Sizce N9'un Özellikleri Yeterli mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Sizce N9'un Özellikleri Yeterli mi?

• Kullanılan toplam oy
    72

nonamex

Üye
@Çağlar, @nonamex

1-) 1Ghz lik işlemcisi olan diğer markadaki hangi telefonlar bu kadar güçlü multitaskingi var ?
2-) Hangi telefon bu kadar seri ?
3-) Hangi telefon size donma problemini en az yaşattı ?
4-) Aynı standartlardaki telefonların batarya ömrü bu telefona nazaran ne kadar dayanıyor ?
5-) Aynı segmentteki kaç telefonun işlemcisine overclock yapılık 1.9 Ghz e çıkıyor ?
6-) Aynı segmentteki başka hangi telefonun 1.9 Ghz de çalışabilen işlemcisi var ?
7-) Aynı segmentteki hangi telefon kendi uygulamarı dışında başka işletim sistemlerindeki(Android) uygulamaları sorunsuz çalıştırabiliyor ?
8-) Aynı segmentteki hangi telefonla wireless hackleyebilip pc lere girebiliryorsunuz ?
9-) Aynı segmentteki başka hangi telefonların işletim sistemi değiştirilebiliyor.( BackTrack 5 Arm Tabanlı İşletim sistemi var ve Arm işlemcili tüm cihazlara kurulabiliyor.)

N9'u almak için 9 sebep..

1) 1ghz işlemcisi olanlarda yok ama 1 ghz işlemciler eskidi artık :ehe Yeni güçlü işlemciler çıkınca yarışamayacak
2) Android telefonumda serilik konusunda hiç sıkıntı yaşamıyorum
3) Android telefonum hiç donmuyor bile
4) Batarya'nın uzun gittiği fikrine nerden kapıldınız telefonu test etmeden merak ediyorum, SetCPU ile işlemciyi 300 mhz'e sabitliyorum ekran kapalıyken, 5 saatte giden batarya sadece yüzde 2
5)
HTC Desire Z 800 mhz 1.9'a overclock edildi
6)HTC Desire Z , alt sınıf olmasına rağmen
7)N9 bu konuda tek sanırım ama Android Emulatorleri var. MeeGo uygulamalarından umudu kestiniz, sevmediğiniz Android'in peşine düştünüzün resmi, hepiniz Android uygulamalarını açacak diye alıyorsunuz. :oke:
8)Android.
9)HTC HD2 , bootloader koruması yok. Windows Phone 6.5 kullanıyor eski bir sistem sahipleri koşa koşa Android kuruyor.

Uruloki

Uruloki

Üye
android de hangi programda blacktrack kadar güçlü bir sistem kurup wi-fi ağ hackleyebiliyrosun isim verirmisin bu arada yine blacktrack bir linux hacker sever bir işletim sisteminidir ve htc desire z in o işlemci ile onu yapmasına imkan yok 10 dk da şarjı biter ve htc nin günde 6 saat şarjı gittiği düşünürlürse bence 10 dk bile dayanmaz asla ve asla oc için yaratılmış omap ailesini yani cortex ailesini geçemez mesela wave galay s e o teste 600 puan fark atıyor cortex işlemci ile

----------Eklendi @ 13:57:20 ---------- Yazıldı @ 13:56:19 ----------

ve yine ayrıca hep tek örnekle geliyorsun hd2 de boot loader yok ama hiçbir meego cihazdada yok mesela arm tabanlı tüm işletim sistemlerini buna win 8 de dahildir artık kurabilirsin

----------Eklendi @ 13:58:54 ---------- Yazıldı @ 13:57:20 ----------

ve yine imkansız olduğunun kanıtı cihazın biosuna girmen gerekir oc yapmak istersen tam manasıyla

----------Eklendi @ 14:02:51 ---------- Yazıldı @ 13:58:54 ----------

ve yine yuh dedğim bir olay lg optimuz 2x kaç kere haluk abiyi oyundan atmış ama N900 de yık yok ve övdüğünüz galaxy s2 de geçiliyor bu cihaza

nonamex

Üye
Android'de bir sürü farklı donanimlara sahip cihaz olduğundan uyumsuzluk olabiliyor diyorum ama.. Kendileri Symbian için Asphalt 5 düzgün yazılmamış dedikleri günleri çabuk unutuyor.

Uruloki

Uruloki

Üye
ama en azından bir oyunda oluyor bu olay yanlışmıyım nerdeyse her oyunda olmuyor yine ki ben ora sizin küçümsedğiniz donanıma sahip N900 e vurgu yaptım neyse

SilentOne

SilentOne

Üye
linüx işletim sistemi demek herşeyi yapmak demek o kötülediqiniz n900 bile baya tane işletim sistemi kurulabilir ve wi-fiden pci hackleyebiliyorsun ayrıca n900 de ps3 kırılıyor ayrıca n900 ile kızıl ötesi sayesine her türlü tv kuamanda ediliyor ayrıca n900 ile araba kontrol edilebiliyor ayrıca n900 ile dvd sürücü baqlanabiliyor 1.5 tb hardik klavye fare usb üzerinden baqlanıyor ayrıca n900 ü wi-fi modem bluetooth modem kullanabiliyon ayrıca n900 ile akılana gelen bir çok şeyin %80 nini yapabiliyon senin o kötülediqin n900 bunları yaprken android işletim sistemli samsung lg vb... bunların kaçını yapıyor

• Beğen
Tepkiler: saruman_me
saruman_me

saruman_me

Üye
linüx işletim sistemi demek herşeyi yapmak demek o kötülediqiniz n900 bile baya tane işletim sistemi kurulabilir ve wi-fiden pci hackleyebiliyorsun ayrıca n900 de ps3 kırılıyor ayrıca n900 ile kızıl ötesi sayesine her türlü tv kuamanda ediliyor ayrıca n900 ile araba kontrol edilebiliyor ayrıca n900 ile dvd sürücü baqlanabiliyor 1.5 tb hardik klavye fare usb üzerinden baqlanıyor ayrıca n900 ü wi-fi modem bluetooth modem kullanabiliyon ayrıca n900 ile akılana gelen bir çok şeyin %80 nini yapabiliyon senin o kötülediqin n900 bunları yaprken android işletim sistemli samsung lg vb... bunların kaçını yapıyor
muhteşem bi anlatım hocam bravo gerçekten ama ne yaparsan yapalım şuda bi gerçek can çıkar huy çıkmaz=)

• Beğen
Tepkiler: SilentOne
SilentOne

SilentOne

Üye
aynen haklısın telefonu arktan 1 günlük alıp kullandım çocuqa yalvardım bna sat die satmadı cash 600 tl + 5800 alalı dha 20 gün olmuştu kabul etmedi keşke türkiyede olsaydı yha

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye

Aynı duyguları paylaştığımızdan emin olabilirsin :) Gerçekten Linux'ın bi sınırı yok.

Ben N900'ü yurtdışından getirtecektim ama N9 haberleri gelince vazgeçtim. Seneye ancak alırım. Malum Büyük sınav var önümüzde. Belkide Mart gibi alabilirim.

PC hacklemek için wifi'ye ihtiyaç yok. Metasploit kurulabiliyor telefona. Onu da geçtim THC Hydra, Aircrack, Wireshark ve Ettercap gibi yazılımlarda kurululabiliyor. Telefonda Linux'ı engelleyen tek şey donanım olur.

cardanadam

cardanadam

Üye
arkadaşlar bakıyorumda androidciler burayıda sarmış allah sabır versin dün symbian ^3 bölümündeydiler ve boyna androidi övüp durdular biz cevap verdikce onlar konuştu ve en sonunda biz bir karar aldık onların her söylediğine sadece hıı dedik sizde yapın işe yarıyor

nonamex

Üye

O dediklerinin kaçı sizin işinize yarayacak merak ediyorum, N900 alıp arabamı kontrol edeceksin |-) Wi-fi modem olarak N8 de diğer telefonlarda kullanılıyor..

ultrayer6

ultrayer6

Üye
O dediklerinin kaçı senin işine yarayacak merak ediyorum, N900 alıp arabamı kontrol edeceksin |-) Wi-fi modem olarak N8 de diğer telefonlarda kullanılıyor..
dur dur dur dur....

beyler şu anda nonamex'in açığını yakalamış bulunuyoruz.
symbian bölümünde android'i övüyordu, özellik üstüne özellik sıralıyordu ama biz ona "ne işine yarayacak" demedik.
şimdi meego geldi, nonamex köpürdü ve "ne işine yarayacak" ifadesi kullanıldı. böylece tüm kendi mesaj geçmişi ile de çelişmiş oldu.

tamamdır artık.

bay nonamex. ne işinize yarayacak o özellikler? androidde saydığınız özelliklerin çoğu, süs püs dışında ne işinize yarayacak???

nonamex

Üye
dur dur dur dur....

beyler şu anda nonamex'in açığını yakalamış bulunuyoruz.
symbian bölümünde android'i övüyordu, özellik üstüne özellik sıralıyordu ama biz ona "ne işine yarayacak" demedik.
şimdi meego geldi, nonamex köpürdü ve "ne işine yarayacak" ifadesi kullanıldı. böylece tüm kendi mesaj geçmişi ile de çelişmiş oldu.

tamamdır artık.

bay nonamex. ne işinize yarayacak o özellikler? androidde saydığınız özelliklerin çoğu, süs püs dışında ne işinize yarayacak???

Android'de uygulama ve oyun sayısı fazla > Evet kullanıyorum
Android'de kişiselleştirme yüksek > Evet, bir sürü değişik arayüz programı kurdum
Android'de internet browsing başarılı > Evet, flashlı sitelerde rahatça geziyorum.
Android sürekli güncelleniyor ve bundan faydalanıyoruz.
Hergün yeni oyunlar ve programlar çıkıyor faydalanıyorum.

