Samsung’un Exynos 5 Dual’ı, Apple A6 ve Intel Atom Z2460′ı yeniyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
Apple yazılım şirketi zaten benim bildiğim samsung gibi donanım şirketi değil

Elektr0

Elektr0

Üye
Tegra 3 sadece Nvidia'nın oyundaki üstünlüğü sayesinde bu kadar yol gelebildi daha 2 kanal bellek kontrolcusu bile yok tek kanal çalışıyor üretim teknolojisi eski 40 nm başka firmalar örğ apple A6 32nm, exynos 4 qurad core 32 nm üretim teknolojisi kullanmakta bu ısınmayı azaltan, işlemci içinde daha az yere daha çok transistör koyarak daha performanslı olmasını saglamak ve güç tüketiminin azalması diyebiliriz...
Tegra o 12 çekirdekli
Nvidia ULP GeForce ile daha ileri gidemez tegra 4de kesinlikle yeni üretilen bir GPU gelmek zorunda mali-400 den bile kötü ama nvidia'nın oyun sektöründeki başırısı yüzünden sırıtmadan bu günlere geldi ama daha gidemezler tegra 4 de gelecek yenilik olarak tek kanal olmayan bellek kontrolcüsü , üretim teknolojisi(nm), gpu ve ARM cortex A15 demek zor degil...
Exynos 5 daha da güçlü olacak bunün en büyük nedeni ise Samsung exynos platformunun
kaynak kodlarını geliştiricilerle paylaşması...

IVI-Elia

Üye

Buyur s4 cpu kullanan tel ile exynos 4412 kullanan s3 karşılaştırması, cpu puanına dikkat ;)
[video=youtube;JBp0BYDP0o0]http://www.youtube.com/watch?v=JBp0BYDP0o0[/video]

Yeter kaç defa diycem.Bu telefondaki yonga için qualcomm'un açıklaması var.Bu yonga ürtim teknolojisindeki geçişlerden ve fabrikadaki sorunlardan dolayı yeterli performansı VEREMEDİ.MSM8660A kod adlı işlemcii.Sonra qualcomm performans kaybını aşırı derecede azaltıp ayrıca bunla kalmayıp ek perf. artışı sağladı bunun adı da MSM8960 bu da Lumia 920,HTC WP8x gibi telefonlarda kullanılan Snapdragon S4 plus işlemci.Sen ikidebir One S kıyaslıyorsun.MSM8960 Exynos 4 quad'ıgeçiyor bazı testlerde 6 testin 4'ünde.Hem de iki çekirdekli.HA ben testlere itibar etmem ama sizi ikna etmenin tek yolu bu herade..Snapdragon 4 PRO 4 çekirdekli o testlerin hepsinde geçiyor.Qualcomm'un çift çekirdekli işlemcileri exynos 4 quad'dan dah iyi diyemem ama onla aynı perf. verir.Bazı konularda ise çoooook az geride KALABİLİR.Bunu da WP8 opt. fazlasıyla kapatacağı için Lumia 920 S3'ten hızlıdır.(Aslında işlemcileri karşılaştırıyorduk ama önemli olad işlemcinin bize yansıttığı.)Çünkü S4 işlemcile KRAIT mimarili işlemciler.

Placebo-

Placebo-

Üye
Yeter kaç defa diycem.Bu telefondaki yonga için qualcomm'un açıklaması var.Bu yonga ürtim teknolojisindeki geçişlerden ve fabrikadaki sorunlardan dolayı yeterli performansı VEREMEDİ.MSM8660A kod adlı işlemcii.Sonra qualcomm performans kaybını aşırı derecede azaltıp ayrıca bunla kalmayıp ek perf. artışı sağladı bunun adı da MSM8960 bu da Lumia 920,HTC WP8x gibi telefonlarda kullanılan Snapdragon S4 plus işlemci.Sen ikidebir One S kıyaslıyorsun.MSM8960 Exynos 4 quad'ıgeçiyor bazı testlerde 6 testin 4'ünde.Hem de iki çekirdekli.HA ben testlere itibar etmem ama sizi ikna etmenin tek yolu bu herade..Snapdragon 4 PRO 4 çekirdekli o testlerin hepsinde geçiyor.Qualcomm'un çift çekirdekli işlemcileri exynos 4 quad'dan dah iyi diyemem ama onla aynı perf. verir.Bazı konularda ise çoooook az geride KALABİLİR.Bunu da WP8 opt. fazlasıyla kapatacağı için Lumia 920 S3'ten hızlıdır.(Aslında işlemcileri karşılaştırıyorduk ama önemli olad işlemcinin bize yansıttığı.)Çünkü S4 işlemcile KRAIT mimarili işlemciler.

İşte ben bunu 1 aftadır anlatmaya çalışıyorum bu adama, ama hala aynı.. Anlamıyor.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
gücü belli olsa ne olucak 2300 puan fark yemiş

- - - Eklendi - - -

telefondan bahsetmiyoz işlemciden

- - - Eklendi - - -

bir ara mastela diye biri vardı a15 duala çok iyi diyodu adam haklıymış demek ki

:ehe

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
Niye herkesi birbirini iğnelemeye çalışmış ya...Arkadaşlar donanım tamam,hepsi çok iyi ; bu konuda problem yok.Sorun sistem donanımı kullanamadığında başlıyor;)

• Beğen
Tepkiler: SkyLaBTR
amcalu1

amcalu1

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt