Telefonu CapaCity Electroworld'de açık halde inceleme fırsatı buldum.
Nokia 5800 Xpress Music almayı düşünüyordum.Onu incelediğimde mesaj yazmanın (Günde ortalama 70 adet SMS atıyorum.) gayet zahmetli olduğunu farkettim.Dokunmatik ekran hassas falan diyenlere inanmayın.Ekranın algılaması için dokunmak değil adeta basmak gerekiyor.3G var Wi-Fi var.Wi-Fi'dan internete bağlanıp gezinmek istediğinizde bir zahmet daha sizi karşılıyor.Ekranın enine fazla dar olması sizi bir yandan kısıtlarken tarayıcının bir çok komutu çalıştırmaması yüzünden sayfaları sağlıklı gezemiyorsunuz.Haliyle Opera Mini gibi bir programa ihtiyacınız oluyor(Sanırım telefonun içinde Opera Mini bulunuyor).Kulaklık girişi 3.5mm ve dönüştürücüye ihtiyacınız olmadan Creative Philips gibi standart stereo MP3 kulaklıklarını takabilirsiniz.Koskoca telefonun en güzel özelliği bu.Carl Zeiss mercekli 3.2 MP flaşlı kamerası var ancak,N73'teki kaliteyi yakalayamamışlar.Hoparlörünün dışarı ses çıkışı iyi.Bataryası da kullanıma bağlı olarak max. 4 güne kadar çıkabilir(öyle tahmin ediyorum)YES/NO tuşları star gibi dokunmatik ekranın altında.8GB'a kadar kart ile hafızası artırılabilir.
Sonuç olarak dokunmatik ekran hassasiyeti çok vasat.Telefonu almayı düşünüyordum,ancak inceledikten sonra kesinlikle vazgeçtim.
Gelelim S5233 Star'a.
S5233 ve S5233W neredeyse aynı.Tek fark S5233W modelinde WiFi ve stylus kalem var.
Dokunmatik o kadar harika ki sırf zevk için insanın menüyü açıp dolaşası geliyor

Mesaj yazarken telefonu düz tutunca normal 9 tuşlu klavye sola yatırınca Qwerty tipi klavye çıkıyor ve telefon inanılmaz derecede hızlı dokunuşlarınıza cevap veriyor.240x400 ekran çözünürlüğü var,bu yüzden tam ekran çalışabilen java yazılım bulmanız biraz sıkıntı olabilir.Ancak 240x320 çözünürlükteki java yazılımlar sıkıntısız çalışır.256K renk kalitesi beni de düşündürdü ancak ekran o kadar canlı duruyor ki,256K olması hiç bir sorun teşkil etmiyor.8GB'a kadar MicroSD kart ile hafızası genişletilebilir.Yalnız 3G yok,dolayısıyla MobilTV,3G üzerinden hızlı internet,video aramaları yapabilmeniz mümkün değil.Kamerası da bence 5800'dan daha iyi.Ama flaş olmaması sanırım bu kameraya yapılmış bir hakaret.Şarjı kullanıma bağlı olarak Max. 5 güne kadar çıkabilir.
Netice olarak şu an kararım s5233w'den yöne.Sanırım onu alacağım.
Böylelikle de iki telefon hakkında bilgi vermiş olduk,umarım karar vermenizde yardımcı olur.
Esen kalın.