:hmmm

Bir telefon kullanıcısının gayet normal istekleri oyun ve uygulama yüklemek.

Ben şahsen cep telefonu alıyım, onla arabamı kontrol edeyim diyen biri duymadım :allalla:

----------Eklendi @ 02:01:05 ---------- Yazıldı @ 01:59:08 ----------

Ayrıca ben Android vs MeeGo yapma amacında değilim.

Sadece telefonda kullanılan GPU'nun zayıf olduğunu söylüyorum, benim Android'li telefonumda kullanılan GPU ile aynı SGX530.

En basitinden iPhone 3GS'te bile SGX535 GPU var. Oyunlarda kasılma yaşıyor muyum hayır ama gelecekte çıkacak oyunlarda sorun yaşayacak büyük ihtimalle.

ultrayer6

ultrayer6

Üye
android kullanıcısın meego'nun derdi seni mi gerdi?
bir de 200.000 çeşit uygulamanız var, (androidi de kullanıyorum arkadaşımdan, bana laf anlatma şimdi) 1000-2000 tane adam gibi uygulama var. senin o adam gibi uygulamaların hepsini yüklediğini varsayarsak, geri kalan 198000 uygulama ne işine yarıyor? önüne gelen uygulama yapmış ben görüyorum orda.

nonamex

Üye
android kullanıcısın meego'nun derdi seni mi gerdi?
bir de 200.000 çeşit uygulamanız var, (androidi de kullanıyorum arkadaşımdan, bana laf anlatma şimdi) 1000-2000 tane adam gibi uygulama var. senin o adam gibi uygulamaların hepsini yüklediğini varsayarsak, geri kalan 198000 uygulama ne işine yarıyor? önüne gelen uygulama yapmış ben görüyorum orda.

N900 ile araba yönetebiliyorsun diye, karşına çıkan bütün arabalarımı yöneteceksin ?

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
1) 1ghz işlemcisi olanlarda yok ama 1 ghz işlemciler eskidi artık :ehe Yeni güçlü işlemciler çıkınca yarışamayacak
2) Android telefonumda serilik konusunda hiç sıkıntı yaşamıyorum
3) Android telefonum hiç donmuyor bile
4) Batarya'nın uzun gittiği fikrine nerden kapıldınız telefonu test etmeden merak ediyorum, SetCPU ile işlemciyi 300 mhz'e sabitliyorum ekran kapalıyken, 5 saatte giden batarya sadece yüzde 2
5)
HTC Desire Z 800 mhz 1.9'a overclock edildi
6)HTC Desire Z , alt sınıf olmasına rağmen
7)N9 bu konuda tek sanırım ama Android Emulatorleri var. MeeGo uygulamalarından umudu kestiniz, sevmediğiniz Android'in peşine düştünüzün resmi, hepiniz Android uygulamalarını açacak diye alıyorsunuz. :oke:
8)Android.
9)HTC HD2 , bootloader koruması yok. Windows Phone 6.5 kullanıyor eski bir sistem sahipleri koşa koşa Android kuruyor.

Hadi bunların hepsi doğru olsun.

2. , 3. ve 4. şık LG Optimus Black
5. HTC Desire Z
9. HTC HD2

LG Optimus Black ---> 1000 TL
HTC Desire Z --------> 900 TL
HTC HD2 -------------> Fiyatını tam olarak bilmiyorum ama vardır bi 800 TL (Sıfır)

Toplam ------------> 2700 TL

ki bu telefonların tamamında N9 'un tüm özellikleri bile mevcut değil. :ehe

nonamex

Üye
Zayıf bir GPU + 1 ghz işlemci çok fazla umut bağlıyorsunuz. İyi bir telefon tamam , ama abarttığınız gibi uçmayacak.

Uruloki

Uruloki

Üye
uçarsa ne yapıcaksın bak biz benchmarklardan bahsetmiyoruz çift çekirdeklerin doğru dürüst oynayamadığı oyunları oynamaktan onların yine eline yüzüne bulaştırdıkları işleri süper yapmaktan bahsediyoruz

nonamex

Üye
uçarsa ne yapıcaksın bak biz benchmarklardan bahsetmiyoruz çift çekirdeklerin doğru dürüst oynayamadığı oyunları oynamaktan onların yine eline yüzüne bulaştırdıkları işleri süper yapmaktan bahsediyoruz

Niyetiniz bu telefona Android yüklemek, Android yükleyince aşağı yukarı benim LG telefonumla eş olacak. (ram hariç işlemci ve GPU aynı). O yüzden öyle abartılı beklenti içerisine girmeyin diyorum elimdeki telefona bakarak. Ha telefon iyi, ama öyle çift çekirdeklerin açtığı oyunları açayım, bütün hd oyunları yükleyeyim havasına girilecek bir telefonda değil.

İşletim sistemi yüklemek yerine Emulatör olsada bir şey değişmeyecek, Emulatör de performans kaybınada yol açabilir üstüne üstlük. .

Üst Alt