Samsung’un Exynos 5 Dual’ı, Apple A6 ve Intel Atom Z2460′ı yeniyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zappinger

Üye
    Konu Sahibi
Samsung’un Exynos 5 Dual’ı, Apple A6 ve Intel Atom Z2460′ı yeniyor
Mobil segmentte, özellikle de akıllıcep telefonu ve tablet segmentinde inanılmaz bir mücadele söz konusu, hem üretici firmalar, hem yazılım hem de donanım geliştiricileri en iyi, en hızlı, en güçlü ürünü sunmak için büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyorlar.

Akıllı telefon ve tabletin en önemli bileşenlerinden bir tanesi de yonga setleri. Bu segmentte bir çok üretici bulunmakta, bunlar arasındaSamsung, Qualcomm, Texas Instruments, Intel, Nvidia en fazla öne çıkan firmalar arasında yer alıyor. Apple‘da kendi cihazlarında mimarisi kendine ait olan yonga setlerini kullanıyor.Apple geçtiğimiz haftalarda iPhone 5 akıllı telefonu sunmuştu. Bu cihazda1Ghz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemci içeren kendi tasarımı A6yonga setini kullanmıştı. Diğer taraftan bilgisayar segmentinde en önemliişlemci üreticisi olan Intel‘de mobil platforma girmiş ve Atom işlemcilerle boy göstermişti.Samsung‘un en son yonga seti Exynos 5 Dual, Cortex-A15 tabanlı veGoogle‘ın Chromebook cihazında kullanıldı. Bu cihazın satışa sunulması ile birlikte test sonuçları da geldi.

Sonuçlara baktığımızda Samsung‘un yeni yonga setinin hem Apple’ın hem de Intel‘in yonga setinden daha iyi olduğunu görüyoruz.

• SunSpider: Düşük daha iyi
  • V8: Yüksek daha iyi
  • Octane: Yüksek daha iyi
  • Bu tabloları birisi yormlasın maxicepin anasayfasından aldım

MAXİCEP

erko merko

erko merko

Üye
S4 daha iyi diye bir tarafını yırtan arkadaşlara anlatamadım bir türlü, umarım daha fazla konuşmazlar.

zappinger

Üye
    Konu Sahibi
erko merko

erko merko

Üye
ben tegra 3 ü sağlam sanıyodum Exynos dan demekki s3 bu yüzden daha iyi

Nvidia ilk dört çekirdekli cpuyu çıkartmak için acele edip vasat bir cpu çıkardı ,güncellemelerle biraz daha iyi hale geldi fakat gerçek tegra 3'ün gücü one x+'da belli olacak.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
exynos 5 dual s3 de kullanılmadı şuan hiçbir telefonda yok,siz neden bahsediyosunuz?

zappinger

Üye
    Konu Sahibi

Nvidia ilk dört çekirdekli cpuyu çıkartmak için acele edip vasat bir cpu çıkardı ,güncellemelerle biraz daha iyi hale geldi fakat gerçek tegra 3'ün gücü one x+'da belli olacak.
gücü belli olsa ne olucak 2300 puan fark yemiş

- - - Eklendi - - -

exynos 5 dual s3 de kullanılmadı şuan hiçbir telefonda yok,siz neden bahsediyosunuz?
telefondan bahsetmiyoz işlemciden

- - - Eklendi - - -

bir ara mastela diye biri vardı a15 duala çok iyi diyodu adam haklıymış demek ki

aleranol

aleranol

Üye
tabiikide çok daha iyi. o bi tarafını yırtan arkadaşlar yenisinden değil 4cekirdejli s3te kuplanilandan bahsediyordu. bilip bilmeden konuşma.

erko merko

erko merko

Üye
tabiikide çok daha iyi. o bi tarafını yırtan arkadaşlar yenisinden değil 4cekirdejli s3te kuplanilandan bahsediyordu. bilip bilmeden konuşma.
Buyur s4 cpu kullanan tel ile exynos 4412 kullanan s3 karşılaştırması, cpu puanına dikkat ;)
[video=youtube;JBp0BYDP0o0]http://www.youtube.com/watch?v=JBp0BYDP0o0[/video]

Seglopsi

Seglopsi

Üye
intel istese en iyisini yapar çünkü inteldeki teknoloji hiçbirinde yok. bir i7 işlemcisinin kapladığı alan içine 2,27 milyar transistör koyabilen başka teknoloji varsa şuan koysunlar hemen, tutar çünkü.. :)
şuanki mobil işlemcilere değinirsek; Adreno320'li, Apq8064 kodlu, Snapdragon "S4 Pro" 4 çekirdek işlemciler bence en iyisi..

erko merko

erko merko

Üye
niye konuşmayayım? herkez istediğini yazar. ayrıca.ben benchmarklara hiç itimat etmem. seni bilemem ama ben performanslarını gayetde iyi goryorum. daha iyi.performansı olmuş ne yazar?.işini.görüyorum? bitti. daha fazla senin gibi gereksizlerle tartışmayı uygun bulmuyorum.

