar 1nci yi yaptım düzelme var biraz 2nci yi de yapsam bişi olur mu acaba

nokia 1280, günde 1 saat civarı konuşuyorum bugün 6. günü batarya zayıf. bilginize. normalden 30 saat arttı.

Arkadaş haklı. 1280 ben 2 sene kullandım özellikle ilk aldığımda 5 gün gidiyordu 11 bin sms ile günlük ortalama 200 mesaj yazmama rağmen. Sağlam telefon. Ayrıca ben kalibrasyon olayını falanda yapmamıştım.

arkadaşlar geçen gün denedim bu yöntemi babamın t10 unda ve benim c6-01 de . t10 da değişim olmadı pek ama ben günde iki kez şarj eder oldum neden ki acaba??

KenanGT

Üye
Arkadaşlar benden ufak bi hatırlatma olsun tabikide yanlış değilsem.. Güncellemelerden sonra (belle refresh&fp1 vb) tekrar kalibrasyon yapmamız lazımdı galiba selamlar iyi forumlar...

berkde

Üye
ben telefona hard format attım. ama daha önce hiç kalibrasyon yapmadım.şimdi ilk yazılanı mı yapmalıyım ikinci yazılanı mı yoksa ikisini birden mi yapmalıyım?

- - - Eklendi - - -

arkadaşlar geçen gün denedim bu yöntemi babamın t10 unda ve benim c6-01 de . t10 da değişim olmadı pek ama ben günde iki kez şarj eder oldum neden ki acaba??
böyle olduysa yapmayalım ?

MaxipmaN

Üye
bataryayı düzgün kullanın yeter bence işe yarıyo muki c6-01 de

yok arkadaşlar inanmayın olmuyor mesela n8de. Insanlar bakalım ne kadar şarji gidecek diye telefona dokunmayı hafifletiyorlar psikolojik olarak çok gitmeye başladı diyorlar bu benim yorumum ve denemem

- - - Eklendi - - -

arkadaş doğru söylüyor SAKIN!!! Yapmayın bende de aynısı oldu günde iki kere şarj eder oldum ? !

agolhon

Üye
bu olay psikolojik bataryayı bitirir. yapmanız gereken tek şey. telefon kapanana kadar kullanın telefon kapalı olarak dolana kadar şarj edin bukadar.

arkadaşa teşekkür ederim ama ne yaparsanız yapın batarya ömrü uzamaz.tek yapmamız gereken bataryayı tam doldurun ve tam bittikten sonra şarj edin.(şarj ederkende telefonla uğraşmayın. telefon kapalı olsun)bu şekilde bataryayı en iyi şekilde kullanmış olursunuz.BU BENIM GÖRÜŞÜM.

Ne kadar dönersen dön götün arkadadır tam bu olay için yazılmış bir sözdemem o ki bir fayda sağlamadı sağlayacağını da sanmıyorum bataryanın kapasitesi belli yani

megulmus

Üye
ya ben çok uğraştım ama beceremedim telefonum komple kapandı son çare 11820 teknoloji destek hattını aradım ya adamlar telefonumu resmen yeni almış gibi yaptılar helal olsun ayakta alkışlıyorum valla tavsiyemdir zor zamanınızda yardımcı olabilirler

arkadaşlar bn Yaptm ama olmadı bir günden fazla giden bataryam artık yarım gün gidiyor. Ne yapmam lazım soft format attım tele ama durum aynı yardım edermisiniz.

- - - Eklendi - - -

ne yaptılar dostum tam olarak bende aradım ama yeni batarya almamı tavsiye ettiler pek yardımı olmadı yani

Hocam 1. maddedekini aynen uygulamayı deniyorum. Ancak şarj tam bitmiş olmalı ki bir daha açılmıyor. Bu durumda pili çıkarıp diğer maddelere geçsem olur mu?

- - - Eklendi - - -

Hocam 1. maddedekini aynen uygulamayı deniyorum. Ancak şarj tam bitmiş olmalı ki bir daha açılmıyor. Bu durumda pili çıkarıp diğer maddelere geçsem olur mu?

Yani 2. yöntemin 1. Maddesi

- - - Eklendi - - -

Yani şu şarj yüzünden neredeyse anna'ya hatta S^3 ilk işletim sistemine geri döneceğim.

kimi iyi diyor kimi psikolojik diyor. Ben deneyecem Hergün şarj etmektense denerim sonucu kendim görürüm en fazla ne olur batarya gider. Konuyu açan arkadasin bize düşmanlığı yokya kendince Yardımcı olmak istemiş ben deneyecem teşekkürler.denedim ve işe yaramadı hatta zarar verdi şarj daha az gidiyor