deskator
Üye
Savunma sanayi
Arkadaşlar erciyesli arkadaşımızın açmış olduğu Bir tank nasıl patlatılır isimli konuya gelen istek mesajları neticesinde deneme amaçlı böyle bir konu açtım . Site yöneticisi arkadaşlar arzu ederlerse konuyu başka yere taşıyabilir.
Arkadaşlar mademki konumuz silah sanayi ve silahlar ben ilk önce Türkiye nin en büyük eksiklerinden biri olan modern tank ihtiyacına istinaden başlangıç olarak Tank sanayimiz ile ilgili bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum .
1 silah sistemi
a- tank topu (mke tank topu üretiyor)
b- uçaksavar (çankırıda üretiliyor)
c- makinalı tüfek (mg3 leopardada kullanılıyor)
d- sis bombası (mke üretiliyor)
e- mühimmatı saymaya gerek yok heralde
2 elektronik ve yazılım teknolojisi
a- haberleşme sistemleri araç telsizi aselsan (frekans atlamalı telsiz)
b- araç içi haberleşme sistemi (aselsanda üretiliyor)
c- çeşitli termal kamera ve gece görüş cihazları(aselsanda üretiliyor)
d- lazer mesafe ölçme cihazı (aselsanda üretiliyor)
e- araç bilgisayarı bir (aselsan ,tübitag, havelsan ve ankaralı bir çok özel sektör bu alana emek harcıyor ve sonuçlar alınıyor Örn kms ve kmt...)
f- eğim, rüzgar hızı sıcaklık namlu balistiği ile ilgili sensörler (aselsanın leopar 1 modernizasyonu paketinde var)
g- optik elemanlar (arifiyede optik elemanlar üretiliyor)
3 otomotiv kısmı
a- motor (çok fazla seçenek var)
b- palet (mke üretiyor)
c- şanzıman ve aktarma organları (tabiki hema dişli başta olmak üzere sayısız özel sektör otomotiv yan sanayi)
f- namluyu ve kuleyi hareket ettiren hidrolik pnömatik ve elektromekanik elemanlar. (bir sürü otomotiv yan sanayi kuruluşu )
g- amortisörler
h- kablolama ( otomotiv yan sanayi mesela pakkard uzay mekiğine bile kablo döşerlerler)
i- koltuk (plot gramer ..... )
j- fren (transtürk..)
k- debriyaj (valeo..)
l- Gövde ( nurol yada koç ortaklığı yada bir sürü yerli zırhlı üretme sevdalısı var hema filan onlara verilsin üniversite sage tübitak filan mühendislik ve arge desteği verir)
4 zırh
(turkish-defence. alıntıdır)
Yukarıdaki yazıda gördüğünüz gibi elimizde yeterli miktarda imkan varken biz hala milli tank projesini hayata geçiremedik ve hala yuksek paralara teknoloji transferi olmadan tanklarımızı güncel tutmaya çabalıyoruz .Sizce bizlere örnek olacak tank üretim çalışmaları nelerdir ve Türkiyenin ihtiyacı olan tank hangi özellikleri barındırmalıdır.
Örnek bir çalışmayı bu linkten görebilirsiniz Brezilya milli tank projesi
Not: konu deneme amaçlıdır .maksadımız bilgi paylaşımı .Politik bir görüş değil konuyla alakalı mesajlarınızı ekleyiniz.İlerleyen dönemde istek olursa daha değişik konularla paylaşıma devam ederiz .
Arkadaşlar mademki konumuz silah sanayi ve silahlar ben ilk önce Türkiye nin en büyük eksiklerinden biri olan modern tank ihtiyacına istinaden başlangıç olarak Tank sanayimiz ile ilgili bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum .
1 silah sistemi
a- tank topu (mke tank topu üretiyor)
b- uçaksavar (çankırıda üretiliyor)
c- makinalı tüfek (mg3 leopardada kullanılıyor)
d- sis bombası (mke üretiliyor)
e- mühimmatı saymaya gerek yok heralde
2 elektronik ve yazılım teknolojisi
a- haberleşme sistemleri araç telsizi aselsan (frekans atlamalı telsiz)
b- araç içi haberleşme sistemi (aselsanda üretiliyor)
c- çeşitli termal kamera ve gece görüş cihazları(aselsanda üretiliyor)
d- lazer mesafe ölçme cihazı (aselsanda üretiliyor)
e- araç bilgisayarı bir (aselsan ,tübitag, havelsan ve ankaralı bir çok özel sektör bu alana emek harcıyor ve sonuçlar alınıyor Örn kms ve kmt...)
f- eğim, rüzgar hızı sıcaklık namlu balistiği ile ilgili sensörler (aselsanın leopar 1 modernizasyonu paketinde var)
g- optik elemanlar (arifiyede optik elemanlar üretiliyor)
3 otomotiv kısmı
a- motor (çok fazla seçenek var)
b- palet (mke üretiyor)
c- şanzıman ve aktarma organları (tabiki hema dişli başta olmak üzere sayısız özel sektör otomotiv yan sanayi)
f- namluyu ve kuleyi hareket ettiren hidrolik pnömatik ve elektromekanik elemanlar. (bir sürü otomotiv yan sanayi kuruluşu )
g- amortisörler
h- kablolama ( otomotiv yan sanayi mesela pakkard uzay mekiğine bile kablo döşerlerler)
i- koltuk (plot gramer ..... )
j- fren (transtürk..)
k- debriyaj (valeo..)
l- Gövde ( nurol yada koç ortaklığı yada bir sürü yerli zırhlı üretme sevdalısı var hema filan onlara verilsin üniversite sage tübitak filan mühendislik ve arge desteği verir)
4 zırh
(turkish-defence. alıntıdır)
Yukarıdaki yazıda gördüğünüz gibi elimizde yeterli miktarda imkan varken biz hala milli tank projesini hayata geçiremedik ve hala yuksek paralara teknoloji transferi olmadan tanklarımızı güncel tutmaya çabalıyoruz .Sizce bizlere örnek olacak tank üretim çalışmaları nelerdir ve Türkiyenin ihtiyacı olan tank hangi özellikleri barındırmalıdır.
Örnek bir çalışmayı bu linkten görebilirsiniz Brezilya milli tank projesi
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Not: konu deneme amaçlıdır .maksadımız bilgi paylaşımı .Politik bir görüş değil konuyla alakalı mesajlarınızı ekleyiniz.İlerleyen dönemde istek olursa daha değişik konularla paylaşıma devam ederiz .