Benchmarklara itimat etmiyorsan nerden biliyorsun daha performanslı olduğunu ? performans benchmarklar sayesinde öğreniliyor sonuçta. Neyse süper telefon lumia 920'nizle mutluluklar size.

zappinger

Üye
    Konu Sahibi
Evet belli onex dediniz dediniz s3 yine daha hizli daha seri daha akici. A6 yi da samsung uretiyo demi

anılbaran

anılbaran

Üye
Arkadaşlar size bu markalar para vermiyolarsa tartışma yapmaya gerek yok ,herkes fikrini söylebilir ama birbirinize bişileri kantılamaya çalışmayın.Herkesin inandığı bişiler vardır insanları kafasını karıştırmaya gerek yok.

Placebo-

Placebo-

Üye
Chromebook'ta kullanılan işlemciyi yutmuş s4+ ile karşılaştırmış. Gülerim ben buna. Biri bilgisayar biri tlefon ya. Hala s3'te kullanılan exynos'u, s4+'dan kötü oldğunu anlamadı. Lumia 920 - s3 konusunda test sonuçları var. Girin nasıl fark attığı görün.

zappinger

Üye
    Konu Sahibi
Chromebook'ta kullanılan işlemciyi yutmuş s4+ ile karşılaştırmış. Gülerim ben buna. Biri bilgisayar biri tlefon ya. Hala s3'te kullanılan exynos'u, s4+'dan kötü oldğunu anlamadı. Lumia 920 - s3 konusunda test sonuçları var. Girin nasıl fark attığı görün.
O islemcinin performansi mobil islemci yani chrome bookta yine go

- - - Eklendi - - -

mesela s4 ciksa ona takabilir

- - - Eklendi - - -

bende pek anlamam ama sen iyice batirdin chromebook senin laptopun gibi bisey degil

Placebo-

Placebo-

Üye
O islemcinin performansi mobil islemci yani chrome bookta yine go

- - - Eklendi - - -

mesela s4 ciksa ona takabilir

- - - Eklendi - - -

bende pek anlamam ama sen iyice batirdin chromebook senin laptopun gibi bisey degil
Sen olaya atlamasan? Biz chromebook'u değil S3 ile L920' de ki işlemcileri karşılaştırıyoruz. Ama arkadaş exynos daha iyi diyor kanıt olarakta bu işlemciyi gösteriyor. Sanki bu işlemci s3'te kullanıldı..

-efşan

-efşan

Üye
Biliyorsanız konuşun, bilmiyorsanız susun. Tartışma olsun diye post kirliliği yapmayın, Arkadaşlar.

XperiaNeoV

XperiaNeoV

Üye
samsung bu aralar iyi işler çikariyor .

PremiumWork

PremiumWork

Üye
Arkadaşlar size bu markalar para vermiyolarsa tartışma yapmaya gerek yok ,herkes fikrini söylebilir ama birbirinize bişileri kantılamaya çalışmayın.Herkesin inandığı bişiler vardır insanları kafasını karıştırmaya gerek yok.

:evet:

- - - Eklendi - - -

Sen olaya atlamasan? Biz chromebook'u değil S3 ile L920' de ki işlemcileri karşılaştırıyoruz. Ama arkadaş exynos daha iyi diyor kanıt olarakta bu işlemciyi gösteriyor. Sanki bu işlemci s3'te kullanıldı..

Evet kullanılmadı ama S3"deki daha düşük sürümü kar topu yuvarlana yuvarlana büyür.Buarada samsung exynos işlemci platformlarını yakın zamanda geliştiricilere açacak ve bence o zaman neler olacak göreceğiz!

- - - Eklendi - - -

Evet belli onex dediniz dediniz s3 yine daha hizli daha seri daha akici. A6 yi da samsung uretiyo demi

İphone ekranını samsung veya lg üretiyor gerisini sen düşün!

erko merko

erko merko

Üye

:evet:

- - - Eklendi - - -

Evet kullanılmadı ama S3"deki daha düşük sürümü kar topu yuvarlana yuvarlana büyür.Buarada samsung exynos işlemci platformlarını yakın zamanda geliştiricilere açacak ve bence o zaman neler olacak göreceğiz!

- - - Eklendi - - -

İphone ekranını samsung veya lg üretiyor gerisini sen düşün!

İphone'un ekranını samsung üretiyor diye biliyorum aynı şekilde işlemcilerinide.

PremiumWork

PremiumWork

Üye
Ekran işte dediğim gibi ya samsung yada lg üretiyor.İphone sadece ios yükleyip satıyor diyebiliriz :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt