Samsung Star'a Monte Firmwaresi Yükleme | Resimli Anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OnurAkın

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Star'a Monte Firmwaresi Yükleme | Resimli Anlatım
Çok uzun zamandır forumun takipçisiyim, çok işime yarayan bilgiler edindim, Türkiye'nin en iyi telefon forumu. :)
Neyse konuya geçelim. Bu konu Samsung Star ve benzer sisteme sahip olan diğer modeller için geçerlidir. Olabileceklerden sorumlu değilim. Ben bunu Samsung S5233W için yaptım. Ama diğer Starlar için de olur. Denemeden öğrenemeyiz. :) En fazla sistem çöker onuda garanti yapıyor, garantisi yoksa bile 30 liraya bilgisayarcılar yapıyor.
Bu işlemi firmware atıyor gibi yapıyoruz ama bazı dikkat etmemiz gereken noktalar var.
Öncelikle bu siteden Monte'nin en güncel firmwaresini indiriyoruz (S5620BOJE1 tavsiyemdir)

Her zamanki gibi Multiloader'i indiriyoruz.

Bunları indirdikten sonra Multiloader'i açıyoruz ve başlıyoruz;

Telefonun hafıza kartını ve sim kartı çıkarın, tek pil kalsın. (Anadan doğma kalsın telefon :)

Multiloader de MSM6250/MSM6250A butonu seçin (Buraya dikkat yazılımı tamamen değiştirdiğimiz için bu seçeneği seçiyoruz.)

Sonra sırası ile Boot Change, Download, Master Rom'u seçin.

Sonra bu görüntüyü elde edene kadar dosyaları yükleyin.

Sonra Port Search'a tıklayıp (Telefonu kapatıp ses kısma + fotoğraf çekme tuşu + açma tuşu) download modundaki telefonu bilgisayara USB kablosu ile bağlayıp Download'a tıklayıp tamamlanmasını bekliyoruz. Ve artık Star telefonumuzda Monte kullanabiliriz.

Tekrar orjinala dönmek için aynı işlemin tersini yapıyoruz.

nehalem28

Üye
Resim ekleyebilir misin?

OnurAkın

Üye
    Konu Sahibi
Üzgünüm dostum telefon bende değil.

didyou

Üye
Nasıl yüklüyorsun Star'a Monter firmwaresi.Monte'de GPS,3g,wifi gibi donanımlar var uymazki.Anca monte görünümlü Star firmwaresi olabilir.

OnurAkın

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım 2 telefonunda kıyaslamasını yap istersen. İkisininde Wifi bağlantısı aynı ekran çözünürlüğü aynı. Tek sorun ön kamerayı yani 3g yi çalıştırmak istediğinde telefon resetleniyor benimki Wifi olduğundan sorun çıkmadı olmayanlarda açmaz zaten wifi.

Emre-45

Emre-45

Üye
Herhangi bir sorun olur mu ?

OnurAkın

Üye
    Konu Sahibi
Diğer modeller için garanti veremem. Sorun olsa bile yükleme aşamasında olur o zamanda telefonu çıkarmadan tekrar orjinalini atın (Download kısmında hata verdiği zaman bilgisayar ile olan bağını çekerseniz telefon uçar)

Emre-45

Emre-45

Üye
Diğer modeller için garanti veremem. Sorun olsa bile yükleme aşamasında olur o zamanda telefonu çıkarmadan tekrar orjinalini atın (Download kısmında hata verdiği zaman bilgisayar ile olan bağını çekerseniz telefon uçar)
Bende de S5233W var da.. Bu firmwarenin ne gibi +ları var ?

OnurAkın

Üye
    Konu Sahibi
Fazla bir değişiklik yok Ben sıkıldığım için değiştirdim. Ama Monte daha güzel. Star'ı uzun süredir kullanıyorsan ve sıkıldıysan bunu yapman iyi olur. Kısaca fiziksel görünümü dışında başka bir telefon kullanmış olacaksın. Uygulama açısından aynılar, Monte'nin menüsü Iphone gibi, 3 sekmesi var.

Emre-45

Emre-45

Üye
Peki resmini ne zaman atabilirsin?

didyou

Üye
Sonuçta 2 telefonda birbirinden farklı özellikler taşıyorlar ve normal star kullanıcısı olarak bi kaç kişnin denemesinden sonra ancak yükleyebilirim.

Emre-45

Emre-45

Üye
Sonuçta 2 telefonda birbirinden farklı özellikler taşıyorlar ve normal star kullanıcısı olarak bi kaç kişnin denemesinden sonra ancak yükleyebilirim.
Bende öyle düşünüyorum

ANiill

Üye
montenin ahım şahım bir şeyi yokkki iyide nesini yükliyceksiniz anlam veremedim ben ?

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
monte için wave fw varmı

Paranoya

Paranoya

Üye
Bize ne gibi bir artısı olcak bunun ?

156asd156

Üye
riskli iş bence garanti bazen sorun çıkarabiliyor :S

MyDownLoaD

MyDownLoaD

Üye
iyide bu biraz garip degilmi birisi widget 1,0 digeri widget 2,0+ kullaniyor bunun fw ile olacagi pek mantikli gelmedi bana?

teufel111

Üye
Deneyen oldumu hiç bu firmware i

Emre-45

Emre-45

Üye
Evet merak ediyorum bende deneyen oldu mu ?

kaktusdream

kaktusdream

Üye
Sakın denemeyin derim ben.. Her ne kadar arkadaş wifi modelde başarılı olduğunu iddia etsede darkforest forumlarında deneyipte telefounu servislik olanlar var.. ayrıca yine darkforest taki duyumlara göre ruslar azmetmiş illa olacak diye sonunda 20 tane samsung star çöp olmuş... Aman dikkat.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt