Haber Galaxy S7’de yer alan Exynos 8890 benchmark sonuçları inanılmaz

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S7’de yer alan Exynos 8890 benchmark sonuçları inanılmaz
Samsung’un yeni amiral gemisinde yer alan Exynos 8890 benchmark sonuçlarında yıkıp geçiyor…

Samsung’un yeni amiral gemisi firma tarafından geliştirilmeye devam ediyor ve iddialara göre bu yeni üst seviye cihaz, 2016 içerisinde Şubat ayında resmi olarak duyurulacak. Büyük ihtimalle geçtiğimiz senelerde olduğu gibi yine Mobil Dünya Kongresi Unpacked etkinlik adresi olacak.

Gelen bilgilere göre Samsung Galaxy S7 akıllı telefon iki farklı versiyon olarak pazara sunmaya hazırlanıyor. Bunlardan bir tanesinde yonga seti olarak Qualcomm’un gelecek seneye damga vuracağı kaydedilen Snapdragon 810 yonga seti yer alacak. Bu yonga seti Custom SOC olarak dört çekirdekli Kyro işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içerecek.

Diğer Galaxy S7 versiyonunda ise Samsung’un kendi geliştirdiği Exynos 8890 yonga setine yer verilecek. Bu yonga seti ise Samsung’un ilk Custom SOC yonga seti olup, dört Mongoose ve dört Cortex-A53 çekirdek olmak üzere sekiz çekirdekli işlemci içerecek ve grafik işlemci de Mali-T880 olacak.

Cihaz hakkında bilgiler gelmeye devam ederken, Çin üzerinden yeni bazı bilgiler ortaya çıktı. SM-G9300 model numarasına sahip olan cihazın benchmark sonuçları açıklandı ve buna göre Exynos 8890 inanılmaz olarak 103.692 puan alıyor.

Aynı testte Huawei’nin bu ay başında duyurduğu ve firmanın yeni akıllısı Huawei Mate 8’de de yer alan Kirin 950 ise sadece 65.179 puan almış.

İlginç olan nokta ise daha önce Samsung Galaxy S7’nin sızdırılan model numaralarında SM-G9300’ün Qualcomm Snapdragon 820 içerdiği ifade ediliyordu.

Galaxy S7’de yer alan Exynos 8890 benchmark sonuçları inanılmaz - MaxiCep

man20

man20

Üye
Snapdragon 810 ne alaka :allalla:

MaxipmaN

Üye
103bin verirse evladiyelik olur

wpfurkan

wpfurkan

Üye
göz boyamadan başka bir şey değil. S6 ve M8i karşılaştırma şansım oldu ve kim ne derse desin benchmarck çocuk işidir. normal kullanımda ve hatta oyunlarda nerdeyse hiç fark görmedim.
ayrıca bu benchmarcklere göre benim i5 ile apple'in a9 işlemcisi aynı hızda. çok saçma ve gerçekleri yansıtmayan benchmarcklerle insan kandırıyorlar.

yeumyang

yeumyang

Moderator
820 çıksın bakalım karşılaştırma yapılacaktır

OPYBOBS

OPYBOBS

Üye
göz boyamadan başka bir şey değil. S6 ve M8i karşılaştırma şansım oldu ve kim ne derse desin benchmarck çocuk işidir. normal kullanımda ve hatta oyunlarda nerdeyse hiç fark görmedim.
Size katılmıyorum. Mağazada S6'nın Türkiye'ye gelişi ile beraber yakın zamanda M9'da gelmişti cihazların uygulama giriş hızlarına baktığımda açık bir şekilde S6 2-3 saniye daha hızlı açıyordu. Belki sebebi mobil ssd'dir belki başka birşeydir ama M9'un M8'e göre +1GB RAM fazlalığı olmasına rağmen S6'dan geri kalması aynı koşullarda M8 ile fark yok iddanız saçma olmuş bence.

wpfurkan

wpfurkan

Üye
Size katılmıyorum. Mağazada S6'nın Türkiye'ye gelişi ile beraber yakın zamanda M9'da gelmişti cihazların uygulama giriş hızlarına baktığımda açık bir şekilde S6 2-3 saniye daha hızlı açıyordu. Belki sebebi mobil ssd'dir belki başka birşeydir ama M9'un M8'e göre +1GB RAM fazlalığı olmasına rağmen S6'dan geri kalması aynı koşullarda M8'in daha hızlı iddanız tutarsız kılıyor.
büyük oyunlarda öyle bir fark çıkabilir doğru ama benim bahsettiğim normal günlük kullanımdaki uygulamalar yani müzik, youtube, rehber, Chrome gibi uygulamalar. bunlar zaten bastığım an hemen gelen uygulamalar yani s6 mesela 0.5 saniye yerine 0.3 saniyede açsa ne açmasa ne kimse bu farkı göremez.
Ha şimdi oyunları daha hızlı açıyor ona itirazım yok ama oyunu hızlı açmasının oyunu akıcı oynatmasıyla alakası yok.
Benim bilgisayarın mesela ssd'si var ve oyunlara arkadaşımın 3000liralık bilgisayarından daha hızlı giriyor ama asıl mesele oyunun akıcılığı ve tam bu noktada benim gözlemlerime göre öyle ahım şahım bir fark yok m8 ile s6'nın.
m9'u zaten boşverin s810 sağolsun.

• Beğen
Tepkiler: OPYBOBS

Üst Alt