Savunma sanayi

Sponsorlu Bağlantılar

erciyesli

Üye
ARKADAŞLAR,

Çok Eski bir C timi olarak ve 5 yıllık üniversite(Harita Mühendisliği) tahsilini dondurarak:A Timi-SAT-SAS olabilirimmi diye(Bordo bereliler o zamana kadar şöhret olmamışlardı.) askerliğe gönüllü KOD-3 KOMANDO adayı olarak başvurmuştum.Önce 3 ay Manisa Kırkağaç Komando eğitimi daha sonra 3 ay ESKİ FOÇA İç Güvenlik Özel Harekat C Timi eğitimi aldım.

Ancak C timi olabildim tahsilim bana sadece Tim ve Bölük Çavuşluğu getirdi.B timi olabilirdim ama onlar uzman erbaşlardan oluşuyordu(çoğu maddi sıkıntıdan bu mesleği seçiyordu.) yani hedeflerime uzaktı.A timleri(A Timleri ile beraber çok görevde bulunduk) Astsubay ve Subaylardan oluşuyordu.SAS-SAT ise erbaşlar için tahsil ne olursa olsun zaten hayaldi.

Bunları bir ön giriş bilgisi olsun diye yazdım.
Konu BORDO BERELİLER ise;

1998 Nisan ayında Hain PKK'nın önemli kişilerinden Şemdin Sakıkı,Irakın derinliklerindeki Dohuktan çok başarılı bir operasyonla ele geçirip TÜRKİYE'ye getirmişlerdir.Operasyon 2 adet Black Hawk helikopterleriyle yapılmıştır.BU operasyon Bordo Berelilerin ne kadar bir elit birlik olduğunu göstermiştir.

ÖZELLİKLERİ
1-Subay ve Astsubaylardan oluşuyor.
2-üç-üçbuçuk yıl eğitim alıyorlar.
3-Gönüllülük esasına göre seçiliyorlarr.
4-Yurt içinde 72 haftalık temel nitelikli kursları var.
5-Daha sonra ihtisas alanına göre 10-52 hafta arasında değişen yurt içi ve yurt dışı ihtisas eğitimleri var.

A- YURT İÇİ TEMEL KURSLARI
-Muharebe temel eğitimi
-Göğüs göğüse muharebe
-Uzak mesafeli keşif devriye
-Sızma
-teşhis ve tanıma
-Hayatı idame
-kaçma kurtulma
-Hedef atrifi,Ateş tanzimi
-Psikolojik Harekat
-Tahrip
-Paraşüt
-Kurbağa adam
-Gayri nizami savaş
-Özel harekat türleri.konularında eğitilirler.

B-İHTİSAS KURSLARI
-yer ekip komutanlığı
-tahrip teknikleri.mayın ve bubi tuzakları
-İlk yardım
-Cerrahi müdahale teknikleri
-Mühimmat imha
-Hafif ve ağır silah uzmanlığı
-İstihbarat uzmanlığı
-Muhabere kursları
-psikolojik harekat kursları

C-YURT DIŞI KURSLARI
-Ranger
-Hava İndirme
-Sivil İşler
-Halkla İlişkiler
-Hayatı İdame
-Psikolojik harekat

Tümü iyi paraşütçüdür.Çeşitli yabancı dilleri iyi bilirler.

"ONLAR İSİMSİZ KAHRAMANDIRLAR"

Gurur duyalım.saygılarımla...
 


ibrahimcay1

Üye
deskator bu konuyla cok ilgilisin niye acaba...
 

deskator

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by ibrahimcay1@Jun 3 2005, 01:13 PM
deskator bu konuyla cok ilgilisin niye acaba...
[post=71931]Quoted post[/post]​
Mesleki ve ailevi bir olay
saygılar ...
 

deskator

Üye
    Konu Sahibi
Türk kara kuvvetlerinin ilk zırhlı araçlarından rus yapımı T-26 modeli tank ,resmi geçit töreninde .Bu modeller ülke savunmasında önemli bir rol üstlenmiş en azından Türk askerine zırhlı savaş makinaları hakkında ilk olmuştur.Tank personeli yetiştirilmesi ve tankların savaş meydanlarında kullanılması konusunda deneyim kazandırmıştır.( yıl 1935 olmalı tam emin değilim )



 

erciyesli

Üye
Originally posted by deskator+Jun 3 2005, 05:39 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(deskator &#064; Jun 3 2005, 05:39 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-ibrahimcay1@Jun 3 2005, 01:13 PM
deskator bu konuyla cok ilgilisin niye acaba...
[post=71931]Quoted post[/post]​
Mesleki ve ailevi bir olay
saygılar ...
[post=72144]Quoted post[/post]​
[/b][/quote]


evet doğru söylüyorsun.

askerliğin herkes zor olduğunu çekilmez olduğunu söylerler.ama askerlik kutsal bir meslektir.hele birde asker çevren genişse mükemmel bir cezibesi oluyor.Komando olmak özel kuvvet sat sas olmak gerçkten seveni çok(örnek ben) pilot olmak bu da ayrı bir duygu.kurumların işleyişiş olarak da baktığımızda ordumuzun farkı da buradan çıkıyor.
 

erciyesli

Üye



Türk Hava Kuvvetleri takımı, uluslararası taktik yarışmasında birinci oldu

Fransa&#8217;da düzenlenen Uluslararası Taktik Hava Yarışmaları ve Komutanlar Sempozyumu&#8217;nda (ETAM), Türk Hava Kuvvetleri takımı birinci oldu.

16-21 Mayıs tarihlerinde 10 ülkenin hava kuvvetleri takımlarının katıldığı ve yapılan hataya göre ceza puanı sistemiyle değerlendirilen yarışmalarda, Türkiye, genel takım sıralamasında -1500 puan alarak birinci seçildi.

Türkiye&#8217;nin yanı sıra Almanya, ABD, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İtalya, Norveç ve Polonya&#8217;nın katıldığı yarışmalarda İspanya -4500 puanla ikinci, ev sahibi Fransa -5000 puanla üçüncülüğü elde etti.

Yarışmalarda, ülkelerin hava kuvvetlerini temsil eden ekipler, malzeme atma, personel atma, kapı yükü atma, hassas iniş, taktik iniş, hedef bulma, atış ve uçak tanıma alanlarında birbirleriyle mücadele ettiler. Alman, İngiliz ve Amerikan hakemlerin gözetiminde yapılan yarışmada Türk ekibi, tüm dallarda iyi sonuçlar elde ederek, toplamda birinci oldu.

Yarışmalarda büyük başarı elde ederek, Türk Hava Kuvvetleri&#8217;nin adını uluslararası alanda duyuran 223. Filo&#8217;nun 19 kişilik ekibi, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı&#8217;nda törenle karşılandı. Ekiple birlikte 8 saatlik yolculuğun ardından Fransa&#8217;dan dönen 12.

Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Belpınar ve ekibi, Erkilet Havaalanı&#8217;nda büyük coşkuyla karşılandı.

Ekipteki subay ve astsubayların eş ve çocuklarının katıldığı karşılama töreninde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu. Davullu zurnalı karşılamada ekip üyelerinin aileleri ile kucaklaşmaları sırasında duygulu anlar da yaşandı.

"ARKADAŞLARIMIZLA GURUR DUYUYORUM"

Üs Komutanı Tuğgeneral Belpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fransa&#8217;nın, hava kuvvetlerinin 60. kuruluş yıldönümü kutlamalarını yaptığı bir dönemde bu ülkede elde edilen başarının kendileri için büyük önem taşıdığını anlattı.

Diğer ülkelerin daha modern uçaklarla yarışmalarına rağmen Türk ekibinin büyük başarı gösterdiğini belirten Belpınar, "Ekibim, büyük bir özveri ve gayret gösterdi. Burada aldıkları eğitimin semeresini tüm dünyaya gösterdiler. Fransa&#8217;da düzenlenen büyük bir törenle ödülümüzü aldık. Arkadaşlarımızla gurur duyuyorum. Başarılarımızın devamının gelmesi için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Türkiye, 2003&#8217;de Kayseri&#8217;de düzenlenen ETAM yarışmalarında birinci ve geçen yıl İspanya&#8217;da yapılan yarışmada ikinci olmuştu.
 

RockFord Fosgate

Üye
suyun altında gıdebılen (tamamen) leopar tankları war almanlarıın onların resımlerını bulabılırmısınız&#33;&#33;&#33;??
 

deskator

Üye
    Konu Sahibi
Originally posted by RockFord Fosgate@Jun 5 2005, 12:05 PM
suyun altında gıdebılen (tamamen) leopar tankları war almanlarıın onların resımlerını bulabılırmısınız&#33;&#33;&#33;??
[post=73851]Quoted post[/post]​

?????
hiç duymadım.. snorkel sistemi ile suyun altında belli derinlikde hareket eden modeller var hatta nerdeyse butun tanklar bunu yapabiliyor ..
genede bakarım :)
 

erciyesli

Üye
Originally posted by RockFord Fosgate@Jun 5 2005, 12:05 PM
suyun altında gıdebılen (tamamen) leopar tankları war almanlarıın onların resımlerını bulabılırmısınız&#33;&#33;&#33;??
[post=73851]Quoted post[/post]​


kardeş o red aleert gibi strateji oyunlarında oluyor
 

ibrahimcay1

Üye
Originally posted by RockFord Fosgate@Jun 5 2005, 12:05 PM
suyun altında gıdebılen (tamamen) leopar tankları war almanlarıın onların resımlerını bulabılırmısınız&#33;&#33;&#33;??
[post=73851]Quoted post[/post]​


olum ne antikas1n lem nerden merak edion bole seyler. :artı: :P :artı: :P
 

erciyesli

Üye
şunu kesin izleyin

 

deskator

Üye
    Konu Sahibi
bu video çok tartışıldı kimse bunun normal bir atış olduğuna inanmıyor .. şu ana kadar kayıtlı hiçbir tank imhasında böyle bir patlama yok ( dikkat ederseniz tank karton gibi dağıldı ) . genelde mermi giriş yapar ve kısa bir yanma patlama olur yada ok mermiler girer ve hafif bir toz olur bunda ise resmen yıldız savaşları gibi patlama sahnesi var :)
 

erciyesli

Üye
ama daha önce verdiğim sanırım o gerçek aslında dediğin doğru her tanka bu füzeden atarsın tank diye bişey kalmaz
 
cardanadam

cardanadam

Üye
merhaba arkadaşlar bu konuya bende bir cevap yazmak istedim türkiyenin elinde bukadar imkan varken neden kendimiz yapmıyoruz diyorsunuz peki türkiyede bukadar maden varken neden kullanamıyoruz hepsinin cevabı aynı zamanında yapılan barış anlaşmasında atılan imza yüzünden merak etmeyin az kaldı sözleşme bitiyor ve önemli bir not bursa'da bulunan oyak reno bir savaş durumunda 48 saat içinde tank üretebilecek kapasitede kalıpları bile hazır allah o savaşları göstermesin. hepinize iyi günler dilerim
 

komenos

Üye
türkiyenin elinde m48, m60, m60 sabra, leopard 1 ve leopard2a4 tankları var abraams tankı alınmıyor. hava gücü olarak f5, f4 terminatör, f16 block 30,40,ve 50+ var toplamda 300 civarı f16 var ayrıca jsf projesinden yaklaşık 100 adet f35 alınacak boingden 4 aded awacs uçağı 2014 e kadar teslim alınacak yunanistan tomahawk füzesi alamıyor çünkü tanesi nerdeyse 1000000 dolar ayrıca ekonomik olarak verdiği siparişleri karşılayamıyor almanyada üretilen denizaltılarını 5yıldır parasızlıktan alamadılar.alman hdv firması havadan bağımsız tahrik sistemli 6 adet 214 sınıfı denizaltı ihalesini kazandı gemiler türkiyede üretilecek.
 

Benzer Konular



Üst Alt