Altıncı kere bırakalı 3 gün oldu, bu kez kesinlikle bırakacağım kararındayım.Her ne kadar bırakmak bir meseleyse de asıl problemin tekrar başlamamak olduğunu öğrendim.Bir keresinde 8 ay içmedim bir otobüs yolculuğu esnasında uzatılan bir sigarayı yakma hatasına düştüm.Zaten toleransı çok yüksek olduğuBırakırım nasıl olsa demek en büyük hata.Bırakmışım sandım ama kafamdan atamamışım demek ki...Bırakmaya geçiş esnasında ikameler yani yerine koymalar açıkçası işkenceyi biraz daha uzatıyor, yani nikotin sakızı, bandı,spreyi vs.Ben 3. kere pfizer firmasının çıkarttığı champix isimli ilaçla kolaylıkla bıraktım, bunun yanı sıra günaşırı içtiğim karabaş otu çayının da faydası oldu-ki şu anda bile içiyorum-.5 kere başlamış 6 kere bırakmış biri olarak şunu söylemeliyim ki; sigara bırakmada sigaraya daha doğrusu nikotine karşı olan bakış açısının kafalarda yeniden değerlendirilmesi.Yani bunu bir irade savaşı olarak görmek gerçekten tam bir çin işkencesi.Eğer nikotine bakış açısını değiştirebilirsek kafamızda işimiz biraz daha kolaylaşıyor.Ne sigaranın ne de nikotinin KESİNLİKLE hiç bir yararının olmadığını kendimize kanıtlamamız gerekiyor, evet bilim çevreleri bunu zaten biliyor ama kendimize kanıtlamak biraz daha zahmetli olabiliyor.Kendimize bahaneler uydurmaktan vaz geçmeli, hani "rahatlatıyor,sinirimi alıyor,konsantrasyonumu sağlıyor" gibi geyikleri artık yemememiz gerekiyor.Evet bu sayılanların hepsi doğru ama nikotinin bozduğu sinirler yatışıyor, ya da nikotinin dağıttığı dikkati geri topluyor insan ve her sigara içtikten sonra diğerini yakma endişesiyle keyif bile alamıyor insan.Yani içmeyenlere oranla her zaman ekside bir moral kapasiteniz var.Artık bunun bir KABUS olduğunu kabul etmeli ve bundan uyanmayı seçmeliyiz.Nikotin canavarı aslında o kadarda güçlü değil,dişinizi sıkıpta 3 gün kendinizi ıssız bir adaya düşmüş olarak hayal etseniz ve içmeseniz zaten kandaki nikotinin yarısından fazlası atılıyor, aşermeler ortadan kalkıyor.Ama dediğim gibi bu bir İRADE SAVAŞI değildir.Bu tam tersine bizi esaretten kurtaracak olan bir eylemdir,düştüğümüz ıssız adaya yaklaşan geminin an be an duyulan sevincidir.Nikotin içimizdeki krallığını artık yitirecektir.Elbette alışık olduğumuz durumdan çıkmak rahatsızlık vericidir fakat kazanacaklarımızı kendimize tekrarlamamız 12 sn süren (ama sanki sonzuzluğa uzanıyormuş gibi hissedilen) krizleri atlatmamıza yardımcı olacaktır.Tekrar ediyorum bırakmak gerçekten bir sorun değildir asıl mesele tekrar başlamamaktır.Bunu da sağlamanın yolu verdiğimiz savaşın bir irade savaşı değil, mutluluğa atılan adımlar olarak nitelemektir.Herkese ve kendime sigarayla vedalaşma konusunda başarılar dilerim.